Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Mate 20X
Note 9
S9+
11b68cf6812150fb4e6a8e043f8e1fb9.jpg

Huawei Mediapad M5 8,4 LTE SHT-AL09

^^ O cemu pricas?

Da li si nekada uvece u krevetu pred spavanje igrao malo sa telefonom?

Pogledao malo na tappatalk,proverio brzinu mreze preko speed test aplikacije,skinuo neku omiljenu melodiju preko zedge aplikacije,gledao neki smesni snimak na youtube(dark temi),pozvao voljenu osobu?

Ali da si to uradio sa ovog telefona. Da jesi,itekako bi video problem.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Matori preterujes.. Evo sve sto si pomenuo sam radio vec nedelju dana, i jedino na silu kad ckiljim u jednu tacko mogu da primetim zelenilo. Kapiram te, dao si pare neces zelenilo, nece niko.. Ali preuvelicavate samo tako

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Evo ja koristim tamne teme i u TT, YT, poruke itd, i ne primeti se probijanje/zelenilo ni na najmanjem osvetljenju jer je jedva primetno i u onoj aplikaciji u mrklom mraku. Nisam uspeo ni slikati da bi bilo primetno. Ne znam zasto ponavljate ako je kod nekih toliko izražen problem da je tako i kod svih. Problem postoji, i to ogroman, ali kod nekih je manje uočavljiv.
Ja se nesto ne opterećujem, jer nije primetno, kad bude počeo da zraci, nosim ga tamo gde sam ga i kupio, pa neka rešavaju.

Bravo drushkane, pomislio sam da su sve same zene na ovom topiku

^^ O cemu pricas?

Pogledao malo na tappatalk,proverio brzinu mreze preko speed test aplikacije,skinuo neku omiljenu melodiju preko zedge aplikacije,gledao neki smesni snimak na youtube(dark temi),pozvao voljenu osobu?

Heheh ponavljaš se. Iskreno u krevetu uveče se zanimam sa nečim drugim [emoji16] a koristim deo pomenutog i kao što sam rekao primetim. Sad ti meni reci jesi li preko dana na svetlosti napolju ili unutra primećivao zeleni deo ekrana kad je osvetljenje ekrana iznad 30%?

Nisam. Ali dobro,nismo svi isti,neko zeli da ima savrsen uredjaj,za savrsen novac,neko ipak ima i malo kompenzacija

Nisam. Ali dobro,nismo svi isti,neko zeli da ima savrsen uredjaj,za savrsen novac,neko ipak ima i malo kompenzacija

Nema tu kompenzacije prosto ne pridajem značaju toliko jer imam garanciju koju ću sigurno iskoristiti. Telefon osim problema sa ekranom radi sjajno i ja ga koristim maksimalno. Kažem ići će na zamenu čim mi nesposobni Vipovci odgovore na moj zahtev. Ako ne budu mogli da mi obezbede adekvatan i nefeleričan uređaj, vraćam se na Apple i ćao zdravo Huawei na veoma dug period.

Pa naravno,imaš garanciju i ne opterećuješ se. Jeste malo cimanje da se vraća telefon i čeka. Ali sigurno nije ni prvi ni poslednji aparat sa fabričkom manom. Uživajte u telefon u jer je očigledno odličan.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Uredjaj sjajno radi. Baterija i kamera perfektna. Samo sam realno rekao sta je mene mucilo

Naravno,dajem mu jos jednu sansu,ali ovog puta sa BOE ekranom

Uredjaj sjajno radi. Baterija i kamera perfektna. Samo sam realno rekao sta je mene mucilo

Naravno,dajem mu jos jednu sansu,ali ovog puta sa BOE ekranom

Nadam se da ćeš izvući iz bubnja BOE [emoji4]

Kontaktirao sam nadlezne u Huawei-u i stize mi BOE ekran sa trenutno najnovijom oznakom ekrana (B-novembar) ali cu morati da se strpim jos koji dan dok mi uredjaj ne stigne

E ovako. Bio danas u Vip-u da pokupim svoj novi Mate 20 pro, ali tamo su me sačekali sa mojim tel na kome je urađena promena displeja i mat.ploče i kao takvog su hteli da mi daju "nov" telefon. Još što je i interesantno, servis je odradio Begram a ne ovlašćeni Huawei servisi. Nisam hteo da ga uzmem, podneo žalbu na odluku servisa i kontaktirao Huawei tehničku podršku. Slao mejlove i jednima i deugima i sa da vidimo šta će dalje biti.

Pa posle begrama faktički si dobio mobilni koji je u fazi raspada :/
Kakvi prevaranti

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Zoki,da vidimo sada odluku Huawei.

Begram ne sme da pipne,kamoli da servisira uredjaj. Zna se koji servis servisira njihove telefone.

