Šta je novo?

Huawei P10

Znači da imaš UFS 2.0 flash memoriju, verovatno Toshiba-inu, kao i ja.

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

Whiplasher je par strana ranije dao lepo poređenje autonomije s7 vs p10.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Podržavam coveka u potunosti videćemo kako ce se ponasa to.. Samo sto sam primetio da se greje lepo kad se igra ali to je zbog metala ali nije da ne moze da se drzi oseti se mada se I s7 edge grejao mada vidno manje ali ok ne smeta

Pisem sa p10

Whiplasher je par strana ranije dao lepo poređenje autonomije s7 vs p10.

Evo uz poprilican teror 🙂

P10 me jos nije izdao u toku 24h, a S7 nakon pola godine koristenja, poceo je veoma cesto to raditi. Razlika u autinomiji bi rekao da je prije svega u tome jer S7 mnogo vuce vise u standby. P10 mi preko noci skine 1%.
8ebd6e3cf77c89a58230ee09bfe4b4ca.jpg
ba02bfceeb2ec41cee7e3ccb2028e6b8.jpg

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pobogu koliko mi nedostaje ovaj grafik na samsungu! Kontam da su ga namerno izbacili da mogu da brljaju sa autonomijom i updateovima :d

Jedna zamolica. Da instalirate neku app za snimanje telefonskih poziva, recimo ova:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appstar.callrecorder

Možete da pozovete i korisnički servis, nešto bezveze kažite... i recite kako se čuje, da li se i vi i automat dobro čujete. Na 6P je to bio problem, ne znam da li što je huawei ili nešto drugo.

Zato sto bolje radi Huawei za moje potreba brzi je fluidniji tacniji lepsi ne znam vise mi lezi u ruci.... Poceo je da me smara edge ekran ozbiljno I da me nervira u mnogo situacije. Kamera mi je mozda i bolja na p10 nego na s7e ako to pola ljudi nece da kaze jer mi ne sminka boje kao s7e... Hteo sam da prodjem sa s7e na p9 plus samo zato sto telefon bolje radi I brze u radu... Sve u svemu ja sam zadovoljan vise nego sto sam planirao...

Sto se tice brzine i fluidnosti oba su bra i tu se slazem, Sto se tice ekrana S7edge je po meni bolji i lepsi, P10 previse podsesa na jabuku.Kamera ja mislim da je bolja na S7edge dosta sam gledao sada ovih portret slika, bas ovih sto Huawei organizuje u Uscu i kad god sam je malo vise zumirao na telefonu ili racunaru meni je to katastrofa a to najvise forsiraju.Ne kazem da je losa kamera, jedna je od boljih ali nije tako dobra kao sto kazu🙂
Cestitke na kupovini i da tebi isounjava sve potrbno 🙂

Sto se tice brzine i fluidnosti oba su bra i tu se slazem, Sto se tice ekrana S7edge je po meni bolji i lepsi, P10 previse podsesa na jabuku.Kamera ja mislim da je bolja na S7edge dosta sam gledao sada ovih portret slika, bas ovih sto Huawei organizuje u Uscu i kad god sam je malo vise zumirao na telefonu ili racunaru meni je to katastrofa a to najvise forsiraju.Ne kazem da je losa kamera, jedna je od boljih ali nije tako dobra kao sto kazu🙂
Cestitke na kupovini i da tebi isounjava sve potrbno 🙂
Pa sad za selfi kamere ne znam ne koristim je mnogo za glavu kameru mislim da je rame uz rame jer su softwarski manje ispaglanije od Samsunga I mislim da je nemoguće da jedna kamera moze da uhvati vise detalja od dve... Boje su realnije... Ali opet se vraćam na tu fluidnost koju najviše vidim I ocekujem na telefonu a Huawei je na android ispred svih Pogotovu sa kirin 960 jer ima tu vestacku intelognciju koja pamti I ubrzava telfon onako kako ga vi koristi te... Daleko od toga da je ovaj losiji oba su brutalna telfona da za moje potrebe Huawei je meni bolji a i razlog prodje s7e je zakrivljen ekran koji je poceo da me smara... Hvala covek nadam se da hoce I tebe tvoj samo me jos baterija zanima ali ako moze sa mojim koriscenjem telefona da dogura do polaska u krevet to je meni to... Ako ne uskoro ce mi istice ugovor pa ce da jurimo p10 plus ili ako bude mate 9 ili 10 hah

Pisem sa p10

Jedino sto sam primetio na svakom Huawei da je wifi cip slabiji nego na ostalim telfonima... Na s7 edge preko wifi na moj kućni net gura 120 mbps kolika mi je I brzina a na p10 kao i na mate 9 pro koji samo imao ide do 45 mbps a imam i dual chanel ruter I tamo ide do 80+ mbps a ostali instant 120 kako kliknem... Ali na ostalim se cesto desava da brvlajvi I ako ima full

Cestitke na kupovini!
Sto se tice signala na s7e i p10 to sam i pisao da s7e ima mnogo losiji signal u odnosu na p9 a logicno i p10.. Bukvalno sam se razocarao kada sam video.. Neko rece steta sto su izbacili grafik da vidimo i signal, na p9 mi je ona linija uvek bila zelena, bio unutra ili napolju.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Cestitke na kupovini!
Sto se tice signala na s7e i p10 to sam i pisao da s7e ima mnogo losiji signal u odnosu na p9 a logicno i p10.. Bukvalno sam se razocarao kada sam video.. Neko rece steta sto su izbacili grafik da vidimo i signal, na p9 mi je ona linija uvek bila zelena, bio unutra ili napolju.

Pročitaj još jednom njegov post [emoji1]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Mozda i jesu namerno izbacili, ali to se ocekuje od svih njih. Sve je to ista banda, Sljamsing, Havaji, LG ves masine.. Bole njih uvo za korisnike kad se milioni slivaju u kasu 😀

Sa 6s+ na P10, vredi li ici? Bitna mi je baterija, kamera manje vise, da dobro cujem sagovornika, igrice ne igram.

Meni se čini da je "skandal" ipak malo naduvan, možda i od konkurencije (iako ima materijala za to). O flash komponentama različitih specifikacija i nedostatku "oleophobing coating-a" na gorila staklu se već pisalo na forumu. Što se mene lično tiče, imam UFS 2.0, i nemam nikakav problem s tim što nije 2.1, telefon je izrazito brz i fluidan i nisam naišao ni na jedan problem pri korišćenju. Što se premaza tiče, on nije apliciran direktno ne staklo, ali jeste na fabrički postavljeni screen protector. Ja kao zaštitu (od loma i oštećenja) više volim kaljeno staklo, tako da sam skinuo foliju i postavio staklo (koje takođe ima oleophobic coating).

Haha telfon bre leti koga briga za ufs 2.o ili 2.1 a i. Bolje rezultate daje nego s7e koji sam imao tako da ja nemam zamerke nikakve... Pitanje za sa 6s+ na Huawei misli da ti je odgovor da predji ja sam bio iPhone zavrsik ali sad ne vise sve radi lepo I brzo kao iphone samo sto imas jos vise opcija jer je Android a u stvari isto bre izledaju na oko

Pisem sa p10

Zadovoljan sam sa P10 ali meni najbitnija stavka na telefonu je muzika. Oko 60Gb prostora na memorijskoj mi je ona razlicitih muzickih pravaca, da kazemo dance od ranih 70ih do danas. P10 ima jednostavnu apk za muziku koja se nadogradjuje pretpostavljam nekom sa play store medjutim kakvu god da instaliram ovaj mob ne pokazuje nikakve kvalitetnije muzicke karakteristike. Pre P10 sam koristio Samsung Galaxy S5 i on mi je u sluskama preko apk MixZing bukvalno tutnjao. MixZing se ne da instalirati na P10 moguce zbog 7.0 verzije. Svakako zvuk preko apk Poweramp je nekako slab, dinamicki opseg slab, izlazni signal slab, mnogi zvucni elementi nedostaju kada pustim goa ili psy goa trance, na S5 sam sve imao u punom muzickom spektru a nikada nisam morao zvuk da pojacavam na ugradjenom predpojacalu u apk. Molim vas pomoc, meni je muzika najvaznija, nju pustam poslednjih 10 god samo sa moba preko bluetooth risivera ili preko kablova na 2.0, 2.1 i 5.1 sistemima. Kakav je sound kod vas? Ako ni vama nije ok ja bih ga odmah prodavao i menjao za neki drugi. Hvala unapred nekom ko je relevantan za muziku.

Onda si trebao da uzmes G6 jer je bar prema testovima na netu, ako im je verovati, sto se muzike tice #1 medju telefonima. Valjda ima neke opasne DAC-ove (4 komada) i moze da gura mocnije slusalice pored toga sto daje cistiji zvuk.

Onda si trebao da uzmes G6 jer je bar prema testovima na netu, ako im je verovati, sto se muzike tice #1 medju telefonima. Valjda ima neke opasne DAC-ove (4 komada) i moze da gura mocnije slusalice pored toga sto daje cistiji zvuk.
To je samo za Koreju valjda, tj za njihovo trziste.

