Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Moja preporuka, ostati još uvek na 9.
Ovaj Android je nestabilan, većina aplikacija pravi neke sitnije probleme tokom rada, sam sistem mi preskače iz aplikaciju u aplikaciju, hoću u jednu on u drugu, problem sa notifikacijama, viberom... Svaka čast onima kojima je ovo odlično.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
Nešto ti nije u redu. Android je stabilan, ali kod tebe postoje neki problemi. Predlažem da uradiš backup, pa resetovanje na fabrička podešavanja, trebalo bi da popravi stvar.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Moja preporuka, ostati još uvek na 9.
Ovaj Android je nestabilan, većina aplikacija pravi neke sitnije probleme tokom rada, sam sistem mi preskače iz aplikaciju u aplikaciju, hoću u jednu on u drugu, problem sa notifikacijama, viberom... Svaka čast onima kojima je ovo odlično.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
10-ka je ultra stabilna, evo već četvrti mesec bez i jednog jedinog problema.

P30 Pro

Da li je neko koristio phone clone? Ovo mi izbacuje?
7030c654cf380e5086a26e2f34e19f21.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Baterija mi osjetno bolja na android 10, do sad sam izvlacio oko 9h SOT.

Ova VIP ponuda sa GT2 satom me je zainteresovala za P30PRO. Nisam do sada koristio Huawei, navikao sam godinama na Samsunge S serije.

S10 serija mi ne odgovara ovog trenutka, a trebalo bi da zamenim telefon što pre, zbog baterije. Ubedite me da je P30PRO bolji izbor, ovih S10 ili nekog Xiaomi Note 10 I slično :)

Uzimaj p30 pro i uzivaj plus dobijas sat. Ne bi stavljao mi note 10 u istu kategoriju sa p30 pro i s10. Jeste da ima 108mp ali sd 730g se vise muci sa tom kamerom. Svakako je na tebi

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka

Dobra je to ponuda za P30 pro (+ sat). Ako ti odgovara UI onda je P30 Pro odlican izbor, najvise zbog baterije.

Samo jedna napomena. Ako se dobro secam, cini mi se da si u nekoj temi naveo da cesto koristis ultra slo-mo (960fps) snimanje (sport, streljastvo?). Zato proveri (YT) da li ti odgovaraju snimci sa Huawei-a jer su losiji od Samsunga/Sony jer se ne radi o pravom 960fps snimanju vec o interpolaciji 240fps ili 480fps pa sve to ne deluje tako dobro i smooth kao kod ovih kamera modula gde se 960fps snima u DRAM (huawei nema DRAM senzor, zato radi softversku interpolaciju). Primer (vazi za sve Huawei osim za M30/Pro)

Mnogi nece ni koristiti tu funkciju ili nece primetiti razliku za tih nekoliko snimaka godisnje ali ti ipak proveri.

Poslednja izmena:
Hsv.stoned, svaka čast na tom recallu :)
U pitanju je streličarstvo i ne koristim snimanje sa telefona. Kratke sekvence.

Nekada sam bio veliki protivnik fotografisanje telefonom, a sada ga koristim i privatno i za posao, svakodnevno, više puta. Deluje da P30PRO ima OK kameru.

UI nisam do sada koristio, malopre sam probao u VIP i bio sam zbunjen nepostojanjem home i back tastera. Ostalo nisam ni pogledao. Tastaturu svakako instaliram Swift, već godinama.

Šta je default motion na Huawei za screen shot?

Imas home i back tastere da dodas, to nine problem. Evo ti na slikama za screenshot
e95c981363b017a79f8ad48bcb693991.jpg
76e645632e0f45f903892247ea2c10c4.jpg

Sent from my Honor 20 using Tapatalk

U podesavanjima mozes da odaberes i klasicne tastere
94c44efaec9b98d2e7cd82f290213f18.jpg

To su prave info u kratkom roku. Vraćaju mi veru u ovaj forum :)

Predpostavio sam da može da se namesti.
Koje je najbrži način za pokretanje kamere?
Jel može da se fotografiše na volume tastere?

