Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

Gde je to dugme za napajanje?

Kako se telefon zaokreće i to dva puta? U istom smeru ili različitom?

Sent from my m2 note

Ne znam kako možete da koristite srpski na telefonu :)
Prevodi su kriminalni .. meni kada neko prosledi mob da mu sredim na brzaka a setingsi na srpskom poželim prvo da ga olupam od zid..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Imaju i dodatna podesavanja u kameri.

Ово је послао 6п!

Ne znam kako možete da koristite srpski na telefonu :)
Prevodi su kriminalni .. meni kada neko prosledi mob da mu sredim na brzaka a setingsi na srpskom poželim prvo da ga olupam od zid..

+1000
Haos, ne mogu da se snađem kad vidim srpski na telefonu

Gde je to dugme za napajanje?

Kako se telefon zaokreće i to dva puta? U istom smeru ili različitom?

Sent from my m2 note
Okreneš oko vertikalne ose i vratiš i još jednom (valjda ste skontali što sam rekao) i kamera se "šalta" sa prednje na zadnju i obratno. Radi i u običnoj kameri i u nx1.
Ja jos nijesam dobio ni novembar update a ne ovaj v2 iako sam u beta programu.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Okreneš oko vertikalne ose i vratiš i još jednom (valjda ste skontali što sam rekao) i kamera se "šalta" sa prednje na zadnju i obratno. Radi i u običnoj kameri i u nx1.
Ja jos nijesam dobio ni novembar update a ne ovaj v2 iako sam u beta programu.

Edit
Upravo stigao update npf26f od 137 mb

Jedva provalih, hahahah.
Nije loša stvar :)

Stigao Dbrand Marble skin, očajan print. Uživo izgleda kao beli skin koji se zaprljao pa ima par razmazanih fleka. Ni priđi ovome sa sajta...

6d675f99d40c6d7b12d06b7bbcbab477.jpg

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Stvarno je $ranjce ta nalepnica... Zali Boze para, ja na kraju odustao od tih dbrandova. Nosim ga golog vec jedno 2 nedelje pa sta mu Bog da...

Poslednja izmena:
Ma meni je svaki dbrand do sada bio super, i dalje nosim Bamboo. Ali ovaj je fail... Žaliću se, šta sad. Možda je loša tura bila pa je zato loše. :D

Svakako i treba da se zalis verovatno ce ti izaci u susret ozbiljna je to firma :D

To na slici monitora i ti što si dobio nebo i zemlja. Žali se i traži da ti zamene ili lovu.

Ja ne kontam poentu tih naljepnica. Telefon ruzan pozadi pa da se zamaskira malo sta li vec...[emoji50] Pa onaj natpis nexus jos ruzniji sa tom naljepnicom...

Uglavnom to ne bih stavio da mi plate. Decja posla...

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije ružan telefon, ali dosadi nekad jedno te isto, a dbrand je dobra stvar da se malo menja. Ja ne uzimam skinove sa Nexus cutout-om, nego ga prekrijem skroz.

@krele90, ovi iz dbrand-a su skroz kul. Desilo mi se da sam se nakon naručivanja skinova u vrednosti oko 25€ predomislio za neki skin i to im javio pre nego što su procesuirali porudžbinu, ali oni izgleda nisu videli zahtev ili su već pokrenuli proces pa su mi poslali paket sa skinovima koje sam hteo da menjam. Plan je bio da im vratim paket, a oni meni da pošalju novi, ali zbog problema sa DHL-om nisam uspeo da im ga vratim. Kasnije su mi se javili i rekli da su mi poslali novi paket sa skinovima koje sam hteo, tako da sam za jednu cenu dobio dva paketa. :)

Poslednja izmena:
Kad si naručio Ivane? Ovo je užas. Dobro pa sam odustao od tog skina.

Onda kad i ti. [emoji53]

Šta si ti uzeo?

Znači da očekujem ove nedelje :D još mi nije stiglo. Obavezno se žali i javi šta bi.
5f1601f1ed5d30dc7638f0256279bd5a.jpg

Poslednja izmena:
Meni se u vecini slucajeva desavalo kad se zalim da mi posalju opet isto. Imam osjecaj da oni to ne yebu ni 2%, salju sta imaju na stanju.

Konkretno zadnje sto sam se zalio Ringke folije. Naime, kad su dosle ja se odma' zalio sto nemaju isjecak za proximity sensor, jer sam mislio da nece raditi ok. U medjuvremenu poslali jos jedan paket (opet isti), one stare rade extra, sad ne znam sta cu sa tolikim folijama. Tako i sa jednim audio pojacalom, sad imam 2, a platio 1, 30$ bio.

Ne bih im vracao nikad nista da platim postarinu mnogo vecu nego sto vrijedi artikal, ne zivim ja u Kini, Americi itd.

Poslednja izmena:
@Ivane, kada skineš folije, možeš li kasnije da vratiš ponovo?

Neko je pričao da može, ali ja nisam pokušavao. Deluje mi da može da se ponovo nalepi folija, ali ona se tokom skidanja dosta zgužva i razvuče na nekim delovima, pa onda ne znam kako bi to izgledalo.

Gde nabaviti original punjac ili nesto približno originalu? Moj ne daje vise znake zivota bukvalno sam ga skinuo jutros sa punjaca i sada hteo da ga dopunim ne radi vise... Inace nikad ga ne vadim iz utičnice...

Zato kupis uticnicu sa prekidacem. Tako sam ja uradio, lakse pritisnuti prekidac, nego stalno vaditi i stavljati punjac. Nije ok da bude stalno pod naponom, mada ne mora znaciti da je to razlog.

Stajanje u utičnici i crkavanje punjača nemaju veze jedno sa drugim.

Znam da nema veze, samo napominjem da je bio posle punjenja u uticnici i jedino je tad mogao da crkne.

Nije ni jedan napravljen da bude non stop u uticnici, to ni jedan proizvodjac ne naglasi, ne znam gdje to pise u nekom zvanicnom dokumwntu (uputstvo za korisnika i sl). Svi ce savjetovati kad se ne koristi istekati. Ustvari to se i podrazumjeva.
I nema potrebe da bude pod naponom, bez potrosaca, cak iako se ne grije, mozda ima neka mala potrosnja, ali nebitno.

Cuti dobro je kad je punjac crkao, da nije telefon. Citam da se mnogo zale na te punjace sa ovim nexusima, cesto crkava. China electronic, a preslo se na velike struje.

6227cd18fd2d263d7b6db935a9d3774a.jpg

Moja je praksa takva u svim stvarima, ne samo sa ovim, ne koristim adaptere pod naponom bez potrosaca...

Poslednja izmena:
Čisto sumnjam da često crkava, imao sam većinu Nexusa i nikad nijedan nije crkao, a stalno je u utičnici. A ni na forumu nisam mnogo takvih slučajeva video.

@PixelG
Ma jok, proizvodjači savetuju da se ugrade utičnice sa prekidačima.
Potrošnja i zagrejavanje (kada punjači ne pune) su zanemarljivi, barem kod punjača koji su ispravni.
Isto je tako i sa rizikom po njihovu dugovečnost.

Punjači jesu konstruisani da budu u utičnici.
Takodje su i potrošna roba, meni su otišla dva Sonijeva za dve godine.
Ali nijedan drugi na primer, a svi su oduvek i stalno u utičnicama.

The combined total vampire power draw of this power bar, an iPhone 6 charger, an iPad Air charger, a MacBook Air (2013) charger, a Surface Pro 2 charger, a Samsung Chromebook charger, and a Nexus 7 charger read 0.3 watts.

Aha! How Much Money is That?

Finally, we have a measurement to work with: 0.3 watts.

We’ll assume these are all plugged in 24 hours a day, 7 days a week over an entire year. There are 8760 hours in a year. That equates to 2.628 kilowatt hours (kWh).

According to the EIA, the average cost of electricity in the US is 12.98 cents per kWh. This means that those 2.628 kWh of electricity will cost about 34.1 cents over an entire year. Even using the most expensive electricity rates in the US — 30.04 cents per kWh in Hawaii — that’s only about 79 cents per year.

http://www.howtogeek.com/231886/tested-should-you-unplug-chargers-when-youre-not-using-them/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno