Šta je novo?

Huawei Mate 9

• Začetnik teme Začetnik teme joca89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sa 6p ima smisla ako ti je stradala već baterija na 6p. S Mate I ne baš. Zavisi koliko treba da doplatis.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Dobijas bolju kameru, brzi telefon sa prilicno boljim grafickim cipom, malo bolji ekran, 64gb interne. Ne znam da li sam jos nesto propustio...Ako mislis da ti je ovo bitno vredi. O kojoj se doplati radi?
Oko 200€ do 230€ relativno su skupi kod nas, tako da cu najverovatnije samo nadograditi ti ga na 7cu i emui 5 i jos jednu godinu se druziti ako sta apdejt ne zezne posto do sad je sve radilo savrseno.

Poslato sa HUAWEI NXT-L29 uz pomoć Tapatoka

stigao juce mate...zuckasti onaj...nije uopste napadna boja kao zlatna i to...lepo izgleda...
gledam samo i vidim da je softwer c432b126 i nema za sada oficijeni update...?

Edit stigao update javlja fon...156

To je poslednji zvanični. Imaš do B182 na firmware finder-u, al ja nisam isprobavao, od kako sam skinuo prošli put los image ne usuđujem se da bilo šta diram dok Bogi ne potvrdi.

Javljaju da je izašao već update b186 čini mi se...
Za sad kod mene jos nista, cim bude javim se 🙂

Huawei Mate 9

E da oko 580mbs je seq read... Merio sa onim programom... Ne opalih screenshot... Znaci 2.0 ufs...

I kod mene su ti rezultati, dakle ista memorija je u pitanju. Koja glupost, sad se osećam kao da sam uskraćen a opet je telefon brz kao munja 🙂

Ma ja se ne osecam... Sve je to samo trip nas fanatika za tehnikom... Isto kao i na kompu... Ali ja sam se 'skinuo' sa tih tripova i sintetickih testova sto za pc sto sad za mob... Cisto znatizelja da izmerim al ko sto kazes radi bre fon kao munja.! I da je 300 a ne 600 mislis da bi oko ljudsko primetilo... Ceo dan ga akam i sve leti a baterija jos 50 posto... ☺️
U neku ruku jest malo trulo od huaweia da drka djoku al sta ces...

Teze mi bilo kad uzeh gtx970 sa 3.5 mesto 4 gb memorije...to sam i osetio u radu... A ovo... Cist benchmark sto se tice realnog rada..

Novi update ota
0dc62f94d115bdeb307250680cb8106f.jpg

Huawei Mate 9

Bogi kralju kod mene jos nista nema. Koja su poboljsanja? Jesi primetio nesto novo?

E nisam jos odradio update, sad zavrsih sa poslom 🙂

Huawei Mate 9

Novi update je doneo i jos bolje trajanje baterije, to sam za sada jedino primetio...
Do sada mate 9 bar za evropsko tržište je dobio 4 update, što je za pohvalu, ali opet koliko sam pratio mate 9 za azijski tržište kina itd... Mate 9 je dobije dosta vise update...
Kako god, popravili su se oko update politike.
Pre par dana dobih UPDATE i na tablet M2 10.1, prijatno iznenađen, ali samo sigurnosni update 🙂

Huawei Mate 9

Ja sam tek danas uspeo da odradim update. Prethodni mi je pukao na 56% i ostavio novu verziju, bez da završi update. Na kraju sam išao na Full OTA preko ff i sad je valjda sve ok.

Ja sam juce prvi put na B182 uspeo da izvučem 6 i po sati sot. Sam update je potrošio dobar deo baterije, ali izgleda da stvarno jesu poboljšali nešto što se potrošnje tiče.

@rock uzmi firmware finder i gotova stvar

Baterija definitivno mnogo mnogo bolja. Što je odlično 🙂
Kod mene ide preko 7h SOT 🙂 i to na 4g 🙂
Ovo postaje sad akumulator 🙂

Huawei Mate 9

A ti imaš L09 🙂 Meni nije prošao OTA update na L29, pa sam probao najnoviji, prvi odozgore, pa nije bio verifikovan, tako da sam na kraju instalirao srednji.

