Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Platiš telefon sa defektom 1000e i pitaš da li je za zamenu. Pa menjaj, šta čekaš, nije to telefon od 200e pa ako ima probijanje boje *mjau**mjau**mjau* dešava se...Ipak je ovo flagship i nedopustivo je da ima ovakav problem.
Iskreno, ja ni na telefonu od 200e ne bih ovo prećutao!

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

И ја имам исти проблем који се види само у овом програму када је осветљење на нули, а овако не примећујем никакву аномалију. Да ли је то довољан доказ за неисправност телефона, односно да ли признају овај програм као доказ?

Mate 20 Pro aka Green Lantern [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Nema sta da bude kao dokaz. Jednostavno, ekran u bilo kom osvetljenju, na bilo kojoj boji pozadine, ne sme da "mesa" i pokazuje druge boje

Huawei Mate 20 pro

Realno amoledi generalno imaju problem da pokazuju tu sivu boju pri niskom osvetljenju , ogulih tastaturu pisajuci o tome godinama :)

I Samsung je ranije imao takvih amoleda ali 99% korisnika to ne može da primeti. Pa *mjau**mjau**mjau* moj ortak je furao note8 sa urezanom tastaturom koju sam ja primetio sa 2metra a on nikada.

Iskreno i mate10 sam video sa takvim amoledom.. samo što je siva bila crna/crvena a ne zelena , ali na isto to dođe.

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
^ Ako mi verujes, bacio sam se u isto to razmisljanje. Veceras ako stignem testiracu istom aplikacijom N9/S9+ pa cu ovde okaciti fotke

Huawei Mate 20 pro

Mislim da novi amoledi više nemaju tih problema. Cenim tamo negde oko s8 da su to sredili u najvećoj meri

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Probao sam na svom s9+ i nema nicega sumnjivog kad se stavi osvetljenje na 0.
ef72db2ab11d4b08feaa23c66aa10ac4.jpg

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Kod mene ima razlike u dnu ekrana, gde su navigacioni tasteri, ima blagog "probijanja". Ovo nisam u početku primetio, ali eto, i moj je problematican.
KomeNdija [emoji23]

Hvala Ixon [emoji846]

A koji se novi telefoni dobijaju?
Ako su iz iste ture onda postoji bojazan da se problem ponovo javi.
Sumnjam da su stigle neke nove kolicine kod kojih je taj problem u potpunosti otklonjen.

A šta je sa Tv-ima koji koštaju 1000+ eura pa imaju probijanje i koliko ja znam ne podliježu garanciji bez ako je baš nešto previše.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Iz tog razloga necu još uvek ni da prijavljujem problem jer mogu dobiti mnogo gori primerak. Uslikacu nesto kasnije pa postaviti sliku.
Inace ovo zaštitno staklo što sam stavio je go*no, u krajeve dosta lošiji odziv ima pri kucanju, pa omasujem slova.

Ne kažem da je u redu. Nego da možda ne podliježe garanciji.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Iz tog razloga necu još uvek ni da prijavljujem problem jer mogu dobiti mnogo gori primerak. Uslikacu nesto kasnije pa postaviti sliku.
Inace ovo zaštitno staklo što sam stavio je go*no, u krajeve dosta lošiji odziv ima pri kucanju, pa omasujem slova.
To sam hteo i da ti predlozim. Da nije xda teme o ovom problemu, veliki broj ljudi ne bi ovaj problem ni primetio. Sacekaj, mesec dva, ako ne bude u medjuvremenu krenulo jos vise da se siri, pa ga onda reklamiraj. Tada ce sigurno biti serije telefona koje nemaju taj problem, i neces razmisljati da li ce opet taj primerak ekrana da bude falican.

Huawei Mate 20 pro

Evo primera fotografija u programu koji ste ovde okačili (Screen test). Imate primer i kada je na maksimumu, mada imam i na 100 i na 50% gde je isto kao i na maksimumu, ali nisam okačio jer je 5 fotografija limit. Sada, da li je ovo samo probijanje ekrana, ili je taj famozni zeleni ekran ne znam, nisam imao do sada prilike da koristim amoled (osim na galaksi jedan telefonu, ali to je bilo baš odavno). Slikano u špajzu, dakle u potpunom mraku :)

Nije moglo da učita svih 5, pa sam smanjio na 3 fotografije.

Poslednja izmena:
Menjaj to. Kao sto sam vec napisao, ako ti to ne bode oci, sacekaj malo, barem sa novom serijom ekrana, tih problema nece biti. Sada ako ga zamenis, postoji opasnost da istu seriju ekrana zakacis

Huawei Mate 20 pro

Poslednja izmena:
Dal ste normalni bre ljudi da uzimate ovaj telefon sa ovako ociglednim problemima. Pa ne košta 150€ pa da vas je briga. Auu brate koje kolektivno ludilo ovde vlada.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mogu nikako da uslikam da se vidi. Ali kao na trećoj slici što je član sasakv postavio, samo u dnu se vidi ali nešto vrlo malo. Praticu situaciju za dalje.
Bas cu da proverim kod drugara na s9 I s9+, kao i na p20 pro.

Menjaj to. Kao sto sam vec napisao, ako ti to ne bode oci, sacekaj malo, barem sa novom serijom ekrana, tih problema nece biti. Sada ako ga zamenis, postoji opasnost da istu seriju ekrana zakacis

Huawei Mate 20 pro
Ima li nekih zvanicnih informacija o novoj seriji, ciji su tamo ekrani?
Ovo je hardverski problem, nesto po tom pitanju moraju da urade a za promenu proizvodjaca ekrana je kasno.

Nema jos uvek. Pratim huawei.rs forum, pa cu videti

Huawei Mate 20 pro

Stonecold, ne znam za tebe, ali ja sam savršeno normal, mada ne i vidovit. Pretpostavljam da je i kod ostalih na ovoj temi isti slučaj. Telefon je kupljen pre nego što se saznalo za problem koji se pojavio na određenom broju uređaja.

Prvi kupci su se suočili sa činjenicom da u matricama koje obezbeđuje LG postoji problem sa pozadinskim osvetljenjem na nivou od 30% i niže pri čemu se pojavljuje siva boja kao preovlađujuća, a vidljivi su takođe i zeleni detalji. Ovo je problem koji priznaje proizvođač i takvi uređaji su predmet opoziva. U ovom trenutku nemoguće je reći da je ovaj problem zahvatio veći broj uređaja već samo neznatan broj. Čak imamo i objašnjenje o tome gde je problem nastao pri izradi OLED ekrana. U proizvodnji ekrana oni su sečeni sa velikog panela, koji je fiksiran u mašini na četiri ugla. Ta četiri ekrana se odbacuju, jer doživljavaju mehanička opterećenja i njihova struktura je prekinuta. Svi proizvođači odbacuju ovakve ekrane, oni ne idu na ugradnju, mada se ponekad mogu naći u malim serijama za kompanije trećih strana. U ovom slučaju, očigledno je LG odlučio da ih iskoristi, pogotovo pošto je broj takvih panela oko 1,5% od ukupne serije. Moguće je da LG jednostavno nije imao vremena da proizvede dovoljan broj panela i svi su otišli na ugradnju. Gotovo je nemoguće da se identifikuje ovaj nedostatak u fazi proizvodnje i isporuke. Ali iz objašnjenja proizilazi da po definiciji ne može biti veliki broj takvih ekrana (mali isporučilac, potencijalno 1,5% matrica, sve to je gotovo ništa).

Vrlo zanimljivo!!

I onda vise od pola ljudi ovde ima zeleni ekran :D

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Meni je ovo kul, msm nije mi drago sto se ljudi muce a dali su pare al za par meseci ovaj fon ce moci da se uzme za okej cenu, pod uslovom da je ovo samo prva serija felericna.

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Meni deluje da je neko dobio ooopasnu lovu da upropasti Huawei. Ovaj model bi napravio prekretnicu na trzistu flagova, a upravo je upucan. Poverenje ce tesko vratiti , jos kad se malo vise procuje za ovo niko nece hteti mate 20 pro. Naravno ne mislim na ljude koji se razumeju i koji budu ispratili serije kao mi ovde na forumu, pricam o 99% normalnih potrosaca :)

Nazad
Vrh Dno