Šta je novo?

Huawei P10

Prvi utisak super. Jeste vukao bateriju pola sata dok poskidao sva azuriranja za Emui 8.
Cpu jezgra rade bolje, sinhronizovano. Fluidno radi, kamera mislim da je bolja. Stavio sam u podesavanjima baterije rezoluciju FullHd umesto 2k, tako da bi trebalo da produzi trajanje baterije. To je nova opcija.
Na antuntu v7 rezultat kod mene evidentno bolji. Na Emui 5.1 nije prelazio 140000 dok kod Emui 8 ide na 165000. Videcemo sta jos donosi.

Sent from my Huawei P10 plus VKY-L29 using Tapatalk

Za sad nista spektakularno. Da legne dan dva pa cu javiti utiske.

2885a79a3b43883f0011ba7339862eaf.jpg
Reci mi koji je ovo font sto koristis?

Comic SansScreenshot_20180308-181350.jpg

Jel ovo ima u podešavanjima da se nađe?

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Instaliras Emui font enabler i Huawei Theme sa play stora i omogucis fontove da se vide u menadzeru tema.

e0c22db2ed1165c7294937768c02bd11.jpg
858326b78bf73e2acdcfd44c94528f08.jpg

Poslednja izmena:
Sad tek vidim da su beli krugovi oko ikonica guglovih programa (youtube, gmail...). Cini mi se da su pre update-a bile bez toga. Jel ima nacin da se to skloni?

Stigo mi update za p10, ovo malne isto, alal im vera, kraljevi... :)

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Sad tek vidim da su beli krugovi oko ikonica guglovih programa (youtube, gmail...). Cini mi se da su pre update-a bile bez toga. Jel ima nacin da se to skloni?

Нису само гуглови, мени је и на опери и на влц плејер.

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

Stigo mi update za p10, ovo malne isto, alal im vera, kraljevi... :)

Ne znam šta si očekivao obzirom da je opšte poznato da je napredak mizeran kod svih telefona. Nego jel ima na oreo opcija da yt klip ide umanjen u pozadini dok se radi na telefonu nešto drugo?

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Baterija evidentno bolja. Na 50% mi je izvuklo 4h Sota sto je bolje nego kad sam ga kupio [emoji41].
Za youtube nisam pronasao da li moze u pozadini. To jedino na rootivanom i sa Modulom u Magisku moze, ovako..... Bilo bi dobro, ali tesko.

Ima bug sa tapatalkom i tastaturom. Ta patalk mi se resetuje tokom kucanja....
Takodje bug sa osvetljenjem na nekim aplikacijama tipa Terrarium Tv.

Poslednja izmena:
Ne znam šta si očekivao obzirom da je opšte poznato da je napredak mizeran kod svih telefona. Nego jel ima na oreo opcija da yt klip ide umanjen u pozadini dok se radi na telefonu nešto drugo?

Ako misliš na Oreo PiP mode moze ali YouTube Red aplikacija... koja nije podržana u nasoj zemlji.
https://www.androidpolice.com/2017/...g-red-customers-five-countries-thats-problem/

Poslednja izmena:
Kupih prije 2 dana ovaj telefon, napokon LG G2 ode u penziju. Munja telefon, nevjerovatno koliko je brz. Preko mtel u BiH, odmah bio spreman oreo za preuzimanje.
Generalno, zadovoljan sam svime osim kamerom. Očekivao sam bolju kameru iskreno, nije nešto naročito bolja od one na g2, što mi je baš krivo jer mi je kamera prioritet broj 1 na telefonu. Doduše, koristim samo auto mod, nisam mnogo čačkao po podešavanjima.

Ti kao da ne znaš da svi Huawei ili Xiaomi izgledaju isto, promeniš telefon i uzmeš isti brend ponovo, imaš utisak kao da nisi ništa promenio, jer oni furaju svoj skin koji forsiraju, a ne verziju droida. Često se ne vidi nikakva promena ako su je provukli kroz svoj skin, onda ne moraju da idu na noviju verziju droida (jeftinije, nego nova verzija iz početka sve). Mene to eto malo smara kod njih, jer ne koristim nova, volim da vidim promenu kada promenim telefon (nov skin, bolji displej, kameru...).

Tu samsung dosta naoreduje u zadnje vreme. Ali tešim se da je huawei hardwersi konačno dobro naoredovao i da će konačno da krene nešto nabolje da menja i po pitanju softvera. Videćemo ;)

Stigao Oreo i kod mene, prvi utisak da baterija drzi kao blesava, i telefon jos bolje radi, jos tecnije i fluidnije.

