Šta je novo?

Huawei P10 lite

Dosta spamovanja. Izvadite kartice pa vidite kad cete dobiti update...nikad. Naravno da zavisi i od opetatera, ali prevashodno od huaewei servera.
Prosle godine, P9 (znaci Huawei), jedan iz mts-a drugi iz Svajcarske, unboxing, prvo ukljucivanje bez SIM kartice, kacenje na wi-fi i stize update na oba. Posle stavljene kartice (mts u ovaj iz Svice, vip u ovaj iz mts-a) i isto normalno radio update. Tako da ce ipak biti da je do Huawei-ja i njihovih baza i/ili IMEI-a a ne operatera.

Prosle godine, P9 (znaci Huawei), jedan iz mts-a drugi iz Svajcarske, unboxing, prvo ukljucivanje bez SIM kartice, kacenje na wi-fi i stize update na oba. Posle stavljene kartice (mts u ovaj iz Svice, vip u ovaj iz mts-a) i isto normalno radio update. Tako da ce ipak biti da je do Huawei-ja i njihovih baza i/ili IMEI-a a ne operatera.
Potpuno je bezpredmetno govoriti da li stizu azuriranja bez Sim kartice,tj bez operatera, jer niko i ne koristi telefon bez nje. A ja sam vec napisao da prvo zavisi od Imei, pa onda operater, a da u pojedinim situacijama moze i bez operatera i to samo odredjeni buildovi. Izgleda da niko ne cita. Nema veze. Poenta je promasena totalno.

Poslato sa VKY-L29C432B370

Poenta je da ne zavisi od operatera vec od Huawei-ja. Ja uvek radim inicijalni setup bez kartice (ostala mi navika iz vremena kad nije ni bilo GB u paketima) i tad 90% telefona povuce OTA

Poenta je da ne zavisi od operatera vec od Huawei-ja. Ja uvek radim inicijalni setup bez kartice (ostala mi navika iz vremena kad nije ni bilo GB u paketima) i tad 90% telefona povuce OTA
Zasto meni nece bez Sim kartice kada vratim na b182? Cim ubacim kartice ptijavi Ota?

Poslato sa VKY-L29C432B370

Znaci do sada sam mislio da nema veze sa operaterom. Ali telefon mi stoji vec neko vreme bez kartice jer ga ne koristim. Proveravam ga vec nedelju dana od kako je pusten 8.0, svaki dan isto bez ikakvog azuriranja, veceras proverim jos jednom bez kartice nista, odmah ubacim mts karticu, dakle nekih deset sekundi razlike odmah se pojavilo azuriranje.... Ne znam da li je slucajnost, ali ipak mislim da nije...

Ajde nek i zavisi od toga da li je kartica prisutna ili ne, opet nema veze s operaterom vec s politikom Huawei-ja (kojem IMEI-u s koje mreze ili bez mreze ce pustiti download)...

Nema potrebe da raspravljamo o apdejtima i podrsci Huaweia.Toliko je ocigledno da ih korisnici bas i ne interesuju mnogo.Nismo mi dobili telefone na nagradnoj igri,pa da sada cekamo apdejte,kada nas izvuku iz bubnja.Apsolutno nikada nisu popravili podrsku za softver,a izgleda da nemaju ni nameru.Nije lose da gledaju i boju telefona kada pustaju apdejte,a ne samo IMEI.Pa mi koji imamao telefon crne boje,neka bude Oreo u julu,ovi plave boje u avgustu,beli u septembru,a zlatni u oktobru :D Zalosni su vise.

Poslednja izmena:
Ne znam sto *****te toliko za update. Pa svaki mesec smo imali ota update i neki fix.
Jedinu bolju podrsku ima Nokia, oni bukvalno svaki mesec izbace security update i rano su pustili Oreo cak i na slabe telefone.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

E,bas to.Imali smo svakog meseca apdejt i fix.Pocetkom meseca,apdejt za prosli mesec,fix baterije da manje drzi,fix procesora da radi ko lud,fix prednje kamere,da brljavi jos vise.Fixnuli ga oni odlicno.Ma sto li se i ja zamaram,nije mi jasno.''Bas te briga sta ti rade,ko te laze,ko te krade...''

Ja imam Huawei P10 Lite c185 (za Bliski Istok, kako je stigao u Niš u podzemni da ga ja kupim, stvarno ne znam), i update dobijam jednom u 3 meseca i to sa security patchom koji je obicno za mesec unazad. Sad čekam Oreo, imam MTS karticu i nerviram se. Ovo je katastrofa, posle svakig ažuriranja sam morao da ga vraćam na fabrička jer počne da brljavi a i baterija se uništi da ne može 2 sata SOTa da izvuče.

Izvadim karticu, nema apdejta, ubacim karticu nema apdejta. Kako god okrenes nema apdejta :D

Dramite ljudi bez razloga kad bude bilo biće ništa drastično se ne dobija svakako će to biti isti [emoji336] U svakom slučaju kome ne odgovara uvek može prodati telefon i uzeti drugi. Za sada sam zadovoljan i nemam problema opušteno čekam da se pojavi update pa kad god došao dobro došao. Telefon uzimam isključivo iz razloga da li mi se njegov dizajn sviđa i da je hardver zadovoljavajući, a što se tiče softvera ne mora da bude poslednji.

Poslato uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
I treba da dramimo i ne samo na ovom forumu već svuda. Ne treba propustiti nijednu priliku za prozivku dok god se ne dovedu u red i ne počnu da vode brigu o korisnicima. Ako ne znaju kako se to radi, neka iskopiraju neku ozbiljnu kompaniju, ima takvih u današnje vreme dosta.

I treba da dramimo i ne samo na ovom forumu već svuda. Ne treba propustiti nijednu priliku za prozivku dok god se ne dovedu u red i ne počnu da vode brigu o korisnicima. Ako ne znaju kako se to radi, neka iskopiraju neku ozbiljnu kompaniju, ima takvih u današnje vreme dosta.

Tačno! Samsung i Huawei najgori što se toga tiče.

Nije softver samo problem,vec i cinjenica da ne stavljaju komponente istog proizvodjaca u svaki primerak.Ne moze kvalitet kamere na dva primerka,istog modela sa istim apdejtom i podesavanjima,da daje potpuno razlicit kvalitet slike i da ekran na jednom primerku pokazuje belu boju belo,a na drugom da vuce ka zutoj.O pucanju plastike oko ekrana je suvisno i pricati.A hvale se i reklamiraju kako im je korisnik na prvom mestu.Oce to,ali sutra malo.A i softver radio odlicno sa prvim verzijama.U redu,ako su zabrljali apdejtima,ali sto ih ne poprave,vec je svaki novi donosio,neku gresku vise.Najsmesnije mi je,kada se toliko sekiraju za nas,kao sto kazu,sto ne prate IMEI broj ko kako je kupio telefon.Pa onaj sto je kupio prvi,neka prvi i dobije apdejt,a ne sve naopako_Ovaj kupio telefon juce i vec danas dobija Oreo,a ovaj sto ga ceka mesecima i dalje ceka.Mnogo me podsecaju na nas.Nista nikada nije odradjeno do kraja kakao treba :D

Poslednja izmena:
Bravo_Odlicno.Hvala ti puno.Samo me interesuje,dali je B361 za SS,a B362 za DS model,ili nema nikakve veze?

Bravo_Odlicno.Hvala ti puno.Samo me interesuje,dali je B361 za SS,a B362 za DS model,ili nema nikakve veze?
Nema nikakve veze, svi sadrze fildere i fajlove za sve, samo ostavis one koji ti trebaju za tvoj model.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Pitam,jer svima stize preko OTA ovaj B361.Ovaj B362 i ne znam sta je.

Danas i meni ova plastika se pocela odvajati, jel to prolazi na garanciji kao fabricka greska?, jer pored bas imam ogrebotinu bas odavno, a ova crna mala je se samo razdvojila vidi se da nije nigde ostecena...

Sent from my P10 lite using Tapatalk

Tesko.Ubediti ovde ljude u servisu ili ove sto rade kod operatera,da je to fabricki lose uradjeno,a ne da je korisnik ostetio telefon,bice teze,nego da odes na Mars.

Danas i meni ova plastika se pocela odvajati, jel to prolazi na garanciji kao fabricka greska?, jer pored bas imam ogrebotinu bas odavno, a ova crna mala je se samo razdvojila vidi se da nije nigde ostecena...

Ako si uzeo kod provajdera probaj da reklamiraš, možda prihvate da poprave ako je [emoji336] u garanciji. Za sad kod mene nema naznaka guljenja plastike ali da otpadne ja bih tražio da poprave. Možda je razlog što mi je telefon u njihovoj originalnoj flip futroli.

Poslato uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Nigde nije ni najmanje oguljena. Kao nova je. Oguljena je jedva vidljivo siva plastika po obodu telefona. Ova crna lajsna je kao nova ali se dole odvojila levo od donjeg mikrofona gde ima jos jedno parce vece ove crne plastike.

Nazad
Vrh Dno