Šta je novo?

Huawei Mate 9

• Začetnik teme Začetnik teme joca89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stigao i zvanican update b182... Ota.

Kažem ja, strpiti se malo i svako će sa dobije ota... 🙂

Huawei Mate 9

Da, tako je :whip: . Pa da vidimo, ako je tacno, da je baterija jos bolja. 🙂

Kod mene je bar primetno bolja, e sad opet ne koristimo svi isto fon. Ali, dosta njih hvali bas bateriju posle b182. Da se razumemo, bila je baterija i ore odlučna, samo je sad jos bolja 🙂
Mada, kod mene je sve živo popaljeno, od lokacije, fb, mesenger, 5 Mail naloga, whatsapp, telegram, dve vremenske prognoze itd itd itd.. Oko 7h SOT samo 4g.

Huawei Mate 9

@Bogi79, da li ti pre vecih nadogradji OS inace uradis factory reset ili posle? Ili ga uopste ne radis radi toga, sto nije potrebe za tim? Pa dobro, ako si zadovoljan. Pozitiva nikad ne smeta, pogotovo, ako je sto vise objektivna. 🙂
Ti si onaj radi koga sigurno ko, koji je mozda kad u dilemi, kupi tel. kojeg sam koristis. 😀

Na Mate 9 nisam dosad radio reset, a takodje ni na p9 plus posle uodate sa MM na Nougat...

Huawei Mate 9

Ima li neko info da li će ga biti opet u MTS?

Ima li neko info da li će ga biti opet u MTS?

Ja sam ga pre par 7 dana zakacio na sajtu, mogao je samo online da se rezervise, uz ogranicene kolicine. Na brzinu sam ga rezervisao, jer sam ga cekao kao lud. Rezervacija je prosla, cekam da mi stigne, a bukvalno 2h posle rezervacije, telefona nije vise bilo na sajtu. Tako da mislim da sve ukupno, nije bio na sajtu ni 3h.

Verujem da ce opet biti u ponudi, ali kad, videcemo. Prati samo cesce, ako si zagrrjan za njega

Pozdrav svima!

Čitam bench odavno ali evo... došao trenutak da nešto i napišem.

Imam ponudu da kupim nov Mate 9, nekorišćen itd. ali me malo plaši ovo što ste pisali, vezano za verzije (EU/azijsko tržište).
Postoji li način da to mogu da provjerim prije same kupovine? Npr preko IMEI?

Ajde cim budem kuci slikam ti pakovanje 🙂

Huawei Mate 9

@Bogi79, hvala na odgovorima. Kroz noc sam i sam nadogradio na 'B182 i treba da napisem, da sam zadovoljan radom tel. pa ujedno pohvalim i Huawei, sto se tice nadogradnji OS preko OTA, jer se kod toga nesto popravio, kako izgleda.
A sto se tice baterije jos ne mogu nista da procenim, makar mislim, da je tu negdje, ko prije. Pa bila je i na 'B156 dobra.

@Radovan Treći, pozdrav i tebi, dobrodosao medju nas.

Ne treba da te brine, najverovatnije ces biti zadovoljan telefonom ali ipak kod svih znamki i modela postoji neki '%' da ces dobiti 'limonu'. Pa onda imas varovalo garancije + bonusa u njoj.

*Edit: O da, odmaklo mi ... no, sto se tice razlicitih trgova, samo budi pazljiv, da ce imat na kutiji oznaku 'CE' ispred broja koji sledi(znaci iza 'CExxxx'< ima jos cetiri broja) i to je to-Europa.

Javi se nam jos. :wave:

P.S.
A vidim i da jos uvek nema @ROCK-a, fali ... da poruci, ako je sve u redu 😀 ... :type:

Poslednja izmena:
3_glav - hvala puno! Znam da na kutiji/pakovanju mora biti neka oznaka za koje je tržište...

A sastav istog? Da me ne zakine za neki punjač, tipa za brzo punjenje.

Nema na cemu, rado.

Ako te dobro razumem, jer nije to moj jezik, pogotovo teze pisem ...

Tebe brine, da bi te prodavac za nesto "prikrojio"/zakinuo ili kako da napisem, sto bi trebalo biti u orginalnom pakiranju.

Vidi sad, ja ne znam gde i od koga bi ti kupio doticni tel. ali svakako najbolje da na 'youtube-u dobro pogledas, koji >unboxing i recenziju za 'Mate 9, toga ima puno, pa ces tako tacno znati, sta ti pripada.