Mali offtopic
Da li neko koristi widget google vesti & vreme. Od kako mi je stigao Oreo uopšte na widgetu ne ažurira vesti. Dao sam mu sve dozvole, isključio ga iz optimizacije baterije, automatska sinhronozacija svaki sat a na widgetu vesti od sinoć. Jedeni način je da ga uklonim i ponovo postavim i onda stavi najnovije. Drugar ima Nokiu 8, doduše verzija Orea je 8.1, i njemu ažurira normalno. Jel zna neko rešenje?

Što se belih krugova oko ikonica aplikacija tiče:

So there's two big reasons this is an issue at the moment. First, Google introduced an stopgap solution in 7.1 by allowing developers to ship round icons with their app. Adaptive icons weren't introduced into Oreo, so many app developers are just now adding round icons (targeting 7.1) to their apps. The second is that the icon mask is automatically applied to any app targeting the Oreo API, resulting in less-than-ideal situations where square icons are displayed in circles.

Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka

Mali offtopic
Da li neko koristi widget google vesti & vreme. Od kako mi je stigao Oreo uopšte na widgetu ne ažurira vesti. Dao sam mu sve dozvole, isključio ga iz optimizacije baterije, automatska sinhronozacija svaki sat a na widgetu vesti od sinoć. Jedeni način je da ga uklonim i ponovo postavim i onda stavi najnovije. Drugar ima Nokiu 8, doduše verzija Orea je 8.1, i njemu ažurira normalno. Jel zna neko rešenje?

Što se belih krugova oko ikonica aplikacija tiče:

So there's two big reasons this is an issue at the moment. First, Google introduced an stopgap solution in 7.1 by allowing developers to ship round icons with their app. Adaptive icons weren't introduced into Oreo, so many app developers are just now adding round icons (targeting 7.1) to their apps. The second is that the icon mask is automatically applied to any app targeting the Oreo API, resulting in less-than-ideal situations where square icons are displayed in circles.

Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka
Nece ni meni vremensku prognozu da azurira. Zakyco na neko vreme od pre azuriranja.
Edit: Nekako azurira kad se ukljuci prenos podataka, ali nece na wifi.
To sam vec negde citao za taj bug.

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Za neke regije vec krece zakrpa za bug sa azuriranjem lokacije i google aplikacija.

3e189ef3e2ac50dd47d12462e44e8b2d.jpg

Sta se ovo ljudi desava kod mene, znaci i dalje u 90% slucajeva ne mogu na FB da otvorim galeriju sa slikama, samo se zakoci, ne puca app ali ne reaguje na touch, i mogu samo back... Mislio sam da. ce update na Oreo da resi prob, ali jok?

Za vlasnike P10 kakva vam je baterija posle update-a? Ja sam odradio factory reset. Nesto mi se ne dopada potrosnja. Videcu sutra kad odradi jedan ciklus kakvo je stanje. Mada sam skeptican.
Sto se ikonica sa belim krugom tice procitao sam sta ste pisali, znaci poenta je da smo osudjeni na ovaj zaista bzv izgled. Bas steta. Pre update-a su bile mnogo lepse.

Da ne zna ko gdje se mogu naći oni huawei award wallpapers što su se pojavili u zadnje vrijeme prije ovog Orea? Top su mi, a nema ih na Oreo počkani.

Za vlasnike P10 kakva vam je baterija posle update-a? Ja sam odradio factory reset. Nesto mi se ne dopada potrosnja. Videcu sutra kad odradi jedan ciklus kakvo je stanje. Mada sam skeptican.
Sto se ikonica sa belim krugom tice procitao sam sta ste pisali, znaci poenta je da smo osudjeni na ovaj zaista bzv izgled. Bas steta. Pre update-a su bile mnogo lepse.

Ja bre promenih ikonice u ove... Huawei Mate 10ios,nisu krugovi.....Screenshot_20180309-191555.jpgScreenshot_20180309-191621.jpg

Poslednja izmena:
Samo si menjao font ili celu temu? Sta si od programa koristio za promenu fonta?

Kako apdejtovati p10 bez kompa,nema OTE i dalje mislim da je sa vodafona mob

Meni b155 to je pre hrista build,telenor sim u p10,samo cekam oreo zbog onog autozatamnjenja

Vrh Dno