Šta je novo?

Huawei P10 lite

Mogu li se ovi telefoni od operatera otkljucati da budu dual sim kao sto su mogli p8 i p9?

Evo da i ja bacim koju, kao svež korisnik ovog aparata.
Zadnji Huawei koji sam imao je bio G300 :).
Posle tri godine na WM a u nedostatku naslednika za isti, odlučio sam se za Android. U opticaju su bili Samsung A5, P10 Lite, iPhone Se i još po neki.
Na kraju je izbor pao na Huawei, beli, manje se vide otisci, za razliku od crnog.
Mogu reći da sam prezadovoljan odabirom.
Baterija je ono što me je oduševilo :):):):):)
Pošto mi je sve po difoltu, ni jedna App nije zabranjena da radi u pozadini, non-stop WiFi ili 4g, brojač koraka i slično, i imam 4 aplikacije za mejlove koje testiram, situacija je sledeća
3338edb60eb0505392509f98467f08fa.jpg
b84d7774d52fc171c2b7cc665494255f.jpg
07ffdb808b5602af8771a0ecae168579.jpg

Sigurno gura SOT preko 5 sati.

Ekran je skroz ok, ne mogu mu naći neku zamerku, IPS, boje su ok, nisu isprane . Jedino automatsko osvetljenje ume da ide iz krajnosti u krajnost, ume da zatamni i previše u zatvorenom prostoru.
Na sunčanom danu je čitljiv , mada može za nijansu bolje.
Reakcija na dodir je momentalna , bez greške.

Kamera je malo iznad proseka, po danu slike dobre, sa manjkom svetlosti opada i kvalitet. Ima dosta opcija za podešavanje svega i svačega u samoj aplikaciji.

Multitasking je na nivou zadatka. Jednostavno 3gb rama odrađuje posao i uvek ima dosta slobodnog rama u zalihama. Pustim YT, neki video u browseru, tviter, instagram , FB, One drive... I bez problema ih pokreće i nastavlja gde je stao, bez seckanje itd.
Samo skakanje između aplikacija ide glatko.

Fingerprint, radi fenomenalno, imam učitana dva otiska i niti jednom nije zabagovao , otvara u milisekundi.

GPS i WiFi, rade odlično. GPS je locira gde neki drugi aparati nisu. WiFi, ne razumem se u te verzije i HW, ali definitivno hvata signal bolje od aparata sa kojima sam upoređivanje po kući.

Sam aparat je odlične izrade i da nema alu lajsne, ispada bi iz ruke. Npr bolje mi leži u ruci od P10 (burazerov), jer malo je veći i za nijansu deblji. Ali to je samo moj utisak.

Eh da, Led lampica je prisutna!

Sviđa mi se kombinacija EMUI 5 i Android 7 okruženja.
Posebno bi izdvojio deljenje ekrana i video snimanje aktivnosti na ekranu.

Zvuk nisam detaljnije analizirao.
Igrice nisam igrao, nikakvo zagrevanje nisam primetio.

Imam isti problem, u Beogradu (Zemun) prodaju folije koje su zakrivlene ali mi je prijatelj u servisu rekao da se jako teško uklapaju i zalepe kako treba

Naručio sam na aliju tečno staklo pa ću da ga premažem i videću kako će da bude

Jako je ružan sa ovim staklom gde je bočno po 3 mm gore oko 6-7 a dole oko 5 mm, baš je bez veze

Да ли некако могу ови Huawei gestures да раде са Nova launcher-ом?

Na šta tačno misliš? Na Knuckle gestures ili FP gestures?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Dal je moguće i kako da prebacim aplikaciju sa interne memorije na SD memoriju?!
A da je ne instaliram ponovo. I dal može da se označi da se npr muzika i slike skidaju na karticu a ostalo na internu memoriju.

Jedno mozda glupo pitanje, posto bih telefon poklonio osobi koja ima telekom broj a ja preuzeo ovaj telenor nalog, da li je p10L zakljucan i moze li se otkljucati?

Da opet pitam, je l' iko rootovao telefon? I zanima me na kom vam je mestu "cell standby" kod baterije? Meni je na drugom/trecem mestu i secam se da sam se na Nexusu borio sa time, al' je tamo pisalo (time without signal) a vamo koliko je telefon upaljen valjda. Tripujem da nije neki drain ili je normalno da stoji tu.

Je l znaci nesto puno, tj. je l osetna razlika u radu izmedju 3gb i 4gb rama, da znam da li se isplati kupovati 4gb verziju?

Meni pokazuje da je najveća potrošnja bila 50%,rama.

Da li se isplati?
Zavisi od razlike u ceni.

U radu tesko da ces da osetis razliku, mada ako je 10-20e razlika u ceni i garancija je ista(isto ostvariva) na oba uredjaja, uzmi 4GB verziju.

Ljudi android nije windows, što manje slobodnog ram-a to bolje na androidu ...

Poenta je da se aplikacije nalaze u memoriji, tako se brže učitavaju i troše manje baterije.
Sve preko 800MB keširano je OK.

[YOUTUBE]seyXq9XBFQU[/YOUTUBE]

Drugi krug učitavanja pokazuje ram management ...
Time je npr S8 očajan iako ima top hardver.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel rade notifikacije I normalno, nema problem kao sa p9 lite?

Sent from my F3111 using Tapatalk

Ne znam kako je na P9 lite, ali ja nisam imao problema sa notifikacijama do sada.

Notifikacije rade najnormalnije. Viber , wa, fb, msng, mail klijenti, nikakvih problema.

Da li su telefoni iz VIP-a zakljucani? Pitam jer sam u telenoru:)

Prethodna dva kod mene nisu bila zaključana, ovaj nisam proveravao.

kakva je situacija sa zaštitom,koristite li šta i gde ima da se kupi? Ja se cimam par dana da dovučem Spigen od preko... Na našem tržištu nisam video ništa pristojno. Na ekran stavljen "monster skin " ali za leđa nema ništa.

Nema niceg posebnog.
U njihovoj prodavnici, u Uscu, imaju teracell.
Dovuci jos neki spigen ja ti kupujem jedan odmah.;)

Ja sam sa alija uzeo običnu tanku providnu silikonsku masku, baš je kompaktna a i plava boja dolazi do izražaja.

Ima da se nađu i druge, u boji, tanje deblje, hard case, nilkin, ali su mi sve malo "bulky"

Najradije ne bih nosio ništa jer je telefon prelep i lepo leži u ruci, ali mi se ne daju pare za popravku polomljenog stakla.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ja sam stavio teracell i ok mi je,nije vizuelno glomazniji a ipak daje sigurnost, makar na grebanje stakla sa zadnje strane. Ali spigen je super samo ume da kosta dosta,jedva sam nasao neki za htc 10

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Da li vredi prelaziti sa p9 lite na p10 lite?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 C432B381 pomoć Tapatoka

Napisao sam ti vec u P9 lite temi.

Zavisi koliko doplacujes, 50e je po meni maksimum maksimuma doplate.

Odlicno, ako je P10.

Nazad
Vrh Dno