Šta je novo?

Huawei P10

Aj sa X3 poveži bežične slušalice na treningu 😉
Navikao sam se na bežične BT sluške i nema nazad.

@matorac, ovi tvoju komentari za svuk su me definitivno razočarali, meni je bitna muzika na treningu. Pf, Huawei. Ništa on tu nije poradio u odnosu na P9 ako je tako kako kažeš. S7 je za njega onda zmaj.

Poslednja izmena:
Aj sa X3 poveži bežične slušalice na treningu

Onda pazaris neki kvalitetan BT DAP 🙂

Mada realno vecina ljudi nema neku potrebu za kvalitetnijim plejerima od smartfona, posebno ne ako se slusa MP3 uz neke sluske od 20-ak $.. onda je realno bacanje para kupiti npr. X3.

Nisam siguran ali mislim da je jacina izlaza P10 nesto malo ispod 0.3V sto je u rangu sa Nexusom 5X npr. koji si imao. To je dovoljno za bubice/in ear ali ko voli da preterano ''gruva'' u usima i glavi (ili ima neke zahtevne over ear sluske) takav izlaz mu nece biti dovoljan. Naravno donekle moze da pomogne pre-amp opcija iz neke aplikacije ili mozda xda mod koji pojacava izlaz ali ovo nije tako cest slucaj.

Na kraju postoji i opcija da se za 30-50$ kupi malo eksterno pojacalo koje radi sa svim smart uredjajima na koje se poveze a ostaje i za neke sledece telefone, tablete 🙂

Poslednja izmena:
Aj sa X3 poveži bežične slušalice na treningu 😉

@matorac, ovi tvoju komentari za svuk su me definitivno razočarali, meni je bitna muzika na treningu. Pf, Huawei. Ništa on tu nije poradio u odnosu na P9 ako je tako kako kažeš. S7 je za njega onda zmaj.

Sta ce ti HQ audio na treningu?

@hsv.stoned, 5x je tuga sa izlazom, uopšte ceo fon i sve što ima veze sa zvukom. P9 je slab isto, 6P takođe slab na slušalicama... otplike da Havajcima to ne ide od ruke. A da nosaim pojačalo i telefon na trening ne. Dok je samsung/iphone to nema poente, oni zadovoljavaju sve moje potrebe i više.

@Kei, šta će mi u studijskim uslovima gde čujem kako trava raste?

Plus verzija znatno ima bolji zvuk od obične verzije pa čak bolji zvuk i od mate 9

Huawei Mate 9

Ne znam zašto nisu sada u P10 plus ubacili amoled kao u P9 Plus?
I nema P10 Plus kod operatera, nema ni Mate 9 u VIP. Bem ti operatera.

Verovatno ne bi mogli brzo da odgovore na pot tražnju . Lako je op3 npr da stavi amoled kad taj mob kupuju samo geekovi ,ne očekuju se velike količine mob u opticaju.

Kakva je bila situacija sa P9 plus kod naših operatera?

Huawei Mate 9

Ne znam zašto nisu sada u P10 plus ubacili amoled kao u P9 Plus?
I nema P10 Plus kod operatera, nema ni Mate 9 u VIP. Bem ti operatera.

Imas P10 Plus u telenoru. Inace Plus ima neki vid stereo zvucnika i mene je u Uscu zaista pozitivno iznenadio zvuk. Nisam sad siguran da li bi mogao da isprobas slusalice u prodavnici , ali nista te ne kosta da pokusas 🙂

Plus ima stereo zvučnike, to je jedna od razlika.

