Šta je novo?

Huawei P10 lite

Druze, upravo si meni resio jednu veliku dilemu. Gledam telefone u cenovnom rangu od 200 do 250 evra, treba da uzmem po jedan gospodji i sebi, najbitnije stavke su barem 32 giga memorije, pozeljno 4 giga rama, sa solidnom baterijom i kamerom, i novim Androidom. Prvi pik mi je bio Mi A1 , telefon jeste odlican, ali sam odustao (zbog razloga koji bi nekome drugom bio apsurdan - telefon ima najvisi nivo zracenja od svih na trzistu). Onda su nam u uzi izbor usli Huawei P10 lite, Mate 10 lite, P Smart, Honor 7x. Njoj vise odgovaraju telefoni sa manjom dijagonalom, tako da si mi ti pomogao da barem njoj uzmem P10 lite. A verovatno i sebi, jer mi se cini da o njemu generalno vlada stav kao o pouzdanom telefonu. Slobodni ste da me ispravite ako gresim.
Nije valjda da sam ti ubio volju za a1 onim mojim postom u vezi SAR-a...(sad se setio kad si to pomenuo) [emoji39] Sto se mene tice obracao sam paznju svojevremeno na to, ali se sve nekako poklapalo tako da su mi u ruke dolazili telefoni koji nisu imali veliki SAR u mid range kategoriji, u vreme kupovine... Inace a1 otpao kod mene zbog toga sto je 5 inca max koji mogu da svarim... (provarih nekako tih +0,2 preko 5)

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Nije valjda da sam ti ubio volju za a1 onim mojim postom u vezi SAR-a...(sad se setio kad si to pomenuo) [emoji39] Sto se mene tice obracao sam paznju svojevremeno na to, ali se sve nekako poklapalo tako da su mi u ruke dolazili telefoni koji nisu imali veliki SAR u mid range kategoriji, u vreme kupovine... Inace a1 otpao kod mene zbog toga sto je 5 inca max koji mogu da svarim... (provarih nekako tih +0,2 preko 5)

Ma taman posla, pa tvoj post je bio sadrzajan, informativan i strucan. Neke stvari su mi sada jasnije, i slazem se sa onim sto si napisao (1999, Srbija, sijanje, jelka). Verujem da je telefon siguran manje-vise kao i svi ostali, samo ne moram bas da uzmem onaj koji tako ubedljivo drzi prvo mesto na toj, ne bas pohvalnoj lestvici :) Nadam se da se Saomi mafija na mene nece ljutiti :) Neko ce reci da sam blesav, ali svako ima svoje razloge i ubedjenja za ono sto radi. Ipak sam resio da se zadrzim kod Kineza, i to je nesto za pocetak :)

Zdravo svima,kupila sam juce Huawei mate p10 lite i za sada sam zadovoljna i sto se tice kamere,baterije,kao i brzine kojom se pokrecu aplikacije.Nemam za sada nijednu zamerku,samo eto imam par pitanja..Da li telefon mora stalno da bude ukljucen da azurura,podesila sam opciju da se to desava samo kada je wi fi ukljucen,sinoc mi je azuriralo pola sata i telefon mi se pregrejao.Drugo pitanje,procitala sam ovde za opciju bokeh,da bi slike bile bolje,ali ne mogu je naci,ne razumem se bas najbolje u to.Hvala unapred :)

Jel ima razlike izmedju oreo 321 i 321 log?

Da ne kvarimo onda... [emoji39]

Da ne kvarimo onda... [emoji39]

Ma ne diram nista. Kladim se da ce ova 321 biti i najbolja od svih iducih azuriranja. Za p10l sve kontra. Prvi update najbolji pa sve losiji [emoji41]

Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka

Pa mora da se ispegla da bi isla prodaja nove garniture... [emoji23]

Redmi Note 5 je poceo da stize na KP, nema vise smisla kupovati bilo koji drugi telefon u tom cenovnom rangu, osim mozda A1 ako neko insistira da telefon bude stock Android.

Klasa iznad svih drugih mid-range telefona.

Poslednja izmena:
Koliko se kreće note 5? Mrzi me da jurim sad na KP. [emoji41] Ako nije problem [emoji41]

Sent from my 3310

Koji note 5, pro ili obican?

Ma ne diram nista. Kladim se da ce ova 321 biti i najbolja od svih iducih azuriranja. Za p10l sve kontra. Prvi update najbolji pa sve losiji [emoji41]

Ne zna se vise dali je smesno ili zalosno sta rade ovom modelu :) Kod mene je B207,a kada proverim na FF,za B203 koji je bio pre ovoga B207,pise da nije odobren.A on vec bio u telefonu.Haos :D

Koji note 5, pro ili obican?

Pro ne postoji nigde van Indije. Globalna i CN verziia su Redmi Note 5 samo.

230-250e RN5 4/64 sa Snapdragon 636(klasa iznad mid-range Kirina i SD 625/630), 4000mAh baterija, kamera skroz dobra za taj cenovni rang..

Poslednja izmena:
Taj Note 5 sa SD 625 takodje postoji samo u Indiji, zbrka ziva za nazivima :D :D

Sad procitah par strana ove teme i videh da se par ljudi pozalilo da im puca neka plastika izmedju ekrana i rama. O cemu se tu radi? Slaba briga korisnika ili losa izrada? Koliko je cest slucaj posto je neko spomenuo da je procitao ili cuo na vise mesta da se ljudi zale na to? Pitam jer brat hoce da ga uzme na ugovor ali ako mu se ovako nesto desi odlepice. :)

^
Huawei svakim danom iznenadjuje,nekim novim bagom :) Citao sam ranije da se ljudi zale,da puca ona plastika izmedju stakla ekrana i metalnog rama na telefonu i nisam verovao.Medjutim danas drug vadi telefon iz futrole,kad dole u levom i desnom cosku fali plastike,negde oko 2-3 cm-a.Totalno zbunjeni.Kaze covek da mu telefon nikada nije ispao.Iznenadjenjima sa ovim modelom nikada kraja.

I meni pukle obe strane

I meni isto... Sa jedne strane samo naprslo, a sa druge strane fali oko pola cm. Ovo sam primetio kad sam mu menjao masku i mislio sam da sam ja to nekako zakacio menjajuci maske, ali izgleda da nisam jedini sa tim problemom... Meni ne smeta, ali je cudno da se tako nesto desi kad telefon nikada nije ispadao, u maski je prvog dana itd.

Mislite na staklasta ledja? To osetljivo ja mislim i vise nego displej. Sva sreca pa mi je u silikoncu. Jes ogrebo sam ga nedelju dana posle kupovine. Ko sa smirglom da sam ga brisao, al nije jos nista puklo.

I mene zanima kako izgleda ta naprslina na prednjem ekranu. Za sad ne vidim da fali nešto niti da je osetliv ekran ali opet sve je moguće.

Poslato uz pomoć Tapatoka

Kao sto sam napisao,plastika izmedju prednjeg stakla i metalnog rama.Ide oko stakla.Nije drug trenutno tu,da slikam kako izgleda.Kada budem slikao,postavicu slike.Jos uvek tvrdim,da dva ista primerka ovog modela ne postoje :)

Ja danas pogledao beli primerak star desetak meseci od koleginice sve ok. Pritom mi je spomenula i da je padao par puta jer se i deca igraju sa njim. Ocigledno odredjene serije imaju neki defekt. Ovaj telefon po svemu procitanom ko lutrija pa koliko imas srece. :)

Da li neko zna kako da podesim/vratim da mi kada nesto guglam otvara kao nov prozor a ne u okviru chroma?

P.S. Ja imam telefon 10meseci i odlicno izgleda u smislu da nema defekata, lomljavina i sl.

Da li bi nekao mogao da mi pojasni razliku izmedju modela was-tl10 i was-lx1 ? Kapiram da je ovaj prvi verovatno za kinesko trziste napravljen ali da li cu imati problema sa koriscenjem aplikacija i slicnog ?

Mojoj prijateljici telefon od jutros počeo da briše kontakte.Jel imao neko takav problem i kako ga je rešio?

Nazad
Vrh Dno