Meni samo uradio Download a instalaciju nista. Ne znam ni gde ga smestio... Koji je sledeci korak?

Treba da skineš proksi za firmware finder, podesis sistemski proksi na localhost i port 8080 i onda prosledis proksiju update i odeš u sistemska podešavanje i proveris da li ima update.

Poslednja izmena:
Ne diraj nista, čekaj OTA... Da ne bi belaja napravio.... Ako već ne znaš kako ide sve

Huawei Mate 9

screenshot20170424-01010.png

Ovo svoje sam okacio samo zbog primera, za sve one, koji so u nedoumici ili pogresno misle, da je npr. to UFS 2.1.

Nije, nego je UFS 2.0 i ponekad moze biti cak i samo eMMC 5.1 sa sfriziranim 'read' citaocem(prva opcija).

Znaci, samo pogledajte 'Random write', koji nikad ne prelazi 20-21 MB/s pa onda pogledajte recimo u temu 'P10, gde vecina ima ugradjenu UFS 2.1 memoriju i pored toga vidite, kakve brzine imaju u poslednjim(tri) parametrima.
Takodje ga ima(UFS 2.1) i korisnik foruma 'Ivan I.' u ovoj temi(ne znam koji tel. on ima). To je to.

Poslednja izmena od urednika:
@100ka_, sta ti reci, ti si jos jedan medju brojnima, koji si dobio slabiju verziju ugradjene flesh memorije ali sta je tu je. Svakako to nikako nije u redu od Huawei-ja iz razloga koji su vec navedeni(manipulacije/laganje). Da-da i Samsug idr. proizvodjaci mute s time isl. ali sad me drugi ne zanimaju.
Trebala bi takva firma to znati i zapamtiti, ako ne inace, da ih se, kako god, kazni. Izgubit ce neke korisnike zbog toga, to sigurno, jer se s takvima potezama izgubi i opste poverenje. Itd.

Puno kritika ide i na njihova "muljanja" oko nekonsistentnih/ne redovnih OTA nadogradnji OS po regijama pa cak i unutar njih samih. Kao da neki dobiju po sreci, a drugi ne itn. Manjak i zbrka potpuna.

Znaci, da li ju(OTA) je, osim Bogi79-ja', dobio jos ko?

Poslednja izmena:
Ja čekam uvek OTA, necu da brljam bez potrebe da se cimam... Za sledeći UPDATE cu da čekam iskustva, ne bih da zeznem sa novim update ovakvu bateriju kao sa b182.

Huawei Mate 9

Ja se nadam samo da će još malo popraviti bateriju još malo mada je i sad ok ne žalim se izdrži ceo dan sa igranjem igre što je meni ok.. Videcdmo ako naleti neki mate 9 Uzecu ako ne biće ovaj tu pa nekad kasnije zamenim za mate 9 ili plus verziju istog.... Inace sto se tice te memorije kazem da je je moj s7 egde imao i manje vrednosti na tom testu a i da li je ovo 2.0 ili 2.1 mislim da to niko neće primetiti sem preko programa kao što je ovaj... Telefon leti u svakom momentu kao da se ubrzava iz dana u dan

Pisem sa p10

@100ka_, vidim, da ne razumes poantu. Ali nema veze, tvoj izbor, ako da. Inace sam vec par ili nekoliko stranica unazad napisao, da nije to prvenstveni problem o cemu ti sad pises u vezi memorije, tako da necu da se ponavljam.

Samo nemojte se onda zaliti isl., kad ce biti nesto drugo, sto cete stvarno videti i osetiti u radu. To vazi za sve one, koji ste brezbrizni ili cak zagovarate lazno predstavljanje kupcu. Itd.

Posle nije cudno, da stvari na/u raznim segmentima zivota stoje kako stoje, ako ljudi ne shvataju svojih prava i nemaju zahteva do onih koji sluze na njihov racun.

E to me ljuti jos vise nego sam ljut na doticne proizvadjace. Tacka.

Nazad
Vrh Dno