Šta je novo?

Huawei Mate 8

Uf,sa 5.2 na 7 inča...too much

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Što je najgore 6p jeste dual sim, samo što google nije hteo to da bude. Ima hardversku mogućnost ali ne i softver. Evo lik na xda pokušava da provali način da omogući dual sim. A baterija je bolja na mete zbog ekrana, koji je štedljiviji ali i lošiji, ima štedljiviji soc a i mnogo agresivnije gasi aplikacije. Pa šta kome odgovara... [emoji4]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Huh, majku mu, mislim da bih pogazio neke svoje principe kako novca koji bih dao za fon, tako i vremena koje bi se isti zadržao kada bi napravili dual sim Nexus... Nadam se da će i toga biti u budućnosti...

Nexus 7 (2013)

Mocha nema u single sim verziji. Postoji single sim verzija ali samo u moonloght silver boji i ta je bila u mts-u.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Upravo tako. Ja sam jedva nabavio Mocha boju kada sam jurio primerak za sebe. Boja je fantastična, svako od mojih drugara se oduševio i kvalitetom izrade i izgledom ovog telefona.

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk

Kakva je situacija sa Viberom i onim problemima sa kontaktima itd?

Da li je ista ispravljeno?

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

Ja nemam problema sa viberom i kontaktirama, imao sam jednom prilikom susret da tim, i s e se rešilo ponovnim instaliranjem aplikacije.

Koliko imas kontakata u telefonu?
Mislim da sam utvrdio pravilo, viber se ne snalazi dobro kada je broj kontakata velik, konkretno imam 1500 kontakata u telefonu, i znam jos ljudi koji imaju veliki broj kontakata i imaju problem.
Takodje znam slucajeve gde viber odlicno radi sa 400,500,600 kontakata.

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

Imam oko 500 brojeva u imeniku.

Malo iskačem iz teme, jer se ne radi o Mate 8, ali se radi o Huawei-u, i radi se i dalje o Mate serijalu proizvoda...
S obzirom da mnogo ljudi na ovom forumu, pa i u ovoj temi znalo da izvuče argument kako je Huawei samo "jedan običan Kinez", mislim da oni to iz dana u dan pobijaju, da nisu ni malo obični već vrlo progresivni i agresivni, te verujem da pucaju na najviše domete. U prilog tome hibrid koji su predstavili nedavno...

Poslednja izmena:
Ko je koristio hua zna da to nije obican kinez, ko nije koristio njegovo misljenje i nije tako bitno.

Baterija i dalje vrhunska. Šteta što je ovaj telefon toliko underrated. Ja sam prezadovoljan.
b49c0f9491b255f86c68683c29cd506b.jpg
7504e5ab6ccac108e846fe9d1b0c4abf.jpg
8def1f722b148abf37e997775473d293.jpg

Jel bolji ovaj ili cuveni i popularniji Mate 7?

Naravno ovaj je bolji.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Dobro jeste mi pitanje malo smesno ;) pretpostavio sam sto je i logicno da je Mate 8 bolji, ali cini mi se da nema neke prevelike razlike, eto baterija je cak ovde 4000mah dok je kod sedmice 4100 :) Deluje da je Mate 7 mnogo popularniji i da je bolje prosao od osmice koja jedva da ima gde da se kupi.
Nego zlatna i braon (mocha) verzija su pretpostavlja one skuplje tj 4/64GB ili ima i 3/32GB? Dvoumim se izmedju Mate-a i Xiaomi Redmi Note 3 Pro, razlika u ceni je poprilicna, a ovako na prvi pogled deluju maltene isto, u cemu je fora?

Poslednja izmena:
razlika je nebo i zemlja probaj pa ces videti. a mozes komotno i sedmicu uzeti nema prevelike razlike

Ko je koristio hua zna da to nije obican kinez, ko nije koristio njegovo misljenje i nije tako bitno.
U tu gardu spadaju i xiaomi, meizu, oppo, one+, Lenovo. Možda sam nekoga zaboravio. Sve su to neobični kinezi i prave odlične telefone.

Da li je neko prešao na osmicu sa sedmice i da li smatra da je investicija u nadogradnju vredna?...

U tu gardu spadaju i xiaomi, meizu, oppo, one+, Lenovo. Možda sam nekoga zaboravio. Sve su to neobični kinezi i prave odlične telefone.

ja se tu ne slazem, bas je velika razlika u izradi huawei i npr one+ 1, za meizu da ne pricam, softver ood hua nije bas najsrecniji ali poredeci ga sa meizuovim je nexus. svi ovi kinezi su na papiru dobri a posle par meseci krecu te jeftin ekran te zeva poklopac baterije pa kineske aplkacije.. cim oni nisu zvanicno vamo oni ne mogu da se porede sa huawei. (moje misljenje)

I moje. Secam se, imao sam meizu mx4, bagova bilo na tone, dok bih Huawei opusteno mogao da furam. Imala devojka p7, skroz druga priča.

