Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Ne, ovaj je kako treba. Ja nesto nisam primetio razliku neku

Mate 20 Pro

Hvala

Ovo je nova opcija. Zna li neko cemu sluzi?

9fdbbe960380f6eff86e24c203cea3ea.jpg

Ubacio sa xda black temu, crne notifikacije, sve crno u *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*. Vrh tema

ab96c12f6acad21c00d67658326b65b4.jpg

39735e66742740d8cc4650bdbd1e1970.jpg

Mate 20 Pro

Ta opcija služi da pratiš svoje korišćenje telefona, da ne preteruješ u gledanju u ekran u određenim aplikacijama, i tako to.:)

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Teško, osim ako na n9 nemaš EMUI [emoji3]

Džaba kad nisu crne notif ;)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Nemas potrebe za tamnom temom na mate 20 pro, u podesavanjima za bateriju samo otkacis "potamni boje interfejsa" tako barm pise po srpski, i gde god je bila bela, sad je crna pozadina.

Evo malog izveštaja o korišćenju telefona u malo ekstremnijim uslovima.
Prethodnih dana sam bio na skijanju u Austriji gde su se temperature kretale od -7 do -12 (doduše ništa hladnije nego kod nas :) ), pri čemu sam telefon koristio za fotografisanje, merenja u aplikaciji ski tracker i merenja na satu vezana za trening.
Prvo oko baterije. Iako je bilo hladno, pošt su uslovi za fotografisanje bili odlični, dobar deo dana sam proveo u fotografisanju prelepih predela, ali je baterija dosta dobro izdržala. Dakle, uključena lokacija (povezivanje sa satom), uključena navigacija (za program ski tracker), uključen internet i wi-fi, ekran na jačem osvetljenju zbog sunca koji je dosta bio aktivan jer sam pravio dnevno između 100 i 150 fotografija, na kraju skijanja je baterija bila oko 40%. Ranije mi se dešavalo da dođem sa praznom baterijom u sobu, iako sam pravio mnogo manje fotografija.
Što se tiče kamere, fotografisao sam automatskim modom, a uveče poneku samo noćnim modom. Jedna stvar mi je jako iritantna, naročito kada su prsti zaleđeni. Kada je podešeno na 40mp nema zum, a ni mogućnost širokog ugla snimanja što mi je posebno trebalo zbog panoramskog slikanja. Dakle, prvo slikam sa 40mp, pa onda prebacujem na 10mp, pa širokougaono, pa zum. Iritantno i po lepom vremenu kada se pravi puno fotografija, a kamo li po mrazu. Dakle, po meni veeeliki nedostatak što na maksimanih 40mp nema opcija optičkog zumiranja ili širokougaonog fotografisanja. Kvalitet slika vrhunski (sa tačke nas laika i onih koji samo gledaju sliku, a ne razumeju se u neke detalje). Da li bi tako mislili i profi fotografi...ne znam.
Navigacija radi posao odlično.
Prepoznavanje lica mi je povremeno pravilo problem, možda zbog kacige, ali je češće dobro obavljala posao negošto nije. Iritantno je što kada prepoznavanje lica ne odradi posao, neće ni otisak prsta, pa onda po nekoliko puta moram da otključavam i zaključavam telefon.
U opcijama sata koji prati trening nema programa za skijanje, pa sam uključio opciju "Other", ali nije to to. Prepoznalo je da sam trčao, pešačio... tako da ne vidim neku svrhu tog programa.
U autobusu je bio momak koji još uvek ima LG ekran (prva tura) i proverio sam ono što mi smeta na mom boe ekranu. Kod mene je izraženija plava linija na svetloj podlozi, koja se vidi na mestima zakrivljenja ekrana, nego što je na LGu. Naravno, nađosmo i kod njega hulka, ali mu ne smeta još uvek, pa će kasnije da ga menja.
Kada prebacim fotografije na kompjuter, postaviću neke fotografije.
A, da video. Nisam snimao često. Deluje bolje nego pre apdejta. Značajno bolje. Ali imam problem sa zvukom. Ne čuje se jasno, odnosno "krči", tako da se ništa ne razume.

Poslednja izmena:
Samo da dodam, na 40 MP zoom i široki ugao rade samo u pro modu.

