Šta je novo?

Huawei P20, P20 Pro

Prednja u odnosu na s8 ?
Nisi zadnju spomenuo u odnosu na s8 osim videa ?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Prednja lošija nego na Samsung. Pre svega nema HDR nmz se porede sa dinamikom, malo više detalja ima p20 dok mu je oštrina znatno lošija.

Obe prednje kamere užas i očaj naspram google port camere.

Sutra ću slikati sa 8+ i p20 sad mi prošao dan pa ću okačiti slike. Okačiću i ove od danas al nisam nešto specijalno poredio više sa društvom v.s. s8+, n8, XZP.

P.s. portret mode mu je ok al ga note 8 ubija, bolji je sa portret modom u zatvorenom.

Poslednja izmena:
Pa jel moze losija prednja nego na s8 i s7e :s
Na p9 mi bila bolja kamera :D

Izgleda da može.

P.s. zaboravio da dodam face unlock oduševio sa radom baš lepo radi skoro nijednom se nije mučio čak ni kad je sunce bilo iza mene.

Fingerprint brutalan nerealno koliko je brz na s8+ ispao smeće pored p20 FP

Aj posalji mi gcam za s8 u pp ako te ne mrzi.

Jel stuca i vama fb app? Tokom skrolovanja se muci ponekad...isto kao na mom prethodnom telefonu p9 lite koji je klasa ispod...Ume da zabaguje i u tapatoku, instagramu... Mislio sam da u ovom cenovnom rangu toga nema. Ne znam kakva je Samsungova S serija po tom pitanju ali zenin iphone 6s nakon dve godine i dalje radi perfektno, bez stucanja, skrolovanje glatko, fluidno... Mozda sam trebao dodati jos malo para i kupiti iphone 7 ili 7 plus... Pomalo sam razocaran u p20...

Poslato sa EML-L29 uz pomoć Tapatoka

Jel stuca i vama fb app? Tokom skrolovanja se muci ponekad...isto kao na mom prethodnom telefonu p9 lite koji je klasa ispod...Ume da zabaguje i u tapatoku, instagramu... Mislio sam da u ovom cenovnom rangu toga nema. Ne znam kakva je Samsungova S serija po tom pitanju ali zenin iphone 6s nakon dve godine i dalje radi perfektno, bez stucanja, skrolovanje glatko, fluidno... Mozda sam trebao dodati jos malo para i kupiti iphone 7 ili 7 plus... Pomalo sam razocaran u p20...

Problem ponekad imam kod mate 10 pro i to kod fb i tapatalk u skrolovanju. Totalno drugačija situacija kod P20 pro...

Huawei P20 Pro

Problem ponekad imam kod mate 10 pro i to kod fb i tapatalk u skrolovanju. Totalno drugačija situacija kod P20 pro...

Huawei P20 Pro
Sto se hardvera tice ako zanemarimo kamere i ekran, razlika između p20 i p20 pro je samo u 2gb rama...ista verzija emui-a...isti chipset, morao bi da se ponasa isto...kad smo kod skrolovanja, p20 pro ne stuca ni pri brzom listanju? P20 pri sporom je ok ali cim gurnes prstima malo brze vidi se blagi lag...
U chrome-u skrolovanje radi perfektno..

Poslednja izmena:
Uporedio sam na M10pi P20p fb i tapatalk, razlika je velika . P20p6stvatmo glatko radi, koliko sam ja to primetio...

Huawei Mate 10 Pro BLA-L29

Poslednja izmena:
Uporedio sam na M10pi P20p fb i tapatalk, razlika je velika . P20p6stvatmo glatko radi, koliko sam ja to primetio...

Ko ce ga znati onda do cega je... Mozda su namerno tako optimizovali sistem, da se vidi razlika izmedju p20 i p20 pro... Mada me cudi da mate 10 pro tako stucka. Hvala na odgovoru...

Na Mate 10 pro nije to stalno, zna nekad malo više da stucne na fb i tt a nekad to ide stvarno glatko, ne znam zašto.... P20 pro stvarni radi bez greške na fb i tt...

