Šta je novo?

Huawei Mate 8

Dok ja spustim burek i operem ruke :d prestade telefon da zvoni, onda moram da zovem onoga ko me se setio dok jedem a to mi je samo bespotreban trosak :D

Jos jedna mana polozaja citaca otiska prsta koju sam provalio jutros kad sam stavio mobitel u nosac u autu, totalno nemoguce otkljucati telefon dok je u onoj stipaljci. Ako je ona varijanta da nosac drzi mobitel sa bocnih strana nema sanse da se moze ista uraditi dok se telefon ne izvadi iz nosaca.

Od skoro sam ponosni vlasnik "osmice", pa me zanima da li je bitno koji region piše, kod mene je azija, da li to treba da menjam i da li uopšte mogu ja to da promenim?

Pozdrav društvo,

da li neko ima informaciju gde kod nas u Srbiji može da se kupi Mocha Brown verzija. Nigde nisam našao do sad a okrenuo sam telefona i telefona. Najbolje da je nov, ali može i slabo korišćen, u stanju 10/10.

Za sad sam našao na jednom stranom sajtu verziju Mocha Brown 4/64 nxt-al10, sa kineskim romom (430Eur), što bih jelte morao sam da menjam. A nešto sam i nesiguran za tu online kupovinu kod ovih za mene "no name" sajtova. Msm često kupujem sitnice na Aliju i sličnim, ali ovo je za mene veća kupovina pa ne bih da imam nekog nepotrebnog rizika ili problema.

Da li neko ima iskustva pri kupovini na sajtu Gizok.com ?

Hvala :)

Poslednja izmena:
Nema kod nas mocha Brown. To je boja samo za 64gb verziju dual sim.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Svastika mi ima osmicu i uspela je da je čvrkne o sto i da gore iznad ekrana malo naprsne... Pogledajte sliku... Ima li rešenja?

Nije ekran pukao već sloj iznad.

Prilozi

• IMAG0895.jpg
    IMAG0895.jpg
    535.9 KB · Pregleda: 185
Jel to zimski san, sta li? Dodje juce update na B192, security popravke, neke izmene sa onim kuckanjem koje nisam nikad ni pokusao koristiti i tako. Neku ozbiljniju promenu nisam primetio.

Jeste to svi uleteli u lovu pa se preslo na M9, ili je ova tema tako mrtva da joj pomoci nema. Jedina treca opcija koja mi pada na pamet je da su svi zadovoljni M8 da nema sta da se prica.

Odlican je ovo fon, samo nema potrebe da se uzima pored 6P... Mozda jedino zbog baterije.

Svastika mi ima osmicu i uspela je da je čvrkne o sto i da gore iznad ekrana malo naprsne... Pogledajte sliku... Ima li rešenja?

Nije ekran pukao već sloj iznad.
Jedino da stavi zastitno staklo preko toga da se ne prosiri dalje.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Jel se isplati uzimati ovaj fon u mint stanju za 280€ star 3 meseca ili ipak malo sacekati da padne cena mate9?

To zvuči kao dobra ponuda... Nov je 100+ eur skuplji, devetka je 400e skuplja. koliko uopšte možeš biti u minusu na tom primerku ...

Pa to i ja razmisljam. Dok padne cena M9 ispod prihvatljivih 500€ procice bar jos 3 ili 4 meseca ana ovom za to vreme tesko mogu da izgubim vise od 50-ak € pa kad uleti dobra ponuda uzmem mate 9 ili mozda jos nesto do tada izadje dobro sto mi zapadne za oko

Ako ga nećeš, prosledi ga meni po toj ceni. :)
Već duže merkam taj telefon, ali nikako da ga nađem po meni prihvatljivoj ceni.
Inače, nov nema ni za cca 380. Postoje oglasi na KP po navodno toj ceni, ali kad ih kontaktiraš zapravo ih nemaju u ponudi. Izgleda da ih stvarno imaju samo oni koji su oglasili cenu od preko 400e.
A zanimljivo je da devetki brže pada cena. Imaš nekorišćene primerke iz mts-a već po 650e.

