Šta je novo?

Huawei Mate 9

• Začetnik teme Začetnik teme joca89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, pojacali su marketing. Mada, Mate 9 je toliko dobar, da ko cilja takav uredjaj, i proba ga - nece gledati dalje. 🙂

Moto Z + TapaTalk

Mislim da je i Messi u priči 🙂

A da se primetiti mnogo više reklama huaweia u BG nego npr Samsung-a.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nema vise znaka samsung zazgradi Rad-a nego Huawei znaci na ulaskubu grad vidis Huawei a ne Samsung sto je veliki marketing za mnogo... A i otvaraju veliki showroom u uscu za koji dan tako da mislim da je vreme da se skinu sa trona neki od nosioca. Da da Messi je mislim bio na mate 8 verziji koliko sam video kao neko zaštitno lice ali ce svakako da bude i on u prici 🙂

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ok, ako je tako dobar dobratim pažnju kad budem menjao Note.

To što ga reklamiraju fucoši meni ne znači ništa, Bekam reklamirao S3 koji nije mogao da otvori dajler i imenik.

A i mislim da još nema vau efekat za na astal.

Nije tako lako skinuti Samsung 🙂

Mozda ih prestignu npr. po ukupnom broju prodatih smartfona (na osnovu prodaje low end i telefona srednje klase) ali po profitu.. mada sve to zavisi od dodatnih troskova, ulaganja u marketing itd.

Ali generalno Huawei i dalje ne moze da napravi hardverski bolji flagship telefon/fablet od Samsunga, posebno ne u toku 2017. jer ce Samsung morati da izbaci hardverski brutalne androide zbog Note 7 failcine 🙂

Mada ne bi bilo lose da se svi malo vise fokusiraju na UI/softver i podrsku za tako skupe uredjaje.

To što ga reklamiraju fucoši meni ne znači ništa, Bekam reklamirao S3 koji nije mogao da otvori dajler i imenik.

To je samo jedan od dokaza koliko hardver bez dobrog softvera ne znaci nista 🙂 A hajp oko S3 kante bese ogroman..

Mada to je proslost, danas prakticno ne postoji android skuplji od 150$ a da radi lose 🙂 Zato ostali OS namaju nikakvu sansu pored ios-a i androida, posebno ne ovi kojima treba 10 meseci da izadju iz alfa-beta faze a aplikacije i market im zaostaju nekoliko godina.

Poslednja izmena:
Potpuno se slažem 🙂
Ali Huawei polako i sigurno dobija pažnju, to je činjenica.
Valjda ce i dalje da napreduje tim korakom kao do sada...
Bar po nemačkom forumu, mate 9 je napravio potražnju.... A huawei opet zakazao sa dostavom širom nemačke... Okasnili su opet....

Huawei P9 Plus

Sto im sad i nije toliki problem posto je note propao, a iphone 7+ takodje ne moze da isprati potraznju (v20 ne racunam, posto su svi ustanovili da se ne isplati prelazak na isti sa v10)!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Realno, Huawei brend se u potpunosti zasniva na agresivnom marketingu. Secam se kada sam uzeo mate 7 kako je tema bila mrtva, svi su pljuvali Huawei, haha raspali Kinezi. Samsung je zakon, IP je zakon, to je kinesko smece, bla bla... A vidite gde smo sada.
@Bogi
Ajde pls reci po cemu je M9 toliko WOW u odnosu na p9 plus i kako si to zakljucio u radnji na pet minuta?

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Realno, Huawei brend se u potpunosti zasniva na agresivnom marketingu. Secam se kada sam uzeo mate 7 kako je tema bila mrtva, svi su pljuvali Huawei, haha raspali Kinezi. Samsung je zakon, IP je zakon, to je kinesko smece, bla bla... A vidite gde smo sada.
@Bogi
Ajde pls reci po cemu je M9 toliko WOW u odnosu na p9 plus i kako si to zakljucio u radnji na pet minuta?

Pa i ne bih se bas slozio...to mozda sad u zadnje vreme. Nexus nije nigde reklamiran, samo ga kvalitet proslavio 😉

@Bogi

Wooowww je moje iskustvo sa Huawei uređajima, kojih imam 5 za sada, to je moj lični utisak.

Huawei P9 Plus

Pa i ne bih se bas slozio...to mozda sad u zadnje vreme. Nexus nije nigde reklamiran, samo ga kvalitet proslavio 😉

Nexus je brend sam za sebe, google koristi proizvodjace da prave njihov brend ako se ne varam?

Ja ne hejtujem Huawei, koristim njihov proizvod, cak sta vise zadovoljan sam, hvalio sam ih kada ih je vecina pljuvala, samo za mene su oni i dalje jedni od mnogih u moru kineskih proizvodjaca.
Sto se lako shvati kada dodje do nekog problema, pa shvatite da imate podrsku kao i svakog drugog kineskog brenda ali to je vec neka druga prica. Ako M9 kosta koliko kosta zbog marketinga, i ako drugi kineski telefoni slicnih karakteristika kostaju tri puta manje jer nemaju marketing, niko me ne moze ubediti da ovaj telefon vredi ove novce.
A kad za telefon od 800e posle godinu dana Kinezi zaborave na njega jer izbacuju nove modele svaki dan, pa azuriranje softvera postane deo sna, ala ce da bude pljuvanja... [emoji2]

@Bogi Hvala na odgovoru, sada znam da si pristrasan i da nisi objektivno napisao ono.

[emoji4]

Poslednja izmena:
Taj marketing ja mislim da traze primarno operateri, jer onda mogu da nude korisnicima skuplje pakete da bi telefoni bili 1$ 🙂
Vidite da kako se ko probije kod operatera poveca se cena? Prvo je to bio Apple, pa Samsung, onda tek ostali lagano.

Nexus je brend sam za sebe, google koristi proizvodjace da prave njihov brend ako se ne varam?

Ja ne hejtujem Huawei, koristim njihov proizvod, cak sta vise zadovoljan sam, hvalio sam ih kada ih je vecina pljuvala, samo za mene su oni i dalje jedni od mnogih u moru kineskih proizvodjaca.
Sto se lako shvati kada dodje do nekog problema, pa shvatite da imate podrsku kao i svakog drugog kineskog brenda ali to je vec neka druga prica. Ako M9 kosta koliko kosta zbog marketinga, i ako drugi kineski telefoni slicnih karakteristika kostaju tri puta manje jer nemaju marketing, niko me ne moze ubediti da ovaj telefon vredi ove novce.
A kad za telefon od 800e posle godinu dana Kinezi zaborave na njega jer izbacuju nove modele svaki dan, pa azuriranje softvera postane deo sna, ala ce da bude pljuvanja... [emoji2]

@Bogi Hvala na odgovoru, sada znam da si pristrasan i da nisi objektivno napisao ono.

[emoji4]

Da, jesam pristrasan korisnik Huawei uređaja, jer meni lično nudi ono što meni odgovara, ponavljam, to je moje lično iskustvo.
Bar mogu da donesem zaključak za wooowww osećaj za mate 9 u odnosu na svoje huawei uređaje. Ja sam video napredak na Mate 9, video sam oni što mene zanima i sto mi je zanimljivo, e sad, jel to vredno tih para i razlike, to je opet sve subjektivno, zar ne?
Pogledaj samo koliko ovde ima korisnika fanbbojeva samsung i iphone korisnika... Tako da... Ima svako pravo na svoj izbor sta kome odgovara, naravno lično iskustvo određenog brenda....

Huawei P9 Plus

Ako gledamo objektivno, jedina razlika koju si mogao da vidis tamo za par minuta je razlika izmedju velicine displeja i eventualno smekerskije izrade M9
Spomenuo si fanbojevanje sljamsunga i ajfona, ali izgleda da i Huawei dobija svoju vernu armiju.
Osim ako radis za Huawei, onda je sve ovo deo tog marketinga o kome i pricam.

Huawei rules :d
konacno sam nasao marku telefona da mi se svidja kao Sony.

Uzeo za drugi broj P9 Lite i odusevio se telefonom,dizajn i softver posebno,bas mi je gotivan Emui.Ima da ganjam kasnije Honor 8 ili P9. ,)

Ako gledamo objektivno, jedina razlika koju si mogao da vidis tamo za par minuta je razlika izmedju velicine displeja i eventualno smekerskije izrade M9
Spomenuo si fanbojevanje sljamsunga i ajfona, ali izgleda da i Huawei dobija svoju vernu armiju.
Osim ako radis za Huawei, onda je sve ovo deo tog marketinga o kome i pricam.
Da ti ponovim, opet, konkretno, 5 uređaja imam od huawei, da ti nabrojim, mate s, p9 plus, X2 7.0 , X1 7.0 i M2 10.1 i svaki ima različite opcije to jest drugačiji emui...
Meni dovoljna razlika u svemu u odnosu na Mate 9, i da, mate 9 sam njakao dobrih 20min, što je meni dovoljno d s u ovim meni bitne razlike. Inače za tvoj info, tek danas videh uživo mate 9 a ja sam ga naručio još 06.12....

Huawei P9 Plus

Trebao je da bude s7e, i odustali i žena i ja... Mate 9 je upao neplanski... Dobio neku povoljnost od t mobile.de...

Huawei P9 Plus

Nije mi nešto jasno...

Sto se lako shvati kada dodje do nekog problema, pa shvatite da imate podrsku kao i svakog drugog kineskog brenda ali to je vec neka druga prica.
Kog problema.. imaš problem, mob te iznervira, lupiš ga o' beton i dobiješ nov? Gde ćeš bolju podršku...
Ako M9 kosta koliko kosta zbog marketinga, i ako drugi kineski telefoni slicnih karakteristika kostaju tri puta manje jer nemaju marketing, niko me ne moze ubediti da ovaj telefon vredi ove novce.
Koji to ''sličan'' kinez za 3x manju lovu?

