Evo da i ja bacim koju, kao svež korisnik ovog aparata.
Zadnji Huawei koji sam imao je bio G300

.
Posle tri godine na WM a u nedostatku naslednika za isti, odlučio sam se za Android. U opticaju su bili Samsung A5, P10 Lite, iPhone Se i još po neki.
Na kraju je izbor pao na Huawei, beli, manje se vide otisci, za razliku od crnog.
Mogu reći da sam prezadovoljan odabirom.
Baterija je ono što me je oduševilo

Pošto mi je sve po difoltu, ni jedna App nije zabranjena da radi u pozadini, non-stop WiFi ili 4g, brojač koraka i slično, i imam 4 aplikacije za mejlove koje testiram, situacija je sledeća
Sigurno gura SOT preko 5 sati.
Ekran je skroz ok, ne mogu mu naći neku zamerku, IPS, boje su ok, nisu isprane . Jedino automatsko osvetljenje ume da ide iz krajnosti u krajnost, ume da zatamni i previše u zatvorenom prostoru.
Na sunčanom danu je čitljiv , mada može za nijansu bolje.
Reakcija na dodir je momentalna , bez greške.
Kamera je malo iznad proseka, po danu slike dobre, sa manjkom svetlosti opada i kvalitet. Ima dosta opcija za podešavanje svega i svačega u samoj aplikaciji.
Multitasking je na nivou zadatka. Jednostavno 3gb rama odrađuje posao i uvek ima dosta slobodnog rama u zalihama. Pustim YT, neki video u browseru, tviter, instagram , FB, One drive... I bez problema ih pokreće i nastavlja gde je stao, bez seckanje itd.
Samo skakanje između aplikacija ide glatko.
Fingerprint, radi fenomenalno, imam učitana dva otiska i niti jednom nije zabagovao , otvara u milisekundi.
GPS i WiFi, rade odlično. GPS je locira gde neki drugi aparati nisu. WiFi, ne razumem se u te verzije i HW, ali definitivno hvata signal bolje od aparata sa kojima sam upoređivanje po kući.
Sam aparat je odlične izrade i da nema alu lajsne, ispada bi iz ruke. Npr bolje mi leži u ruci od P10 (burazerov), jer malo je veći i za nijansu deblji. Ali to je samo moj utisak.
Eh da, Led lampica je prisutna!
Sviđa mi se kombinacija EMUI 5 i Android 7 okruženja.
Posebno bi izdvojio deljenje ekrana i video snimanje aktivnosti na ekranu.
Zvuk nisam detaljnije analizirao.
Igrice nisam igrao, nikakvo zagrevanje nisam primetio.