Šta je novo?

Huawei MediaPad

milkobgd

Čuven
Učlanjen(a)
30.07.2010
Poena
625
Данас га држао у руци. Феноменално ми изгледа.

Specifications Huawei MediaPad
Price S$598
Processor 1.2GHz dual-core Qualcomm processor
Memory 1GB
Storage 8GB
Graphics Adreno 220
Operating system Android 3.2
Dimensions (W x D) 190 x 124mm
Height 10.5mm
Screen size (diagonal) 7-inch (1,280 x 800-pixel) touchscreen
System weight 390g
Category Slate

Јел ово има код нас да се пазари?
Сад кад видех цену нисам више толико радостан.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1325181102421.jpg
    uploadfromtaptalk1325181102421.jpg
    62.9 KB · Pregleda: 230
  • uploadfromtaptalk1325181119794.jpg
    uploadfromtaptalk1325181119794.jpg
    84.7 KB · Pregleda: 286
Poslednja izmena:
Po ovoj ceni, ako je tačna, će ga prodati juče :) Asus Transformer sa sve tastaturom je jeftiniji za više od 100 dolara!

I Samsung Galay Tab 7.7, kao i 8.9 (po meni pored Transformera najbolji tablet uređaji) su jeftiniji...

Prosto mi je nemoguće da je takva cena, pa neke verzije iPad 2 su jeftinije :d

Poslednja izmena:
Mislim da cena nije u američkim dolarima jer ispred znaka $ stoji S. Odakle si skinuo specifikaciju (sajt)?

Mislim da cena nije u američkim dolarima jer ispred znaka $ stoji S. Odakle si skinuo specifikaciju (sajt)?

http://asia.cnet.com/product/huawei-mediapad-dual-core-processor-1-2ghz-7-inch-display-45651733.htm

bice da je ipak singapurski dolar a to je 460 usd iliti 355 e (u indiji najavljuju 20000rp sto mu dodje malo vise od ovog)

ako bi ta cena bila kod nas, mozda ali mooozda bi se pruzio ako moze da zameni archos g80 turbo o kome sam mastao (na oko kvalitet je svakako na stani huaweia)

ovaj sto sam ja gledao mi mirise da je iz jedne domace mreze tako da mozemo da ga ocekujemo.
u nekom rivjuu kazu da bi procesor trebao da se nosi sa tegrom 2 sto se tice igara (mene ne zanimaju)
na zalost nisam uspeo da ga konektujem u usb modu tj jesam ali se win explorer restartovao (w7) kada god bih pokusao da kopiram nesto, a imao sam 10ak hd i full hd semplova (high profile). verovatno drajveri ali cudno. svakako, trajalo je 15ak minuta i ako bi sve sljakalo kako treba i bila ta cena (i ono mooozda) razmislio bih o ovom uredjaju. ima sve sto trazim (najavili su ICS) 3g, gps, hd filmovi. imao je dva sempla full hd ali nisu bili high profile, pustao ih je bez problema. brz je, bez ikakavih lagova i auto rotacija ekrana je trenutna. ako ga se docepam na dan dva, pisacu jos.

Poslednja izmena:
Ima ga u telenoru, juce sam ga probao. Cini mi se da su cene negde kao za galaxy tab p1000 ali nisam 100% siguran...

Ima ga u Telenoru u Uscu, 45000 RSD.

Ovaj jeste dosta skup. Engadget ima svoj tekst, nisam ga jos procitao. Ako se dobro secam, kod njih je pisalo da je 380$.

Licno sam ga probao u telenoru u onoj drvenoj prodavici.Model je imao kvar sa displejem jer je u coskovima trepereo,kada sam video cenu onda sam ga tako i testirao to jest ocekivao sta ima za te pare i dosao do zakljucka da nevredi ni 20.000 dinara toliko o njemu.

Licno sam ga probao u telenoru u onoj drvenoj prodavici.Model je imao kvar sa displejem jer je u coskovima trepereo,kada sam video cenu onda sam ga tako i testirao to jest ocekivao sta ima za te pare i dosao do zakljucka da nevredi ni 20.000 dinara toliko o njemu.
Što više imam iskustva s tabletima to više kontam da bez nečeg brandiranog (Samsung, Asus, Apple, Toshiba, Acer, Lenovo...) nema 'leba ;)

Ne vidim sta fali Wayteq XPad 70 ili Prestigio 5080b. Kostaju dva i vise puta manje od brendirane konkurencije a rade apsolutno jednako dobro.

Ne vidim sta fali Wayteq XPad 70 ili Prestigio 5080b. Kostaju dva i vise puta manje od brendirane konkurencije a rade apsolutno jednako dobro.

Skoro nepostojeća podrška, zastarele i neodgovarajuće verzije OSa s malo šanse za zvanični update?

Skoro nepostojeća podrška, zastarele i neodgovarajuće verzije OSa s malo šanse za zvanični update?
Oba imaju Gingerbread (2.3), a vlasnici Samsung Galaxy Tab 7 i player 4.0 i 5.0 će potvrditi da OS jako lepo radi iako je "telefonski" upravo zato što ga je Samsung lepo spakovao i prilagodio hardveru. Ono što mali proizvođači ne rade.

Velike kompanije ne prodaju samo tab sa određenim specifikacijama već "user experience", a nekad i ceo "ekosistem". O podršci i mogućnostima za update na noviji OS i da ne govorim.

Brandirani tableti su bolji i za naprednje i za obične korisnike. Napredni će imati veliki broj kuvanih romova i jaku podršku zajednice, a obični dobar stock rom koji će za njihove potrebe biti i više nego dovoljan :)

Što se garancije i kvaliteta tiče, radije bih kupio Samsung, Asus, Apple bez garancije nego Arhosa/Prestigio sa garancijom, samo da se ne ureknem :d

Poslednja izmena:
Prestigio 5080b je sigurno za te pare koje se nudi best buy.Jednostavno ekran je super , dosta je brz i nisam primetio lose stvari.Realno kome treba za zaj... i ne treba mu gps , 3g , gsm varijanta ne vidim zasto ga ne bi uzeo.I ja sam bio skeptik i mislio da je los jer je prestigio medjutim nije tako.Kad sam ga probao kod drugara video sam da radi odlicno.I on je isto zadovoljan.

Normalno samsung je super isto ali kome ne treba gsm , 3g i gps ne znam dal je sad pametno davati tolike pare za P1000.Onda po meni bolje ici na asus transformer koji kosta manje vise isto kao P1000(govorim o legalnoj kupovini u radnji ne na crno i polovno).Ja sam se dugo razmisljao da uzmem nesto skuplje ali sam na kraju shvatio da mi je puno kesa da dajem 400 evra na tablet.

Da imam visak para iskreno uzeo bi sigurno asus-a , samsung ili mozda i apple ipad 2.Ali da skupljam kes da bi uzeo nesto sto iskreno meni koristi samo za zabavu je bzvz.Onda bolje uzeti nesto od 160-240 evra nego dati 400 evra za skupe brendove.Jos uvek cekam taj famozni A1 lenovo.

Nisam bio dugo na ovom delu foruma pa reko svratio da vidim ima novosti o njemu ali ocigledno nista jer je moj post zadnji na toj temi.......Al cekacemo ga jos :) Sto se tice huawei ja imam neki stav o njima koji nije bas nesto pozitivan.Ne bi da ponavljam ono sto sam pisao kako se ponovo neko ne bi nasao uvredjen.Generalno trude se ali ocigledno da im nesto i ne ide super.Ali dobro mozda neki novi tableti budu bolji :)

Ovaj tablet je dobio veoma pozitivne komentare i kritike. Samo jos da ga vidim uzivo. Ono sto mi se svakako ne svidja je cena, nigde ga nisam video jeftinog. Ako cu da ustedim 20 jura kupivsi njega a ne SGT 7.0 Plus, uzecu Samsung i zavrsiti pricu.

Meni se žešće ne sviđaju 4:3 tableti. Ako ćemo iskreno i u realnom životu sve je bliže 16:9 odnosu stranica nego 4:3 - od novina i knjiga, do filmova.

Meni se žešće ne sviđaju 4:3 tableti. Ako ćemo iskreno i u realnom životu sve je bliže 16:9 odnosu stranica nego 4:3 - od novina i knjiga, do filmova.
16:10 još i ajde, 16:9 nikako :p pojedinačna stranica knjige je bliža odnosu 4:3 nego 16:9.

16:10 je odlicna kombinacija, ipak ne citas skeniranu knjigu nego tekst. 7", drzis tablet u jednoj ruci, koristis neki od readera koji mogu strane da prebacuju na vol dugmice i eto. Mozda je i lepse citati sa 4:3 (nije da sam probao), ali svakako je lakse drzati 16:10 tablet. A 16:9 su retkost, osim LG Optimus Pad, koji jos ima ovaj format? I Media Pad je 16:10.

Rezolucija 800x480 se generalno stavlja u 16:10 kategoriju. Nije bas toliko, ali sta da se radi.

16:10 je odlicna kombinacija, ipak ne citas skeniranu knjigu nego tekst.
Mozda je i lepse citati sa 4:3 (nije da sam probao), ali svakako je lakse drzati 16:10 tablet.
***, ja u 90% slučajeva čitam skenirane knjige :p i da 4:3 je keva za čitanje :)

Poslednja izmena:
Povučen postom HuaweiSrbija na Twitteru https://twitter.com/#!/HuaweiSrbija/status/163891473933287424 videh na stranici Telenora http://www.telenor.rs/en/Consumer/Promotions/More-than-100-mobile-devices/ da imaju u ponudi Mediapad (evo i slike ako promene stranu http://twitpic.com/8dvsnr) :)

p.s. sada videh da smo već pominjali cene u Telenoru na prethodnoj strani, ali i dalje na sajtu nema zvaničnih informacija osim ovoga na engleskoj verziji :)

Cena od 15000+najskuplji paket :wall: Mora da su opet udisali dizel :) Ako je istina onda je ponuda malo je reci bezobrazna. U VIP-u za 1 din Vodafone od 10 inca+manja mesecna rata a ovi reaguju sa bas ''povoljnom'' ponudom! :smash:

Nazad
Vrh Dno