Sretno i javi, ako ces ga nabaviti pa da i mi saznamo, koliko ces biti zadovoljan. 🙂

Poslednja izmena:
Svi dobise update samo ja cekam. Bem ti ovo Svajcarsko trziste 😀
Ja ne znam kako razlikovati tel za Azijsko i EU trziste.
Kod mene pise
MHA-L09
CE0862
Sad ne znam sta pise na kutijama telefona koji su za Azijsko trziste

Poslednja izmena:
Plus pise na samoj kutiji slovima recenica... Ovaj telefon je namenjen za trziste svih zemalja EU... U grubom prevodu...

http://www.gizchina.com/2017/05/12/huawei-mate-9-now-available-agate-red-topaz-blue-color-variants/

Zašto nikada ne izbace ove boje u startu..

Huawei-Mate-9-agate-red-and-topaz-blue-6.jpg

Huawei-Mate-9-agate-red-and-topaz-blue-10.jpg

Znaci, imam jednu zanimljivost za one, koje vas/ih to zanima.

Posle slabe volje mnogih korisnika-globalnih razmera, sto se tice Huawei' manipulacija u vezi ugradjene vrste tj. tipa flash merorije(eMMC 5.1/UFS 2.0/UFS 2.1), juce sam dosao do presenetljivog otkrica.

Nakon nadogradnje OS na 'B182, situacija se promenila, kako je to razvidno iz prilozenog ispod:
________

Rezultati pre nadogradnje ...

xxxscreenshot20170423-21.png

________

... i posle nje ...

screenshot20170512-13191.png

..., sto su vrednosti, koje ima UFS 2.1.
________

Hm ... tako to i vise mi nista nije jasno.

P.S.
@Radovan Treći, izvini, tek sad vidim ... , javit cu ti se, ako nisi vec resio, sto si imao.

@ROCK, eto vidis, imao sam te na sumu, da nesto ne stima. Imas ti Europa' verziju ali trebat ces se vratit ili kupovat na "Balkan-u", da bi posle dobivao nadogradnje isl.
Logicki, jer u Svajcarskoj je standard toliko veci, da toga ne treba, jer se moze toliko cesce kupiti novu robu.

Pa dobro, jeste da se salim, jer i Bogi79 idr. dobe nadogradnje ali ipak moze, da je sta istine u tome. 😀

Inace ne sumnjam, stici ce ti 'update. 🙂

Model: MHA - L29
Huawei Tech itd. Amsterdam, Netherlands
Notice: This device may be operated in all member states of the EU.

:happy:

Eto i mene u vašem društvu. 🙂

Dobro došao 🙂
Šta bude trebalo oko novih tema i ubacivanje tema, javi se 🙂

Huawei Mate 9

Pošto će mi karticu kratiti sa micro na nano tek u ponedjeljak, jel ok da ga uključim, registrujem se na HiCare i pokupim zadnje ažuriranje softvera koje mi ponudi?

:wave:
Cestitam i neka ti dobro+ sluzi. 🙂

Da, svakako, uradi kako si napisao. Takodje si registriraj Huawei ID racun. :type:

Uzivaj i javi nam utiske kroz neko vreme. 😀

A sad mogu i ja napisat, da baterija, posle nadogradnje OS na 'B182, jeste jos bolja.:whip:

Kod mene 7 pa cak i 8h SOT intenzivne:type: upotrebe tel. To je to. 🙂

Poslednja izmena:
Bitno je da sve radi kako treba, baterija super bila, sad jos bolja, za bilo koji lag nisam jos primetio, ali bag ima jedan koji sam primetio.
I to kad uđem u design app, pa kad hoću da postavim npr sliku za početni ekran, samo me izbaci, nema šanse odatle iz design app sa postavim željeni početni ekran (sliku).
Da li je i kod vas taj problem?

Huawei Mate 9

Ne radi mi Nfc na B182. Jel imao još neko problema sa tim?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

@Bogi79, ne razumem, koju to 'design aplikaciju mislis?

@Froiibaad, NFC na 'Mate 9 jos nisam koristio, tako da mozda i meni ne radi:whip:. Trebam stestirat.
Ali ako imas taj problem, onda koristi garanjcijski 3mes. bonus na zamenu aparata radi strojne greske.:smash:

Design app, gde su teme... Meni je na nemačkom, pa zato piše kod mene Design 🙂

Huawei Mate 9

Nazad
Vrh Dno