Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

Ne moraš da me citiraš ako je moj post zadnji jasno se vidi da se na mene odnosi... Kao prvo i on te je čovek kritikovao jer mu nisi ljubazno odgovorio kada te je pitao za masku da li ide ili se plaća. Oglas ti nije bio jasan. Čini mi se da je i Telep pričao da imaš jako čudan odnos prema ljudima koji te pozovu, tako da nemaš samo jednu primedbu. Kada sam kupovao od tebe 30 puta sam te pitao isto pitanje dok na kraju nisam konačno dobio odgovor. Kao da ja tebe molim da mi prodaš telefon. Nećeš da odgovoriš na kp poruke. Sve što sam napisao je apsolutno tačno. Ti prihvati to kako hoćeš. Nemam nameru da polešim bzv o tome. Svako dobro i nastavi sa svojim radom onako kako misliš da je najbolje.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

necu vise pisati da ne idemo u off
ako neko ima problem sa fonom koji uzme od mene pa ako tad ja ne ispostujem e onda je to primedba i kritika na mestu
a ako je primedba to da li se nekom svidja komunikacija samnom ili ne onda je dalja prica suvisna...toliko...

Ma nije to na 6s+ nista preterano hladniji WB/prikaz, ako se dobro secam Gizmo je za 6s displeje (sve stock) izmerio negde oko 7300K, bitno je kako izgleda uzivo i kakav se prikaz kome vise svidja.

necu vise pisati da ne idemo u off
ako neko ima problem sa fonom koji uzme od mene pa ako tad ja ne ispostujem e onda je to primedba i kritika na mestu
a ako je primedba to da li se nekom svidja komunikacija samnom ili ne onda je dalja prica suvisna...toliko...
Pa s obzirom na to da se telefoni kupuju ovako kako se kupuju, to može da bude jedini kriterijum da se neko odluči da kupi kod tebe.

Sve ovo zajedno je već jedan "nenormalan" način da se nešto kupi, još ako se ubace druge nedoumice i nezadovoljstva kod ljudi, okrenuće se na drugu stranu. Razmisli o tome...

Ne priča se ovde o 5 eura, nego treba sa nekim nepoznatim da uđeš u priču oko koje možeš da imaš problema kasnije.

Uopšte nije svejedno kako ti neko "zvuči".

Poslednja izmena:
@Iwantchitzz pročačkaj po netu za najbolja podešavanja, ni sam nisam siguran. I ja sam ova pronašao na netu, možda i nisu najbolja. Definitivno je bela više žuta ali to sa kernel podešavanjima može malo da se sredi. Igraj se malo i sam pa nam javi sutra.

@Ivan® apsolutno se slažem sa tobom.

To je dobio poklon zbog javnih kritika. Bar neka korist... [emoji4] Neka te lepo služi. Podesi se ekran ako ti baš toliko smeta u kernel i to je to. Ja sam prešao sa ok IPS na g4 i mogu da kažem da 6p ima bolji ekran...

Nemam razloga da branim coveka ali mislim da nije na mestu ovo sto si rekao. Nije bio duzan da mu pokloni futrolicu za koju je napisao u oglasu da je 1500 dinara. Po meni je ovaj gest vredan pohvale.
http://i.pics.rs/mZy6p

iPhone 6 Plus i Nexus 6P sa sRGB uključenim... Kad ovako gledam, baš mi žalosno izgleda ekran na 6P.
Veliko hvala na slici, definitivno ovo ne mogu da svarim. Zagrejao sam se opasno bio za 6P (jos imao kombinaciju iz USA za par meseci) ali sada definitivno odustajem. Hebo ih Amoled bas. :/
Nesto mi govori da se batakova potraga za novim telefonom nastavlja.. :d Kvota 1.2 na IP6s plus :)
Dobro ti govori. :p
Za sada ne vidim ni jedan drugi telefon koji bi mi vise legao. Naravno kad dobro padne cena. :)

Xperia Z2

Ako je oko 7300K, onda je WB slican kao na M8(mislim da je i on tu negde). Dakle malo hladniji prikaz koji se sigurno moze primetiti pored dobro kalibrisanog Nexusa.

@Iwantchitzz Osvetljenje je max kad si slikao?

@Batak, pogledaj negde telefon, pa presudi. Najiskrenije savetujem, nemoj odmah da odustajes :) I mozes sa kernelom lepo da podesis wb, to makar nije problem.

@Batak znam šta pišem, iz samog oglasa nije bilo jasno da li poklanja ili ne. Prvo je napisao dobija se i futrola, a onda dole da košta 1500 din. Zulu je napisao u svom postu da ga je pitao da li se plaća ili se dobija za dž i onda mu Gremlin "nije baš fino odgovorio".

Joco, igraću se sigurno, samo sad nemam vremena, ali hvala. [emoji4]

Žile, jeste, max ostvetljenje. A slikano je sa iP 5S, čisto ako nekoga zanima.

Batak, kad se stave jedan naspram drugog deluje ružno, ali ovako sam za sebe je odličan. Prijatan je ekran, stvarno je super ovako.
Ako si iz Beograda, slobodno me iscimaj nekad pa da se nađemo da ga iščačkaš pa da presudiš...

Kada sam imao Note 2, dešavalo mi se da počne glava da me boli posle dužeg korišćenja, ali me za ovih nedelju i kusur dana nije uopšte bolela niti su mi oči bile umorne nakon dužeg korišćenja. A koristim ga baš aktivno sad jer nisam kući, a tu gde spavam nemam net pa igram igrice konstantno kad se dosađujem.

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako je oko 7300K, onda je WB slican kao na M8(mislim da je i on tu negde). Dakle malo hladniji prikaz koji se sigurno moze primetiti pored dobro kalibrisanog Nexusa.

@Iwantchitzz Osvetljenje je max kad si slikao?

@Batak, pogledaj negde telefon, pa presudi. Najiskrenije savetujem, nemoj odmah da odustajes :) I mozes sa kernelom lepo da podesis wb, to makar nije problem.

Pogledacu cim mi se ukaze prilika ali mislim da bi mi jedino iPhone IPS legao bas kako treba.
@Batak znam šta pišem, iz samog oglasa nije bilo jasno da li poklanja ili ne. Prvo je napisao dobija se i futrola, a onda dole da košta 1500 din. Zulu je napisao u svom postu da ga je pitao da li se plaća ili se dobija za dž i onda mu Gremlin "nije baš fino odgovorio".

Ja kad sam citao oglas (ono kad sam napisao da je pojeftinio telefon) bilo mi je odmah jasno da se placa. Sto se tice komunikacije ne znam kakav ste problem imali, kod mene je suprotno iskustvo. Odgovorio mi je na poruke u veoma kratkom roku i to maksimalno kulturno. Cak mi je i javio odmah da je pogresio cenu (stavio 449 prvo).

Joco, igraću se sigurno, samo sad nemam vremena, ali hvala. [emoji4]

Žile, jeste, max ostvetljenje. A slikano je sa iP 5S, čisto ako nekoga zanima.

Batak, kad se stave jedan naspram drugog deluje ružno, ali ovako sam za sebe je odličan. Prijatan je ekran, stvarno je super ovako.
Ako si iz Beograda, slobodno me iscimaj nekad pa da se nađemo da ga iščačkaš pa da presudiš...

Kada sam imao Note 2, dešavalo mi se da počne glava da me boli posle dužeg korišćenja, ali me za ovih nedelju i kusur dana nije uopšte bolela niti su mi oči bile umorne nakon dužeg korišćenja. A koristim ga baš aktivno sad jer nisam kući, a tu gde spavam nemam net pa igram igrice konstantno kad se dosađujem.

Nisam iz BG-a, ali ako budem nailazio skorije iscimacu te. Hvala na ponudi. :)
Ja sam sa Note 3 i Note 4 imao prilicne glavobolje i peckanje ociju itd. Od kada sam presao na IPS nista od toga.

Xperia Z2

Ako si možda iz Niša, ja sam tu sad. [emoji1]

Kažem, ja sam na Note 2 imao glavobolje pri malo dužem korišćenju, a ovaj sada drndam po 2 sata bez stajanja već nedelju dana.

Treba očigledno da kačim screnshoot razgovora u kome ga 10 puta pitam glupo pitanje da li ide USB c kabal uz telefon. On mi posle 10 pitanja odgovara da bolje da kupim nov pa da tako rešim njega i sebe problema, tako je lakše obojici. Tako ću biti siguran da ide kabal?! Na složene rečenice odgovara prostim. Zulu je isto bio zbunjen zbog oglasa pa je pitao, a Gremlin mu nije najlepše odgovorio. Zbog razgovora ovde u ovoj temi on je verovatno i poklonio tu fotrolu. Telep se žalio takođe da je imao lošu komunikaciju sa njim. Da se ne ponavljam više. Završio sam na tu temu.

Poslednja izmena:
Iz Krusevca sam. :)
Nema razloga da kacis razgovor, nisam ni rekao da sumnjam u to sto pricas. Jednostavno imam skroz drugacije iskustvo. A i kad sam uzimao G Pro 2 milion pitanja sam mu postavio (smorio ga najstrasnije jer sam bio neodlucan) i na svako mi je odgovorio i mnogo pomogao u izboru. No, dosta o tome. :)
Xperia Z2

Poslednja izmena:
Ako neko zna neka okači dobra podešavanja za ekran u kernel adiutor?