Zadovoljan sam sa P10 ali meni najbitnija stavka na telefonu je muzika. Oko 60Gb prostora na memorijskoj mi je ona razlicitih muzickih pravaca, da kazemo dance od ranih 70ih do danas. P10 ima jednostavnu apk za muziku koja se nadogradjuje pretpostavljam nekom sa play store medjutim kakvu god da instaliram ovaj mob ne pokazuje nikakve kvalitetnije muzicke karakteristike. Pre P10 sam koristio Samsung Galaxy S5 i on mi je u sluskama preko apk MixZing bukvalno tutnjao. MixZing se ne da instalirati na P10 moguce zbog 7.0 verzije. Svakako zvuk preko apk Poweramp je nekako slab, dinamicki opseg slab, izlazni signal slab, mnogi zvucni elementi nedostaju kada pustim goa ili psy goa trance, na S5 sam sve imao u punom muzickom spektru a nikada nisam morao zvuk da pojacavam na ugradjenom predpojacalu u apk. Molim vas pomoc, meni je muzika najvaznija, nju pustam poslednjih 10 god samo sa moba preko bluetooth risivera ili preko kablova na 2.0, 2.1 i 5.1 sistemima. Kakav je sound kod vas? Ako ni vama nije ok ja bih ga odmah prodavao i menjao za neki drugi. Hvala unapred nekom ko je relevantan za muziku.

Jedino Samsung ili iPhone ako ti je bitan zvuk na telefonu preko slušalica. G6 jedino iz Koreje koji ima poseban DAC.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

OnePlus 3T ima dobar izlaz za slušalice.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

Jeftinije a i mnogo kvalitetnije resenje je da kupis Fiio x-3 ili x-5 i bolje slusalice.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Izvinjavam se svima nesto se cudno desava, dali je ovo privremena, kako bi audiofili rekli, audio optical illusions ili nesto drugo ali sve ok radi kako sam uz apk Poweramp vratio i fabricku apk Music, kao da su obe u nekoj interaktivnoj vezi. Moram jos da testiram ...stvarno sam zbunjen. Javicu se opet kad probam sa sennheiser slusalicama, mozda nekom ljubitelju muzike znaci ova info. Hvala svima na savetima.

Uključi l DTS režim slušalica u sistemskim podešavanjima zvuka, ako ti nije već podešeno.

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

Nov sam pa ne znam kako da citiram, vi ce te mi reci, @Sale83 prostudiracu Fiio X3 ili X5, sad posle tvoje sugestije sam okrenuo drugu stranu i vidim pisu da pokazuju vrhunske rezultate a daleko su jeftinije od Sennheisera. @mikica023, imam u planu da kupim u trecem kvartalu ove godine One Plus, cekam testove 5ce i njegove audio karakteristike, pominje se neka cena izmedju 350 i 400$.

Fiio x3 i x5 su hi-fi plejeri, a tu su i jeftinije alternative fiio m3 i sandisk sport, koji su i manjih gabarita, pa su jos mobilniji.Svi oni su ipak kvalitetniji u odnosu na telefone.
Ja muziku s telefona pustim u krajnjoj nuzdi, tek kada se zadesi da mi je crkla baterija na plejeru.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Srbija=Rusija, mozda dodje i kod nas haha 🙂

Nov sam pa ne znam kako da citiram, vi ce te mi reci, @Sale83 prostudiracu Fiio X3 ili X5, sad posle tvoje sugestije sam okrenuo drugu stranu i vidim pisu da pokazuju vrhunske rezultate a daleko su jeftinije od Sennheisera. @mikica023, imam u planu da kupim u trecem kvartalu ove godine One Plus, cekam testove 5ce i njegove audio karakteristike, pominje se neka cena izmedju 350 i 400$.

Od FiiA ti se najvise isplati X3 mk2, X5 mk1 bih preskocio (mnogi kazu da im zvuci ''dosadnije'' od X3 mk2 a veoma je skup) dok su novije verzije X5 bolje ali prilicno skupe i u tom cenovnom rangu postoji mnogo kvalitetnih plejera.
Jos X3 moze da radi i kao desktop/laptop/tablet eksterni DAC/AMP, pravi all in one uredjaj.

Dakle, X3 mk2 i to je to, trenutno je ravno 200e na popustu u jednoj domacoj prodavnici. Jos uvek ne postoji smartfon koji u potpunosti moze da parira toj klasi plejera, dzaba im fensi DAC kada je implementacija takva da mogu da pariraju kvalitetnijim (CH) uredjajima od 50-ak $ i to je to.

PS
X5 mk2 je na lepom popustu, sa 52k din na 35k din mada ovo u sustini znaci da se prodaje po ceni koja je slicna onim iz okruzenja :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno