Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Da li se nadogradnja na 9.1 može dobiti samo putem HiCare programa (pošto nisam prijavljen na hicare) ili će doći i redovnim putem, preko softvera za ažuriranje, kao i ranije nadogradnje koje su dolazile?

Doci ce i redovnim putem, samo moras da sacekas malo. Moj ti je savet da se registrujes na HiCare...

Ja sam registrovan na HiCaee, ali i dalje nema aziriranja na 9.1...
Probao sam i preko HiSuite.

Sent from my Huawei Mate 20 Pro using Tapatalk

Moj vam je savet da se ne registrujete na HiCare. Traže toliko ličnih podataka da je to smešno. Sve navodno kako bi vam pomogli ako bude problema sa telefonom (lokacija, broj telefona, fizička adresa i sl.).

Malo prevelika cena za update koji će se ionako pojaviti pre ili kasnije.

Stvarno mi dodje da prodam telefon i uzmem S10+, samo zbog ovog kasnjenja azuriranja na 9.1...

9.1 je isti u 99% stvari kao i 9.0, oba koristim, ne vidim poentu preci na telefon koji nije nista bolji, zestoko doplatiti i dobiti sta tacno?

Necu da mi kasni svako moguce azuriranje po 20dana, na telefonu koji kosta od 600-700€.
A, da nije bolji, jeste itekako... Ekran, zvuk, slusalica, softwer 5 puta bolji i funkcionalniji. Jedino me baterija zadrzava na Mate...

Ne znam zasto dozvoljavate sebi da vas brendovi kupuju na azuriranja koja nista ne donose nama bitno, cak sta vise uglavnom i uspore telefon. Sta ti je tacno bolje na ekranu s10? Zvuk cega? Sagovornika, ili da jaze zvoni na stolu? Software je sporiji i lagovitiji mnogo, kamera ista kao na s7 samo dodati wide i zoom. Da ne pricamo o exynosu, pregrevanju, padu frejmova itd.. msm tvoj novac , kako hoces, ali to nije dobra ideja zbog 1 broja vise u emui-u

Bolji zvuk sagovornika, zvuk stereo zvucnika, neuporedivo bolje video snimanje, mnogo bolji i funkcionalniji softwer...
Znaci mi azuriranje na 9.1 samo zbog obavestenja na AOD-u. ne shvatljivo mi je da Samsung A50 od 250€ ima, a Mate 20 Pro koji je kostao 1000€ nema, nema cak ni posle 10 meseci od izlaska.

Samo idi na temu s10 i procitaj sta im radi zadnji update :) bolje nikad da nema up nego takav kakve samsung ima godinama.

A opet sa druge strane ,baterija, brzina punjenja,fluidnost...A u pravu si za azuriranje,huawei je tu katastrofalan

Nemoj se druže nervirati zbog sitnica, nije vredno.
Uzivaj u životu!

To te mozda zapao bagovit primjerak, kakvo crno stekanje softvera, daj mani se tih prica. Za ova 3 mjeseca nijednog laga nisam imao na s10. Ma kamera je ista kao i na s5, s6. Stereo zvucnici top. Znalcu [emoji2]

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel se isplatiti kupiti sada ovaj Mate (mislim na Huawei radnju ili Gig.) i samim tim kakve su verovatnoce da bude problematican ekran ili je to posle izvesnog perioda reseno?

Kako vam se cini 9.1? Vidim neki kukaju da im je antutu skor mnogo manji, jel probao neko?

Ovo je stvarno vise nepodnosljovo.
Jos mi ne stize azuriranje na 9.1.

AnTuTu sam odradio i pokazuje manji skor, ali kao da nije tesrirao sve komponente uređaja tako da mu i ne pridajem neki značaj. Ono što sam ja zapazio nakon 10-tak dana na 9.1 je da telefon fluidnie radi, kamera je super, baterija kao i na 9.0 tako da je meni to dovoljno. Igrice ne igram pa neću da dajem ocene.

Radi fluidnije ali meni zna da stane...ne znam da li je viber releated ili 9.1 samo tu se desava. Pre se to nije deshavalo. Ali radi bolje, baterija za nijansu bolja. Ne radim sintetichke testove.

Viber je upitanju, meni se isto desava kad dobijem poruku na viber, i udjem u viber da vidim, kad kliknem na posiljaoca, ne reaguje, tj nece da otvori, treba sacekati par sekundi. kod mene se to desava samo na viber-u na mi8 i na mi9t

Evo da se upisem, kupio sam tel pre 3 dana u telenoru.
Utisci su odlicni, ovako na prvu loptu me nervira veliki notch, ne vide se sve notifikacije... Prvi huawei koji koristim inace...

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Jedno pitanje pošto ni sam nemogu da se odlučim šta da uzmem da li da uzmem Note 9 ili Mate 20 Pro. Konkretno ja lično najviše vremena provodim na jutjubu, hromu i zbog toga sam došao dou zaključka da mi treba telefon sa dobrim ekranom i smatram da Note 9 tu pobeđuje kao i po pitanju zvučnika i 3.5mm ali onda sam shvatise o da bi to trajalo duže da mi treba i odlična baterija koju naravno ima Mate 20 Pro. Plus naslikam jako često ali kada slikam volim da imam gomilu mogućnosti i izbora sto mi opet nudi Mate 20 Pro. Uzeo sam stavio na papir sve mogužve stvari po pitanju note 9ke i Mate 20 Pro i razlikuje se tipa u jednom bodu (pošto sam svaku sitnicu bodovao) Note 9 ima Spen koji ima pregršt funkcija ali opet Mate 20 Pro ima 40W brzi punjač kamere koje nadmašuju kamere nouta i plus to odlično 3D otkljucavanje uz pomoć lica. Molim za neku vrsto pomoći pri izboru.Svaki odgovor bi mi dobro dosao.

Da li vama radi hisuite aplikacija za povezivanje komp-tel? Nakon update na 9.1 meni ne radi, a ni na supruginom p20 lite. Izbaci da se aktivira hdb ali nakon toga nista, pokusavao sam sve zivo ali nece, zna li neko caku?

Ne koristim Hisuite. Probaj Huawei Share u padajućem meniju, vidi kako da se povežeš bežično na komp, a prenos podataka je baš neverovatno brz, za 1-2min prebaci 1gb na komp.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Hi suite mi treba da bi se downgrade ovao na 9.0, jer mi se ni malo ne svidja 9.1 na mate-u. Dosta mi app ne drzi vise u ramu vec svako malo otvara jovo nanovo, stutteruje u chrome-u, baterija je slabija za nijansu, a downgrade sam video da hisuite radi na verziju ispod.

Meni je 9.1 bolja nego 9.0, baterija je manje više ista, ram mi ne treba da toliko dugo drži otvorene app, jer uglavnom idem na reload a i nisam ni testirao ram menadžment. A sam rad telefona je bolji na 9.1 tj fluidniji.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Ovo je stvarno vise nepodnosljovo.
Jos mi ne stize azuriranje na 9.1.

Probaj ovako: otvori HiCare, idi u podešavanja i prebaci region na kinu ili neku drugu državu gde su već izbacili 9.1. Klikni na update(isto u HiCare-u) pa bi trebalo da ti iskoči obaveštenje.

Ja sam se isto nervirao što nemam update a živim u kini, pa sam video na nekom forumu da može ovo da se odradi. Meni je region bio namešten na Srbiju pa zbog toga nikako nisam dobijao update. Tačnije dobio sam 2 update-a, sad sam na 9.1.0.123 verziji

Vrh Dno