Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Ne znam odakle ti informacije, ali, konačno nešto konkretno da čujem :) Moj telefon, koji sam vratio, je twilight. A, do sada sam uvek kupovao crne, ne znam šta mi bi :)

Sat je stvarno odličan, osim što se ponekad desi da prestanu da stižu notifikacije s telefona, ali restart rešava problem. Pretpostavljam da će se rešiti u nekom narednom ažuriranju.

Meni je ok sa notifikacijama ali primećujem samo sms a recimo Viber ne..Sad ne znam da li je to po def ili mora da se podesi...

Moraš da podesiš u Huawei Health aplikaciji. Meni npr. stiže za sms, Viber, WhatsApp, Email...

Da, da sad vidim...hvala!

Ja opet da se vratim na problem sa zelenim isijavanjem na displeju :) Pošto je razlika između uređaja koji su pogođeni ovim problemom i onih koji nisu verovatno u seriji, tj. datumu proizvodnje, zamolio bih vas da pošaljete datume proizvodnje vaših faličnih/ispravnih uređaja. Kako pišu na XDA forumu, ovo se vidi iz serijskog broja, posle 5 početnih slova slede cifre 1 i 8, to je godina proizvodnje. Nakon toga sledi slovo A (oktobar), ili B (novembar), a naredne dve sifre su datum u mesecu. Moj telefon, kod koga postoji ovaj problem, ima serijski broj XXXXX18A12XXXXX, što znači da je proizveden 18. oktobra ove godine. Ovo je značajno ukoliko Huawei bude odobrio zamenu pogođenih uređaja, moći ćemo odmah na kutiji da vidimo da li je telefon iz iste serije kao onaj koji smo reklamirali.

18928 pa jos 6 cifara kod mene. Nema ni A ni B. Rekao bih da je to onda 28. Septembar. Jer kad bolje razmislim u heksadekadnom sistemu, A = 10, B = 11, tako da ima smisla. :)

Poslednja izmena:
A da nisi slučajno pokupio IMEI broj :)

Moguće. U međuvremenu, nova informacija od @Nikola mJet da su problemom pogođeni twilight modeli, tako da osim datuma proizvodnje verovatno zavisi i od boje/mesta proizvodnje. Bilo bi mnogo jednostavnije kada bi Huawei izdao zvanično saopštenje, ovako čekamo i nadamo se da, ako uvaže reklamaciju (što mislim da bi morali), neće biti problema u budućnosti.

Moguće. U međuvremenu, nova informacija od @Nikola mJet da su problemom pogođeni twilight modeli, tako da osim datuma proizvodnje verovatno zavisi i od boje/mesta proizvodnje. Bilo bi mnogo jednostavnije kada bi Huawei izdao zvanično saopštenje, ovako čekamo i nadamo se da, ako uvaže reklamaciju (što mislim da bi morali), neće biti problema u budućnosti.

Opet bojazan oko garancije...ljudi garancija važi i tu nema problema. A nadam se da će Huawei da odradi dobar marketing pa da kaže gde je problem i kako se nosi sa tim.Tako rade sve iole odgovorne kompanije.Mislim da je za sad rano pričati jer je telefon tek izašao i nemaju dovoljan feedback.Lično očekujem za mesec dana neki realan vid i sagledavanje problema.

Zamislite da ne reše problem i ostave kako jeste bez prava na zamenu telefona...pa bankrotirali bi momentalno.

Poslednja izmena:
Apsolutno si u pravu, ali, cimanje je. Kupio sam premijum model, u skladu s tim i platio i normalno je da imam velika očekivanja. Telefon mi je svakodnevno potreban i neophodan, a već je 7 dana u servisu, u očekivanju odgovora od Huawei-ja. A postoji i bojazan da će biti i novog ciklusa reklamacije, ljudima se dešavalo (istina, ne kod nas) da posle reklamacije dobiju novi telefon s istim problemom. Nije u redu.

Apsolutno si u pravu, ali, cimanje je. Kupio sam premijum model, u skladu s tim i platio i normalno je da imam velika očekivanja. Telefon mi je svakodnevno potreban i neophodan, a već je 7 dana u servisu, u očekivanju odgovora od Huawei-ja. A postoji i bojazan da će biti i novog ciklusa reklamacije, ljudima se dešavalo (istina, ne kod nas) da posle reklamacije dobiju novi telefon s istim problemom. Nije u redu.