Vrlo hvala na informaciji, ovo me do ludila dovodilo na mate 10 pro! Par njih mi reče da je do aplikacija, ali posle prelaska na p2, mogu apsolutno da tvrdim da nije do istih!Sreća samo pa je na p20 pro ispravljeno kako mi bogi reče, mada mi nije jasno otkud tolika razlika obzirom da je skroz identičan hardver (mislim na m10 pro i p20 pro).

P.s. ni sa samsungom s se ne bi preterano usrećio po pitanju fluidnosti u pomenutim aplikacijama.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Na s8+ Nema nigde stuter u pomenutim apps sto se tice scroll. Ako treba snimicu da dokažem.

Vrlo hvala na informaciji, ovo me do ludila dovodilo na mate 10 pro! Par njih mi reče da je do aplikacija, ali posle prelaska na p2, mogu apsolutno da tvrdim da nije do istih!Sreća samo pa je na p20 pro ispravljeno kako mi bogi reče, mada mi nije jasno otkud tolika razlika obzirom da je skroz identičan hardver (mislim na m10 pro i p20 pro).

P.s. ni sa samsungom s se ne bi preterano usrećio po pitanju fluidnosti u pomenutim aplikacijama.

Razlika je u softveru, nema drugog objasnjenja. Isti je chipset i kod m10p i p20 i p20pro... Ne moze 2gb rama vise kod p20 pro da tako drasticno utice na fluidnost. Hteli su verovatno da naprave jasnu razliku izmedju p20 i p20 pro i to su softverski uradili...jer treca kamera nije dovoljno opravdanje za razliku u ceni od 200 evra. Mozda sam se sad nalupetao al to je neko moje skromno mišljenje. Inace problem sa skrolovanjem je ubedljivo najvise izrazen u fb app.

Na s8+ Nema nigde stuter u pomenutim apps sto se tice scroll. Ako treba snimicu da dokažem.

Nema šta da snimaš druže, imao sam pola godine s8 ;) Čak šta više, pre par dana mi bio SretenBG, i na S9+ primetih u par navrata isto (u daleko manjoj meri doduše, ali dovoljno da ne može da se kaže da je lagfree).

Koristim fb preko chroma i problem resen. [emoji1][emoji1][emoji1]

Pa da, imaš i instagram i forume na istom, ali to i dalje ne rešava problem :(

Pa da, imaš i instagram i forume na istom, ali to i dalje ne rešava problem :(

Malo sam pozurio, bio sam vrlo zadovoljan onim sto sam od p9 lite dobio za ulozen novac, dve godine me dobro sluzio pa sam verovao da ce p20 biti pun pogodak. Ali ajd da ga ne kudimo toliko, ekran dobar, kamere dobre, AI je malo agresivan ali se lako iskljucuje. Night mode mi se svidja, autonomija baterije nije losa, turbo punjenje, 128gb memorije, emui 8.1 je drasticno bolji od prethodnika, drzi aplikacije u pozadini (emui 5 je bio prava katastrofa). Posle nedelju dana sa njim jedino mi je utisak pokvario taj nedostatak fluidnosti u nekim aplikacijama. Napominjem da sa insagramom i tapatokom skoro i da nema problema. Fb kad se malo brze lista hoce da laguje. Uostalom i jeftiniji je od konkurenata i dalje. I da, ima dosta interesantnih fora, prevlacenje zglobom za deljenje ekrana, kuckanje zglobom za screenshot, duplo kuckanje za video snimanje i jos par stvarcica.

Probaj fb lite, ako ne štuca, završava i on odlično posao!

Nema šta da snimaš druže, imao sam pola godine s8 ;) Čak šta više, pre par dana mi bio SretenBG, i na S9+ primetih u par navrata isto (u daleko manjoj meri doduše, ali dovoljno da ne može da se kaže da je lagfree).

Jesi li imao CRC7? ;) a za s9+ nzm.
U svakom slučaju ako ja lažem ne laže snimak zar ne ;)

P.s. 3k rezolucija ;)

https://youtu.be/W-4la7jjs_c

Jesi li imao CRC7? ;) a za s9+ nzm.
U svakom slučaju ako ja lažem ne laže snimak zar ne ;)

P.s. 3k rezolucija ;)

https://youtu.be/W-4la7jjs_c

Instagram i tapatok trenutno i meni rade isto ovako, ne znam sta mu bilo danas :) a fejsbuk ti ipak malo bolje radi iako se vidi razlika u odnosu na insta i tt

Meni telefon za nijansu generalno fluidnije radi na FHD+ to je pogotovo bilo primetno pre CRC7 update-a. Sada i nema neke razlike te sam uvek na 3k. Takodje mislim da utiče na rad i " auto video play " koj mi uključen a preko toga pretpostavljam da ima uticaja malo i brzina interneta.

