Šta je novo?

Huawei P20, P20 Pro

Šta je pametni prikaz ekrana?

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Mozda se i ne zove tako nemam pojma, uglavnom kad zakljucam telefon da vidim sat

Aha, misliš na AOD always on display. Meni je na m10 pro radio bez problema, samo me nerviralo što ima osnovne funkcije (sat, pkruke i pozive). Mora da radi, nešto nisi dobro upalio (pričamo o pro modelu, ne znam za običan da li uopšte ima aod zbog non oled ekrana).

Da da o pro modelu, gde se uopste ta opcija nalazi da vidim mozda ja nisam nesto lepo uradio

Pobogu, imaš valjda search u opcijama, ukucaj i odma će da izbaci

Jok, zakljucavanje ekrana i lozinke, i to pise uvek prikazuj informacije, jedva nadjoh

Pozdrav svima!

Imam p8 lite već treću godinu, opet bih uzeo Huawei, p20 PRO deluje kao dobar izbor (*mjau**mjau**mjau*, promenio se posao na bolje). Gledam i s9 plus, mate 10 pro. Pitao sam u temi "šta da kupim", svako mahom kaže s9+. P10 pro ne gledam, mada možda bih mogao i njega ubaciti u listu. Šta je razumna kupovina? Za tri godine, p20 pro bi trebalo bolje da drži cenu od mate 10 pro, S9+ će držati cenu još bolje. Ako je Kirin 960 dobar izbor, pošto svi spominju da taj AI dodatak beskorisan za fotke, možda najviše smisla ima upravo p10 pro. Kamera nije toliko bitna, svaki od ovih telefona dobro slika, najbitnija je fluidnost, dugoočna podrška, itd.

Svi koji ste ga kupili, ukratko, zadovoljni ste, vredi li taj osećaj tih para?

Hvala svima!

Cekaj, jel moguce da ovaj retardirani natpis ne moze da se skine sa slika? Ili je to svima gotivno pa ne iskljucuju?
Ne razumem sustinu unistavanja fotke...

Moze da se iskljuci ''watermark'' ali su novopeceni Huawei fanovi fascinirani sa istim, iz nekog cudnog razloga :) (postoji to odavno samo sto je sad dodato /Ai :d)

Nema poente kad se ovako kači posebna fotka, kapiram da je korisno u nekom uporednom testu kamera gde imaš više smartfona, ali ovako... Ukoliko može bez toga, bilo bi lepo.

Nema poente kad se ovako kači posebna fotka, kapiram da je korisno u nekom uporednom testu kamera gde imaš više smartfona, ali ovako... Ukoliko može bez toga, bilo bi lepo.

Nema poente kad se na delu foruma gde se pise o P20 okaci slika koju je napravio P20? Pa cemu sluzi onda ovaj forum, samo za rasprave dal je bolji ovaj ili onaj, dal je veci ovom ili onom, i ko je uspeo da ubaci GCam ( al da po mogucstvu posle ne okaci sliku... ) Smatram da neko ko zeli da kupi i sazna nesto o P20, a P20 je model gde je kamera u Fokusu ima pravo i da vidi sta on moze, ako vec neko hoce da pomogne... Mislio sam da forum tome i sluzi, da se pomogne, sazna, raspita, uoci nesto novo, al ocigledno sam pogresio...

Sto se Watermarka tice, meni ne smeta, sliku slikam za sebe, lakse mi je za kasnije sortiranje i poredjenja, a kome se ne svidja ne mora ni da gleda, a jos manje da podxxxebava.

Kako vam se svidja ekran kad ukljucite opciju "Prirodna nijansa"?

Poslato sa EML-L29 uz pomoć Tapatoka

Pozdrav svima!

Imam p8 lite već treću godinu, opet bih uzeo Huawei, p20 PRO deluje kao dobar izbor (*mjau**mjau**mjau*, promenio se posao na bolje). Gledam i s9 plus, mate 10 pro. Pitao sam u temi "šta da kupim", svako mahom kaže s9+. P10 pro ne gledam, mada možda bih mogao i njega ubaciti u listu. Šta je razumna kupovina? Za tri godine, p20 pro bi trebalo bolje da drži cenu od mate 10 pro, S9+ će držati cenu još bolje. Ako je Kirin 960 dobar izbor, pošto svi spominju da taj AI dodatak beskorisan za fotke, možda najviše smisla ima upravo p10 pro. Kamera nije toliko bitna, svaki od ovih telefona dobro slika, najbitnija je fluidnost, dugoočna podrška, itd.

Hvala svima!

Obzirom da ne menjas cesto telefone, moj savet ti je Mate 10 Pro zbog 6gb rama. Nakon toga P20 zbog cene, bolje zadnje kamere, a tek na posletku P20 Pro. P20 Pro je dosta skuplji od 2 malo pre pomenuta , a nema nista osim zooma ( koji je tebi nebitan ) vise i bolje. Cak sta vise ekran na Mate 10 Pro je bolji, cvrstina izrade bolja, baterija traje duze, tako da generalno Mate 10 Pro je trenutno najkompletniji uredjaj od Huaweia. Ja sam recimo Mate 10 Pro prodao da bi probao P20 i nisam se pokajao jer je meni kamera primarna stvar. Sto se Samsunga tice, naravno i on je odlican, ali rad, update-i, nakon duzeg vremena krecu da stagniraju dok Huawei ima cesce update-e, i fluidnost se ne gubi ni najmanje tokom vremena i ubacenih aplikacija. Samsung ce sigurno duze drzati jacu cenu , ali ga i u startu placas najvise, i da li ti na posletku vise znaci fluidan rad 2-3 godine, ili 70e u dzepu...

Covek nije okacio slike da bi poredio sa bilo kim vec je okacio da pokaze kako telefon slika. To se radi u skoro avim temama i nisam znao da je zabranjeno tj nwpreporucljivo...
@Dumtransmuzika koji god da kupis neces pogresiti. Za 3 godine ce svi izgubiti na vrednosti pa razlika nece biti vise od 50-ak eura
Mate10 je trenutno najpovoljniji i koze se naci za oko 500e nov. Inace ja sam kupio polovan za 330e :) (ne u Srbiji).
S9+ i P20p su bolji na papiru (kod kamera je najveca razlika) ali i kostaju 200e vise pa izvedi svoju racunicu

Nema poente kad se na delu foruma gde se pise o P20 okaci slika koju je napravio P20?

Mislio sam na watermark, pobogu, očigledno je da sam se nastavio na hsv-ov post... Kako god hoćeš, možeš i preko cele fotke watermark da staviš ako oćeš, meni nije privlačno da to vidim, kad staviš fotografiju u P20 temu jasno je sa kog je telefona.

Pozdrav svima!

Hvala svima!

Ukoliko želiš najbolje, treba da kupiš S9+. Dovoljni razlozi treba da ti budu ekran i sam izgled telefona.

Sent from my BAH-L09 using Tapatalk

Sem gore navedenog ( ekrana ) i zvuk je mnogo bolji na speakere, slušalice + Zvuk isto dosta bolje, čip, kamera overall, posebno video snimanje tu nema huawei-a ni blizu. Flash slikanje takodje znatno bolje.

- Brzina p20 naspram 9+ je lošiji ne znam kakav je p20pro ...mada isti čip dal je ista i optimizacija.

Ovo iz ličnog iskustva pišem ...najbolje ako možeš probati oba i tako odlučiti šta ti više odgovara.

Ostale stvari ako ti bitne 3.5 ulaz kao i SD kartica.

Ono gde je huawei bolji je definitivno fingerprint apsolutni instant. Malo brže se i puni ( p20 ) Baterija je lošija na p20 od 8+ i 9+ a p20pro bi trebao biti malo bolji u bateriji bar po spec-u.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Onda mate 10 Pro, a ako ne uspem da ga dobijem u Telenoru, P20 Pro. Nek' ide život i fotografija! Hvala svima na savetima!

Što je najjače hardver na ovim telefonima varira od 3 do 1 kamere :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Zato što biznis korisnik nije isto što i privatno lice

Jasno da papiru nije isto, ali ne kontam otvaranje folije i kutije fizickim licima, a biznis korisnicima dolazi lepo upakovano, no nebitno [emoji3]

S9+ via TT

koliko Samsung masi boje pa to je strasno. Duks je Roze boje na ovom momku na S9+. Pogledajte boju stocica gde je patika i boju pozadine. Slika gde je slikano drvo pogledajte koliko je Pixel i P20 oduvao pozadinu, a S9+ ravan kao daska... Nocni mod nisu ni palili na P20 Pro... O detaljima je suvisno i pricati, jasno se vidi... Steta samo sto ovom testu nisu dodali HTC U11+ koji mislim da zavredjuje mnooogo vecu paznju od Sonija.

Nije los test ali nije ni nista specijalno. Pitanje je da li je stalno koristio hdr+ na Pixelu, ocigledno nije koristio night mod na P20 Pro (sto je i jedna od najvecih prednosti tog modela), ni pomenuo nije autofocus burst ili prediktivno snimanje na soniju (sto su i dalje unikatne funkcije a cak i ova druga opcija bi pomogla pri snimanju fontane, sjajne mogucnosti koje retko ko pominje) itd. Spaljeno nebo (posledica sony full auto moda, stari problem) se veoma lako resava promenom meteringa na 1 klik ali dobro, poenta ovog testa je full auto mod (verovatno zato nije forsirao hdr+ na Pixelu niti koristio manual night mod na Huawei-u).

U testu definitivno fali htc U11 koji bi se verovatno pokazao za nijansu bolje od svih, kada se sve sabere i oduzme (ili bi bio u vrhu, u najgorem slucaju).

A realan test ce biti kada se pojave dual kamera htc, sony, pixel 3 (ako bude dual cam) jer S9+, iP X i P20 Pro imaju 2 ili 3 kamere i tek ce pomenuti, novi multi-cam modeli moci u potpunosti da im pariraju u raznim uslovima testiranja. Ovo je trenutno stanje ali vec za par meseci stizu sposobnije android kamere.

Poslednja izmena:
Zasto na svakoj slici Huaweia lik izgleda kao lutka/vostana figura? Da li tuce neki teski postprocessing i zato su toliko vestacke slike ili sta je u pitanju?

Imaju neki beauty mod koji nastavlja da radi čak i kada se ugasi isti

Nazad
Vrh Dno