Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Bio i ja danas u VIP-u u Nišu. Podneo sam zvaničan zahtev za zamenu uređaja i u zahtevu sam naveo zbog čega. Uređaj mi nisu zadržali. Rekli su da će u roku od 8 dana odlučiti da li će odobriti zamenu. Rekli su mi da ako zahtev bude odbijen, podneću novi i onda uzimaju tel da utvrde kvar i da donesu odluku šta i da li može zamena ili ne. Tako da videću da li ima nešto od ovog cimanja na kraju.
U međuvremenu sam bacio pogled na kameru mog i sa ovim iz VIP-a koji je već na 126 a moj i dalje na 108. Prednja je dosta realnija od moje, a kod mene ima dosta šminke u slici na defaultu.

Zoki, to je ono sto ti kazem. Mnogo bolja prednja kamera na 126 verziji. Javi sta su ti na kraju rekli

Huawei Mate 20 pro

Baš bolja, i to na onom jakom svetlu kod njih u poslovnici.
Javiću naravno, zvaću ih za par dana da vidim da li su uzeli zahtev u razmatranje i kakve su šanse za zamenu.

Ljudi ako vas zezaju pripretite im inspekcijom,promenice pricu,ako aparat ne radi kako treba moraju po zakonu da ga zamene

Da li si druze podneo zahtev u rukopisu,ili preko njohove forme sa sajta? Nesto slicno su i meni rekli,kao sto sam napisao u svom postu iznad.
E sad,pitanje je,da li im poslati mejl sa svog email naloga,i pritom "prikaciti" screen shotove,ili poruku uy njihovu zvanicnu formu sa sajta? Sta mislite?

Bio i ja danas u VIP-u u Nišu. Podneo sam zvaničan zahtev za zamenu uređaja i u zahtevu sam naveo zbog čega. Uređaj mi nisu zadržali. Rekli su da će u roku od 8 dana odlučiti da li će odobriti zamenu. Rekli su mi da ako zahtev bude odbijen, podneću novi i onda uzimaju tel da utvrde kvar i da donesu odluku šta i da li može zamena ili ne. Tako da videću da li ima nešto od ovog cimanja na kraju.
U međuvremenu sam bacio pogled na kameru mog i sa ovim iz VIP-a koji je već na 126 a moj i dalje na 108. Prednja je dosta realnija od moje, a kod mene ima dosta šminke u slici na defaultu.

Da li si druze podneo zahtev u rukopisu,ili preko njihove forme sa sajta? Nesto slicno su i meni rekli,kao sto sam napisao u svom postu iznad.
E sad,pitanje je,da li im poslati mejl sa svog email naloga,i pritom "prikaciti" screen shotove,ili poruku uz njihovu zvanicnu formu sa sajta? Sta mislite?

Podneo sam u rukopisu u poslovnici. Zvao sam prvo kor.servis jer je bila online porudžbina i onda sam im na fon dao službenika u VIP-u i nešto su popričali. Posle me je službenik pitalo su jel ću e-mailom da podnesem zahtev za zamenu ili u rukopisu kod njih i napisao sam šta mislim, overili su mi zahtev i pečatirali, primerak kopije vratili a original je ostao kod njih.

Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka

Zoki, da li si se raspitivao da li imas pravo na neki zamenski uredjaj u slucaju da telefon moras na reklamaciju da nosis, posto si uzeo online?

Huawei Mate 20 pro

sta mi pricaju ovi iz vipa nisu realni.. zovem ponovo korisnicki servis da ih pitam zasto mi je sat isporucen otvoren a ne zapakovan u celofanu, i posle one njihove konsultacije mi javlja da se uredjaji otvaraju na prodajnom mestu ispred kupca. na moj odgovor da sam uredjaj narucio online i da sam dobio zatvorenu kutiju sa srebrnom nalepnicom ona menja pricu i pravi neki zapisnik na osnovu onoga sto sam izjavio. sad mene zanima da li ja to mogu da poguram da zamenim za novi sat u celofanu ili je teska prica? znam da je tesko dokazati da je kutija bila bez celofana jednom kad se otvori uredjaj, ali necu proban/koriscen/izlozben uredjaja iz principa ako sam kupio nov.

Podneo sam u rukopisu u poslovnici. Zvao sam prvo kor.servis jer je bila online porudžbina i onda sam im na fon dao službenika u VIP-u i nešto su popričali. Posle me je službenik pitalo su jel ću e-mailom da podnesem zahtev za zamenu ili u rukopisu kod njih i napisao sam šta mislim, overili su mi zahtev i pečatirali, primerak kopije vratili a original je ostao kod njih.

Upravo sam i ja to odradio.Prvo sam poslao mail,sa njohove zvanicne forme sa sajta. A potom,i sa svog mail naloga uy istovetni tekst,uz screen shotove u prilogu, i naravno sa pratecim serijskim brojem i IMEI br. uredjaja. Pa neka "piiiip" :smoke: Sledeci korak,inspekcija

@ixon
Jesam, ali nisam dobio odgovor od službenika. Ako ga šaljem kasnije na testiranje, tada će mi reći, dalje nisam insistirao. Službenik mi je rekao da je bolji ovo način nego da odmah ostavim uređaj. Kaže da zna za ovaj slučaj sa ekranom, prati forume i da je dosta upućen u stvar. Nada se da će da odobre zamenu, ali videćemo šta će odlučiti glavešine.
Kao što reče kolega, ako ne odobre javiću se i ja inspekciji za zaštitu potrošača.

Bar su koliko toliko izasli u susret. Bar su ti rekli da zadrzis uredjaj dok ne rese problem

Evo vidim na Huawei Srbija, smilovao se i javio admin. Pitanje je dana, tako je naveo, gde ce se zvanicno oglasiti Huawei Srbija po tom pitanju.

Mislim da i oni jos uvek vecaju. Prvo sta mi pada na pamet, da jos uvek nemaju novu turu uredjaja gde je mozda taj problem resen, pa zato odugovlace.

Ali zakon je zakon. 8 dana ako prodje, bez zvanicnog odgovora, odma trzisna inspekcija, pa neka se cesaju

Huawei Mate 20 pro

Ima 2 "strashna" na forumu koliko sam skontao , ima 2-3 da morate da se trudite da vidite da su "zeleni" ja ne znam zasto zurite......imate prvih 6 meseci da moraju da vam daju novi uredjaj.

sta mi pricaju ovi iz vipa nisu realni.. zovem ponovo korisnicki servis da ih pitam zasto mi je sat isporucen otvoren a ne zapakovan u celofanu, i posle one njihove konsultacije mi javlja da se uredjaji otvaraju na prodajnom mestu ispred kupca. na moj odgovor da sam uredjaj narucio online i da sam dobio zatvorenu kutiju sa srebrnom nalepnicom ona menja pricu i pravi neki zapisnik na osnovu onoga sto sam izjavio. sad mene zanima da li ja to mogu da poguram da zamenim za novi sat u celofanu ili je teska prica? znam da je tesko dokazati da je kutija bila bez celofana jednom kad se otvori uredjaj, ali necu proban/koriscen/izlozben uredjaja iz principa ako sam kupio nov.

Malo i ti nisi realan.. Ako hoćeš da prodaš sat, reci otvori osi da vidiš kako radi i ćao... Ako hoćeš da ga koristiš, opusti se i uživaj, ipak je dobijen kao poklon...

Ima 2 "strashna" na forumu koliko sam skontao , ima 2-3 da morate da se trudite da vidite da su "zeleni" ja ne znam zasto zurite......imate prvih 6 meseci da moraju da vam daju novi uredjaj.
U pravu si. Ljudi, u roku od 6 meseci, imate pravo da trazite nov uredjaj, ili natrag pare ko nece da se cima oko svega. Tako da bez brige
0ce598bb98058707c26601cce2046cf0.jpg

Huawei Mate 20 pro

U teoriji da. Poucen iskustvom sa gamadi iz iStyle-a, ne mora to da bude varijanta koja vama više odgovara.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Pa neka proba neko da ospori da ovo nije defekt oko ekrana.
Ako je Huawei menjao i davao nove uredjaje u drugim zemljama, duzan je i ovde tako da uradi. Ne moze ovde kod nas da kazu, ekran ispravan. Mada i za to ima leka.

