Šta je novo?

Huawei Mate 9

• Začetnik teme Začetnik teme joca89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo @Bogi79, sad sam probao i ide mi normalno namestiti pozadinu/sliku iz doticne aplikacije.. tj. za pocetni i za zakljucan ekran.
Ako jos nisi, idi ti u podesavanja tel. i u opciji aplikacije, u njoj, obrisi podatke/memoriju.

Poslednja izmena:
Kako se snalazite sa našim slovima na tastaturi (š,đ,č,ć,ž)?

Swift nema srpski, a google-ova tastatura daje ćirilicu...

Kako se snalazite sa našim slovima na tastaturi (š,đ,č,ć,ž)?

Swift nema srpski, a google-ova tastatura daje ćirilicu...
Podesi na Google tastaturi Hrvatski jezik i rešio si problem. Dobijaš QWERTZ tastaturu,a slova Š,Đ,Č,Ć,Ž pišeš kad duže zadržis S,D,C,Z... Tako barem ja koristim na Honoru 8...

Sent from my Honor 8

To može i na srpskom. A moze da stavi qwertz i da dobije nasa slova desno na tastaturi.

76fc2bb1b916bd82a65a8eb613eca1a1.jpg

69ad167e82aedb146b6ba2d0a5ca9d07.jpg

f934b3828db47488cf1d618dedae116e.jpg

Ovo sto si postavio je Swype tastatura. A meni lično ona ne odgovara...Pogotovo što nikako ne može da se isključi predikcija. To me mnogo nervira iskreno...A kad se uključe tasteri sa desne strane tastatura je onda po meni mnogo zbijena i to mi isto ne odgovara. Ne kucam baš uvek Š,Đ,Č,Ć,Ž već samo po potrebi...Svako ima svoje navike. Meni se npr. više dopada Google tastatura...

Sent from my Honor 8

Poslednja izmena:
Nije swype, SwiftKey samo sto sam stavio skin da lici na Huawei swype.

Tebi po tome treba srpski u qwerty rasporedu i imaces nasa slova na dugi stisak obicnih slova.

Poslednja izmena:
Pardon, mislio sam na jedno, a kuckam drugo... [emoji39]

Sent from my Honor 8

Sto ti smeta predikcija? Zar nije lakse kad ponudi reci da kliknes na vec gotovu nego da sam kucas do kraja?

Zato što nije lako navići se na to. Evo ja već pola godine koristim swift i tek sada polako stičem naviku da pratim predefinisane reči i klikćem po njima...a većina ljudi nema običaj da tako lako menja svoje navike. 😉

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Znam ali ne mora to da se koristi. Ko nece on može da kuca do kraja, bez obzira na ponudjene reci. To mu dodje kao neki bonus, zato mi nije jasno...

Jeste ali ljudima koji to ne koriste smeta što stoji tamo, oduzima mesto, i odvlači pažnju konstantnim promenama sadržaja.

Kad se navikne na predikciju, tek tada postaje vrlo korisno 🙂

Huawei Mate 9

Ipak idem sa Swift-om. Jeste nezgodno sa predikcijom jer odvlači pažnju ali opet - ako pratim koje riječi iskaču i "čekam" moju, počnem da mašim slova 😀

Hvala svima! Pomogli ste 🙂

Hitnoooooo...slucajno obrisao sve fotke...kako da vratim bre!
samo ne postavljajte link za android data recovery...***** ne prepoznaje fon i samo samsung vidi

Ne moze nista bez roota...otkljucao sam bootloader i instalirao twrp...ali ne mogu nikako da udjem u njega sa gore dole i power dugmetom...pratio uputstvo sa xda ali nema teorije...a treba mi da bih obavio root...neki oredlog?

Adb reboot recovery?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

KAZE NEMA ADB UREDJAJA? Jel to kucam u cmd u folderu fastboota? tu je i adb.exe ali kad probam adb devices i sl ne reaguje...ovo radim iz moda downkey+power

PS recoveru ubacujem komandom fastboot flash recovery twrp.img

kaze sve OK.

Poslednja izmena:
Adb koliko se secam treba da se instalira nešto poput drajvera da bi radio. I ja sam svojevremeno mučio muke da isti nateram da radi.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

uspeo preko komande adb reboot recovery...ulazim u twrp...ima li opcije preko dugmica znaci bez kompa?

i najvaznije jel obavezna SD kartica externa za instal root superusera?

Da, iz tog foldera. Da li si uključio usb debugging u developer options? Onda ovo što kaže Proday, treba da instaliraš drajver. Kada to uradiš uspešno, prilikom prve konekcije telefon treba da te pita da li je dozvoljavaš. Generalno sa adb devices proveravaš da li je telefon prepoznat.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

ubacio i drugu sd karticu...odradio instal superusera...ali nije prosao root

Do moga...uz root treba da radim i formatiranje i instalaciju celog sistema...ala su ga zatupili bre!

Ajde opet pomoc iskusnih...ocu da batalim sve ovo i da vratim na stock...bez twrp i sl i da zakljucam bootloader...ubih se googlajuci ali bez resenje...fora sa dload folderom ne prolazi...

Kkako preko fastboota odraditi?

Ljudovi, jedno pitanjce.. Gledam neke review-e po netu, jel su uradili nešto po pitanju ikonica notifikacija u task manageru? Gornjoj liniji gore?

Nazad
Vrh Dno