Šta je novo?

Huawei P10 lite

Imam jedan zanimljiv problem, skinuo sam Polaris Viewer 5 sa nekog apk sajta jer ga nema u Store-u. I normalno ga instalirao ali ga nema nigde u app drawer, a kada udjem u Aplikacije u Podesavanjima ima ga u listi instaliranih aplikacija. Jel mogu nekako da izvucem ikonicu ili ne?

Zasto su stavili ovako malu led notif? G2 je imao bas dosta bolju ali ajde u ovom segemntu retko ko je uopste I ima :D

Trenutno sam na b184, nudi prelaz na b204, raditi ili ne?

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

P10 Lite ima losiju Led notifikaciju od P9l? Na P9 lite je idealna, rgb, dovoljno velika da se vidi iz daljine, dovoljno mala da ne upada u oci, pozicija odlicna..

Nisam odavno video p9l ali mislim da su iste, ok je lampica kad telefon stoji pored tebe ali npr na treningu mi telefon stoji na nekom stocicu I zvuk mi je ugasen. Tako da moram da pridjem da bih video, plus lampica vrlo "sporo" sveti, tj ima veliku pauzu izmedju blinkanja, to vec mozda i moze da se podesi nekako, ne znam.

Ne znam da li znas kakva je na G2 ili na S3/S4 ali one lampice lagano mogu da se vide sa fine razdaljine

Pulse notification light se zove podesavanje, u Notification & status bar podesavanjima.

Nisam video, samo sam rekao da je meni licno ova taman i da veca/jaca ne bi odgovarala.

Pre neki dan prešao na P20 lite, doduše P10 je i dalje kod mene al se manje koristi. Osetno je brži u radu P20 lite, to sam prvo primetio, na prvu baterija nije baš sjajna, doduše obe kartice aktivne, izgled i kvalitet izrade fantastican

Imam jedan zanimljiv problem, skinuo sam Polaris Viewer 5 sa nekog apk sajta jer ga nema u Store-u. I normalno ga instalirao ali ga nema nigde u app drawer, a kada udjem u Aplikacije u Podesavanjima ima ga u listi instaliranih aplikacija. Jel mogu nekako da izvucem ikonicu ili ne?

Zasto su stavili ovako malu led notif? G2 je imao bas dosta bolju ali ajde u ovom segemntu retko ko je uopste I ima :D

Trenutno sam na b184, nudi prelaz na b204, raditi ili ne?

Verovatno si skinuo fake aplikaciju tj virus. Nadji neki drugi sajt.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ma tek sad krece beta program do kraja maja. Ako je neko na b206 nek proba beta.apk dal funkcuonise za Srbiju
https://forum.xda-developers.com/p10-lite/how-to/oreo-beta-program-european-models-t3785815

Mislim koja im je to sad fora. Sta je ovo na ff, onda su se grdno nesto zeznuli sa modelima...

Jel neko pokusava betu? Vidim da su pustili skoro za sve zemlje beta testiranje. Ja na b321 cim instaliram aplikaciju krece da kupi logove i aktivnosti, a ne znaju da sam instaliro emui 8 zaobilaznim putem, ili se bar nadam

Imam problem, odjednom, sa P10 lite. Neće da radi nijedna aplikacija koja koristi lokaciju, osim google maps. Odnosno aplikacije koje treba učitaju mapu s lokacijom - naprimer Busplus, Viber i ostale app gde kad treba da ti pokaže mapu s lokacijom napiše "Google services are updating." Naravno ne postoji nikakav apdejt jer je sve ažurirano. Moram da pobrišem keš i data, da opet postavim backup nalog, onda radi 24h i posle toga opet ne radi i prikazuje tu poruku. To mi se nije desilo ni sa najvećim kršinama od androida. Ovaj Huawei stvarno ume da nervira ponekad sa softverom. Ne želim fabrički restart jer sve ostalo radi kako treba. Ništa dodatno nisam instalirao, ovo počelo samo od sebe prekjuče.

I meni se to juce desilo. Nije hteo na mom ruteru da azirira lokaciju. Kada sam izasao i pustio prenos podataka odmah azuriralo...mozds je uspelo preko gps-a. Ne znam koji je razlog.

Poslednja izmena:
Kada bi uporedjivali Samsung A5 2017 i ovaj telefon, koji bi vi izabrali i zbog cega ? U nedoumici sam da li da ga promenim, a imam prilike bas za A5 po bas povoljnoj ceni. Da li cu pogresiti ili ne ?

Kada bi uporedjivali Samsung A5 2017 i ovaj telefon, koji bi vi izabrali i zbog cega ? U nedoumici sam da li da ga promenim, a imam prilike bas za A5 po bas povoljnoj ceni. Da li cu pogresiti ili ne ?
Neces pogrijesiti, odlican telefon, baterija dobra, radi fluidno. P10 lite nije los telefon, ali cini mi se da je A5 kvalitetniji, sama izrada tel.djeluje kao da je iz nekog veceg segmenta nego sto stvarno jeste.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Od ta dva, Mate 10 Lite ili Mi A1 :)

Mogao bih i mate takodje ali mi se ta dva ne svidjaju ni zbog izgleda ni zbog velicine ekrana. Preveliko je to za moje dnevne potrebe. Hvala u svakom slucaju.

