Šta je novo?

Huawei Mate 8

Biće ovo papreno kada se pojavi... Tako mi se čini. :(

550 na kp. Padace ovim telefonima koji su izašli pre G5, S7, M10 cena cim se pojave pomenuti :)

Samo jos jedan "nekompletan" uredjaj u nizu..... Idemo dalje :D

Danas sam narucio mate 8 64bGB u mocha brown boji, 599 evra na nemackom ebay-u. Resio sam da dam sansu ovom telefonu, trenutno mislim da daje najvise za te pare, a uz to je active dual sim sto mi je sada najpotrebnija opcija zbog posla. Zato sam odustao od nexus 6p.

Treba da stigne do kraja nedelje. U odluci mi je dosta pomogla anandtech recenzija, mislim da su uvek bili najobjektivniji. Uz to taj telefon ima sve što ja želim. Samo da dobije pravu podršku na xda i da izbace neki aosp rom. već vidim da su izbacili root i twrp za ovaj telefon.

Odlicno . Gledao sam i ja recenzije, baterija mu je brutalna sto se i ocekivalo, pa cak ga uporedjuju sa nexus 6p sto se tice fluidnosti i brzine. Obradi paznju na spoljasnji zvucnik i kameru, bas me interesuje kako su to sredili.

Citao negde sad ne znam gde, zaboravih, mate 8 će svaki mesec imati po neki update ispravke, sigurnosti itd itd...

Da, da, vec je i krenuo prvi mesecni update. Dobar pokazatelj da je Huawei obratio paznju na ovaj model i da pružaju podršku.

Stim što jedna lasta ne čini proleće.
Sa druge strane brutalan h/w i nije mi jasno kako toliko unakaziše s/w za kameru.

Ni meni. Gledam slike sa kamere, takav model to ne zaslužuje. Ako je ne poprave ovo je promašaj. Kamera i update su problem. Ako ovo srede, imaju brutalan phablet.

Poslednja izmena:
Ivane, ne pratiš na času, mate 8 svaki mesec će da ima update, vec je počelo mesečno ažuriranje :)
Kakve će ispravke svaki update doneti, to niko ne zna :)

Kakve? Verovatno security ispravke.

Ispravili su kameru?

Mesečni update je isključivo security.
Huawei je poznat kao neko ko ne updateuje telefone. Pa skoro su se ispalili za 5x na reddit AMA.

Kako ? Honor 7 je dobio mm.

Poslednja izmena:
Pa dobro sam emui je vec stvar ukusa i kako kome da kažem legne, meni je bas legao emui, odlican mi je :)
A sto se kamere tiče, lošija je npr od s6 i g4, meni kamera služi da zabelezim momenat a ne da tražim vrhunske slike i da gledam u detalje, al to sam samo ja.
Telefon je odličan, sve ima sto treba izradu, kvalitet, bateriju, skener...
Naravno ukusi su različiti, ja sam lično prezadovoljan sa Huawei, imaomx1 i sad x2 i neka greške, radi ono što od njega očekujem, a mate 8 je mašina :)
Što se tiče huawei update, tu jesu loši, to niko ne spori, evo ja x2 koristim od oktobra i nisam dobio ni jedan update, iskreno i nije mi potreban kad ionako sve radi kako treba... Mada bi bilo dobro zbog korisnika kojima je bitan redovan update, dobili bi verovatno još više korisnika...
Kako god, Huawei napreduje iz godine u godinu, nisu bzvz na trećem mestu po prodaji, koliko mi se cini?

I emui 4.0, nije baš tema al evo changeloga, lep update

Huawei-Honor-7-Marshmallow-update_1.png

@Bogi79 ovaj professional mod za kameru su ručne kontrole, kao mate s npr?

Na x2 nema taj profesional mod za kameru, sve ima samo to ne :)

Hvala bogu da jeste. Ali bilo bi kriminalno da nije.
Za 5x su rekli da će dobiti mm, a za kasnije verovatno ne. Telefon koji izađe u prodaju 6 meseci pre velikog updatea OS-a, nije sigurno da će ga dobiti.
A i ja sam više mislio na prethodne serije. Njih sam koristio, ove najnovije nisam.

Pa dobro sam emui je vec stvar ukusa i kako kome da kažem legne, meni je bas legao emui, odlican mi je :)
A sto se kamere tiče, lošija je npr od s6 i g4, meni kamera služi da zabelezim momenat a ne da tražim vrhunske slike i da gledam u detalje, al to sam samo ja.
Telefon je odličan, sve ima sto treba izradu, kvalitet, bateriju, skener...
Naravno ukusi su različiti, ja sam lično prezadovoljan sa Huawei, imaomx1 i sad x2 i neka greške, radi ono što od njega očekujem, a mate 8 je mašina :)
Što se tiče huawei update, tu jesu loši, to niko ne spori, evo ja x2 koristim od oktobra i nisam dobio ni jedan update, iskreno i nije mi potreban kad ionako sve radi kako treba... Mada bi bilo dobro zbog korisnika kojima je bitan redovan update, dobili bi verovatno još više korisnika...
Kako god, Huawei napreduje iz godine u godinu, nisu bzvz na trećem mestu po prodaji, koliko mi se cini?

Svestan si da zvučiš kao prosečan Apple ili LG korisnik?
Svakako Huawei napreduje i drago mi je što je tako.
Ja razmišljam o kupovini novog telefona i Mate 8 je nenadano upao u priču (a pored njega je već bio 6P, kojeg isto oni prave).

Poslednja izmena:
Prosečan ili "ne" prosečan, meni ovaj x2 odgovara, pa sad, jel se to nekom svidja ili ne sto je to tako, veruj nije moj problem. Bitno je da je korisnik sam bilo kog brenda ili modela telefona zadovoljan sa istim,zar ne?
Opisao sam moje iskustvo sa Huawei, i imam pozitivno iskustvo :)
Tvoje razmišljanje o kupovini mate 8 je je skroz ok, tvoj izbor, i to poštujem, i mislim da se neces razočarati ukoliko ga i kupiš, zavisi sve sta ti lično očekuješ od telefona :)

Oduševim se izgledom i hardverom i onda ga upali i vidim ove klonirane ios stvari. xD

Ovaj telefon ima toliko dobrih karakteristika da mi je to sve nebitno. Očekujem neki aosp rom u budućnosti, mislim da ce onda biti perverzija.

AOSP na Kirinu?! Jel to postoji uopšte? I jel radi senzor onda?

Lepo radi vaveji, samo softver im je kao mega giga bundle pack cheetah&go proizvoda. Baš deluje smešno. Čajnizi, ruke bi im otpale da ne kopiraju.

Oduševim se izgledom i hardverom i onda ga upali i vidim ove klonirane ios stvari. xD
Takođe.

@Bogi79, ako pređeš na Mate 8 i budeš zadovoljan, uzimam bar na probu. Ako ne uzmeš Mate 8, smatram da nije ništa posebno i da je preskup za ono što nudi.

Nazad
Vrh Dno