Stuter je svakako jedno a FPS drop drugo.

Meni na p20 više deluje kao da ima FPS dropove nego stutere. Pretpostavljao sam da mu treba malo vremena da se "ukesuje" ili da krene onaj AI da mu deluje ako ista bude značio. Videću kroz nedelju dana.

Svakako ja sam zadovoljan sa p20 s obzirom na cenu. Kada se uzme u obzir da je kod preprodavaca doplata uz 8+ na 9+ 350€ a ja dao 370€ za p20 flagship + mate 10lite itekako sam zadovoljan + 9+ ne opravdava doplatu kad sam uzeo 2 telefona za slične pare doplate bez obzira na okolnosti koje me strefile xD.

P.s. da dodam MTS me uopšte nije zvao da mi javi za m10L niti ista za p20 ...samo stigla poruka jutros od poste za uplatu 44250 ko iz vedra neba ne znam šta hoće od mene pa zatim zovem poštara da vidim šta je Kaže ne zna ...pa pogledaj ko šalje...Kaže telekom ...reko ne donosi naći ću ja tebe da vidim sa MTS dal je 9+ il huawei xD...U medjuvremenu jurim MTS da mi potvrde da je i M10L unutra ako nije ne uzimam paket.

Eto kako se kod mene to odigralo.
Jel ima još neko da je upao u tih " 50" ?

Kakva je to akcija uopste bila?? Pa ti si fenomenalno prosao! [emoji3]

Pa ono kad se predstavio huawei bila akcija prvih 50 dobije M10L za 1 dinar, za akciju sam video baš ovde u ovoj temi neko okačio. Prijavio se online na To ( apsolutno siguran da je to za fammily ) i izričito napisao poruku MTS-u ako ne dobijam M10L ne'k p20 ne šalju xD

Naravno ideja je bila da prodam oba uzmem tada računao 600-650 za p20 i 250-270 M10L kupim s9+ u keshu i ćao svi happy pogotovo ja.

Priča se dalje nastavlja...žena se ispovraca na LG G2 koj je prethodno slomila 2x već te ga "ubije" ko najgoreg dušmana xD = sad mora se snađem njoj za telefon te me " ubedi" da joj dam M10L Jer neće p20 nit moj s8+ da ih ne slomi...ok ajdeeee... ( te se u medjuvremenu predomisli da uzme ipak 8+ ) al eto uzela havivi

Prodje 2-3 nedelje ja poručio s9+ ...danas stigao p20 a s9+ na putu xD ...novi problem imam 8+ p20 m10L i 9+ na putu ...zaglavio sam sam njoj dao M10L ubedio šuraka da mu uvaljam p20 meni sad ostao još 8+ da ga se rešim kad stigne 9+ ... ili potajno neretko priželjkujem da zadržim p20 šuraku uvaljam 8+ i uzmem 9+ tako sam maksimalno happy uz "sinister" plan da uvaljam p20 i dodam za p20pro xD ....

Baš sam zavezao xD

Sorry za " story of my life " xD

Poslednja izmena:
Pa ono kad se predstavio huawei bila akcija prvih 50 dobije M10L za 1 dinar, za akciju sam video baš ovde u ovoj temi neko okačio. Prijavio se online na To ( apsolutno siguran da je to za fammily ) i izričito napisao poruku MTS-u ako ne dobijam M10L ne'k p20 ne šalju xD

Naravno ideja je bila da prodam oba uzmem tada računao 600-650 za p20 i 250-270 M10L kupim s9+ u keshu i ćao svi happy pogotovo ja.