Upoređivao ekrane danas sa mx4 i definitivno nisu iste bele boje. Na mx4 više vuče na hladnije (plavo) a na 6p toplije (žuto). E sada šta ko više voli. Jednostavno tehnologija nije ista i ne može se od amoled-a očekivati da bude IPS. Nekome je bitnija prava crna, stvar preferencija. Ono što sam našao na netu je ova aplikacija koju neki koriste za 6p. Koristi se plavi filter koji se pojača na +8 ili malo preko i dobije se hladnija bela. Ako neko zna neka podešavanja za dobru kalibraciju ekrana neka podeli sa nama, jer je ova app koliko sam shvatio samo filter i nisam siguran koliko utiče na beriju.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netmanslab.sa

Mislim da ja nisam taj deo oglasa dobro procitao i nista vise. Bas smo i pricali o tome koliko su ljudi neodredjeni i neotesani, kao sto sam i napisao razumem zasto je Gremlin u startu odreagovao. Raznih ljudi ima i coveka vuku za nos bespotrebno. Sve u svemu mali nesporazum u startu koji se lako pretvorio u sjajnu komunikaciju. Sto se tice poklona, tu sam bukvalno ostao bez reci :) Da svedemo pricu, zaista preporucujem Gremlina (objasnio mi je i zasto ne odgovara na KP, bas kao sto smo ovde pretpostavljali).

Ovo je poslao Nexus 6p, a ne ja!

Nema veze joco tehnologija ekrana sa default temperaturom boja... Stari amoledi su često bili plavi.

Dobro si pročitao Zulu, čitao sam i ja posle tebe i ostao u čudu, no nebitno. Ok Vojkane, kako onda npr na istim podešavanja jedan više vuče na žuto a drugi na plavo. Od čega to zavisi? Ne razumem se dovoljno...

Zavisi od kalibracije i podesavanja ekrana, a i od osvetljenja kada se poredi.

Dobro, ali da li može npr da se na amoledu odradi kalibracija da daje sličnu belu kao IPS? Ne razumem se stvarno, ako neko zna neka objasni malo detaljnije...

Pa ne moze jer je drugi tip ekrana. Jednostavno IPS ne mozes da dovedes da ima crnu kao Amoled kao i kontra za belu.

Pa možeš da podesiš kako hoćeš, a i imaš ipseva ovakvih i ovakvih, to što je ips ne znači da je dobra bela :)

Probaj ovako, stavi srgb u opcijama, kernel adiutor vrati na default screen tab i onda (ako ti je ekran žućkast za tvoj ukus) smanjuj crveni i zeleni slajder dok ne nađeš odnos koji ti odgovara. Ono min rgb value ne treba da diraš. Ovo radi na 100% osvetljenju, bez adaptive brightnessa.

Pa podrazumeva se valjda da mislimo na kvalitetan IPS. :)

Ok zbunio si me Vojakne, sa ovim da to ne zavisi od tehnologije ekrana. Mislim, ne možeš ni dva IPS da dovedeš skroz na iste boje. Kontam da su to dva različita tipa panela i da je tehnologija prikaza drugačija. Meni ne smetaju ni default podešavanja, nego se interesujem da naučim nešto novo. U svakom slučaju ne škodi..

Pa m7 i g2 su dosta kvalitetni pa su plavi... Nema to veze

Joco o kojim bojama pričamo, beloj ili svim? Ja sam npr g2 podesio da bela bude identična kao na 5x kada sam imao oba kod sebe. Ako su random napucane tu je već teže (jer saturation podešavanje utiče na sve boje istovremeno), zato ti kažem stavi rgb on u opcijama da dobiješ tačnije boje a onda preko rgb podesi temperaturu koja ti odgovara.

Poslednja izmena:
Donji zvucnik mi slabiji od gornjeg. Ima li jos neko taj problem?

Mislim da je bila priča o tome, ali se ne sećam. Evo sad sam pustio muziku do kraja i na keca mi deluje da su jednaki. Kako si primetio da ti je jedan slabiji?

Stereo test. Meni se ucini, pitam devojku pokaza na donji da je slabiji.

Mislim da mora tako. Evo čitam na XDA, ljudi isto to pominju. Jedan kaže da su mu iz Google-a rekli da je to tako dizajnirano. Ja kad pustim na max, zvuče mi jednako, a kad smanjim na pola ili tako negde, onda mi se gornji čini jači. Kao da je na njemu bass jači za nijansu.

Ma o beloj najviše. Pojačam na meizu maksimalno osvetljenje i na 6p i primećuje se razlika. Na meizu je više hladno belo a na 6p toplije. S'tim kao da mi ips više smeta očima, možda jače sija. Nemam uređaj da odredim tačnu jačinu samog osvetljenja, ali kada uključim na kratko high brightness mode u kernel adiutor kao da mi ekrani budu sličniji, tj bela... Nadam se da nisam suviše konfuzno objasnio... Poenta mog mlaćenja sa ovim da skontam da podesim boje kako meni najviše odgovara, i to sam i uspeo uz ovu tvoju kombinaciju koju si naveo.
Zulu čitao sam na xda da se neki ljudi žale na zvučnike. Kod mene je sve ok...

Na max je manje primetna razlika ali je ima.

Nazad
Vrh Dno