Zar tebi kao korisniku m7 deluje, da ga je neko zaboravio posle 2 god?

Da ti ponovim, opet, konkretno, 5 uređaja imam od huawei, da ti nabrojim, mate s, p9 plus, X2 7.0 , X1 7.0 i M2 10.1 i svaki ima različite opcije to jest drugačiji emui...

Ti Huawei porediš sa Huawei, trebalo bi još isprobati brendova sa kojim bi poredio Huawei 🙂

@Bombas Nije bas sve u tome razbi ga i uzmi nov. Ja sam sa svojim M7 imao odredjenih problema o kojima sam pisao na forumu. To su ipak stvari koje jedan ozbiljan proizvodjac ne bi smeo sebi da dozvoli. Dve nedelje sam se ganjao sa Huawei podrskom, a na kraju shvatis da se svaki problem zavrsava na nivou servisa, iako ja nisam imao problem sa servisom vec sa Huawei-jem.
Tako da, kada kupite M9, on se pokvari, u servisu Vam daju zamenu telefona u kesici koji je verovatno refurbished(barem u ovo nikako ne mozete biti sigurni da nije) sa kineskom verzijom softvera(kao da ste ga kupili sa aliexpress-a) onda cete shvatiti da Kinezi trebaju jos malo da uce kako se radi posao....

@proxy25
Kada stignem, pogledaću o čemu se radilo u tvom slučaju... nego, ja tebi postavih više od jednog pitanja?

Poslednja izmena:
Ne razumem kako daju zamenske telefone sa kineskom verzijom sofrvera???

@proxy25
Kada stignem, pogledaću o čemu se radilo u tvom slučaju... nego, ja tebi postavih više od jednog pitanja?

Koji je sličan? Npr Mi Max za 200e, da li misliš da M9 vredi razliku od 600e?
Ne kažem da nije mnogo bolji, ali 600e razlike ne opravdava sigurno.

Telefon nije zaboravljen?

Nađi zadnji zvanični rom b571 na zvaničnom sajtu Huawei-a i videćeš o čemu ti pričam.

Više ga ne daju ni preko OTA-e.

🙂

To što su ga raznorazni ljudi okačili po share-ovima pa možeš da ga skineš ne znači da Huawei nije batalio ovaj telefon.

http://consumer.huawei.com/en/support/mobile-phones/mate7_en-sup.htm

4.4 je jedino što se nudi zvanično, ispravi me ako grešim. 🙂

Za dve godine od predstavljanja M7 je izašlo još dva naslednika, pritom M8 ne znam uopšte i da li je iko pazario, realno to su bile smešne razlike u odnosu na M7

Mada ne vidim ni sada zašto bi neko ko ima M7 prešao na M9 osim zbog kamere, koja opet nije najbolja od onoga što se nudi na tržištu.

Jači hardver svakako, ali koliki procenat ljudi će to primetiti u realnom radu? Koliki procenat ljudi koristi mobilni telefon da bi igralo igrice?

Kao što već rekoh, ne hejtujem Huawei proizvode, samo pokušavam da budem realan.

Ne može me reklama koja se vidi sa Gazele ubediti da je Huawei elita među proizvođačima mobilnih telefona za koje se u krajnjoj liniji i predstavljaju.

A da se gube, gube se, izbacuju telefone ko nenormalni, Honor, P serija, Mate serija, svi slični bez nekih krucijalnih razlika osim u dizajnu.

Kakva je npr razlika između honor-a 8 i P9 osim u izgledu?

Ne razumem kako daju zamenske telefone sa kineskom verzijom sofrvera???

http://forum.benchmark.rs/showthrea...-situacija-sa-servisiranjem-mobilnog-telefona

Evo, pročitajte temu, na kraju cele ove priče i kuckanja nedelju dana sa Huawei podrškom sam uzeo svoj telefon, ažurirali su kineski softver na poslednju verziju.

Nedelju dana je to trajalo, čekali su da im Kinezi pošalju softver, jer naravno taj softver ni ne postoji na celom internetu.

Bio sam odlučan da nikad ne uzmem telefon sa servisa, dok ne dobijem telefon za evropsko tržište, ali je sve ovo bilo toliko mučno da sam na kraju ipak uzeo svoj telefon.
Na kraju krajeva shvatiš gde živiš i da ovde može sve. U nekoj ozbiljnoj zemlji bi ovo bilo skandal.
Što se mene tiče, sledeći telefon ili Kinez od 200e ili brend koji razume koliko je bitna postprodaja, tj servis istog.

Ovde moze sve to, jer su ljudi glupi, a ne zbog neceg drugog.

Pocnite da dizete narod na noge da ne prihvataju takve stvari, i videcete promene.

Zar nije išla priča da Huawi daje neku hardcore garanciju?

Ja ne kapiram ljude, ako ti se ne sviđa podrška, uzmeš jabuku i miran si, što bi se opterećivao kinezom

Huawei P9

Nazad
Vrh Dno