Hehe... Nije u Srbiji a inace sto da ne. Videcu za par dana pa mozda i uzmem :)

Po toj ceni, zašto da ga ne uzmes... Pa za te pare, nema bolje da kupiš :)
Uzimaj to, i uživaj :)

Huawei P9 Plus

Kupio sam Mate 8, nov iz domaćih oglasa za 360 evra, ali single SIM varijantu (NXT-L09).
Prvi utisci su mi da je ogroman napredak u odnosu na moj stari telefon. Ne mislim samo na to što je neuporedivo brži, već i na celokupan dojam koji ostavlja, utisak kvaliteta.
Do sada sam nosio telefone budžet klase, tako da mi je ovaj svakako najskuplji telefon koji sam ikad kupio. (Znam da ima ljudi koji svake godine menjaju flegšipe i kupuju nove ajfone ili Samsungove S i Note modele, ali verujte da je meni i 360 evra bio priličan izdatak i da se nisam lako odlučio na kupovinu. Da imam više, verovatno bih kupio Mate 9.)

Nakon 3-4 dana korišćenja u principu sam veoma zadovoljan kupovinom Mate 8, ali nije baš sve sasvim idealno (o tome nešto kasnije).

Prvo dobre strane - kao što rekoh, telefon ostavlja utisak visokog kvaliteta. Dizajn, izrada, ponašanje u radu, baterija, zvuk, konektivnost, izuzetna brzina i fluidnost - sve je na najvišem nivou, ostavlja taj "premium" osećaj.
Čak je i kamera sasvim dobra. Upravo zbog kamere je ovaj telefon dobijao (retke) minuse u recenzijama, ali je kamera možda slaba samo kad se upoređuje sa flegšip modelima najjačih proizvođača, koji još uvek drže visoku cenu. Realno je foto-aparat odličan i veoma sam zadovoljan (mada nisam baš detaljno testirao).
Odgovaraju mi i dimenzije telefona. Baš ostavlja osećaj u rukama kakav sam želeo da ima. Ovo je verovatno gornja granica veličine koja bi mi odgovarala. (Dvoumio sam se između ovog telefona i znatno jeftinijeg Xiaomi Max ali mi je potonji delovao ipak prevelik pa ga nisam kupio i izgleda da sam bio u pravu.)

Ali malu zamerku imam na ekran, a upravo veliki i kvalitetan ekran je bio glavni kriterijum kod biranja novog telefona.
U čemu je problem sa ekranom? Rezolucija svakako nije, za mene je ovo savršeno oštra slika, iako znam da mnogi smatraju da je 1080p premalo za 6". Za mene je sasvim dovoljno. Dakle, nije rezolucija problem. Nema ni mrtvih piksela, osvetljenost je sasvim dovoljna itd.
Ali donji deo ekrana prikazuje nešto toplije boje nego gornje dve trećine ekrana. Da se razumemo - to se uopšte ne primećuje kad se gleda video, ili neka statična slika u više boja. Ali se primećuje na jednobraznim svetlim pozadinama. Npr. kad gledam sajtove i skrolujem, primećuje se. Pri dnu stranice je boja pozadine nešto toplija, vrlo blago vuče na žuto. Bela nije idealno bela kao gore na ekranu, nego je pomalo žućkasta. Govorim o blagoj nijansi, jedva se i primećuje - ali primećuje se.
Nisu u pitanju mrlje ili tako nešto, nego sam druga toplina bele ili sive boje.
Probao sam u sa menjanjem topline boje celog telefona i to donekle može da umanji ovu pojavu, ali ne sasvim.

Neko će reći da mnogo zakeram i da ne postoji savršen telefon. Toga sam svestan i nisam ni tražio savršen telefon. Znao sam da kupujem telefon koji nije ni najbrži (nekada jeste bio među najbržima), niti ima najbolju kameru, rezoluciju itd. Sa tim sam se pomirio i baš tim aspektima telefona sam sasvim zadovoljan. Ali nisam očekivao ovaj nedostatak ekrana (iako, ponavljam, govorim o vrlo blago izraženom nedostatku).
Nikada ranije nisam kupovao flegšip telefon (čak iako je ovo flegšip prethodne generacije i nije od najrenomiranijih proizvođača) pa sam zato očekivao da sve bude kako treba.

Dakle, imam mnogo razloga da mi se dopadne telefon i da budem srećan i samo jedan da kvari idilu. Na kraju krajeva - zadovoljan sam.

Pa ako imas garanciju idi da ti zamene ekran. Ips ne sme da ima takve razlike u nijansama .. To je za amoled normalna pojava ali za ips nije.

Mada pokusaj da donji i gornji deo gledas iz istog ugla ,mozda ovaj donji deformise malo boju posto ga posmatras iz drugog ugla.

Poslednja izmena:
Pa, nemam pisanu garanciju nego "na reč" od prodavca. Mislim čak i da telefon nije kupljen u Mađarskoj nego da je došao direktno sa dalekog istoka jer su svi papiri na kineskom, a i softver je bio na kineskom! (To mi je napravilo problem od cela dva minuta koliko mi je bio potebno da na YT nađem kako naslepo ući u odgovarajuči meni i promeniti jezik.) Dakle, nemam neku overenu međunarodnu garanciju.

Realno, nije toliki problem da bih sad potezao slanje natrag i tražio zamenu (verovatno je ne bi ni uvažili). Pitanje da li bi i drugi primerak telefona (ili zamenski ekran) bio sasvim u redu. Ipak je ovo slabo zastupljen model kod nas.
I kažem da se baš jedva malo primećuje ta razlika u nijansi, i to samo kad nešto čitam na jednobojnoj svetloj pozadini (bela i siva). Za gledanje videa telefon je sjajan.
Znam da ću uskoro i prestati da obraćam pažnju na onu manu. Sad sam je samo napomenuo jer mi kvari (potencijalnu) savršenu radost koju bih osećao zbog ovog odličnog telefona.
U svakom slučaju, hvala na savetu.

Edit: Ima veze i sa uglom gledanja, ali ipak čini mi se da ostaje blaga razlika u nijansi. Ne znam, možda tako izgleda samo zato što je veliki ekran pa ne mogu da ga ceo gledam iz istog ugla.

Poslednja izmena:
To ne sme da se dešava... Kakav god da je, telefon je kupljen nov, to sto je godinu dana star model nema veze. Ja bih vratio i uzeo nov. Ako nema onda pare nazad.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo slike koja relativno verno prikazuje tu pojavu. Pogledajte donji deo ekrana i žućkaste tonove na tome delu. Tako nekako izgleda i gledano golim okom. Ne može aparat da zabeleži sasvim verno, ali dobićete ideju o čemu pišem:
foto2.jpg

Si zakačio SS ekrana ili sliku ?

Ali iako se možda ne vidi znam o čemu pričaš.. taj problem sa ekranom je imao oneplus 1

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hehe, naravno da je fotografija; aparatom, sa visine kao da gledam telefon, pa zumirano. Izabrao sam jednu sliku od više slikanih, čini mi se da ova dobro dočarava problem. Kao što sam rekao, stvarno nije mnogo izraženo. Golim okom se više primećuje, ali može i naslici da se visi. Gledaj krajnju donju četvrtinu ekrana. Postepeno postaju tonovi žućkasti. Nema mrlja i jakog prelaza pa se teže uočava. Graduentno tonovi postajublago žući.
Baš zato što je slabo primetno, mislim da mi ne vredi da potežem priču o vraćanju telefona.

Vidi se da je displej malo vise zut u donjoj polovini, posebno u levom delu. Mada je pitanje koliko verno ta kamera prikazuje ''problem''.

Ne dočarava sasvim verno, ali prilično liči. Zato sam i postavio baš ovu sliku.

Pozdrav ljudi ...jel moguce da Mate 8 nema nigde sa validnom garancijom operatera (2.god) mts itd ? ... jel ima neko da je vlasnik ovog telefona na ovom forumu i da ima validnu garanciju operatera od 2 god ? ..

Jeste zuci ali nema teorije da ovo prodje reklamaciju.

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

Covek i nema validnu garanciju vec kako sam razumeo usmenu. A i kako tel nije kupljen u SR garanciju je nemoguce ostvariti. Jedino taj lik ako je tolikonposten pa da ti vrati pare ili ako ti ne smeta tako guraj nije strasno na fotografiji

I da ima validnu ne bi proslo, nema teorije. Jedino ako uzivo nije mnogo losije.

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno