Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

Developer options....

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Sutra ti ja kazem utisak (posle OPT-a, koji ima prilicno dopar ips) :D
Tesko da mozes tako da procenis. Ja kad gledam kolegin S6 deluje fino a kad stavim pored Z2 i Nexus 7 zutilo dominira. :D

I meni je to isto jedan od boljih ekrana, ako hoćeš mogu da slikam...

Znam za srgb ali nisam siguran koliko to pomaze kod bele (znam da dosta smiri ostale boje). Ako ikako mozes da slikas oba bio bih ti zahvalan. Moze google.rs npr. :)
Nece crci Z2, ne brinite. :D
P. S. Jos kad bi neko imao neki iPhone pored pa to da mi uporedi, milina. :D
I dajte bre da vidim to kesiranje posle veceg uptime-a. :p

Xperia Z2

Poslednja izmena:
Ma meni ovaj sRGB žut. Nemam iPhone kod sebe, ali uporedio sam ga sa Apple Thunderbolt displejem i vidi se razlika.

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

A kako je po defaultu? Znam da je kod starijih Samsung Amoled ekrana (Note 4 npr.) neki od onih modova davao znatno manje zutilo ali su ostale boje vristale. Je l' i ovde tako?

Xperia Z2

Ne znam koliko ti ovo znači i koliko možeš da vidiš, meizu definitvno ima čistiju belu, ne nešto mnogo ali ima. Ali opet crna je crna na 6P...
http://imgur.com/wR91p52

Poslednja izmena:
Nece da ucita sliku.
Za crnu znam, ali i to "pocrnjavanje" kod novijih Amoleda je i dovelo do pojave smearinga.
1a81d4e95ae557bafa8c41a72c21f3b5.jpg

Xperia Z2

otvori u browseru pa klikni na link al svakako ti ne znači ništa jer nemaš pojma kakav je wb kamere kojom je slikano.

šta si zapeo bela pa bela, svaki custom kernel ima color control podršku pa namesti tu plavu belu na koju si navikao :D

evo anandova merenja

78694.png

malo topliji al svakako bliži beloj nego plavi g2 ili z3 ili m7...

Poslednja izmena:
A sta vi mislite da su svi telefoni na ovom svetu od istog modela sa istim ekranima? Evo ja gledam u tri 5X i ni jedan nije isti, tako mi je bilo i sa tri petice, i sa dva galaxy s-a. Drug je imao tri iPhonea na prodaju i isto je bilo zucih i manje zucih. Aposolutno je nemoguce da svi ekranu budu jednaki. Na kraju ako je to tako big fakin deal nekome, za par minuta uz kernel moze da se podesi 99.99999999% po svojoj zelji.

@ Vojkan

Kakva crna plava bela :D, pa nije to stock Z3, na dvojci je 6900-7400K, u zavisnosti od testa i merenja :) Ja drzim stock, nema potrebe za stelovanjem preko rgb slajdera, bela mi deluje odlicno.

Al' ne znam sto se batace toliko tripujes oko novih amoleda, pa covece koristio si Note 3 skoro godinu dana, nema sanse da ovaj 6P amoled nije bolji a jos imas na raspolaganju i sRGB i ko zna koja jos ''kernelska'' podesavanja :)

A sta vi mislite da su svi telefoni na ovom svetu od istog modela sa istim ekranima? Evo ja gledam u tri 5X i ni jedan nije isti, tako mi je bilo i sa tri petice, i sa dva galaxy s-a. Drug je imao tri iPhonea na prodaju i isto je bilo zucih i manje zucih. Aposolutno je nemoguce da svi ekranu budu jednaki. Na kraju ako je to tako big fakin deal nekome, za par minuta uz kernel moze da se podesi 99.99999999% po svojoj zelji.

Upravo to, cesto se razlikuje WB displeja u manjoj meri na jednom istom modelu a tu su i custom podesavanja..

Poslednja izmena:

Amin

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

otvori u browseru pa klikni na link al svakako ti ne znači ništa jer nemaš pojma kakav je wb kamere kojom je slikano.

šta si zapeo bela pa bela, svaki custom kernel ima color control podršku pa namesti tu plavu belu na koju si navikao :D

Nema veze, videce se verovatno razlika u ekranu. Plava ili ne, jedino to mi prija.
Na stranu zezanje sad, moze li se Amoled dovesti do slicne bele o kojoj pricamo kroz kernel?
Naravno da nisu i, pretpostavljam, da to svi znamo. I ja sam poredio moj sa drugim Z2 i taj je bio dosta hladniji. Ali Amoled je dosta drugaciji pa me zanima samo koliko deluje zuto i moze li se nekako pribliziti ovakvoj beloj boji.

Xperia Z2

Jos su oledi organic led. Ne znam koja su organska jedinjenja, ali sumnjam da su svi isti :D

Ako si mu rekao Telep... Traži razlog da ne troši pare... [emoji4]

Uveg ga mozes poplaviti, meni je na 5X dovoljno use cooler colors (mislim da 6P nema to), ali uz custom kernel i npr. kernel adiutor dobijes milion profila koje mozes da primenis, pa izaberes koji tebi na oko vise prija.

Vojkane, opet ti i merenja. Vec sam ti rekao za ovo, ovde je Note 4 poprilicno visoko kotiran a meni je smetao ekran opasno.
Hsv, jesam koristio Note3 godinu dana ali sam imao ceste glavobolje koje su prestale prelaskom na IPS. I sada kada koristim neki telefon sa Amoledom duze od 5 minuta opet glava reaguje. A sve je to zbog onog zutila.
Z2 mi je npr. odlican, dok mi je iP6 ekran perfektan.
Telep, znam da moze da se poplavi ali ti na 5x imas IPS. Mene zanima mogu li Amoled da poplavim u toj meri?
Xperia Z2

Poslednja izmena:
Meni ip6 opasno smeta. Dobro izgleda ali mi vrlo neprijatan. Jedini amoled koji sam posedovao je s2. Davno bese. Secam se da sam tad presao na nexus 4 i odusevio se njim. Videcu sutra noviji amoled.

Neprijatan ti ekran sa iP6? Nexus 4 koristi majka trenutno i skroz je fin ekrancic.

Xperia Z2

Au koliko razlicitih ociju :D

Meni je npr iPhone 6s IPS super, bas prija ocima. Isto vazi i za Z2 ali i za S6 amoled koji i dalje malo vise umara oci od IPS-a ali zato nudi bolesno dobre uglove gledanja, tu posebno mislim na prikaz crne u mraku iz ugla a i vidljivost na jakoj dnevnoj svetlosti je sigurno za klasu iznad Z2 mada to vazi i za iP6s :)
To su 2 najbolja smartfon displeja koja sam video i bar na kratko koristio, prikaz boja uopste im je sjajan a 6s IPS ima odlican prikaz crne i uglove za tu tehnologiju dok se za amoled to odavno zna ali ovaj put ima kompletno sredjenu kalibraciju.

A sta ce ti bolesni uglovi i crna iz ugla u mraku :D?

Ne kazem da je neophodno ali je dodatni + i stvara osecaj savrsenstva jednog displeja :D

Ne bih imao nikakav problem sa 6P displejom.. novi amoledi nude daleko vise prednosti nego mana.

Poslednja izmena:
Zato i trazim slike i iskustva. Ona merenja sto Vojkan forsira mi bas nista ne znaci. Sta me briga sto je njima idealan kad mene boli glava.
A sta ce ti bolesni uglovi i crna iz ugla u mraku? :D
Nisam cackao 6s ali obicna sestica definitivno ima za klasu bolju vidljivost napolju od Z2 (nedovoljno osvetljen + dosta reflektivan ekran).

Xperia Z2

IP6 mi malo smeta. Nisam ga koristio duze od 15 min u kontinuitetu pa ne mogu da budem reper. Samo mi nekako ostao utisak da mi smeta. Ostali ips ekrani su mi bili ok. Npr. z1 mi je bio dobar dok se gleda direktno. G2 mi je bio samo solidan. OPT jako kvalitetan.

Zar nije G2 "nasviran" malo jace? Wannabe amoled, ako se dobro secam (davno bese kad sam ga probao).

Xperia Z2

Nije mi g2 legao nikako. Mada se nisam nesto zalio. Nisam se navikao na njega do kraja. Najgori ekran od tih flegshipova mi je g3. Krs krs krs.

G3, osim slabe osvetljenosti, meni uopste ne deluje lose. Koristio sam G Pro 2 a kolega G3 jedno vreme. Znatno bolju belu i mnogo manje zamucenje prilikom skrolovanja je imao G3 a ekran na G Pro2 nije nikakva katastrofa.

Xperia Z2

Da i meni ne deluje lose, osim ostrenja i slabe osvetljenosti.

Ali npr. kad stavis M8 ili G3 pored Nexus 5, svatis koliko imaju bledunjavo-plavu belu boju :D

Nema kesiranja ni screen on time,šta je ovo? :)
Stavljajte malo,imate super telefon podelite informacije.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Govorim iz mog utiska. Drug koji ima g3 jos uvek (imao i g2) uporedismo g2 sa g3 i prijatniji g2. Posle sa OPT nema sta da trazi. Svako naravno ima svoje preferencije.

Ja trazio kesiranje, ali niko ne potavlja nista. :D
Zile, nisam odavno gledao N5. Moracu da pojurim neki da pogledam. :)

Xperia Z2

@Madridista kontam da si sarkastičan... [emoji4] Bilo je skoro pa sam isprozivan od strane moderatora da kačim najnebitnije screnshoot ikada...

Samo ti kači nekima je to bitno nije spam tako da slobodno.
Ozbiljno me zanima,već tražim zamenu za Z2 da je vredan toga.
Razmišljam između S7 edge,Mate 8,Nexus 6p jer Z2 ekran mi je prosek veličina,imam velike ruke pa zato.
6p će do sledeće godine pasti dosta u ceni dok S7 edge teško.
Sada za Mate 8 ne znam kako ce biti.
Uglavnom tražim fablet sa dobrim ekranom i baterijom.Za sada Samsung se dobro pokazao u proseku između 5 i 7 sati sota.6p ima malo manju bateriju pa me zato zanima.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Vrh Dno