Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Izgleda da je meni dobar ekran zapao. A i da nije tu je garancija, pa se ne brinem previse.

Ali kapu im skidam kakav su telefon napravili. Baterija je ludilo, ovu bateriju treba svaki aparat imati.

Kamera sabija. Ocekuje se jos par azuriranja, koji kasne kod nas, pa da bude bas po mom ukusu

Huawei Mate 20 pro

ja imam 2 komada sa LG ekranom i do sada 0 problema...tako da..
A samo novi korisnici pisu KAKO svi imaju problem...Zato sam pre i piutao koliko ljudi ima zelene, mozhda 3 odavde?

Ne verujem da je neko dobio pare da unisti Huawei,ipak je to firma sa drzavnim.kapitalom a i zna se kako bi zavrsili ti sto su pokusali ovo da urade,jednostavno se desilo, hteli su sa da preskoce par stepenika ali nece da moze,da bi dosli do vrha mora postepeno pa.i samsung je prosao taj put od par godina,svakom moze da se desi ovo ali po meni je veci problem sto se kompanija ne oglasava na evidentan problem,eno na xda ljudi po 2 puta vracali tel i treci put dobili felerican,to je za svaku osudu kompanije umesto da lepo izadju i kazu da postoji problem sigurno bi manje musterija izgubili nego ovako

Poslednja izmena:
Meni deluje da je neko dobio ooopasnu lovu da upropasti Huawei. Ovaj model bi napravio prekretnicu na trzistu flagova, a upravo je upucan. Poverenje ce tesko vratiti , jos kad se malo vise procuje za ovo niko nece hteti mate 20 pro. Naravno ne mislim na ljude koji se razumeju i koji budu ispratili serije kao mi ovde na forumu, pricam o 99% normalnih potrosaca :)
Nije da će se otimati za Huawei telefon od 1000e. Ovo je više prikazivanje moći (samo pogledajte gde su oni bili pre 5 godina) nego tržišno bitan proizvod. Razume se da će se prodati 10 Notea 9 i 9 iPhonea XS na jedan Mate20 Pro, ali to nije ni bitno.

Tehnološki, stigli su u sam vrh. Ostaje pitanje ekrana a ne bi me čudilo da i to za 5 godina imaju najbolje na tržištu. Honor im je mnogo pomogao u kreiranju brenda a zabrana u USA samo stvorila simpatije u ostatku sveta.

Ne mogu da smislim EMUI ali bih i to istrpeo zbog hardvera i softvera.

Još da imaju neki Mate 20X Mini, a ne onaj tablet...

Slučajno danas saznajem da od devojke drugarica koja je u firmi jednoj gde je menadžer mogla da bira ove godine telefon, htela da uzme mate 20 pro, ali da su joj kolege rekle da nikako da uzimaju, jer im displeji pokazuju zelenu boju (usput joj pokazali Samsung reklamu). Apsolutnih dodira nema sa IT-em. Uzela je Note 9 na kraju.

Proculo se brzo, jer ne znam koliko je rasprostranjen ovde taj problem, a verujem da ne vise ljudi na xda.

Odledah par ruskih reviewa.. do malo pre nisam znao da običan mate20 nema ois , a bio sam ubeđen da ga makar on ima na senzoru od 12mp.

Opšti zaključak je da je običan mate20 bolji od Pro u svemu sem u kameri , deluje da su je namerno osakatili preko sw. Običan mate20 i dalje ima najbolji IPS na tržištu , što je svakako ogroman plus za ljude koji ne gotive oled.

Još jedna stvar , svi savetuju da stalno bude uključen HDR pri slikanju ,daje mnogo bolje rezultate.

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
^ Odavno ja pricam da je M20X najbolji model iz ovogodisnje Mate serije. [emoji4]
Slučajno danas saznajem da od devojke drugarica koja je u firmi jednoj gde je menadžer mogla da bira ove godine telefon, htela da uzme mate 20 pro, ali da su joj kolege rekle da nikako da uzimaju, jer im displeji pokazuju zelenu boju (usput joj pokazali Samsung reklamu). Apsolutnih dodira nema sa IT-em. Uzela je Note 9 na kraju.

Proculo se brzo, jer ne znam koliko je rasprostranjen ovde taj problem, a verujem da ne vise ljudi na xda.
Nista cudno, slicna situacija je bila svojevremeno sa Note 7 i Mate 9. Dosta njih je preslo upravo na Huawei posle Samsungovog fijaska sa tadasnjom notarom.
Sad im Huawei vraca te korisnike. [emoji23]

Odledah par ruskih reviewa.. do malo pre nisam znao da običan mate20 nema ois , a bio sam ubeđen da ga makar on ima na senzoru od 12mp.

Opšti zaključak je da je običan mate20 bolji od Pro u svemu sem u kameri , deluje da su je namerno osakatili preko sw. Običan mate20 i dalje ima najbolji IPS na tržištu , što je svakako ogroman plus za ljude koji ne gotive oled.

Još jedna stvar , svi savetuju da stalno bude uključen HDR pri slikanju ,daje mnogo bolje rezultate.

Kakav bi telefon bio Mate 20 sa kamerom iz pro, sjajnim ravnim ips ekranom, ip68. Amoled face unlock i fp u ekranu mi ne bi nimalo nedostajali :D

Hehe al sam ga urekao jedan pocheo da zeleni shto bi rekla severina : Dobrodosao u klub sedi udobno se smesti :)Pogledajte prilog 260951

Mick se ne javlja. Da nije i njega pojeo hulk.

Ovaj moj se drzi za sada. Kakva koMendija od ekrana hahaha

Huawei Mate 20 pro

Poslednja izmena:
drugi je ok. isti panel isti dan kupljeni ista boja.

padam u iskushenje da chekam dok ne izadje s10 pa trazhim zamenu za to. Zakonski je mogucje... kako cje to vip da prezhivi.

Moguce je zakonski da odustanes od ugovora u roku od 6 meseci?

Ili da trazis drugi uredjaj? Nisam znao

Huawei Mate 20 pro

Ne, već u roku od šest meseci od kupovine može da bira da li će zamenu za nov uređaj (isti takav), ili želi povraćaj novca, ukoliko je kupljen u kešu.

Zakon nigde ne predviđa mogućnost zamene za drugi tip uređaja, to je na dobroj volji prodavca.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Jel ima neko pravilo posle kog telefon brze ispolji ove probleme sa svetom? Tipa intenzivno igranje igrica, gledanje HD klipova ili je to sasvim random?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Mislim da sam negde procitao da jedan lik sumnja da se ovaj problem desava takodje zbog novog ponjaca od 40W. Ixon, posto ti nemas problema sa ekrana, kazi nam kako punis telefon, tj. kojim punjacem?

Pretpostavljam da je zagrevanje generalno. Sve te radnje bi trebalo u nekoj meri da zagreju uredjaj.

Nema razloga da se dešava zbog punjača . Mobilni se pri tom punjenju ne greje ništa više od konkurencije

Da odgovorim na vaša pitanja: nisam igrao igrice, nisam punio brzm punjačem (tek sinoć prvi put), nisam gledao HD klipove, jedino što je duže bio uključen ekran usled silnih podešavanja i to je bio na auto osvetljenju, što znači da nije bilo dužeg perioda na 100% osvetljenja. Da li je bilo nekog većeg zagrevanja telefona-ne verujem, mada nisam siguran, jer je od prvog dana u smart futroli. Kada pomenuh punjač i punjenje, ne mogu a da ne primetim da se moj prethodni Leeco le pro3 AI koji ima 4000mah značajno brže puni od mate pro 20 na punjaču koji sam dobio uz Leeco. Nikada nisam merio vreme od 0-100 na Leecu, baš ću danas da vidim i neće me izenaditi da se Leeco na tom svom sporijem punjaču puni približno isto kao i Mate na 40a punjaču.

Napisah već na Huawei forumu, da javim i ovde. Upravo sam pokupio novi telefon od operatera, čak su uspeli da mi pronađu twilight, što je valjda frka. Tel. je definitivno iz nove ture, prema serijskom broju proizveden je 05. novembra. Displej je BOE. Nema prosijavanja na sivoj pozadini. Na beloj pozadini se primećuje blaga plavičasta nijansa na zakrivljenim ivicama displeja, što mi je logično i ok, zbog prelamanja svetla na zakrivljenim površinama (toga je bilo i kod prethodnog LG displeja). Za sada, prezadovoljan sam što sam rešio problem, želim sreću i ostalim forumašima koji čekaju zamenu.

Pa znam da nije obavezno, ali nema te sanse da bih punio telefon od 1000 eura na neki punjac koji nije oridjidji :D.
Ajde super da je ekran dobar, nek potraje

Napisah već na Huawei forumu, da javim i ovde. Upravo sam pokupio novi telefon od operatera, čak su uspeli da mi pronađu twilight, što je valjda frka. Tel. je definitivno iz nove ture, prema serijskom broju proizveden je 05. novembra. Displej je BOE. Nema prosijavanja na sivoj pozadini. Na beloj pozadini se primećuje blaga plavičasta nijansa na zakrivljenim ivicama displeja, što mi je logično i ok, zbog prelamanja svetla na zakrivljenim površinama (toga je bilo i kod prethodnog LG displeja). Za sada, prezadovoljan sam što sam rešio problem, želim sreću i ostalim forumašima koji čekaju zamenu.

Jesi mozda kacio slike ekrana reklamiranog telefona? Cisto da se napravi paralela koja reklamacija prolazi sigurno

Лепа вест. И што су заменили и што је БОЕ. Да те служи боље. Ја идем мало касније.

Poslednja izmena:
Hvala ne lepim željama od kolega :) Nisam kačio slike, nisam ih ni napravio. Prosijavanje nije bilo drastično, ali primetno, uz desnu ivicu displeja i gornju, oko notch-a.

Vrh Dno