Moze, mada meni nije precizno

Koristim Mate 20 pro na njemu imam desetku, juče sa kupio i P30 pro i ja takođe nisam dobio desetku samo neke zakrpke . Regija Austrija.

Tapatalkkal küldve az én VOG-L29 eszközömről
Žena ima P30 pro, i još nije dobila emui 10 [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Gesendet von meinem EVR-L29 mit Tapatalk

Moze, mada meni nije precizno

Nije precizno u kom smislu? Ne fokusira dobro?
Imam povremeno situacije kada mi je bas nezgodno da dodirnem ekran, a rukom već držim telefon u blizini volume tastera. Druga ruka je zauzet držanjem predmeta koji fotografišem ili dela tog predmeta. Imam dovoljno vremena za fotografisanje, samo nemam treću ruku da dodirnem ekran :)

Do večeras nisam ni razmišljao o Huawei kao opciji, a malopre nadjem na VIP štand u Delti i zamalo da ga uzmem. Ipak sam odložio kupovinu za sutra, da potražim bar neki review, da ne bude da sam za sat vremena promenio brend i otišao na pogrešnu stranu.

Pitao sam na nekom štandu sa maskama, pokaza.mi devojka neko zaštitno staklo, kaže to je trenutno najbolje što imaju za P30PRO.
Tamo su i oni što motaju ceo telefon u neku foliju. Mada verujem da to baš i ne štiti ekran od udara.

Neki predlog, da može da se kupi kod nas odmah za odmah? Bez internet varijanti.

Nikako neces pogresiti ako ga uzmes, a što se tice zastite, uzmi prvo sto imaju u ponudi a posle ces vec naći nesto sto ti odgovara.
Evo ti sajt tih sto mitaju ceo telefon, pa pogledaj.
https://www.moutfitters.rs/

Sent from my Honor 20 using Tapatalk

Nekada sam bio veliki protivnik fotografisanje telefonom, a sada ga koristim i privatno i za posao, svakodnevno, više puta. Deluje da P30PRO ima OK kameru.

Ne da ima ok nego ima jednu od najkompletnijih/najsvestranijih kamera s tim sto je pozeljno da se maksimum izvlaci kroz rucna podesavanja. Npr. Pixel kamere su malo bolje u smislu foto. kvaliteta ali su sa limitiranim kamera aplikacijama pa su nekima dosadne za koriscenje, to su vise sprave za instant/P&S fotografisanje uz Guglov HDR+ dok su uredjaji na fazon P30 Pro mnogo svestraniji i zanimljiviji za koriscenje.

S obzirom da si do sada koristio Samsung verovatno ces primetiti da je kamkorder losiji ali nista drasticno.

Poslednja izmena:
Nije precizno u kom smislu? Ne fokusira dobro?
Imam povremeno situacije kada mi je bas nezgodno da dodirnem ekran, a rukom već držim telefon u blizini volume tastera. Druga ruka je zauzet držanjem predmeta koji fotografišem ili dela tog predmeta. Imam dovoljno vremena za fotografisanje, samo nemam treću ruku da dodirnem ekran :)

Do večeras nisam ni razmišljao o Huawei kao opciji, a malopre nadjem na VIP štand u Delti i zamalo da ga uzmem. Ipak sam odložio kupovinu za sutra, da potražim bar neki review, da ne bude da sam za sat vremena promenio brend i otišao na pogrešnu stranu.

Pitao sam na nekom štandu sa maskama, pokaza.mi devojka neko zaštitno staklo, kaže to je trenutno najbolje što imaju za P30PRO.
Tamo su i oni što motaju ceo telefon u neku foliju. Mada verujem da to baš i ne štiti ekran od udara.

Neki predlog, da može da se kupi kod nas odmah za odmah? Bez internet varijanti.
Mislio sam nije precizno u smislu ako hocu da slikam auto ne vidim sta slikam, nego samo okinem za 0.5 sekindi posto je ekran iskljucen. Jedino da vezbam [emoji2]

Preferiram automatski mod rada. Fotografišem predmete, sklopove, elemente, fabričke brojeve, da se vide detalji i za nekoliko dana postaje nevažno.... I turističke fotke :)

Meni je kamera na S7 odlična u svim aspektima koje koristim. I foto i video i burst. Tako da sumnjam da je na P30 lošije, jer ovaj telefon imam preko 3 godine. Menjam ga zbog baterije.
Selfie kameru retko koristim, a tu mi je jedina zamerka na S7 kameru, nema mogućnost fokusiranja tačke, već automatski prati lice/lica. Koliko sam video P30PRO možeš da fokusiras gde hoćeš.

