Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Na AOD mog p30 mi se pojavljuju notifikacije - viber, mail... ima li neka opcija da klikom na ikonicu odmah otvori aplikaciju?

Meni obično pojede WiFi kad sam na putu jer stalno traži WiFi.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Moze preporuka za eventualno neko drugo zastito staklo umesto Nillkin 3D CP+ MAX. Ovo je neverovatan magnet za otiske prstiju i sve drugo. Dugo godina sam koristio Nillkin na Sony sokocalima i nijedno staklo ranije nije bilo ni priblizno ovako musavo :d kao ovo za P30Pro.

Mislim da je to jedino staklo koje ima oleo premaz. Neka druga tesko da ces naci da budu kvalitetnija.

Da nisi lepio na kontra stranu? :d

Ja koristim neko od 2500 dindzi, zasad je dobro, ume da se umasti, ali nije toliko lose, samo ne znam ko je proizvodjac [emoji848][emoji848]

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Kakvi su vam utisci posle 185 update-a? Ovaj update je trebalo da donosi poboljsanje kamere a kod mene je suprotno. Glavna kamera radi katastrofalno u semi-low light situacijama. Dobija zuti tint koji je nemoguce iskljuciti i izgleda katastrofalno vestacki.

Poredjenja radi.. Isti kadar slikan glavnom i ultra wide kamerom. Na ultra wide kameri boje su legit dok na glavnoj zuta prenaglasena. AI je off u oba slucaja:

67654481_491028251654419_7276618422782263296_n.jpg 68624224_784535591962485_3866805291911741440_n.jpg

Poslednja izmena:
P30 Pro i dalje nemam update na najnoviji 185
Da li postoji način da ga dobijem? Vog-l29

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Nije do update-a već do senzora, zbog ryyb strukture tačnije. Senzor je osetljiviji od standardnih ali maši wb baš na tim nekim bojama. Ja realno nemam taj problem ali vidim da se mnogi žale, verovatno još nisam naišao na takve uslove :)
Da li si probao pre update-a pa znaš da je sada lošije ili samo nagađaš?

P30 Pro

Ma znam da je senzor ostljiviji na zutu boju i to je ok ali pre update-a nije masio wb ni priblizno ovako katastrofalno.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Slazem se sa gore pomenutim nillkin 3d staklom... I sam ga stavio pre nedelju dana, bas sto kaze magnnneeet za otiske iako se sumanuto reklamira kao fingerprint free bla bla... Problem je sto ima kolko vidim samo lepak sa strana a ne u *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* celom povrsinm,oseti se i pod prstima na sredini ekrana, ko da ima milimetar suplje i tapka ko plastika... Da se razumemo radi savrseno touch i to ali osecaj nula i otisci ko da si jeo slaninu pa ga pipao...moracu menjam uskoro.

Uopšte mi nije jasno zašto lepite za stakla? Od pada nema zaštite ako padne na ćošak i generalno više štiti neki dobar case nego staklo. U džepu ne može da se ogrebe ako nije zajedno sa ključevima. Jel to čuvate telefon za budućeg vlasnika ili šta?

P30 Pro

Tri puta u životu mi je prslo staklo a na ekranu ni tačka. Ne verujem da bi tako bilo da nisam imao staklo. To ti je kao clear/protective filter na objektivu, ne šteti a može da koristi. Kvalitetna futrola se uvek podrazumeva

Da padne samo u maskici izgrebao bi se ceo ekran ako vec ne bi pukao. Takav telefon nit neko zeli da nosi takav, nit da ga posle kupi od nekog takvog izgrebanog. Kad uzimas telefon te cene logicno je da ces ga zastiti.

Pa, i nije baš logično. Ako imaš kvalitetan uređaj, trebalo bi da uživaš u svim njegovim kvalitetima. Ne služiš ti njemu nego on tebi.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Uopšte mi nije jasno zašto lepite za stakla? Od pada nema zaštite ako padne na ćošak i generalno više štiti neki dobar case nego staklo. U džepu ne može da se ogrebe ako nije zajedno sa ključevima. Jel to čuvate telefon za budućeg vlasnika ili šta?

P30 Pro
Bukvalno se ova novija GG stakla grebu lagano, posle par meseci već imaju dosta ogrebotina, mora neka zaštita.

Pa, i nije baš logično. Ako imaš kvalitetan uređaj, trebalo bi da uživaš u svim njegovim kvalitetima. Ne služiš ti njemu nego on tebi.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Pa neću baš uživati u njegovim kvalitetima ako mi ispadne izuzetno klizav telefon i razbije se ekran, nit će mi biti uživanje da ga koristim, niti da ga gledam, osećaću se kao korisnik iphone-a...

Ni jedan telefon koji sam imao nije imao izgrebano staklo od upotrebe, naravno da su svi imali mikro ogrebotine koje se vide pod baš posebnim uglovima i na suncu ali to je toliko neprimetno i malo da je zanemarljivo. Zaštitno staklo mora da ima oleophobic premaz da bi bilo upotrebljivo, da legne podjednako dobro na celu površinu displeja, i da bude toliko precizno postavljeno da ga case ne podiže. Tu dolazimo do stakla sa uv lepkom koja svi hvale a ne razmišljaju o činjenici da kad se to staklo skida odlazi i originalni oleophobic sloj sa displeja, kao i problemi da lepak može da ošteti boju rama telefona ako se ne postavi dobro :)
Bolje je biti malo pažljiviji i uživati u telefonu nego bacati pare na stakla i zaštite. Silikonske maske tu ne ubrajam jer su one ultra tanke i odlične za grip telefona. Imam onaj magnetni case sa obostranom staklenom zaštitom za p30p, skinuo sam ga posle 4 dana jer mi nije to to :)

P30 Pro

Kvalitetno staklo je hiljadu, dve dinara, radije bacam pare na to, nego trista evra za novi ekran da bacim

Svi mi imamo razlicit odnos prema telefonima.
Prema tehnickim spravama ne uspostavljam emotivan odnos, ne potenciram faktor uzivanja u njima vec prakticnost i rezultate koje mogu da mi daju. Mobilni mi je sprava koja ima svoju funkciju i tome je sve, pa i estetika podredjena. Ne gledam u mobilni i uzivam u lepoti toga sto vidim. Iskustvo mi govori da je funkcionalnost i korisnost mobilnog kog imam produzena sa zastitnim staklom i to je presudan faktor. Moguce je da je to i do godina, jer u mojim sustinske su bitnije od povrsinskih (estetskih)... :d

Nazad
Vrh Dno