Prema tome, ne brinite, svaki telefon moraju da zamene. Ako krenu da zavlace, lepo sa inspekcijom pod ruku, pa da vide tada da li ce da uoce ili ne vanzemaljca na ekranu. Kod njih jos uvek vlada politika app (ako prodje, prodje)

Malo su se zaigrali, ne moze tako lako prvi da budes, moras i brigu o korisnicima da vodis, a ne samo proizvod.

Ovaj model, ili ce da ih ukopa, ili ce jos vise da ih uzdigne (sada treba da se pokazu kakvi su igraci)

Ali jedna stvar je fascinantna. Nijedan "cenjeni" jutjuber ne sme da se izjasni povodom ovog problema. Tolko su im tutnuli love, da cute kao biljke.

Sada mi je jasno koliko je vladao na jutjubu medijski mrak dok je Samsung gurao lovu.

Odjednom pojavio se igrac sa vecom lovom, i oni odma u problemu. Toliko cenjeni i "casni" a za lovu lazu i mazu.
Pa tacno nijednog vise jutjubera necu da uzmem zdravo za gotovo dok se ne uverim svojim ocima.
Postalo je sve mazanje ociju napacenom narodu, pa ko koga ubedi. Nisu vise jutjuberi kao pre. Za sitnu lovu cute, i pricaju vec unapred spremljeni tekst

Huawei Mate 20 pro

Poslednja izmena:
Gleda ih ceo svet. Nema veze što nema Huawei telefona u Americi. Veći je njihov impact nego nekog iz Evrope.

Malo i ti nisi realan.. Ako hoćeš da prodaš sat, reci otvori osi da vidiš kako radi i ćao... Ako hoćeš da ga koristiš, opusti se i uživaj, ipak je dobijen kao poklon...
Zasto nisam realan? Ako kupis nov uredjaj pa makar bio i poklon (koji prodaju za 30.000), ocekujes da je uredjaj nov, ne polovan, izlozen, proban ili koriscen... Ako je takav slucaj trebali bi tako i da ga reklamiraju "uz telefon na poklon dobijate otvoren i koriscen sat".

Inace.. Ne znam da li ste uspeli da pokrenete "HiCare" meni je uspelo tek danas kad sam sat sinhronizovao sa telefonom. Uglavnom, ima gomila o tome koja su nam prava kao potrosaca i po onome sto pise zasticeni smo sa svih strana. U slucaju nekih problema, samo se treba pozvati na tekst I priloziti isti. Iskreno voleo bih da sve bude kako treba jer mi se bas svidja telefon zajedno sa opcijama koje ima, i ni jednog trenutak se ne cimam da ce me nesto zavlaciti.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Na svakom proizvodu,kutiji pise ' ne prihvatajte ukoliko je ova nalepnica odlepljena pokidana bla bla bla, tvoja situacija pose x dana je nedokaziva. Nego si trebao da slikas i bez diranja nazad u poslovnicu sa celom kutijom u kojoj ti je sve stiglo, takodje ni telefon da ne otvaras...tada bi imalo smisla ovako ne..

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Prema tome, ne brinite, svaki telefon moraju da zamene. Ako krenu da zavlace, lepo sa inspekcijom pod ruku, pa da vide tada da li ce da uoce ili ne vanzemaljca na ekranu. Kod njih jos uvek vlada politika app (ako prodje, prodje)
Ako odbiju reklamaciju nema tu inspekcija nadležnost, samo da ih tužiš.

