Šta je novo?

Huawei P10 lite

I meni je zezao Bluetooth na nekoj prethodnoj verziji sw u smislu da mu je trebalo malo vremena da se upali i ugasi, tipa 10-15 sekundi ili možda čak i 20. Posebno gašenje je znalo da bude dosta sporo. Sad ide momentalno. Što znači da su ga peglali softverski i verovatno će ispraviti do sledećeg apdejta za slučaj da je ostao još neki bag.

Samo da proverim nakon apdejta aplikacije swiftkey pojavila mi se ikona na desktopu telefona kako da je maknem a da pri tome ne uninstaliram aplikaciju?

Drzis prstom ikonicu aplikacije, da se oznaci, pa je onda prevuces do kraja ekrana..otvorice ti se naredna stranica gde ces moci da je smestis

To je to, otprilike [emoji41]
5f7840899014d5fa35aa24bb935d86ee.jpg

^
Au,pa to je odlicno.Kod mene ne moze da izgura vise od 4 ipo sati,pa mogu da mu radim sta hocu.

I kod mene na Sony-ju je tako, kada koristim mobilni internet sot je oko 3h, sa wifi ide do 5, drasticna razlika. Mislim da je to zbog google play usluga, na 2g/3g google play usluge su prve ili druge, po potrosnji, uvek dvocifren broj, kad koristim wifi bude najvse do 3-5%, nekad i 1%. Sve sam pokusao, ali ne vredi ...

21 sat je trajala baterija, osvetljenje na 50%, 3g je bio uključen non-stop, wifi 6 sata, GPS non-stop. Intenzivno sam koristio internet 5 sati od ovog SOTa. Nisam gledao tačno koliko sam proveo na kojoj mreži. Najmanje što sam izvukao je 4SOT za 24 sata I to samo 3g. Sve od Google sam blokirao i deinstalirao što može.

Samo da proverim nakon apdejta aplikacije swiftkey pojavila mi se ikona na desktopu telefona kako da je maknem a da pri tome ne uninstaliram aplikaciju?
Ako si mislio da obrises ikonicu samo onda drzi prstom na njoj i prevuci je skroz na vrh ekrana dok se ne pojavi iks ili kanta.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ne može da se obriše kaže da se sistemske aplikacije ne mogu deinstalirati, pre abdejta sk nije imala ikonu nego si do SwiftKey dolazio preko settingsa

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Danas sam izvukao 6.5 SOT, non-stop wifi i društvene mreže sve vreme, nešto razgovora preko vibera i jedno 20ak fotki Evo jedan SS I neću više da smaram.
BTW instalirao sam neku black temu, tako da i to dosta pomaže izgleda [emoji41]
05e77490a6ecdfedefe714596f753810.jpg

Treba mi pomoć. Pokušala sam da promenim font, pa da ga vratim na default, nisam uspela da nađem default ali sam skinula najsličniji, ali mi je sada apsolutno svaka aplikacija u tom fontu. Pokušala sam da vratim na atmospheric temu ali sve je i dalje isto...

Ja cekam Oreo.Ne poprave li i sa njime situaciju sa baterijom,rastajemo se mi...;)

Ja cekam Oreo.Ne poprave li i sa njime situaciju sa baterijom,rastajemo se mi...;)
Prodas ga za 200 i doplatis jos 80 i uxmes Mate 10 lite ili Honor 7x koji treba da krene sa prodajom. On ce biti jos jeftiniji od Mate 10 lite a skoro identicne karakteristike ima.

Mate ima dosta losiju bateriju od p10 lite (pogledaj testove na notebookcheck). Takodje, u skoro svim recenzijama za 7x kazu da mu kamera nije bas najbolja, a ne verujem ni baterija da je nesto bolja od mate 10 lite, posto im je gotovo isti hardver. Mugy, koliko ti traje baterija, koliko ga cesto punis? Sta ti najvise prazni bateriju?

Ovako.Da pocnem :D Kada sam uzeo fon bio je na verziji B127.Secam se da je baterija bila na 57% kada sam ga prvi put upalio.Cackao sam fon skoro neprestano tog dana,od 12h do uvece nekada.Baterija je bila pre prvog punjenja na 14%,a SOT 6h i nesto.Dosao je update B183,baterija popustila malo,ali nista strasno.Zatim dolazi update B185 i trajanje baterije se sroza skroz.Od 100% do nekih 20% jedva kad dogura do 4 ipo sati SOT-a,pa ma sta ja radio.Radio sam i Hard reset i nista.Bukvalno jede bateriju dok samo gledam u ekran i nista da ne radi.Izasao je update B194.Bukvalno me strah da ga instaliram.Ne bi me cudilo SOT,da ode na 2h ;)
Mate 10 Lite mi se ne svidja uopste.Ne treba mi tablet u dzepu.A i osim cene,ne donosi nista spektakularno u odnosu na P10 Lite.Sve je to sminka,pod drugim imenom ;)

Poslednja izmena:
Mate ima dosta losiju bateriju od p10 lite (pogledaj testove na notebookcheck). Takodje, u skoro svim recenzijama za 7x kazu da mu kamera nije bas najbolja, a ne verujem ni baterija da je nesto bolja od mate 10 lite, posto im je gotovo isti hardver. Mugy, koliko ti traje baterija, koliko ga cesto punis? Sta ti najvise prazni bateriju?
Stvarno su to detaljno opisali i svaka cast na sajtu, ali ovde smo po ko zna koji put poksxali da dyzina trajanja baterije zavisi i od verxije softvera. Tako da ta merenja uvek treba yzeti sa rezervom. Meni je sa prethodnim softvetom trajala preko 6h, jednom sam kacio i screen sa preko 7h, ali poslednjim updatom se to drasticno smanjilo. 5,5h sota najvise za 1 dan ili 2,5 do 3h sota za dva dana. Ali uzmimo prosek do 5h najvise.

