Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Ništa nije stizalo. Kad je završio uslikao sam i poslao.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Mene najviše nervira kod mts-a to što su mi u mejlu prvo rekli da isporuka kreće 01.11, pa onda od 03.11, zatim su kolegi sa foruma rekli od 05.11, da bi me malopre zvali i rekli da isporuka kreće od 08.11. Čemu onda preorder sem ako mi ne upakuju sve poklone s obzirom da sam ga poručio još 17.10, ako će mi dostaviti isto kada počne zvanična prodaja za sve? Ako budu poslali u četvrtak, stiže u petak, a ako pošalju u petak,stiže u subotu. Samo očekujem da svi pokloni budu na broju, inače ništa od fona :D

Mene najviše nervira kod mts-a to što su mi u mejlu prvo rekli da isporuka kreće 01.11, pa onda od 03.11, zatim su kolegi sa foruma rekli od 05.11, da bi me malopre zvali i rekli da isporuka kreće od 08.11. Čemu onda preorder sem ako mi ne upakuju sve poklone s obzirom da sam ga poručio još 17.10, ako će mi dostaviti isto kada počne zvanična prodaja za sve? Ako budu poslali u četvrtak, stiže u petak, a ako pošalju u petak,stiže u subotu. Samo očekujem da svi pokloni budu na broju, inače ništa od fona :D

Dobijes lep poklon :)

Test sa brojevima, BOE displej je kod mene, brightness na max u jako osvetljenoj sobi, vidi se 3, 2 se nazire.

Poslednja izmena:
Suoer, ispade boe bolji od lg-a [emoji1303]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Treba u mraku da se fotka, a ne u osvetljenoj sobi.

Meni uz ponovnu proveru na note 9 se vidi cak i 3 doduse jedva i to kad se malo oci priviknu na mrak. Znaci jedno 3-4s. Ali kamera na zeninom a5 to ne vidi da slikam :)

Kad vec hocete u nocnim uslovima i brightness na max. BOE ekran. :D
Lagano se vidi dvojka uzivo.
Slikano pomocu Mate 10 Pro. Kasnije cu videti da napravim sliku LG + BOE ekran za poredjenje :)
Inace dobio sam BOE 1.11. kao preorder iz Vipa, za kolegu koji je pitao iznad.

Takodje, ista slika na mate 10 pro u osvetljenoj sobi prikazuje do 7, 6 jedva da se nazire, 3 se lagano vidi na mate 20 pro (boe).
U totalnom mraku se dodje do 5, 4 se jedva nazire.

Poslednja izmena:
Da li se sat dobija za sve kupovine do kraja godine ili samo dok traju zalihe, zna li neko? Pošto kod jednog operatera stoji ovo prvo, a kod drugog ovo drugo...

To ti je kad te hoće sreća. I moj je isto ali LG panel i nije baš čist ekran. Ako možeš još sa onom sivom da vidimo jel ima kakvog zelenila na krajevima panela...

Evo poredjenja Mate 20 PRO LG (levo) vs BOE (desno)

Dosta više sa tim poređenjem zaboga :)

Da li primecujes razliku u beloj i sivoj boji ali i u max brajtnesu između lg i boe ? ( Mada za brajtnes ces teško sada da testiras pošto je noć )

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Neo10 4399 ali obzirom da se dobija 6 meseci besplatne pretplate to na 24 meseca iznosi 3300 mesečno. Neograničeni minuti,SMS i 10GB interneta.U paketu ide sat, bežični punjač i 128gb memorijska kartica.

Hvala puno na informacijama, razlikuju se dosta trzista (ocekivano je ovde skuplje za nekih 30%, ali sa drugacijim uslugama).

To ti je kad te hoće sreća. I moj je isto ali LG panel i nije baš čist ekran. Ako možeš još sa onom sivom da vidimo jel ima kakvog zelenila na krajevima panela...

Gledao sam još sinoć, ni trunka zelenog za sad.
Međutim video sam s leve strane neku kao liniju i po sredini neke stvari, jako čudno, vidi se na min brightness samo, I bas kad se zagledam u ekran....
Nisam testirao mate 20 pro sa LG panelom.

E pa odlično, samo neka te posluži.
Ja ću ipak sutra da okrenem ove iz VIP-a da ima kažem za moj problem sa ekranom i da tražim zamenu uređaja,pa da vidimo šta će da bude.
Jel imao neko iskustva sa VIP-om u vezi zamene uređaja i kakva je procedura? Jel mora pisani zahtev da se podnese ili može i preko telefona da se kaže šta i kako?

Pixel 3 izdominirao.
Ono sto he spomenuto u ovom video a sto sam i ja primetio je kvalitet sirokougaonog objektiva na mate 20 pro koji je losiji od primarnog objektiva.