Priča se dalje nastavlja...žena se ispovraca na LG G2 koj je prethodno slomila 2x već te ga "ubije" ko najgoreg dušmana xD = sad mora se snađem njoj za telefon te me " ubedi" da joj dam M10L Jer neće p20 nit moj s8+ da ih ne slomi...ok ajdeeee... ( te se u medjuvremenu predomisli da uzme ipak 8+ ) al eto uzela havivi

Prodje 2-3 nedelje ja poručio s9+ ...danas stigao p20 a s9+ na putu xD ...novi problem imam 8+ p20 m10L i 9+ na putu ...zaglavio sam sam njoj dao M10L ubedio šuraka da mu uvaljam p20 meni sad ostao još 8+ da ga se rešim kad stigne 9+ ... ili potajno neretko priželjkujem da zadržim p20 šuraku uvaljam 8+ i uzmem 9+ tako sam maksimalno happy uz "sinister" plan da uvaljam p20 i dodam za p20pro xD ....

Baš sam zavezao xD

Hahah, ti imas 2000 evra u tim telefonima [emoji3][emoji3][emoji3] na slatkim si mukama sta da ti kazem [emoji3] siguran sam da ces odabrati pravi za sebe, sudeci po tvojim objavama koje sam procitao znaces da uocis razlike...inace nikad nisam koristio samsung, par puta samo probao u vipovim prodavnicama, amoled ekrani su def nesto posebno a edge ima neku svoju car [emoji846] prenesi nam tvoje utiske o p20, bas me interesuje kako se tebi cini... I naravno s9+ [emoji1]

Par slicica koje sam ja slikao sa p20, uz AI on
cc12bf56ad03c26ea98ea91008dccf8a.jpg
d07486234f0644df14bca6be13bddcbd.jpg
f71052e4ca5a132e3c1c5125c31b45d6.jpg
6ff9b443c806d3b031a61bac21aeb3e5.jpg

Hahah, ti imas 2000 evra u tim telefonima [emoji3][emoji3][emoji3] na slatkim si mukama sta da ti kazem [emoji3] siguran sam da ces odabrati pravi za sebe, sudeci po tvojim objavama koje sam procitao znaces da uocis razlike...inace nikad nisam koristio samsung, par puta samo probao u vipovim prodavnicama, amoled ekrani su def nesto posebno a edge ima neku svoju car [emoji846] prenesi nam tvoje utiske o p20, bas me interesuje kako se tebi cini... I naravno s9+ [emoji1]

Heh važi [emoji106], bacicu neki " review + comparison + camera test " dok ga još malo izmučim.

Ne znam ja da napišem normalan post sve ode u esej šu*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* [emoji87]

Meni telefon za nijansu generalno fluidnije radi na FHD+ to je pogotovo bilo primetno pre CRC7 update-a. Sada i nema neke razlike te sam uvek na 3k. Takodje mislim da utiče na rad i " auto video play " koj mi uključen a preko toga pretpostavljam da ima uticaja malo i brzina interneta.

Stuter je svakako jedno a FPS drop drugo.

Meni na p20 više deluje kao da ima FPS dropove nego stutere. Pretpostavljao sam da mu treba malo vremena da se "ukesuje" ili da krene onaj AI da mu deluje ako ista bude značio. Videću kroz nedelju dana.

Svakako ja sam zadovoljan sa p20 s obzirom na cenu. Kada se uzme u obzir da je kod preprodavaca doplata uz 8+ na 9+ 350€ a ja dao 370€ za p20 flagship + mate 10lite itekako sam zadovoljan + 9+ ne opravdava doplatu kad sam uzeo 2 telefona za slične pare doplate bez obzira na okolnosti koje me strefile xD.

P.s. da dodam MTS me uopšte nije zvao da mi javi za m10L niti ista za p20 ...samo stigla poruka jutros od poste za uplatu 44250 ko iz vedra neba ne znam šta hoće od mene pa zatim zovem poštara da vidim šta je Kaže ne zna ...pa pogledaj ko šalje...Kaže telekom ...reko ne donosi naći ću ja tebe da vidim sa MTS dal je 9+ il huawei xD...U medjuvremenu jurim MTS da mi potvrde da je i M10L unutra ako nije ne uzimam paket.

Eto kako se kod mene to odigralo.
Jel ima još neko da je upao u tih " 50" ?

Eeee kako te je usralo

Baš sam zavezao xD

Tebra, ovo Španska serija, gori si od mene :D

Jel aod na p20 ima napredne funkcije ili je basic kao na m10?

Nazad
Vrh Dno