Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

A kad sve vise i vise zumiras sto boje postaju sve sivlje i sivlje to je tek hit

Govorite o p30? Bas me cudi, jer kod mene je sve u redu, a honor 20 ima slicnu kameru

Sent from my Honor 20 using Tapatalk

Ja nisam primetio to za zuto,al ovo za zoom i sivo itekako jesam

Dajte neku sliku sa zoom-om i bez njega

Generalno ima razlike između glavne i wide kamere pri takvom slikanju. Sobne slike su bar kod mene pristojno bele ali slikanje, u parku recimo pri žutim živinim sijalicama, ume ozbiljno da užuti sliku baš kao ta što je postavljena u jednom od predhodnih postova. Činjenica je da je tako jer glavna koristi RYYB senzor pa je "osetljivija" na žute nijanse dok je kod wide RGB senzor. Omaška je što nistu to bolje "peglali" post softverom ali kome treba takva noćna za neku ozbiljniju fotku ima rešenje. PRO mod pa u RAW format pa njega u Lightroom, Photoshop... ko šta koristi.

https://frankdoorhof.com/web/2019/04/solving-the-p30-pro-color-problems/

Trebalo bi da pomogne. Ili sam ja bar tako (loše) shvatio čika fotografa [emoji16]

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako slikas nocu pored neke narandzaste sijalice, bandere i sl ne mora postediting na kompu, vec pro mod i menjaj white balans rucno dok ne ubijes previse zute boje...

Ljudi, imam baš veliki problem sa zvučnikom na P30 pro. Ne znam da li neko ima sličnih problema?

Povremeno se čuje pucketanje iz zvučnika, šuškanje, distorzija, uz to nekada i značajno slabiji zvuk.
Primetio sam da loše reaguje na nisku temperaturu, recimo kada je napolju hladno problem se javlja pri ulasku u topliju prostoriju.
Jednom sam zaspao preko telefona i bilo je slična situacija.

Možda oba primera nisu zaista vezana za problem sa zvučnikom već su samo sklop slučajnosti, zaista ne znam.

Kakva su vaša iskusta, da li je već 2 meseca star zreo za reklamaciju?
Pozdrav svima.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Zasad nikakvih problema sa zvucnikom.
Cuo sam da posle kvašenja, mora dobro da se osuši, jer ne radi zvučnik kako treba.
Burazer ima mate 20 pro, i na you tube-u mu se neke numere čuju slabije, neke jače, a kad je instalirao you tube music, kaze da se sve čuje dobro. Sto se to dešava, ne znam...

Zasad nikakvih problema sa zvucnikom.
Cuo sam da posle kvašenja, mora dobro da se osuši, jer ne radi zvučnik kako treba.
Burazer ima mate 20 pro, i na you tube-u mu se neke numere čuju slabije, neke jače, a kad je instalirao you tube music, kaze da se sve čuje dobro. Sto se to dešava, ne znam...

Još uvek ga nisam kvasio. Nije moguće da to bude uzrok.

Mada kad razmislim, promenom hladno-toplo kondenzacija može da uradi svoje...
Čim se nađe u hladnom distorzija je prisutna sve vreme. Nastavlja se prilikom prelaska u toplo okruženje i posle nekih 20tak minuta prestane.

Nemoguce da se tolika kondenzacija stvori. A mislim da je u ovom slucaju zvucnik tiši, kad se pokvasi...

P30pro za 580 E ili P30 za nekih 400 ? Da li je neko koristio "duze" vreme oba telefona pa moze da kaze koja je razlika u egronomiji u praksi ... Sad sam gledao telefone u prodavnici i nisam nekako odusevljen slikama... probah MAte 20 pro i on je naoravio vrh sliku , da li to moze bit zbog update , mozda ovi prethodni ce biti bolji ako su na starom softveru ??? Nekako mi to nije jasno ... tamo mi deluje kao da Samsung pravi najbolje ipak, ali nesto mi glupo dati 480 za 10e pored iste cene za P30 pro ... i ta baterija na 10e me ubi u pojam :/
Prodavnica se zatvara za sat , danas je popust za pro ... verovatno mogu online do ponoci da uzmem

Poslednja izmena:
Uzmi p30, bices prezadovoljan, imao sve to sto si naveo, p30 nije nista losiji a jeftiniji je. Slike mozes porediti tek na racunaru jer samsung ima ekran iz kojeg boje hoce da iskoce, nije merodavan za poredjenje jer je totalno nerealan. Kamera je sigurno mnogo bolja nego na S-u, 10e je kao s9 pa ga i ne uzimaj u razmatranje. Baterija na p30 posle update traje isto kao na mate 20pro i p30pro, evo 7 sati sot, 2dana koristim i ima jos 30%.