Kad smo se dotakli Huawei hardvera hajde da podelim današnje iskustvo sa koleginim Huawei mislim da je P10 ili P10 lite nisam siguran trenutno pošto sam bio zabezeknut rezultatom "testa".

Naime kod mene na poslu se desi po nekad da neko od kolega slučajno uđe u prostoriju magnetne rezonance sa mobilnim telefonom...i u glavnom se sete da je telefon u džepu pre nego dođu do gentrija aparata koji je inače jačine 3 Tesle.

E sad...pre par nedelja koleginica je nonšalantno ušetala sa njenim Samsung S8 i ušla u blisko polje gentrija sa telefonom kome je nakon toga crkla kamera tj. sočiva su iskočila i zaglavila se, verovatno je još oštećeno nešto dodatno jer joj je slabiji prijem signala,ekran nekad pobrljavi i još par stvari.

Kolega vođen tim slučajem odlučio je da svoj Huawei ubaci direktno u gentri aparata u kome je jačina polja 3 Tesle(okooo 60.000x jače magnetno polje u odnosu na magnetno polje Zemlje) da vidi šta će se dogoditi.

Za one koje zanima kako to izgleda od prilike u praksi :) https://www.youtube.com/watch?v=6BBx8BwLhqg

Čovek je držao upaljen telefon preko 10 minuta direktno u aparatu...epilog priče: Telefon je nakon toga apsolutno nastavio sa radom bez ikakvih problema! Nikakvih oštećenja nije bilo niti otkinutih delova, što je najzanimljivije baterija se nije pomakla niti je primećena bilo kakva spontana reakcija...naravno čekamo da vidimo dan dva da li će se nešto pronaći.

Definitivno nešto taj Huawei radi kako treba :D tako da nakon ovoga danas ne brinem mnogo oko ekrana i ostalog :D

Sve zavisi od kojih materijala su se izrađivali uređaji. Huawei podigao build quality odavno, ali baš da se Samsung tako zakuca, to mi je razočaravajuće.

Ekran je reagovao na magnetno polje paljenjem, gašenjem i menjanjem pozadine ali nakon izkaska iz polja uredno je funkcionisao. A Samsung je odmah zakucao kameru a nakon par sati i ekran.

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Ubio si me u pojam sada. Oduvek sam bio mišljenja da je po pitanju kvaliteta Samsung u rangu Apple uređaja. Jeste Huawei napredovao iz godine u godinu ali kao ljubitelj Samsung-a sam se smorio. Odoh da se napijem u server sali :D.

Ubio si me u pojam sada. Oduvek sam bio mišljenja da je po pitanju kvaliteta Samsung u rangu Apple uređaja. Jeste Huawei napredovao iz godine u godinu ali kao ljubitelj Samsung-a sam se smorio. Odoh da se napijem u server sali :D.
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Ako ti je za utehu ja sam sa svojim iPh6 slično uradio kao koleginica sa Samsungom i nije bilo nikakvih posledica. Ali ovo sa Huawei je specifično jer smo sa namerom išli i direktno ga izložili magnetnom polju.

Sve u svemu pixel 3 opet najbolju kameru ima :D

Možda bi da nije AI-a koji je ubica na Huawei uređajima i da se ne uzdaju u njega toliko da pravi nerealne fotke, Huawei Mate 20 Pro bio pobednik u segmentu kamera.

Sjajni su mi ovi koji na osnovu videa i rekla/kazala zasnivaju mišljenje [emoji23]... Da bar daju neko lično mišljenje iz ličnog oskustva pa da se kaže i prihvati makar i subjektivno ali da je proisteklo iz ličnog iskustva. I to je bolje nego pukim procenjivanjem "srpski odokativno"

Nije odokativno ako se gledaju testovi i sample-ovi fotografija, ali nije ni objektivno naravno ;). Da bi svaki uređaj testirao kao što si rekao, mora da prođe kroz ruke na par dana, a ako se ne baviš poslom testera ili nekoga ko radi sa mobilnim uređajima, onda ostaje samo da se gledaju poređenja ili da se sastanu forumaši pa da se fotka ;).

Pa da imam pare uzeo bih sva 3 i uvjerio se sam. Ali prema videu pixel bolje radi sa jednom kamerom ili nismo gledali isti video? Pregrst ih ima na youtube ;).

Poslednja izmena:
Ja nekako ne volim kompletno da zasnivam misljenje na osnovu videa a da se tiče kvaliteta kamere i td. Ako gledamo tako onda je pitanje koji je monitor korišćen i na čemu se gleda... Kakva je kompresija videa i td... Uvek sve to uzimam sa rezervom dok sam ne vidim ako mogu.

Nazad
Vrh Dno