Mislio sam nije precizno u smislu ako hocu da slikam auto ne vidim sta slikam, nego samo okinem za 0.5 sekindi posto je ekran iskljucen. Jedino da vezbam [emoji2]

Fotka bez uključivanja ekrana? :zgran:
Ql :)

Fotka bez uključivanja ekrana? :zgran:
Ql :)
Mislio je na dupli klik na Vol - dok je telefon zakljucan . Opali onda brzu fotku za menje od sekunde. To msm da imaju svi Huawei telefoni. Dok je kod Samsunga dupli klik na Vol - samo pokretanje kamera app pa dalje moras protisnuti na ekranu kruzic da bi fotkao.

Pardon kod Samsunga je na Power dugme dupli klik..sorry za dupli post.

Kod Samsung ide unlock, dupli klik na Home i volume za fotografisanje.

Kod Samsung ide unlock, dupli klik na Home i volume za fotografisanje.
Ne mora unlock bar kod mene na A70. A kod Huawei mozes da podesis isto kao i kod Samsunga na Volume da opali fotku . Ono gore sto si pitao kad drzis predmet jednom rukom a drugom mob.

Koristite li Huawei apps ili neke druge ? Npr mail, obemogucio sam gmail, ali mi se ova cibi nesto da kasni i baguje (mada lepo izgleda) ... Takodje koliko se isplati kupiti Nova launcher? Trenutno probavam Poco i cini mi se super

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Dosta hvale novu launcher, ja sam na prethodnom telefonu koristio nova leuncher (demo). Fino moze da se personalizuje po zelji... Ali nisam kupio punu verziju vise mi odgovara obican emui

Dosta hvale novu launcher, ja sam na prethodnom telefonu koristio nova leuncher (demo). Fino moze da se personalizuje po zelji... Ali nisam kupio punu verziju vise mi odgovara obican emui

Recimo fali mi scroll down sa ekrana... Prevelik je da to nema

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ranije sam izbegavao sve stock Huawei aplikacije, ali, poslednjih par godina sam počeo da ih koristim, pošto mislim da su dosta unapređene. Novu, full verziju, sam koristio godinama, ali dao sam šansu Huawei launcheru, i navikao sam se. Huawei mail mi je mnogo pregledniji od Gmail aplikacije, koristim ga i sa privatnim i sa poslovnim nalogom i odlično funkcioniše. Slična situacija je i sa kalendarom. Koristim i Huawei weather, ranije uglavnom Today Weather. Koristim još Huawei sat i kalkulator, a za muziku, video, beleške i file menadžment još uvek postoje bolje alternative.

Ranije sam izbegavao sve stock Huawei aplikacije, ali, poslednjih par godina sam počeo da ih koristim, pošto mislim da su dosta unapređene. Novu, full verziju, sam koristio godinama, ali dao sam šansu Huawei launcheru, i navikao sam se. Huawei mail mi je mnogo pregledniji od Gmail aplikacije, koristim ga i sa privatnim i sa poslovnim nalogom i odlično funkcioniše. Slična situacija je i sa kalendarom. Koristim i Huawei weather, ranije uglavnom Today Weather. Koristim još Huawei sat i kalkulator, a za muziku, video, beleške i file menadžment još uvek postoje bolje alternative.

Mail mi dobro izgleda, mozda je mali off ali ako mozes da mi kažeš da li ti stižu dupli mailovi, ja imam dva naloga i onda se to nekako duplira (isto na Gmail) nikako to nisam uspeo da resim

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ja na Huawei mail aplikaciji imam Gmail i poslovni nalog, a na Gmail aplikaciji sam isključio automatsku sinhronizaciju, i na oba naloga mi mailovi stižu normalno, bez dupliranja

Nazad
Vrh Dno