Multidzet Nidza nastavlja da redefinise pojam okorelog fanboja.

P30pro za 580 E ili P30 za nekih 400 ? Da li je neko koristio "duze" vreme oba telefona pa moze da kaze koja je razlika u egronomiji u praksi ... Sad sam gledao telefone u prodavnici i nisam nekako odusevljen slikama... probah MAte 20 pro i on je naoravio vrh sliku , da li to moze bit zbog update , mozda ovi prethodni ce biti bolji ako su na starom softveru ??? Nekako mi to nije jasno ... tamo mi deluje kao da Samsung pravi najbolje ipak, ali nesto mi glupo dati 480 za 10e pored iste cene za P30 pro ... i ta baterija na 10e me ubi u pojam :/
Prodavnica se zatvara za sat , danas je popust za pro ... verovatno mogu online do ponoci da uzmem
Ukoliko ti nisu pare problem, idi na P30 pro. Još ako je za tu cenu 8gb/256gb, odmah uzimaj.
Nikako ne ide u istu rečenicu da je P30 i P30 pro isto sve... Pa nije... Da je sve isto bila bi i cena ista...
U principu, sta god da kupis, radiće ti posao, e sad sta ti je volja... P30 pro jeste bolji od navedena dva koja si stavio u izbor.

Gesendet von meinem EVR-L29 mit Tapatalk

Poslednja izmena:
Covek je jasno definisao da mu nije bitno to sto spada u 200e razlike. Pita sta je najpametnija kupovina. Kao neko ko moze dnevno menjati telefon "radim takav posao" ma koliko drugima mozda bilo krivo sto je tako jer cim se nesto pohvali ispada fanboizan, odgovorno tvrdim da je p30 vise nego odlicna kupovina i da nema potrebe ici na 200+e jer se ne dobija nista sto je neophodno i sto pravi drasticnu razliku. Nisam blesav sto sam sa mate 20 pro presao na p30 i dule je hteo sa p30 pro na mate 20 pro da se vrati zbog led nota a eto p30 pro skuplji...

Ukoliko ti nisu pare problem, idi na P30 pro. Još ako je za tu cenu 8gb/256gb, odmah uzimaj.
Nikako ne ide u istu rečenicu da je P30 i P30 pro isto sve... Pa nije... Da je sve isto bila bi i cena ista...
U principu, sta god da kupis, radiće ti posao, e sad sta ti je volja... P30 pro jeste bolji od navedena dva koja si stavio u izbor.

Nije 256 , taj je 950 :) meni je jedino ta egronomija na strani P30... ja telefon nosim u dzepovima i dosadilo mi je da vicem Nikon 7100 za fotkanje na putovanjima .... ok i ravan ekran zbog lomljenja ... a pro mogu da biram i amber sunrise boju ... cini mi se da manje ostaju otisci prstiju

Za otiske prstiju se ne sekiraj koji god da uzmeš završiće u silikonskoj futroli jer opasno kliza iz ruke bez ičega na sebi [emoji16]

Nije 256 , taj je 950 :) meni je jedino ta egronomija na strani P30... ja telefon nosim u dzepovima i dosadilo mi je da vicem Nikon 7100 za fotkanje na putovanjima .... ok i ravan ekran zbog lomljenja ... a pro mogu da biram i amber sunrise boju ... cini mi se da manje ostaju otisci prstiju
Slike svi hvale na. P30 pro, ja expert nisam što se tiče toga.
Trebalo bi da budeš i to kako zadovoljan sa kamerom na P30 pro, ali to neka ti drugi još potvrde ovde ili već bilo gde.

Ja posle mjesec dana sa uv staklom sam se preporodio, ko nije neka ga obavezno stavi...

Od kako sam prešao na Android 10 ne mogu da skrolujem widget koji imam na home screen-u. Da li još neko ima ovaj problem?

Nisam *mjau**mjau**mjau*

To sto se kamere tice mora da ti potvrdi neko ko je imao oba,ja sam imao p30 pro i bila je super. Vratio sam se na mate u jednom momentu jer smatram sa mate ima svojih prednosti u odnosu na p seriju kao sto rece kolega tako da je jako nezahvalno reci koji je bolji i vredi li razlike u novcu,ako ima nekoga ko je imao oba neka odgovori coveku i resena dilema

stigao je neki mali update od 150mb... kaže da ispravlja situacije kad se sistem privremeno zamrzne u nekim situacijama.

Nikad mi se tako nešto nije desilo a telefon ne ispuštam iz ruku, tako da ne znam o čemu pričaju :)

Verzija je 10.0.0.173

Nazad
Vrh Dno