Nije u redu to stoji ali drugačije ne može da se reši problem...sa druge strane ja sam imao famozni problem sa krckanjem ekrana na iPh 6 nekoliko meseci nakon izlaska telefona. Uredno je zamenjen drugim u roku od 25 dana a servis pre zamene mi je odgovorio u roku od 8 dana što je i zakonski rok.
Inače 25 dana čekanja je bilo uslovljeno našom lepom i sposobnom carinom koja je zadržala telefon čitavih 20 dana. Tako da se ja ne bih ljutio na proizvođača već na ove naše nesposobnjakoviće.

Bilo bi korektno da ti daju da zadrzis telefon dok ne stigne zamjena.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne daju operateri zamenske telefone dok je telefon u servisu?

Moja iskustva su drugacija :) Ako se servisira telefon onda ga zadrze, ako se trazi zamjena uredjaja onda ga ne zadrzavaju dok ne stigne zamjena. Naravno ako uredjaj radi, ako ne radi onda ti je svejedno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne daju operateri zamenske telefone dok je telefon u servisu?

Daju zamenski ali naravno neu toj klasi...

@Ajaredic ja sam imao Apple zamenu uređaja i ako je funkcionisao telefon morali su da ga uzmu i pošalju Apple-u nebitno za šta je zamena.

Pa dobro. Za 7 dana da imas telefon. Sad klasa nije toliko presudna ionako ce se kratko koristiti

Opet bojazan oko garancije...ljudi garancija važi i tu nema problema. A nadam se da će Huawei da odradi dobar marketing pa da kaže gde je problem i kako se nosi sa tim.Tako rade sve iole odgovorne kompanije.Mislim da je za sad rano pričati jer je telefon tek izašao i nemaju dovoljan feedback.Lično očekujem za mesec dana neki realan vid i sagledavanje problema.

Zamislite da ne reše problem i ostave kako jeste bez prava na zamenu telefona...pa bankrotirali bi momentalno.

A, što se tiče zakonskog roka, garancije i sl, evo update-a. S obzirom na to da sam telefon vratio provajderu pre osam dana, tako da je danas taj zakonski rok za odgovor, evo odgovora koji sam upravo dobio:

"Tokom dosadasnjeg testiranja uredjaja u ovlascenom servisu prijavljeni kvar jos uvek nije potvrdjen. Vasa reklamacija nije prihvacena. Uredjaj ce biti dodatno testiran, i o ishodu dodatnog testa cete biti obavesteni. Hvala na strpljenju."

Au ne verujem sta citam, tj sta ti odgovorili.

Huawei Mate 20 pro

Ja bih pitao da li ja lično mogu da odem u servis i pokežem u čemu je problem.

Ovo je neverovatno i sve mi smrdi na nesposobnost naših da urade posao kako treba.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Ja sam lično i bio u servisu, na početku ovog maltretiranja. Tamo su uvideli problem i rekli da telefon mogu da ostavim njima, ili operateru, ali se u svakom slučaju šalje kompaniji Huawei koja odlučuje o zameni telefona. Telefon je kod servisera, od 09.11. kada je primljen pa do danas, u statusu "Servis u toku". Pre dva dana sam iz servisa, kada sam ih pitao šta to znači, dobio informaciju da je problem prosleđen Huawei-ju i da čekaju njihov odgovor. Istog dana mi je na zvaničnom Huawei forumu ponuđena podrška - da im prosledim IMEI, kako bi mu dali prioritetni status. Nakon toga, rekli su mi da budem strpljiv. I danas ovo. E, pa nemam više strpljenja.

Poslednja izmena:
Piši opet direktno Huawei centrali sa kopijom mejla provajdera i traži da se telefon testira na drugom mestu.

Trebao si u pro mobi da nosiš...

Ali kvar nije uočen. Svaka čast Huawei [emoji1319]

Tamo sam ga i odneo (prvo da ustanove problem, a nakon toga im je operater prosledio telefon). Problem je u tome što oni već 7 dana ne dobijaju odgovor od Huawei-ja.

Piši opet direktno Huawei centrali sa kopijom mejla provajdera i traži da se telefon testira na drugom mestu.

Pisao sam admin-u sa zvaničnog Huawei foruma, kao i Huawei Srbija podršci. Videčemo šta će se dalje dešavati.

Vrh Dno