Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Ja sam uzeo u Vip-u 11.11. direktno u radnji. Ispred mene otvoren uredjaj iz celofana. Znači "prvo uključivanje". Od tada stoji na 108.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

verovatno im je fizicki apdejtovano naknadno kako su to izlozeni modeli ne bi li privukli kupce.. ovi u kutiji su klot varijanta

Meni je 122 (telekom), a ne 126. Inače, zna i na 122 da zaglupi ponekad otključavanje licem, ili se ja namrštim mnogo, ko bi ga znao :) Naročito kada ostane tel uključen u ruci, a zbog isteka 30sek ekran zatamni, pri čemu je ostao u programu u kojem sam bio. Zada moram ili dva-tri pua da dodirujem ekran da bi ga otključao licem, ili da ga još jednom hardverski isključim (pomoću crvenog dugmeta ekran samo) i ponovo uključim i onda radi dobro. Ili samo zatvorim pametnu futrolu, pa je ortvorim i onda radi kako treba. Osim ovoga "mana" je i što se mnooogo prlja i sada shvatam ženu što se buni kada diram ogledalo prstima, pa mora svaki čas da čisti. Sve ostalo je baš, baš, baš dobro. sada sam testirao i daljinac. Odmah je prepozznao i tv a i box uređaj mtsa i radi bez problema. Sat je u početku imao probleme sa notifikacijama, ali sada vidim da se to malo uredilo. Spremam se da ga testiram na sobnom biciklu, ali treba se nakaniti :)
Nego, nisam uspeo da pronađem mogućnost da pomoću "gestures" pokreta na početnom ekranu pokrenem neke programe, kao ni mogućnost da se ikonice u donjem redu rotiraju (dock). Ne mislim na onu kontrolu kada sam u nekom programu pa da se prevlačenjem sa desna/leva na levo/desno vratim korak unazad, ili skroz odozdo nagore da se vratim na početni eran, nego kada sam na početnom ekranu da recimo pokretom prsta prema gore pokrenem recimo viber, ili dvoklikom da se pokrene mesindžer... Da li neko zna može li to? Sve to imam u odličnom launcheru V-launcher pro, ali mi i na prethodnom tel, a i na ovom pokazuje da malo više "jede" bateriju, a i ovaj huaveiev radi odlično, samo još to da može...

Poslednja izmena:
Sasa mislim da to ne moze na difolt launceru

Citam na xda, navodno Huawei radi na AOD koji cita sve notifikacije (ne samo poruke i pozive)

Huawei Mate 20 pro

Da li ima nekih najava vezano za Mate 20 X da će se pojaviti skorije u Srbiji ili eventualno kod mađara?

Od 04.12.18 oficijelno I zvanicno Mate 20X u prodaji u Nemackoj, mediamarkt i Saturn, po ceni od 899€. Znaci bice ga verovatno svuda u prodaji za neko vreme...

Huawei Mediapad M5 8,4 LTE
48cbcb1a331bf736f623f8fa649f8e1a.jpg

Poslednja izmena:
Iako se radi o odličnom "tabletu" mislim da je ovo prejaka početna cena. Logičnije bi bilo nešto oko 700e.

Ko zna koliko sot može da izvuče X , 5000mah i 1080p amoled :)

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Za toliki telefon tablet I sta sve nudi, cena je po meni skroz korektna, mada ne bih se bunio I da je 500€ [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Mada bice ih na Ebay.de I eBay Kleinanzeige bas za 700e kroz neko vreme...
Kao sto I sad vec ima M20Pro za 600€ I M20 za 500€garancija it'd itd

Da, naravno. Hteo sam da vec porucim online preko mediamarkt , ali odustao, jer hocu prvo da vidim uzivo mate 20 X pa cu onda da pazarim. Vreme je za nove masine, M5 8,4 LTE je vec tu, fali jos M20X I M5 10,8 Pro LTE.

Cena je ok kad se poredi sa Mate20 pro. Jeftiniji je 100e.
Ne spada u tablete nego u fablete. Sad su telefoni do 6,5“.
Od 6,5-7" fableti. Za 2 godine ce svi telefoni biti 7" kako su krenuli :)

Da se razumemo, svaka cena iznad 500€ je ludost, nema veze koji brend je u pitanju, ali na zalost, triste u svetu je tako kakvo je...
I sam jesam uvek pisao da nikad ne bih dao vise od 500€ za telefon, ali eto... Napravi covek izuzetak za nesto sto mu se svidja...

Huawei Mediapad M5 8,4 LTE SHT-AL09

Nigde ne piše da svako treba da kupi flagship telefon čim se pojavi. Sada i u klasi 500e ima jako dobrih uređaja...

Nigde ne piše da svako treba da kupi flagship telefon čim se pojavi. Sada i u klasi 500e ima jako dobrih uređaja...
Ne znam ko je to i napisao da mora da se kupi odmah novi Flagship?
Valjda svako za sebe odlucuje? ili? [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

To sam napisao zato što je od skora trend da se kritikuju cene. Subjektivno je šta kome vredi koliko ali ako se uzme u vidu šta sve današnji telefoni nude i koliko uređaja od nekada menjaju, cene uopšte nisu preterane.

Cene su nabudzene I od Apple I od Samsung I od Huawei... Tako da o ceni polemisati uopste ne vredi. Zna svako svoje sta zeli koliko ko moze da plati itd...

Cenu je "nabudzio" krajnji korisnik koju je isti spreman da plati. Proizvođači su to samo prepoznali, manje ili više uspešno.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Mozes i preko dana... Udjes u toalet, ne upalis svetlo, i za minut gotovo

Huawei Mate 20 pro

Mozes i preko dana... Udjes u toalet, ne upalis svetlo, i za minut gotovo

Huawei Mate 20 pro

Za minut gotovo, i onda posle deset dana od reklamacije dobiješ ovakav odgovor od Huawei Support-a :)

Molim Vas za malo strpljenja jer servis je jedini nadležan, odnosno stručan da utvrdi postojanje i prirodu kvara i po izvršenom pregledu donese odluku prema uslovima iz garantnog lista. S obzirom da u servisnom centru nisu utvrdili kvar pri pregledu, potrebno je dodatno testiranje. Molim Vas da nam javite nalaz servisa.

Huawei na nivou.

Jel okej probati ovu aplikaciju, trazi neku dodatnu dozvolu?
dca01278334c7d596749fe95e48543e9.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Slobodno daj dozvolu... U aplikaciji smanji na 0 osvetljenje i gledaj u mrklom mraku

Huawei Mate 20 pro

Najnovije vesti iz VIP-a. Bio sam maločas, radi konsultacije u vezi zamene uredjaja.
Ipak ću morati da napišem zvaničan zahtev Vip-u, putem emaila, bez obzira što sam kvar na uredjaju prijavio u njihovoj poslovnici, lično. Upoznati su sa dešavanjima, te će uslediti zvaničan odgovor.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Javi sta ti budu rekli.

Topalko, sta kaze aplikacija?

nego neko pitao vipza update?

@ixon

nista specijalno.. za sada mi deluje zdravo bez zelenih vanzemaljaca. LG ekran je u pitanju, ali tek usao u 3 dan koriscenja. nadam se najboljem, ali necu se iznenaditi ako pocne da strobuje.

vidim neko prica o vracanju uredjaja u roku od 14 dana za sve koji su narucili online, kako to funkcionise?

Idem na put kine 25 i vracam se sredinom decembra, pa ako krene tamo da mi strobuje ne znam da li imam isto prava o zameni uredjaja kao i u prvih 14dana?

edit: zaboravih da priupitam.. da li sat dolazi neotpakovan isto? preuzeh telefon u petak uvece i malo sam se zamlacivao sa njim pre spavanja.. tek juce uzeo da pogledam sat i vidim da nema zastitnog celofana, baterija prazna, a onaj karton sto deli sat i knjizice malo izlomljen kako je neko nepazljivo rukovao. zvao da call centar da se raspitam i rece da ce mi se javiti medjutim za sada nista. jos se razmisljam da li da ga prodam, ali ovako otvorenog ne mogu kao novog sigurno...

Poslednja izmena:
nego neko pitao vipza update?
Macujem se sa njima vec par dana. Prosledio sam i IMEI i onaj broj za region, kao i ss
Na kraju ima da mi dodju ljudi iz Huawei-a da mi ubace softver. Necu da im popustim

a106c66644a0d87b01663e02b9e68872.jpg

Huawei Mate 20 pro

Nazad
Vrh Dno