Mogao bih i mate takodje ali mi se ta dva ne svidjaju ni zbog izgleda ni zbog velicine ekrana. Preveliko je to za moje dnevne potrebe. Hvala u svakom slucaju.
Pogledaj Honor 8 onda, mada bi trebalo da je skuplji od ovih..

Postoji "Sta da kupim" podforum.

Jel imao neko ovakav problem? Ne vidi nijednu wifi mrezu, nit mogu da iskljucim wifi...
a5939eeb6275f1597f3edf93535c56d2.jpg

^
Huawei svakim danom iznenadjuje,nekim novim bagom :) Citao sam ranije da se ljudi zale,da puca ona plastika izmedju stakla ekrana i metalnog rama na telefonu i nisam verovao.Medjutim danas drug vadi telefon iz futrole,kad dole u levom i desnom cosku fali plastike,negde oko 2-3 cm-a.Totalno zbunjeni.Kaze covek da mu telefon nikada nije ispao.Iznenadjenjima sa ovim modelom nikada kraja.

I meni je to puklo i to na obe strane dole oko pola cm sa svake strane, nikad isto nije padao

Da li to pucanje stakla potpada pod garanciju, nisam primetio da je staklo puklo ali pitam za svaki slučaj. Možeš da slikaš kako izgleda ta napuklina. Možda je loša serija, gde ste uzeli vaše telefone?

Poslato uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Bez pukotina [emoji41] godinu dana je kod mene. Silikon odma stavljen, ispadao je fino, sve je ok. [emoji41]

Sent from my 3310

Ja sam sa ovog modela prešao na Mate 10 lite, i iskreno, malo sam se razočarao. Najviše mi smeta što nema brzo punjenje, 4G+ i inverziju boja pri jakom suncu, i pre svega dual wifi. To su neke opcije koje sam imao na P10l i po meni morali su ovo da stave i na Mate. Čak mi i baterija malo kraće traje u odnosu na P10L. Takođe, smeta mi što još uvek sim 2 radi isključivo na 2G mreži, i što apdejti toliko kasne. Kad kažem apdejti mislim na prelazak na oreo (ove zakrpe što izlaze svaki mesec ne računam u apdejte). Jedino gde me Mate oduševljava je kamera i zvuk u slušalici prilikom razgovora, ali uprkos tome mislim da je vreme da se nakon 5 godina i 6 promenjenih modela konačno pozdravim sa Huawei, jer mi sledeći telefon sigurno neće biti od ovog proizvođača ukoliko nastave da osakaćuju telefone srednjeg ranga kao što su uradili sa M10l.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
P10 lite na Emui 8 je sasvim korektan. Ali ako bih birao da li nov Mate 10 lite ili polovan P10 uzeo bih P10 koji je tu negde sa cenom. Ja sam sa P10 plus prezadovoljan a i on sad kosta oko 350 max, a drzi bateriju po 8h.

Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka

P10 lite na Emui 8 je sasvim korektan. Ali ako bih birao da li nov Mate 10 lite ili polovan P10 uzeo bih P10 koji je tu negde sa cenom. Ja sam sa P10 plus prezadovoljan a i on sad kosta oko 350 max, a drzi bateriju po 8h.

Druze, upravo si meni resio jednu veliku dilemu. Gledam telefone u cenovnom rangu od 200 do 250 evra, treba da uzmem po jedan gospodji i sebi, najbitnije stavke su barem 32 giga memorije, pozeljno 4 giga rama, sa solidnom baterijom i kamerom, i novim Androidom. Prvi pik mi je bio Mi A1 , telefon jeste odlican, ali sam odustao (zbog razloga koji bi nekome drugom bio apsurdan - telefon ima najvisi nivo zracenja od svih na trzistu). Onda su nam u uzi izbor usli Huawei P10 lite, Mate 10 lite, P Smart, Honor 7x. Njoj vise odgovaraju telefoni sa manjom dijagonalom, tako da si mi ti pomogao da barem njoj uzmem P10 lite. A verovatno i sebi, jer mi se cini da o njemu generalno vlada stav kao o pouzdanom telefonu. Slobodni ste da me ispravite ako gresim.

Ok je p10 lite, al sam ja dao sugestiju izmedju Mate 10 lite i P10. Znaci ne o lite verziji nego Pro. Ima polivnih P10 za te sume koje si naveo, a p10l mislim da nov telefon kosta ne vise od 180eur.
P10 lite jedina zamerka po meni prosecna glavna kamera, a pomocna je negde ispod proseka. Sve ostalo sasvim korektno. Ako se odmah obuce u masku i zastitno staklo ili foliju nema bojazni od loma. Meni je prosle nedelje pao sa metar i po direktno na displej na beton i ni ogrebotina, imao sam onu pancirnu foliju za koju sam mislio da je sarena laza, al spasi ga folija [emoji41]

Vrh Dno