Da li postoji ovaj model u braon boji, a da je dual sim, 3/32GB i da se dobije onaj case ili se to odnosi na verziju 4/64GB?

@njujork14 koliko sam ja istraživao dok sam tražio ovaj telefon, mislim da se Mocha braon i zlatna vode kao "premijum" verzije, te su oni 4/64, a za futrolu nisam siguran, mislim da ide u svim verzijama.

Elem, da i ja prenesem moja neka iskustva, budući da sam od skora ponosni vlasnik Mocha Mate 8 - 4/64 (preuzeo ga od @SretenBG), ne mogu a da ne skrijem oduševljenje. Prilično jašim ovo čudo i inače, a znate i sami kada uzmete nov telefon da mu onda isrčete bateriju jer stalno nešto čačkate i podešavate, više nego što bi inače u redovnom korištenju. E ja uz sve to po prvi put "vozim" smartphone kojem sve to radim, a da sam ga skinuo sa punjača juče u 07:00h i da još uvek imam nekih 30ak %, te da će mi potrajati do jedno 18-19h bez problema :)
Sem toga ove "zamerke" da u je ekran "slab" za jedan premijum telefon, mogu da kažem da je to čista glupost za reklamoždere. Pre ovog sam imao LG G2 koji je bio poznat onomad po odličnim fotkama, bilo je ovde komentara da je kamera lošija... zaista ne mogu to da kažem, ima i sjajnih funkcija, posebno manuelni mod i mogu reći da dobijam odlične fotke, možda i bolje nego što sam imao. Kameru još nisam dovoljno testirao i udubio se u potpunosti u igranje sa različitim režimima i manuelnim modom. Skener prsta fantastičan! EMUI kome smeta, stavi npr. Nova... doduše meni ne smeta ni EMUI. Zvuk je solidan. Malo se još svađam sa njim oko notifikacija...to još nisam provalio kako da ga nagovorim da mi svaku FB notifikaciju prijavi, ne mogu da utvrdim pravilo kad i šta objavljuje i da li nešto nisam podesio, ali svakako mi ne prijavljuje uvek i sve... tu ne mislim na poruke, one redovno stižu, i sve radi i sa Whatsapp, Viber, Messenger, Hangouts-om, samo eto FB notifikacije, nemam pojma, nisam još provalio. Nedostaje mi jedino knock code unlock sa LG-a :)
Fizički mi je malo nezgrapan, malo teži nego što sam navikao i malo "neudobniji", jer nikad nisam imao veći fon od 5,3... ali mislim da je to stvar navike. Da izgleda prelepo, zaista izgleda! :)

^daj ga meni i vidjeces kako se baterija cijedi :D mada mislim da bi mate8 i moju upotrebu izgurao nekako. Sto se tice fb notifikacija, mislim da samo objavljuje svako jutro kome je rodjendan, i da na moje postove obavjestava me ko mi je komentarisao, kao i ako na tudji post ja komentarisem da ce da me obavjestava o novim komentarima. Malo sam ovo konfuzno napisao ali razumjeces. Kad budes testirao kameru objavi neku sliku, u dnevnim uslovima, i u uslovima slabog osvjetljenja kao i sa blicem.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Mislim da je situacija sa notifikacijama FB-a takva iz razloga što je FB jedan od najvećih potrošača baterije, a fon kako sam skapirao ubija programe s vremena na vreme kako bi štedeo bateriju. No u principu nije da mi smeta previše, bar me manje fon ometa i FB dekoncentriše :D Doduše ne znam zašto kod njega na samoj ikoni aplikacije ne piše broj notifikacija, kao kada stignu poruke na Whatsapp-u, Hangouts-u, Viberu isl...
Postaviću po koju fotku čim se još malo budem igrao :)

Jel preporucujete Mate 8 ili Nexus 6p? Sta je bolje za duzi niz godina?

U principu stvar ukusa i potreba. Zavisi sta su ti prioriteti i navike u korištenju. Meni je svakako Mate 8 bio prvi izbor, tačnije 6p nije ni bio opcija iako je sjajan telefon, ali su moje potrebe drugačije.

Sent from my HUAWEI Mate 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mala razlika u veličini ekrana ne bi trebala biti presudna, ostaje baterija koja je dosta na strani Mate8, kao i SW podrška koja dosta na strani 6P....Znači, sam odluči šta ti je od toga bitnije. Kamera je, čini mi se na strani 6P, izrada i dizajn po meni bolja kod Huaweia...Cenom su tu negde...

SM-A9000

Nazad
Vrh Dno