Po kom osnovu mogu da ti odbiju reklamaciju, ako je sve po protokolu? Uredjaj nije padao, nema tragove koriscenja, nije "otvaran"

U drugim zemljama na keca uoce vanzemaljce na ekranu, a ovde u zemlji dembeliji da nas prave ludim?
Tesko da ce moci

Huawei Mate 20 pro

kome je sve vanzemaljac. dajte slike vase lichne

Po kom osnovu mogu da ti odbiju reklamaciju, ako je sve po protokolu? Uredjaj nije padao, nema tragove koriscenja, nije "otvaran"

U drugim zemljama na keca uoce vanzemaljce na ekranu, a ovde u zemlji dembeliji da nas prave ludim?
Tesko da ce moci

Huawei Mate 20 pro

Oni odlučuju da li će je prihvatiti ili neće.
Ti si napisao:

Ako krenu da zavlace, lepo sa inspekcijom pod ruku, pa da vide tada da li ce da uoce ili ne vanzemaljca na ekranu.

Znači da nisu zamenili uređaj. Ja sam samo napisao da inspekcija nije nadležna koje rešenje reklamacije je prodavac (servis) ponudio i da li je odbio reklamaciju (uređaj mora da primi, ali može da kaže da je to ok).

Poslednja izmena:
Gresis. Zamisli, kupis tv, i ne mozes u njega da gledas, jer ti ekran treperi i prelivaju se boje? Odneses ga u servis, oni kazu ok je, ti dao 3k e za tv i gledas sliku koja treperi.

Tesko da to pije vodu sto pricas. Ako servis tvrdi da je sve ok, imas pravo da pozoves inspekciju, da ona dodatno utvrdi ko je u pravu.

Zasta ti onda vazi garancija? Da ti serviser kaze, ok u redu je sve, i ti na to da pristanes?

Huawei Mate 20 pro

Gresis. Zamisli, kupis tv, i ne mozes u njega da gledas, jer ti ekran treperi i prelivaju se boje? Odneses ga u servis, oni kazu ok je, ti dao 3k e za tv i gledas sliku koja treperi.

Tesko da to pije vodu sto pricas. Ako servis tvrdi da je sve ok, imas pravo da pozoves inspekciju, da ona dodatno utvrdi ko je u pravu.

Zasta ti onda vazi garancija? Da ti serviser kaze, ok u redu je sve, i ti na to da pristanes?

Huawei Mate 20 pro

Ne bi u ovoj temi dalje da širim priču o ZZP, hteo sam samo da skrenem pažnju da vam u slučaju nepovoljnog rešenja reklamacije inspekcija ne može pomoći.

Tržišna inspekcija postupa u situaciji kada trgovac:

1) Ne odgovori na reklamaciju potrošača u zakonskom roku od 8 dana
Postupak: Za takvo postupanje trgovca Zakon propisuje novčanu kaznu. Inspekcije nemaju pravo da odlučuju o sadržini odgovora - ovo je pitanje poslovne politike, posredovanja sa potrošačem ili udruženjem za zaštitu potrošača ili zvaničnog sudskog postupka. To znači da nadležni inspektor može da naloži trgovcu da odgovori, ali ne može da mu naloži šta da odgovori, odnosno da uvaži reklamaciju.

http://www.zastitapotrosaca.gov.rs/nadleznost.php?pismo=latinica

Ovo ima samo u zemlji Srbiji da se ceka na odgovor za reklamaciju x dana za uradjaj na kome se golim.okom vidi anomalija ,sta ima tu huawei da razmislja i da se ceka odgovor,to bi isti dan trebalo da se zameni

Poslednja izmena:
Na svakom proizvodu,kutiji pise ' ne prihvatajte ukoliko je ova nalepnica odlepljena pokidana bla bla bla, tvoja situacija pose x dana je nedokaziva. Nego si trebao da slikas i bez diranja nazad u poslovnicu sa celom kutijom u kojoj ti je sve stiglo, takodje ni telefon da ne otvaras...tada bi imalo smisla ovako ne..

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока
Srebrna nalepnica je bila netaknuta.. Iseko nalepnicu, otvorio telefon, sve OK. Sutradan pogledao sat I vidim da nije u celofanu. Kome da se javim I da prijavljujem kad ne rade vikendom?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno