Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Nisam znao da običan mate 20 ima samo 4 gb rama. Takvi se pojavili na KP po relativnoj ok ceni od 500 evra.
edit- sad sam video da ih ima sa 4 i 6 gb. Kod nas su se pojavili sa 4 gb.

Poslednja izmena:
Niko da okači ovaj review.. lg OLED je i dalje krš , najgore od svega vuče mnogo više struje nego Samsung OLED.
Odličan i detaljan test kao i uvek

https://www.anandtech.com/show/13503/the-mate-20-mate-20-pro-review/13

The worst aspect about the Mate 20 Pro screen is its power consumption: The review unit I tested uses an LG display (Huawei also dual-sources from BOE), and as we’ve seen in some other devices with LG OLED panels, the Mate 20 Pro also suffers from a battery regression because of this. To make things worse, HiSilicon had also confirmed that the SoC to display connection consists of dual MIPI lanes, as opposed to a single MIPI lane with compression, which is the more efficient way to achieve 1440p resolutions. Both these factors put the Mate 20 Pro’s battery life below where you would expect it to be.

Talking about battery life, these are two very different devices. The regular Mate 20 is pretty much the uncontested flagship smartphone when it comes to battery life. The new chipset’s increased efficiency, along with a very efficient screen and large battery capacity make for a killer combination when it comes to the longevity of the phone.

The Mate 20 Pro, while its battery life in absolute terms isn’t inherently bad, is below that of what you would expect when you consider it has a 4200mAh battery. Here the big battery and efficient SoC largely just compensate for the very inefficient screen.

The new Kirin 980 SoC is an outstanding new SoC. Finally, HiSilicon has been able to bring out a new generation flagship SoC that has manufacturing as well as IP in sync: The new 7nm process node along with the new Cortex-A76 CPUs bring an immense performance jump to the platform, all while improving energy efficiency. The Kirin 980 will serve as an excellent platform for Huawei and Honor’s 2019 lineup, and I’m sure it’ll remain extremely competitive with Qualcomm and Samsung’s next-gen offerings.

96171.png

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo P20 Pro jer sam odustao od Mate-a, i mogu vam reci da je baterija neverovatna zaista. Doduse ja ne koristim 4g, vec 3g. Crna tema, pogasene i pobrisane gluposti i telefon me za sad odusevljava.

Što, šta ti je sa 4G? Crko chip?

Nemam potrebe za 4g, vise trosi struje, mnogo vise zraci. Net gasim kad god mi ne treba, a wifi ima gotovo svuda tako da se bar za moje potreve 4g cini nepotrebnim.

4G više troši, više zrači, gasim net.... Dobro je što nisi uzeo mate 20 pro, pošto bi to bilo bacanje para, mogao si i S2 da uzmeš ima 3G, najmanje zrači od svih, kad gasis net, baterija će da traje.

Nikolamjet, nadam se da se ne konektujes na ove free mreze ili mreze u kaficima :D.

vojopd@ ma jok bre, nikad :) net off 24h. Ko je lud da koristi wifi kad imas 4g. Msm da samo luzeri koriste wifi, kao to manje zraci, i kao trosi manje struju. Pa valjda je najbitnija fora da pokazes ortacima SOT na 4G. Kakav wifi, zastarela metoda...

Zamisli kazes nekom da si se diskonektovao s neta na 2 sata, aaaa kakav blam covece :)

Poslednja izmena:
U kojem ti smjeru ode, majko mila, ko te nasekirao?Htio sam reci da se uvijek oslanjam na 3g, a eto kod vas i 4g kad sam vani.

Izgleda da su se dozvali pameti. Sve oci su uprte u njihov tabor, vodeci flegship ima problema, moraju to da resavaju, ili tonu dole, ali to im nije cilj.

Izvesno je da ce pretrpeti finansije, ali izgleda da su mnogo jaki, jer nema reklame gde iskace onaj Poljak u besnom automobilu

Huawei Mate 20 pro

Prosto ne mogu da verujem da su toliko usrali sa ekranom na M20Pro, obzirom da sam se bas namenjao Huawei telefona...

Huawei Mediapad M5 8,4 LTE SHT-AL09

Desi se.....setite se Note 7....ovaj makar samo crkne ekran ne spali kucu :)

Ajd ne smarajte vise radijacijom :D
Nego jel ima neki info kakva je kamera na obicnom Mate 20?
Koliki je upgrade u odnosu na M10 pro?

Poslednja izmena:
Kolega @ROCK kad vec pitas, da pitam I ja, razlika u kameri M20X I M20Pro? Koliko sam procitao, da su iste kamere?

Hardverski mislim da su iste. Bogi onaj spustio m20 na 500fr pa sam u dilemi :)

Poslednja izmena:
Mislim da sam video da su skroz razlicite,ali da ne lupam,neka kaze neko ko sa sigurnoscu zna

Harverski mislim da su iste. Bogi onaj spustio m20 na 500fr pa sam u dilemi :)
Jesi uporedio uzivo tvoj M10 pro sa M20? Ne znam, meni je jako lep izgledom M20, nekako me podseća na naslednkka od M9 [emoji23][emoji23][emoji23]

Iste su kamere na pro i X modelu. Običan Mate 20 ima drugačije senzore.

Meni baš to zapalo za oko kako su iste kamere, a kako je običan "osakaćen".
Po meni da X ima manji ekran bio bi bolja kupovina od Pro modela.

Platiš telefon sa defektom 1000e i pitaš da li je za zamenu. Pa menjaj, šta čekaš, nije to telefon od 200e pa ako ima probijanje boje *mjau**mjau**mjau* dešava se...Ipak je ovo flagship i nedopustivo je da ima ovakav problem.

Menjaj. Jos jednom liku su odobrili novi uredjaj. Malo se ceka, ali vec drugi uspesno resen slucaj

Huawei Mate 20 pro

Nazad
Vrh Dno