Sada ce da vidimo da li ce popiti tuzbu.

Skidam kapu za odluku,odlicno si postupio,istraj u ovome do kraja

Nalog na servisu Begramov. Posle ovoga uređaj gubi i zvaničnu Huawei garanciju, jer oni nisu ovlašćeni za servisiranje njihovih telefona. To sam sve preneo Huawei podršci i oni su rekli da im sve prosledim, što i jesam sa svim dokumentima. Rekli su mi da Begram nema ovlašćenja da servisira njihove uređaje već da mora da ih prosledi u ProMobi ili Mobis. Pomoći će mi da sve dodje na svoje, videćemo.
Sad ako hoće mogu i da ih tuže za neovlaćšeno servisiranje.
Još me radnica u Vip-u "maže" i kao: Pa dobili ste nov uređaj, sve je u njemu promenjeno i displej i marična ploča, on je sad faktički nov.
Ja joj rekoh nije nov nego popravljen, a ja to nisam naveo u zahtevu. Uzeo nalog iz Begrama i izašao, a žalbu sročio od kuće.
Napravio danas skoro 300km do poslovnice i nazad ali idem do kraja pa kako bude a valjda će biti na kraju po mome.

Nalog na servisu Begramov. Posle ovoga uređaj gubi i zvaničnu Huawei garanciju, jer oni nisu ovlašćeni za servisiranje njihovih telefona. To sam sve preneo Huawei podršci i oni su rekli da im sve prosledim, što i jesam sa svim dokumentima. Rekli su mi da Begram nema ovlašćenja da servisira njihove uređaje već da mora da ih prosledi u ProMobi ili Mobis. Pomoći će mi da sve dodje na svoje, videćemo.
Još me radnica u Vip-u "maže" i kao: Pa dobili ste nov uređaj, sve je u njemu promenjeno i displej i marična ploča, on je sad faktički nov.
Ja joj rekoh nije nov nego popravljen, a ja to nisam naveo u zahtevu. Uzeo nalog iz Begrama i izašao, a žalbu sročio od kuće.
Napravio danas skoro 300km do poslovnice i nazad ali idem do kraja pa kako bude a valjda će biti na kraju po mome.
Neverovatno kakva smo vaćaroška nacija. Idi do kraja, jeste natezanje ali uspećeš. Ja bih još dodao zahtev za refundiranje troškova puta,da ih malo cimaš.

^^ O cemu pricas?

Promašio su poentu.
Moja poenta je bila da je problem tu, i prisutan verovatno na većini uređaja (jer je neko od trolova tvrdio suprotno), ali znajući kakva je većina korisnika, većini će taj problem promaći iz ovog ili onog razloga (pa problem neće primiti toliko pažnje kao N7 ili nešto slično).

I još nešto, koje pakete uzimate, kad spominjete da telefon izađe 1000e?

Ja gledam uz neki srednji paket, pa je cena bila 750e.

Ili spominjete 1000e u smislu da je to zvanična "puna" cena telefona.

I da je 100e, ne treba da bude zelen :) Cena je nebitna po meni, nekome 100e vredi vishe nego drugome 1000e.

Ja znam da zvuci mali glupo a jel moze polovicna slika dokaz da je telefon bio u Begram servisu cisto da znam da ne krocim u Vio Mobile ikada.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ni najmanje se ne bih iznenadio, da je neko od njih dobio novi telefon umesto tebe a ti dobio popravljen... Mislim na nekog od radnika... Vrlo moguće... Auu pa lepo im se sad nacestitaj mile mame...
Ovo je stvarno da čovek ne poveruje sta rade i kako muljaju...
Teraj do kraja i traži naknadu štete, sve po redu, jos se savetuj sa nekim pravnim licem kako i sta...

Huawei Mediapad M5 8,4 LTE SHT-AL09

namerno ili slucajno promasen tag za huawei?

Zar @huaweimobilers nije zvanican srpski twitter nalog?
Drugi informativno pitanje kada kupite huawei telefon, od koga je servisna knjizica, onaj papiric za servis sto se dobije kad se vrsi reklamacija? Uvek stoji pecat servisera tu. Tipa ja za Sony imam garanciju od comtrade i njima se salje za popravku ne mogu nekom drugom to je 100% tako.

Poslednja izmena:
Nije se Promobi bas proslavio,ako je ova sklepacina njihovih ruku delo... Puno se hvalili na forumu,ocigledno.

Hmm.. Ja sam tačno znao da je ovo begramovo delo, ali nisam hteo preuranjeno da branim ProMobi iako su zaslužili svaku pohvalu koja postoji. Sad i vidiš :p
E ovako. Bio danas u Vip-u da pokupim svoj novi Mate 20 pro, ali tamo su me sačekali sa mojim tel na kome je urađena promena displeja i mat.ploče i kao takvog su hteli da mi daju "nov" telefon. Još što je i interesantno, servis je odradio Begram a ne ovlašćeni Huawei servisi. Nisam hteo da ga uzmem, podneo žalbu na odluku servisa i kontaktirao Huawei tehničku podršku. Slao mejlove i jednima i deugima i sa da vidimo šta će dalje biti.

Nije se moj post odnosio na taj slucaj,nego na onaj prethodni gde zvacu ledja od telefona coveku,a izvestaj je iz Promobi-a. [emoji39] A ako Begram radi servis,pa prosledjuje drugom servisu (Promobi) tako sklepan telefon da oni isporuce kupcu,to je jos vise retardirano,jer na neki nacin i oni stoje iza toga.

Poslednja izmena:
Verujem da je i taj radio Begram. E sad ja mogu da garantujem samo za Samsung i Novi Sad. Od ostatka se ogradjujem, ali ne verujem da su u NS-u toliko dobri, a u BG-u ili Nišu nisu.

Uzeo da gledam Netflix kod žene u mraku. Hulk raste. Još je podnosljivo, ali pitanje je kad ce da primeti. E onda ide picvajz...

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Reci joj da to tako treba. [emoji41]

Znači ti I ja se nismo još upustili u ovaj proces. Čekamo još par nedelja. Moj mate 9 je još 14 meseci u garanciji. I izgleda bolje u mraku 10x...

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Pozdrav svima. Posedovao sam ranije Huawei telefon(P9,uzeo sam ga cim se pojavio i bio prezadovoljan telefonom),kada sam video Mate 20 Pro jako me zainteresovao,a pogotovo kada sam video Mate 20X koji mi posle svega ovoga sto se desava sa Pro varijantom mozda i najbolja opcija. Menjam telefone na svakih godinu dana u proseku,svasta sam posedovao i od svih telefona koje sam imao Huawei P9 je za razliku od mnogih drugih vremenom radio sve bolje i bio sve fluidniji i brzi. Tu me je Huawei odusevio svojom optimizacijom. Sada posedujem Iphone 8 plus,to mi je prvi Iphone i jako je slicna prica sto se optimizacije tice,jeste ios ispeglaniji i stabilniji,ali nije neka velika razlika. Sa 8 plus sam prezadovoljan,imam samo jednu zamerku,fali mi veci ekran. Koristim dosta telefon i neki minimum sa kojim bi bio zadovoljan je 6 inca a optimalno 6.5 inca. Ne bih se bunio ni za veci ekran ako uredjaj ne bi bio previse glomazan. Jedva cekam da vidim Mate 20x uzivo,imao sam ranije Xiaomi Mi Max 2 koji me isto sluzio fantasticno i sto se velicine tice mislim da bih se navikao brzo. Inace ovo je ogroman problem sto se tice zelenila na ekranu. Citam i neke strane forume i mnogi se zale. Maltene cela prva serija je felericna a kompanija se zvanicno ne oglasava po tom pitanju,nedopustivo. Ja ne mogu da skapiram da neki od vas plate ogroman novac za telefon i da mirno prihvate he.enu hulkcinu,kao resicemo ako bude potrebe. Alo bre,pa kada platis jedan telefon tolike pare treba da radi savrseno i bude savrsen! A ne da se pate ljudi po raspalim servisima i da ne znaju dal ce da dobiju nov telefon ili stari “popravljen” ili ko zna sta trece. Silno vreme i silan novac da trose da tu zezanciju,to ne dolazi u obzir koliko god da je telefon dobar u svakom drugom pogledu. Ogroman propust su napravili,nisu detaljnu kontrolu obavili i epilog je poznat. Ja volim Huawei,ali da mi uvale takvu kosku sam bi se pretvorio u Hulka dok mi ne rese taj problem!
Cekam da vidim Mate 20X dal ima neki slican problem,ali niko se nije zalio do sada tako da verujem da je on sasvim u redu sa te strane. Po meni najbolji Huawei ove godine(kome ne smeta veci uredjaj). Ili njega ili Iphone XR uzimam,nemam hrabrosti da uzmem Note 9 koliko god da mi se svidja,Samsung mi je uzasan u softverskom smislu,hardver im je neprikosnoven,ali nisam imao Samsung koji nije bagovao i koji vremenom nije postao skoro neupotrebljiv. Ta neka mikro stucanja,zastajkivanja,neki cudni bagovi...stvarno ne bih mogao opet da to trpim. A sto se Mate 20 Pro tice,bas steta sto je doslo do ovoga jer je telefon prelep i sa jako dobrom i funkcionalnom kamerom plus ima i odlicnu bateriju,da nije felerican bio bi najbolji Android ove godine,bez dileme.

Vrh Dno