Šta je novo?

Huawei Nova 5T

Evo ženin Smart 2019 baterija [emoji12]
9666977e5fdbbe9509a90f917f77e3a8.jpg

Nova 5t

Jel stigao nekom EMUI 10.1.0.250?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Službeni y6 dobio sinoć avgustovsku zakrpu. Ja još nisam ni oni famoznog 8kb [emoji1787]

Nova 5t

Pomoc kod podesavanja
Otkako sam azurirao sistem na 10.1 pri dolaznim pozivima ton se postepeno povecava i nema nigde u podesavanjima da to iskljucim. Da li neko zna kako mogu to da sredim.

Ne možeš nažalost.
Huawei odlučio da je to tako bolje. [emoji849]

Meni je ovo sasvim dovoljno da mogu da kažem da je baterija odlična.
89b870bcf4d852c326129a531130e9b9.jpg

Nova 5t

Ako si ti zadovoljan sa time onda sam i ja, ali iskreno meni telefon ako ne moze da izvuce 2 puna dana i bar 5 sati sota leti nazad odakle je dosao. I to da kazem posle godinu dana da je kod mene. A ne ko tvoj nema ni mesec dana.

To je rezultat sa kojim bih se zadovoljio da je telefon star minimalno 3 godine.

Ali dobro niko nije isti pa stim i svako ima drugacije razmisljanje.

Pričamo o bateriji 3750mah ne o 4000 i 4500

Nova 5t

Sve jedno, ti mislis da 250 mAh pravi neku razliku izmedju tvog telefona i mog. Kako god to bi moralo da bude daleko bolje. Nesto tebi gadno srce bateriju.

Ne srce ništa ali ajd. Ovo je 80% sa osvetljenjem ekrana na maksimumu po suncu.

Nova 5t

Sto se kaze za srecu je potrebno malo.

Ne znam meni je idalje neshvatljivo da tako malo izvlaci SoT-a ali sto sam reko ako ti smatras da je dovoljno za tvoje potrebe onda ko sam ja da nesto dalje govorim. Lep pozdrav

:wave:

Mozes ti, koliko vidim, usudim se reci lupat koliko hoćeš. Tesko ces naci danas telefon koji moze izvuci puna 2 dana.Pricam o telefonima srednje i premijum klase.Ovaj telefon posedujem skoro dva meseca i odgovorno kažem da mu je baterija odlicna. Ne bavim se ja sotovima puno, jednostavno je tp moj subjektivni osecaj kao recimo da sta god mu radio meni je u 10 uvece baterija nikad ispod 40 posto. A ako vec pominjes sot on je kod mene od 7 do cak 11 sati zavisno od osvetljenja i koriscenja, tako ko god kaze da ovaj telefon nema dobru bateriju pojma nema

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka

Evo kod mene sot kako je, star 5 meseci telefon, nešto to kod tebe ne valja, jedino da cepaš zahtevne igre 3 sata.
b6a9b67aed6425f58f2b064f46171a24.jpg

Mozes ti, koliko vidim, usudim se reci lupat koliko hoćeš. Tesko ces naci danas telefon koji moze izvuci puna 2 dana.Pricam o telefonima srednje i premijum klase.Ovaj telefon posedujem skoro dva meseca i odgovorno kažem da mu je baterija odlicna. Ne bavim se ja sotovima puno, jednostavno je tp moj subjektivni osecaj kao recimo da sta god mu radio meni je u 10 uvece baterija nikad ispod 40 posto. A ako vec pominjes sot on je kod mene od 7 do cak 11 sati zavisno od osvetljenja i koriscenja, tako ko god kaze da ovaj telefon nema dobru bateriju pojma nema

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka

Evo da te razuverim i da kazem da nemas ti pojma.

4GlR7Ab.jpg
i6b7iFx.jpg

Sta vam se desava sa signalom? Gledam ove vase slike i primecujem da wifi crta vam nije isprekidana dok kod signala mobilne mreze imate dosta prekida? Kao da gasite brojeve? Meni retko kada pozuti kod sigala ali nikada nemam prekid! Inace koliko je baterija jaka u mAh nema apsolutno veze. Mnogo je bitnija optimizacija. Meni izvuce 2 dana ali ja nisam ni zahtevan korisnik toliko (gmail, pozivi, whatsapp, viber, malo interneta, sms i toliko, mada sve ovo pozivi, viber i whatsapp u malo vecoj kolicini pa i video pozivi).

Pa nemam pojma, imam mrežu stabilnu tokom celog dana, mts je u pitanju.

И мени изгледа нормално сигнал мреже ( ваљда [emoji16] ).
Потрошња батерије буде како кад - зависи, наравно, од интензитета коришћења телефона.
cc3c8551db8b6d3e193457194de95c64.jpg

Poslato sa NOVA 5T pomoću Tapatoka

Signal mreze bi po nekoj logici trebao da bude puna linija bez prekida (osim ako niste izgubili mrezu ili aktivirali airplane mode) ako je zelene boje znaci da ste uvek bili na mestima gde je dobra pokrivenost. Kako ide ka crvenoj znaci da je sve gori signal.

Ako ne gledate u telefon non stop, nemozete da znate da li je bio bez mreze jer nekad prekidi traju jako kratko kad mora da se prebaci na stanicu sa boljim signalom a nekad taj prekid moze da traje par minuta i ako vam je telefon recimo u torbi ili stoji pored vas ali sa ugasenim ekranom vi nemozete da znate da li ima mreze ili ne.

Mislim da imate negde u sekciju potosnje baterije koliko je mreza (Network) potrosila baterije, tu obicno ima info koliko ste bili dugo bez signala i koliko je dugo trazen signal.

Moguće da je to isprekidano zbog prenosa podataka preko mobilne mreže pošto sam pola dana preko 4g a pola wifi. Verovatno tu ima neki padovi.

To sto je bio na mobilnom netu opet ne znaci da nije bio bez signala, to bi mogao eventualno da primetis da skidas konstatno nesto pa da vidis da ima prekidau skidanju.

Davno sam imao Huawei (Honor 7 lite) ali se dobro secam da je prekid u ovoj liniji znacilo da sam ostao bez signala ali to je tada bio EMUI 5 mozda su sad nesto promenili.

Proverite tamo u potrosnji baterije sta pise za Network ili instalirajte GSM Battery Monitor on vam izmedju ostalog moze pokazati detaljnije informacije o stanju signala.

Baterija>Koriscenje baterije>Hardver>Glasovni pozivi. Meni je tu <1s. Sto uvek pise. Inace linija za signal mobilne mreze mi je bez i najmanjih prekida. Koristim dva broja, Vip i Telenor. Inace slazem se sa @Pegazbre, isprekidanost te linije znaci da telefon ostaje bez signala.

Meni tek danas stiglo 8.7kb update [emoji12]

Nova 5t

I meni je stigao neki update od 8,7 kb! Ni ne zagledah sta je. Ovo je drugi put o 2 nedelje da stize nesto od x,x kb. Prosli put parametri sistema od 8,31kb.

Stigao meni, neki security patch.

150 MB ?!?!
Опаааа! Широко [emoji23]

Poslato sa NOVA 5T pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh Dno