Šta je novo?

Huawei P10 lite

Instalirao update pre nekoliko dana i sve je prošlo kako treba Okay, rekao bih da baterija po mom nekom utisku traje duže u odnosu na raniju verziju, telefon radi brže. Iako nisam imao potrebe uradio sam factory reset telefon je i pre reseta radio Okay tako i sada.

Instalirao update pre nekoliko dana i sve je prošlo kako treba Okay, rekao bih da baterija po mom nekom utisku traje duže u odnosu na raniju verziju, telefon radi brže. Iako nisam imao potrebe uradio sam factory reset telefon je i pre reseta radio Okay tako i sada.
Meni radi brže i bolji je RAM Management ali baterija ubija. Formatirao cache particiju u sad čekam da vidim kako će da bude.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Da li si probao FR? Jeste glupo pitanje ali možda pomogne ukoliko ne prođe ovo formatiranje cache particije.

Da li si probao FR? Jeste glupo pitanje ali možda pomogne ako ne pomogne ovo formatiranje cache particije.
Pa ja ne mogu više posle svakog updatea mu radim factory reset da se vrati u normalu. Pitanje nije glupo i pomaže ali hoću da mi telefon radi normalno i da se ne bakcem sa tim na 2 meseca. Hvala za pomoć.

Posle nekliko dana na Oreu, zakljucak je da je telefon ipak radio fluidnije na Nougatu, Baterija malcice bolje drzi. To dokazuje i optimizacija softvera. Na Nougatu bila na 90,a sada na Oreu 80.Valjda ce resiti to. Mada kao i uvek zeznuce nesto drugo. Kao da su juce osnovali kompaniju.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ipak sam morao da ga vratim na fabrička podešavanja. E onda se nisam prijavljivao ni na Google ni na Huawei, i sve njihove aplikacije onemogućio, isključio sinhronizaciju, upalio battery saver, smanjio animacije, onemogućio rad u pozadini za sve sem za Instagram, i onemogućio sva ažuriranja, bilo sistemska, bilo aplikativna. E sad radi kao lud.

Ipak sam morao da ga vratim na fabrička podešavanja. E onda se nisam prijavljivao ni na Google ni na Huawei, i sve njihove aplikacije onemogućio, isključio sinhronizaciju, upalio battery saver, smanjio animacije, onemogućio rad u pozadini za sve sem za Instagram, i onemogućio sva ažuriranja, bilo sistemska, bilo aplikativna. E sad radi kao lud.

Hehe, sad ti android i ne treba [emoji39]

Poslato sa VKY-L29C432B371

Mora da radi kao lud kad ne radi nista :D :D :D

Za ovaj model nema turbo gpu.. tj apdetj
Bice tamo oktobra valjda. Uz Gpu turbo dolazi i novi xloader tako da svako vracanje, fleshivanje ciglira telefon u nepovrat. Kad se razmislim i ne treba mi gpu turbo za lite. [emoji6]

Bice tamo oktobra valjda. Uz Gpu turbo dolazi i novi xloader tako da svako vracanje, fleshivanje ciglira telefon u nepovrat. Kad se razmislim i ne treba mi gpu turbo za lite. [emoji6]

Za ovo xloader prvi put u životu čujem!? Kakvo bre cigliranje od flešovanja?

Za ovo xloader prvi put u životu čujem!? Kakvo bre cigliranje od flešovanja?

P10 lite i nece dobiti Gpu turbo, kao negde sam video al to nije to. Jedino Mate 10 lite od tih iz te klase.
Ma Huawei salje neke sigurnosne zakrpe sa xloaderom da onemoguci rollanje unazad i unbrick sa DC phoenixom. Za nas to necs ni biti jrr i nema Gpu turbo [emoji6]Screenshot_20180801-224528.jpeg

P10 lite i nece dobiti Gpu turbo, kao negde sam video al to nije to. Jedino Mate 10 lite od tih iz te klase.
Ma Huawei salje neke sigurnosne zakrpe sa xloaderom da onemoguci rollanje unazad i unbrick sa DC phoenixom. Za nas to necs ni biti jrr i nema Gpu turbo [emoji6]Pogledajte prilog 254973

A šta piše gore EMUI file system? Zar ne koristimo ext4?

A šta piše gore EMUI file system? Zar ne koristimo ext4?

Sistem ostaje ext4. A xloader ti je u posebnoj particiji nesto kao fastboot. S tim sto xloader kao neki backdoor koristi DC unlocker, phoenix i slucni programi, tj.placeni servisi za otkljucavanje bootloadera, citanje koda, otkljucavanje frp, unbrick, i slicno. Sa novim xloaderom nema vise tih servisa, a pkus je vezan i sa systemom tako da ako bilo ko pokysa da rolla unazad, auromatski brikuje.

Sistem ostaje ext4.
Nije ext4. Sa zvaničnog Huawei sajta:
0cfe7f9f268dda79fb6c2df2150526e5.jpg

Kazu iz Huaweia da nece biti update :) bice neki custom rom sigurno

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Nije ext4. Sa zvaničnog Huawei sajta:
0cfe7f9f268dda79fb6c2df2150526e5.jpg

Ma to misle na skladistenje ili Data koja je odavno f2fs (flash friendly file system) . A to je vec bilo na Emui 5. Emui 4 je imao ext4 Data paryiciju. Oni samo idu copy paste vec napisanih tekstova od pre godinu, dve. Uzgred ako ce menjati formate nakon sto izadje oficijeleni Emui 8 onda su prolupali totalno.
A ram menadzment je drasticno pao, tako da se gomila kesh do 80%. Bude mi slobodno samo po 20-25% rama. Isto je i na plus al tamo 6gb pa ajde ne primeti se u radu. Mora ga rebootujem svaki dan. Inace od ciscenja kesa u poznatim opcijsma slaba vajda.

Poslednja izmena:
Može neki savet kako da ubrzam telefon, posle update, ni nalik onoj brzini pre, ram slobodno 700-800 mb, a pre bilo oko 2 gb, u viber ulazi po 3-4 sekunde, zabada... Katastrofa, bar meni...

Ma to misle na skladistenje ili Data koja je odavno f2fs (flash friendly file system) . A to je vec bilo na Emui 5. Emui 4 je imao ext4 Data paryiciju. Oni samo idu copy paste vec napisanih tekstova od pre godinu, dve. Uzgred ako ce menjati formate nakon sto izadje oficijeleni Emui 8 onda su prolupali totalno.
A ram menadzment je drasticno pao, tako da se gomila kesh do 80%. Bude mi slobodno samo po 20-25% rama. Isto je i na plus al tamo 6gb pa ajde ne primeti se u radu. Mora ga rebootujem svaki dan. Inace od ciscenja kesa u poznatim opcijsma slaba vajda.

Hvala na opširnom odgovoru ko i uvek [emoji23]. Nego zašto različiti filesystemi za različite particije, nikako mi nije jasno. I, ja mislim da je f2fs Samsung tvorevina, ako se ne varam? A na kojoj si verziji, pa zabada Ram Management?

Može neki savet kako da ubrzam telefon, posle update, ni nalik onoj brzini pre, ram slobodno 700-800 mb, a pre bilo oko 2 gb, u viber ulazi po 3-4 sekunde, zabada... Katastrofa, bar meni...

Nažalost jedino što može da ti pomogne je kao i meni, factory reset. A *mjau**mjau**mjau* kad posle svakog updatea mora da se radi, nikad više neću security patch da instaliram.

Hvala na opširnom odgovoru ko i uvek [emoji23]. Nego zašto različiti filesystemi za različite particije, nikako mi nije jasno. I, ja mislim da je f2fs Samsung tvorevina, ako se ne varam? A na kojoj si verziji, pa zabada Ram Management?

Na b362, radi dobro dok ne padne ram na 20%. Onda ga rebootujem oslobodi sistem na oko 50% rama i nastavim. Catuva kaze za neki dan ce uradi kangV pa i to da probam.

Slobodan ram je neiskorišćen ram.
Bolje da aplikacije stoje keširane u ram memoriji nego cpu da troši cikluse i bateriju na njihovo ponovno učitavanje.

Slobodan ram je neiskorišćen ram.
Bolje da aplikacije stoje keširane u ram memoriji nego cpu da troši cikluse i bateriju na njihovo ponovno učitavanje.

Slazem se, al se uspori kad slobodan prostor padne na 20%.

Jel moze neko postaviti link da skinem fontove, ali da bude vise fontova u raru ili zipu da ne skidam jedan po jedan, i gde na telefonu da stavim fontove u file manageru?

Nažalost jedino što može da ti pomogne je kao i meni, factory reset. A *mjau**mjau**mjau* kad posle svakog updatea mora da se radi, nikad više neću security patch da instaliram.

Koliko znam posle security update-ova uglavnom ne mora hard reset. To su samo manje izmene i nikad ih nisam radio. Morao sam da radim HR kada sam nadogradio sa Nugat na Oreo jer je telefon seckao prilikom korišćenja.

Koliko znam posle security update-ova uglavnom ne mora hard reset. To su samo manje izmene i nikad ih nisam radio. Morao sam da radim HR kada sam nadogradio sa Nugat na Oreo jer je telefon seckao prilikom korišćenja.
Meni se baterija uništi posle svakog security updatea. Reko sam nikad više.

Meni je na Oreo, posle fabričkog restarta, za 20% bolja baterija. I baš kažem posle fabričkog, zato što dok to nisam uradio se nije poboljšala.
Slobodan RAM mi je između 1.5 i 1 GB.

Jel moze neko postaviti link da skinem fontove, ali da bude vise fontova u raru ili zipu da ne skidam jedan po jedan, i gde na telefonu da stavim fontove u file manageru

Vrh Dno