Ovako.Da pocnem :D Kada sam uzeo fon bio je na verziji B127.Secam se da je baterija bila na 57% kada sam ga prvi put upalio.Cackao sam fon skoro neprestano tog dana,od 12h do uvece nekada.Baterija je bila pre prvog punjenja na 14%,a SOT 6h i nesto.Dosao je update B183,baterija popustila malo,ali nista strasno.Zatim dolazi update B185 i trajanje baterije se sroza skroz.Od 100% do nekih 20% jedva kad dogura do 4 ipo sati SOT-a,pa ma sta ja radio.Radio sam i Hard reset i nista.Bukvalno jede bateriju dok samo gledam u ekran i nista da ne radi.Izasao je update B194.Bukvalno me strah da ga instaliram.Ne bi me cudilo SOT,da ode na 2h ;)
Mate 10 Lite mi se ne svidja uopste.Ne treba mi tablet u dzepu.A i osim cene,ne donosi nista spektakularno u odnosu na P10 Lite.Sve je to sminka,pod drugim imenom ;)
Kako ne donosi nista.... Boga mi dosta toga je od kamera, memirije, metalna ledja i tt. Ali svako ima neki svoj ukus tako da necemo o ukysims raspravljati.

B194 je za Dual sim i jos nems autorizaciju za instalaciju. Jedino da je krenuo vec neki Ota, ali sumnjsm da ce to pre kraja decembra.

Počeli su da se pojavljuju custom romovi na xda i 4pda.

Imaju bugove, kamera nije bas po najbolja. Nece uvek da prepozna drugu karticu itd, itd. Dobri su za experiment ali nikako nisu finalne vetzije da bismo rekli da je neki bolji od stocka. Meticulus je najblizi dok Hassan rsdi romove na isti kalup po principu kvantitet a ne kvaliyet i nisu nesto specijalno. Ali dobri su za igranje kome je dosadno [emoji41]

Evo i linkova

http://www.meticulus.co.vu/?m=1
https://hassanmirza01.blogspot.rs/?m=1

Poslednja izmena:
Danas sam izvukao 6.5 SOT, non-stop wifi i društvene mreže sve vreme, nešto razgovora preko vibera i jedno 20ak fotki Evo jedan SS I neću više da smaram.
BTW instalirao sam neku black temu, tako da i to dosta pomaže izgleda
Ovo nije amoled ekran tako da se pikseli ne iskljucuju na crnoj pozadini.

Sta staviti na ekran, foliju, staklo? Moze link gde kupiti ili naruciti sa alija neku proverenu.

Imam slicno pitanje. Gde u Nisu mogu da se kupe Nillkin ili neke kvalitetnije futrole? Moze i privatna poruka, ako nije dozvoljeno ovde ...

Meni je ispao sa metar i po skoro direkt na pod od cigala :d

Ništa :D Ni ogrebotine :D Prosto neverovatno, mislio sam samo da će da se raspline. Nemam zaštitno staklo nikakvo. Sad mislim da ću ga uzeti sigurno :D Tako da i ja čekam neku preporuku.

Sta staviti na ekran, foliju, staklo? Moze link gde kupiti ili naruciti sa alija neku proverenu.
Staklo iz Kine-kupio namestio, ne valja, skinuo i bacio
Staklo kod nas iz radnje--kupio namestio, ne valja, skinuo i bacio
Razlog- oborene ivice ekrana i odmah se puni vsxduhom

Na kraju kupio foliju - kucaj na kupujemprodajem -Huawei P10 Lite Monsterskin 

Oko 600 din. Nije losa, a ne znam kako stiti od pada. Za sad je ok.

Pozzx

Kada staklo ne može da se zalepi po ivicama, jedan prost trik rešava stvar. Lično sam to radio na mom Honoru 8 i završava posao. Pogledajte snimak:

https://youtu.be/KgXOWVS---w

Može i obično ulje, ne mora baš maslinovo "extra virgin" [emoji39]. Mada mislim da glicerin (tečan, providan) najbolje radi.

P.S. Pisao sam o postupku detaljno u Honor 8 temi. Onako kako ja to otprilike radim. Link: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=5241639

Sent from my Honor 8

Poslednja izmena:
meni najobicnije staklo koje je malo suzeno po ivicama je samo evo posle 2 meseca leglo po ivicama, a inace sam isto imao vazduha na sve 4 ivice stakla.

Jel curi posle to ulje ? Kako se ponaša kada dodje u dodir sa prašinom ?

Nazad
Vrh Dno