Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

I kome sad covek da veruje? Ovim sto ga okivaju ili ovi sta ga blate.

Za koji dan cu okačiti video sa M20X, pa eto da vidite jel to bolje od M20Pro ili isto ili pak lošije... Cisto eto da se uporedi.

M20X EVR-L29

Pa, ako ti je kod telefona najbitnije video snimanje, trenutno možeš da nađeš bolje ponude nego što je Mate 20 Pro. Video snimanje je dosta unapređeno poslednjim update-om softvera, i tek će biti, ali, da ne razmišljaš. Ako ti je bitno sve ostalo, foto snimanje, fluidnost, brzina punjenja, trajanje baterije itd, itd, slobodno biraj Mate 20 Pro.

Stigao telefon, preuzeo sam ga. Ekran je BOE. Nadamo se da je Hulk napustio nas uredjaj za stalno.

I kome sad covek da veruje? Ovim sto ga okivaju ili ovi sta ga blate.
Sacekaj DxO test, onaj koji je upravo Huawei povukao jer su procenili da bi taj ultra-haj skor naneo vise stete nego koristi [emoji23]

Video snimanje jeste losije u odnosu na N9/S9.

Foto mod je mnogo bolji za one koje znaju da isti iskoristi. Prednja kamera je duplo bolja u odnosu na vec pomunete modele. Zvuk u zvucnicima je za dve lestvice nizi. Baterija mnogo bolja, fluidnost da ne pricam. Ekran je prica za sebe, ko ubode BOE ekran, neka bude siguran da nece razliku da vidi. Platim veceru onom koji me demantuje,i to ovako javno. N9/S9 vs BOE na M20 pro po pitanju ekrana.

Jedino to video snimanje i zvuk stereo sto ne prati konkurenciju, ostalo bolje

Mate 20 Pro

Ono sto sam primetio za ovih sat-dva koriscenja face unlock je vidno poboljsan, sada i u totalnom mraku radi bez greske.

Video snimanje jeste losije u odnosu na N9/S9.

Foto mod je mnogo bolji za one koje znaju da isti iskoristi. Prednja kamera je duplo bolja u odnosu na vec pomunete modele. Zvuk u zvucnicima je za dve lestvice nizi. Baterija mnogo bolja, fluidnost da ne pricam. Ekran je prica za sebe, ko ubode BOE ekran, neka bude siguran da nece razliku da vidi. Platim veceru onom koji me demantuje,i to ovako javno. N9/S9 vs BOE na M20 pro po pitanju ekrana.

Jedino to video snimanje i zvuk stereo sto ne prati konkurenciju, ostalo bolje

Mate 20 Pro
Sve je tacno sto si rekao. Osim za ekran! Koristim S9+ a kupio sam Mate 20 Pro, za sebe, da prodam S9+. Znaci evo jedan pored drugog. Ekran na S9+ je bolji, kontrast, ostrina. Kad pustim youtube, nije mala razlika u korist S9+. I tvrdim, da ja vidim pixele na M20 Pro! Verovatno zbog tog specificnog pentile rgb amoleda iz BOE.
Kada bih ih uporedi M20 Pro vs S9+ ovako bi izgledalo:
M20 Pro:
+Dizajn.
+Performanse
+Kamera.
+Baterija.
+Duos + 128gb.
S9+:
+Displej
+Video.
Realno M20 Pro je bolji telefon.

S9+

Onda sam ja corav i nisam primetio razliku u ekranu. Izvini

Mozda bi bilo dobro da postavis verziju ekrana. Moja je

16536eab44f1dffb057a57c7d56cb044.jpg

Mate 20 Pro

Poslednja izmena:
61 vs 63...ne znam sta da ti kazem. Ja nesto ne vidim razliku, nisam pametan.

Baterija nakon prvog punjenja.

90% wifi 10% 4g

fc73301e9427a39082a9542fb5d8103a.jpg

592319655b854870a53a4c6ef364b24a.jpg

Mate 20 Pro

Poslednja izmena:
Hm. Ovo testiranje ekrana je bilo sa ukljucenim "ulepsavanje videa" na S9+. Zato je bila velika razlika kad sam uporedjovao klipove sa youtube-a. Kad sam oskljucio tu opciju onda je mala razlika u korist S9+. Uporedjivao sam istu sliku na oba ekrana. Razlika je minimalna i nebitna. M20 Pro ima svetliji ekran. Ipak je ekran bolji nego sto mi se u prvom trenutku ucinilo :).

S9+

Kazem ti ja. Uzivaj u telefonu, izvrstan je

Mate 20 Pro

Najjača je moja gospođa. Citiram: totalno su zeznuli bateriju zadnjim update-om. Pre mi je telefon traja 2-3 dana. Evo juče sam ga punila i sad je na 26% baterije.

Uzmem telefon i vidim 4h fb, 3h igrica. Ukupan sot 8h 22min. :)

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Ma da, ništa ne valja [emoji23][emoji23][emoji772]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Najjača je moja gospođa. Citiram: totalno su zeznuli bateriju zadnjim update-om. Pre mi je telefon traja 2-3 dana. Evo juče sam ga punila i sad je na 26% baterije.