Nažalost ne rade. Ima opcija da zumiraš, ali kada uradiš to (recimo prebaciš na 3x optički zum) i uđeš u opcije tamo gde ti je podešavanje rezolucije i videćeš da stoji na 10mp. A ako staviš na 0,6 zum, onda u opcijama stoji da je 20mp.
To sam testirao ranije, a sada kada uđem u pro i kada prebacim na 40mp, nemam uopšte slajder za zum, kao i u auto modu, dok je ranije bilo, tada sam i video ono o čemu sam pisao u prethodnom pasusu.

Poslednja izmena:
Samo je primarna kamera 40 Mpix (tj. birate između 40 Mpix i 10 Mpix moda rada), Zoom sočivo je 8 Mpix, a Wide je 20 Mpix. Tako da je fizički nemoguće koristiti Zoom ili Wide sočivo u 40 Mpix modu.

Kamera prednja mnogo mnogo bolja nego na prethodnim verzijama. Taman sam mislio da sam se zakitio kako sam ovom, tako sa onim kamerama u S9/N9 ali ovo sada izgleda dosta bolje.

Otisak prsta radi duplo brze. Kolega danas sa XS modelom ostao u cudu kako radi otkljucavanje licem, testirali. Night mod malo manje pegla, ali je i dalje prisutno.

Lepo su krenuli sa ovim azuriranjima, neka tako nastave.

Jedino, mora da zesce nije bilo dobro liku koji je azuriranjem iskljucio tapkanjem za opciju 5x zoom, vec mora slajder polako i precizno da se namesti na 5x (ode prilika ako treba nesto brzo da se uslika)

Mate 20 Pro

Skinuo i ja Deep black temu, baš je super.
Inače hulk je tu u blažoj verziji nego na prošlom, ali se za sad ne povećava tako da ću verovatno posle nove godine da ga nosim ponovo na zamenu.

Svim forumašima koji imaju Mate 20 Pro čestitam na izboru za MVP :)

Telefon je top. Jedino nisam odusevljen ekranom. Iako ima najvecu rezoluciju do sada ja njemu vidim pixele. Na S9+ to nije moguce iako mu je manja gustina. Sad mi je jasno zasto je samsungov amoled najbolji displej na svetu.
Ostalo skidam kapu Huaweiu. Video nije najbolji ali to nije toliko bitno.

S9+

Poslednja izmena:
4k ispravljen, nema vise jello efekta. Ceka se jos decembarski apdejt, koji je namenjen samo za kameru, pa da vidimo sta i kako oko video sninka

Mate 20 Pro

Ja nisam uspeo da vidim piksele, koliko god da sam se trudio [emoji16] BOE ili LG?
Telefon je top. Jedino nisam odusevljen ekranom. Iako ima najvecu rezoluciju do sada ja njemu vidim pixele. Na S9+ to nije moguce iako mu je manja gustina. Sad mi je jasno zasto je samsungov amoled najbolji displej na svetu.
Ostalo skidam kapu Huaweiu. Video nije najbolji ali to nije toliko bitno.

S9+

BOE je inace losiji ali u ovom slucaju bolji, jer nema problem sa hulkom?

Pa, nisam siguran da je lošiji, ali sa Hulkom definitivno nema problema.

Ne znam, pitam.

Ono sto se meni čini, kod BOE je auto brithness nešto "tamnije" podešen, i mislim da je malo izraženiji plavi color shift na beloj pozadini, ali ne vidim da po nečemu zaostaje za LG.

Meni je kamera očajna. Prebacio sam video zapise na kompjuter i potvrdilo se da je zvuk loš (u nekoliko video zapisa), odnosno nerazumljiv (secka, krči...), a i teško ga je gledati zbog neke vrste seckanja/kašnjenja kada se telefon pomera. Takođe je i zum loš, odnosno kada zumiram do 3x u redu je, ali odmah nakon toga ne može da izoštri, odnosno postaje mutno. I to se dešava u više video zapisa.

O svemu tome priča ovaj lik u klipu. Video zapisi su jezivo loši

[YouTube]gv4fLMhJnoY[/YouTube]

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Vrh Dno