Šta je novo?

Huawei P20, P20 Pro

Lumia 1020 vs. Huawei P20 Pro blind shootout

gsmarena_007.jpg

https://www.gsmarena.com/nokia_lumia_1020_vs_huawei_p20_pro_blind_shootout-review-1745.php

Glasajte, glasajte :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Glasao. Meni je svaka po "A" bolja, prirodnija, lepša. Garant je to lumia 1020 :D

Ovo je kropovano plus 40mpx. Ništa čudno ako je lumia bolja.

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

Zanimljiv je ovaj p20 , mislim da ga je otresao u svim slikama. Šteta što nema 6gb Rama kao pro.
[youtube]kHiTDjFtSIA[/youtube]

b1c3b12e28c5df84f0d041a881107d32.jpg

ProMobi je postao ovlašćeni servis za huawei od nedavno, pa nek oni lupaju glavu ;)

Sent from my Mate 10 Pro

Ako popravljaju Havajca za sat vremena kao Samsung, to je sjajno :)

Ne bih se složio sa tom konstatacijom. Fotke tu i tamo, ali video je tuga. Zvuk pri snimanju takodje.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bio sam krajnje sarkastičan :)

@BitrAte ne teraj sretena na zlo, vidiš da se taman smirio :d

Sent from my Mate 10 Pro

Skoro svaka fotka je bila bolja od s9plus.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Kirin 980 na Antutu 350000+ sto je impresivno, u odnosu na konkurenciju koju je oduvao. Niko nije pomenuo, da u odnosu na P10 ovogodisnji model nema premium garanciju.

Zanimljiv ovaj ruski test :) pogotovo slike u mrtvom mraku VS pixel XL 2 :)

Mate 20 pro ce biti opasna zverka

[youtube]BJelj40UkuU[/youtube]

cedfaa020cc859b04ee06ebb9d6febb4.jpg
5ce133d8d9d142282c9606c338c543d2.jpg
a2911a1c74380b056f7c12d429d2d5b4.jpg

Poslednja izmena:
Explaining the tech behind Huawei P20 Pro's triple camera

Koga zanima P20 Pro (ili samo kamera tog uredjaja) obavezno treba da procita tekst iznad ili neki od slicnih.

gsmarena_003.jpg

Kvalitet low-light semplova P20 Pro kamere zavisi od moda koji se koristi/od podesavanja pa su oni ''klasicni'' (napucana ISO vrednost i SS otprilike kao kod vecine konkurencije) cak i ispod proseka klase (ne uvek, naravno), posebno kada se zna da je 1/1.7'' senzor u pitanju. Ali su zato LL semplovi u tom novom modu odlicni, verovatno najbolji u klasi i bolji od Pixela jer je u pitanju potpuno nov nacin rada kamere (''fusion'') koji ce uskoro imati sve veci broj modela, verovatno i Pixeli 3.

Ovde imate 50-ak foto semplova u raznim uslovima, treba obratiti paznju na exif podatke: https://www.flickr.com/photos/teknofilo/albums/72157665371901607

Jasno je da kamera nije najbolja u smislu foto ili video kvaliteta, posebno ne pri P&S snimanju na dnevnom svetlu ali za low-light uz pravilno koriscenje (u pravim rukama) itekako moze da bude najbolja ili medju najboljim, koriscenje 10MP moda je pozeljno u svim uslovima. Stabilizacija video snimanja za sada deluje lose i to je jedna od vecih mana u odnosu na konkurenciju ali mozda srede apdejtom jer su softverska resenja odavno vise nego dovoljna.

Kada se sve sabere i oduzme P20 Pro kamera je ocigledno ''swiss army knife'' u android svetu odnosno poseduje toliko raznih tehnologija, modova i funkcija da sa te strane zasluzuje hajp i ''titule'' koje dobija mada je cinjenica da je sve to prilicno ''podmazano'' na sve strane ali dobro, odavno dosta toga tako funkcionise :)

I da, jos neke (ne)zvanicne informacije o P20 Pro kameri:
The main 40MP sensor "IMX-600" based on the old 1/1.7" IMX144, the sensor is 40MP with quad bayer that outputs in 2x2 binned arrays. each pixels in the arrays have mixed exposure values to maximise dynamic range.
it's named IMX600 and is the pet project between Huawei Finland/Japan R&D center and Sony Semicon. they also hired the old pureview team in Finland.
iirc it's also the first time a IMX-X00 sensor been used on a non sony device. And the man behind Nokia's PureView, Eero Salmelin, also worked on the sensor.

Poslednja izmena:
Gledam ove fotke sa flickra sto je hsv.stoned postavio...nije mi jasno zasto se stvara ovaj halo efekat oko gradjevina?

Preagresivan processing dinamike. Najvise se primećuje u mraku.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Pa to...mislim, jeste da je veci dinamicki opseg, ali izgleda vestacki.. :)

Jel neko uzeo P20 u telenoru?
Zanimam me jel kod njih dual sim ili singl ili hibrid?
Ona na chatu-u kaze singl,ali iz iskustva znam da cesto nemaju pojma ;)

Eee to je veliki krs,zeznuli su se sa tim

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Stvarno koji to luzeri imaju samo jedan broj..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sa tolikim senzorom će dominirati sigurno u "low-light"
Vidim da nije toliko skup na KP
Samo kinez uvek negde zakine :/ čućemo zvuk kakav je...

Huawei generalno ima jako dobar zvuk...

Sent from my BAH-L09 using Tapatalk

Mislio sam na 2+1 godinu garancije, ne na 3 meseca za zamenu ekrana. Stigle su nove tarife u mts-u ali jos uvek nemA Huawei P20 Pro.

Nazad
Vrh Dno