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

Testiram mob preko raznih sluski, wifi i bluetooth risivera i ne znam sta da vam kazem, frekventni raspon je cudan, ima toliko gubitka da je to prosto cudno, razmisljam da je to samo kod mene jer nemoguce da se muzika cuje toliko lose kao da je tranzistor a ne mob. Sa bluetooth risiverom zakacenim na 2.1 i 5.1 sistemu bukvalno za svaku pesmu moram podesavam ekvilajzer i to u vrlo cudnom opsegu. Lutam kroz mnoge muzicke pravce, instrumentalna, jazz, klasika, etno ambijentalna, new wave, pop, rock, metal, dance...i posto znam kako mnoge pesme zvuce preko Samsunga S5 i S6 u neverici sam dali nesto radim pogresno. Fale visoki i srednji tonovi, bas prigusuje zvuk i cesto neda prostora ostalim tonovima i zvucni efektima, prosto su pojedeni. Nekad je pak zvuk krestav. Bukvalno stalno mora da mi je prst na ekvilajzeru sa kojim cu uravnoteziti zvuk. Nista mi nije jasno. Ajd i vi koji slusate muziku na P10 napisite nesto, kako se vama cini, pojma nemam da idem u servis i reklamiram mob. Sve tako izgleda klinacki ako je Huawei hteo da nas kupi sa DTS-om i lepim zvucnikom na mobu.

Ostaje ti kao rešenje htc10. Može da se nađe za oko lovu samo pripazi na displej

Ili sacekaj par dana na Htc U 11.

Poslednja izmena:
Deco moja pa ja imam 50 godina, ne menjam ja mobilne kao carapice, ovaj sam kupio pre 7 dana. Evo sad mi je palo na pamet kako da vam docaram taj neobicno cudan zvuk. Svi ste pretpostavljam imali casset deckove i mozda ste nekad podesavali azimuth glave za reprodukciju, e kao da je neko okrenuo nekada pola kruga napred a nekad nazad na srafu za podesavanje. Nekad je zvuk kao da su mi zvucnici produvali. Znate to je opet prosto nemoguce za mob od 600eu, zato pocinjem da sumnjam u svoj istancan sluh.

Najjednostavnije je da odneseš telefon u servis, rekao bih da se ipak radi o nekom kvaru.

Ne verujem da je kvar, tako bih i ja opisao P9 zvuk na slušakama u odnosu na S7E. Neka demantuje neko ko ima dobre suške i neki drugi mob (samsung/iphone/htc) da uporedi.

OK, ali ovo kako je opisano deluje drastično. U nastavku je kratak osvrt na audio iz prikaza P10 na sajtu Android Police:

The P10 supports a variety of sound formats (including FLAC), as well as 24-bit/192KHz audio, which is hi-res for those of you who do not know, through the 3.5mm jack. Whether that excites you or not is obviously a personal decision, but I have no complaints about the audio performance through wired headphones.

Da nisi slucajno povezao receiver u nekom Hands-Free modu ili tako nesto?
Na jednim bluetooth slusalicama imam i tu opciju i tu je zvuk drasticno nekvalitetnije.

Ne vidim kako bi bluetooth prenos zvuka mogao imati takve gubitke, kad je kompletna obrada zvuka na strani pojacala. Skeptican sam da bi se neke digitalne smetnje tako manifestovale.
To mi vise deluje kao da je bitrate drasticno oboren...

I ono sto do sad na mobilnima nisam imao prilike da cujem je ogromna razlika u kvalitetu zvuka izmedju pesama drugacije brzina prenosa zvuka, tolike su ogromne razlike od 128 kbps, 192 ili 320 kbps. To mi se cini da je neki audio kodek peglao kod Samsunga S5 i S6.

Jedino Samsung ili iPhone ako ti je bitan zvuk na telefonu preko slušalica. G6 jedino iz Koreje koji ima poseban DAC.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Napisah ja već. Izbegao bi HTC 10 zbog displeja najviše, a i treba naći sa garancijom od dve godine.

S7/Edge ili iPhone 7/plus

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Izvinite moram da izadjem malo, imam uzasnu migrenu od ovog drndanja moba. Izvinite

I ono sto do sad na mobilnima nisam imao prilike da cujem je ogromna razlika u kvalitetu zvuka izmedju pesama drugacije brzina prenosa zvuka, tolike su ogromne razlike od 128 kbps, 192 ili 320 kbps. To mi se cini da je neki audio kodek peglao kod Samsunga S5 i S6.