Uzmem telefon i vidim 4h fb, 3h igrica. Ukupan sot 8h 22min. :)

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
Zaboravio si jedno dva sata razgovora, cisto da se malo procaska oko aktuelnih desavanja [emoji2]

Mate 20 Pro

Sinoc sam imao prilike da testiram kod drugara mate 20 pro,sto se tice fluidnosti radi supee ,nema nikakve zamerke,on kaze da je baterija bolja nego na n9 i tu mu verujem ,notch i ne smeta toliko medjutim razlika u displeju je vidljiva golim okom,on ima boe i n9 ga sije mozda ne za klasu ali primitno sto je i moja supruga potvrdila,otvarao sam par aplikacija u isto vreme i tu ne primecujem.neku razliku,nesto otvori brze n9 nesto mate medjutim otvorili smo dve igrice i tu ga je mate lagano pobedio,slike u sobi na oba tel su gotovo identicne na auto modu(gledali smo ih posle na monitoru),ergonomija je bolja na m20 pro jer he uzi naravno,sveukupno super je tel samo da mu je displej malo bolji bio bi tel godine,moraju definitivno da uzimaju kvalitetnije komponente,konkretno mislim na displej,e da i face unlock mu radi vrhunski

A koja vam je stojala rezolucija ekrana na Mate 20 pro kod poređenja? Posto je u podešavanjima setovano na FHD+, a postoji i WQHD+(3120x1440)
Ne znam dal bi to uticalo...

Verovatno FHD+ mu stajalo. Jer inace se ne vidi razlika golim okom tek tako. Ima razlike ali jeeedva. Moja zena cak kaze da je bolji displej na M20 Pro. :D Ali ja vidim da je gori za nijansu.

Mate 20 Pro

Full hd i na jednom i na drugom,supruga jos prokomentarieala da je mutna slika na m20 pro,nisam cackao nista dalje stelovanje displeja ali po meni n9 ima mnogo kvalitetniji displej,ostalo sve sam rekao u poredjenju i stvarno je m20 pro vrhunski aparat

Onda ok. Mada verujem da je bolji na N9 ili s9/+ posto samsung pravi ubedljivo najbolje displej. Ali ja opet ne kontam zašto forsiraju OLED svi, kad i dalje imaju mana. IPS je po meni sasvim zadovoljavajući. No nema veze, samo neka oni rade kako treba i bez zelenila, a i linija....

Samo jos da dodaju na AOD citanje notifikacija za fb,insta, viber i ostale, i ne treba nista vise.

Izgleda da su kinezi shvatili kakav su imali problem oko ovog modela, izgleda da zele kroz azuriranja nadoknade malo izgubljeno. Mozda cak i neka azuriranja nisu planirali, ali sada su primorani, kako bi sto vise ljudi kupilo. Pricam apropo toga kako je fejs anlok radio na prvoj verziji. Mislio sam da bolje od toga ne moze, ali ovo sada radi savrseno.

Kamera im trenutno ima top hardver u odnosu na konkurenciju. Bolje parceta hardvera na trenutnim flegship aparatima, nema. Jos kada bi i tu uboli neko jako azuriranje, bio bi top, bez mana. Ekran ne racunam, nema vise nigde u novim serijama da se nadje defektan.

Mozda jos po kojim radnjama ako je ostao neki stariji primerak, ali to se lako proveri preko IMEI broja

Mate 20 Pro

Poslednja izmena:
Pa jel su sredili problem sa lg panelima ili su ih skroz izbacili i furaju samo boe?
Ako bih hipoteticki uzimao m20pro iz principa ne bih isao na boe ekran. Samo lg, ali da je konacno kako treba da bude...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Upravo mi je telefon preziveo headshot.. Omasim unutrasnji dzep od jakne i padne ravno na gornju ivicu sa nekih 1.5m. Imao samo silikonsku teracel zastitu od 500 din, upilo udarac ko ulozak :))

Staklu nista, niti je dobio ikakvu ogrebotinu ispod tako da mogu da kazem da je izdrzljiviji nego sto su neki pricali.. Svakako ide staklo po povratku. Jel neko od vas stavljao isto i koje?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Evo predloga korisnih aplikacija, posebno će biti interesantne onima koji ne mogu da se priviknu na izgled EMUI UI.

Fluid Navigation Gestures

Za one koji su navikli na Nova Launcher, a koriste navigaciju pokretima - sigurno im je zasmatalo što se do početnog ekrana pri izlasku iz neke aplikacije dolazi preko "recent apps". Ovaj problem može da se reši korišćenjem Fluid NG aplikacije koju možete naći na Google Play-u: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fb.fluid&hl=en_US

Ukoliko ste zainteresovani, istražite, aplikacija ima i dodatne funkcionalnosti.

Power Shade: Notification Bar Changer & Manager

Pomoću ove aplikacije možete da promenite izgled notification bar-a. Aplikacija ne može da se nađe na Google Play-u, ali možete da je preuzmete sa APKMirro-a: https://apkmirror.com/apk/treydev-inc/power-shade-notification-bar-changer-manager/

Evo i jednog screenshot-a kao ilustracije.

Pogledajte prilog 262681

A ako zelis upaliti mobilne podatke, lokaciju i ostalo, prvo otvori settings pa onda moras traziti rucno ili? Ako je tako, bilo je ovakvih aplikacija i prije, bez root-a i nema neke vajde :D.

Zavisi od funkcija koje podešavaš. Npr, Wi-Fi On/Off, flashlight, auto-brithness, auto rotate, ne uznemiravaj.... rade direktno iz status bara. Lokacija takođe može da se uključuje i isključuje iz status bara-a, ali se tada pojavi, a zatim nestane fullscreen "tranzicioni ekran" sa ikonicom lokacije. Uključivanje bluetooth-a takođe može iz stastus bara, ali se javlja upit da li želiš da dozvoliš Power Shade-u da ukljući ili isključi bluetooth, za zvik se pojavi takođe neko obaveštenje, itd, itd. Sve zavisi kako ko koristi telefon, npr. ja nikada ne isključujem mobilne podatke ili lokaciju.

Zna li neko kako moze da se promeni pozadina prilikom poziva? Tj ona slika gde je "planina"

Mate 20 Pro

Vrh Dno