Telefon je digitalno spojen sa receiver-om. Pre slanja podataka razmene specifikacije o podrzanim standardima za slanje, odnosno primanje. Izabere se po prioritetu kvaliteta (ili manuelno) najbolji standard i preko toga se prenosi digitalno zvuk.
Nema tu nikakvog peglanja sa audio kodekom.

Od svih huawei uređaja što imam, nisam imao ovakav naveden problem za zvukom kao što je opisao kolega matorac.
Povezivanje bilo kog svog uredjaja sa tv koji je priključen na ozvučenje, zvuk bas kako treba pogotovo što mogu da poredim sve i jedan uredjaj sa M2 10.1 koji razvaljuje sa zvukom.

Huawei Mate 9

Možda je do migrene 🙂

Evo ovako moje vidjene baterije... Skinuo ga sa punjača jutros u pola 7 ceo dan ga koristio za pricu viber igrao igru u vise navrata I evo u 23h uvece baterija na 45 %... U pocetku dana sam mislio da ce da je ivuce brzo ali kako je baterija padala u procentima tako je usporavalo potrošnja iste... Ja sam zadovoljan... Nisam ga sad bas bas terorisao ali pored igre mislim da vecih zdraca nema... Sve u svemu lepo je sve to za ovako tanak I lep telefon... Znaci za malo naprednije korisnike pred spavanje na punjač a ostali manje zahtevni lagano dan ipo...
Toliko od mene

Pisem sa p10

Poslednja izmena:
Huu prosla migrena. Juce pustam preko app Poweramp J.M.Jarre-ta Oxygene i Equinox, onda malo The Art Of Noise - The ambient collection i na kraju Tangerine Dream - Encore i Phaedra. Sve full ok, cak i mnogo bolje nego sto je nekad zvucalo sa Kef kutija, bio sam izuzetno iznenadjen. Nego da ve cika matorac nesto zamoli, za mene je najrelevantnija apps MixZing a ne mogu da je pokrenem sa verzijom 4.4.1, dali bi neko ko se kapira mogao da mi pomogne i ozivim ovu apps u P10? Da presudim dali da menjam mob ili ne. Ajmo jedno malo pojasnjenje zasto sam ja toliko vezan za mob i pustanja muzike sa njega na aktivne zvucnike. Nekad tamo davno operisao sam 4 prsljena kicmenog stuba, nisam bio pokretan oko 6 meseci, muzicke komponente mi vise nisu nista znacile, rasprodao sam sve i poceo da ubadam 3.5 jack u mob. Navikao sam se i sada mi se na microSD nalazi uvek oko 70Gb muzike. Sedim u fotelji, cirkam kaficu, pusim i pustam muziku sa moba...preko bt risivera. Pa ima li neceg savrsenijeg a mob i aktivne kutije su svuda uz i oko mene. U svakoj sobi ih imam, na poslu, kod prijatelja. Pomozite mi da MixZing ozivi kod mene u P10. [email protected] . Hvala unapred svima.

Ne može niko da ti pomogne, odgovor bi dobio da si pogledao opis aplikacija. Poslednji put je ažurirana 2015. godine. Autor aplikacije ju je napustio, nema podršku, ne radi na novim verzijama andrpida, a P10 ima poslednju verziju androida v7. Takođe i S7 ima poslednju verziju v7 itd.
Imaš temu za aplikacije:
https://forum.benchmark.rs/showthre...je-za-Android-OS-DISKUSIJA-PITANJA-I-ODGOVORI

Što se tiče kvaliteta zvuka na telefonima, tu su najbolji baš ovim redom: HTC, prazno mesto, iphone/samsung, prazno mesto, ostali.

Mozete da okacite SS trajanja ekrana i dijagram.

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Ok Ivane hvala na odgovoru, kod mene na 6.0.1 je ta apps radila sasvim ok, znam da nije azurirana od 2015te citao sam na play store. Postoji neka nadogradnja koja se placa ali nije objasnjeno za koju verziju. Znam takodje koji mobilni su po redosledu odlicni za muziku i da primat drzi HTC. Ulazim u temu gde se pise o apps, hvala na pomoci.

Nazad
Vrh Dno