Šta je novo?

Huawei Mate 10 Lite

S7e je barem za klasu bolji od Mate 10 Lite, verovatno i vise. Jedine prednosti M10l su to sto je noviji i vise memorije.

Jeste, u pravu si.Ali ovde je nešto drugo po sredi koliko mi se čini.

Ovo je verovatno prva generacija niže klase telefona koja apsolutno radi kao i FS telefoni.I o tome se radi, praktično se postavlja pitanje svrsishodnosti skupljih telefona. Toliko je dobro telefon i sistem odrađen da jednostavno radi kako treba.

Sve se sad svodi na ličnu satisfakciju u smislu ekrana, izgleda,opreme i kamere. m10l radi besprekorno(fluidnost,autonomija,ergonomija,korisnički doživljaj i td...) sa slabijim procesorom u odnosu na bilo koji FS telefon što je neka vrsta šamara velikim igračima,govorim o korišćenju u realnom radu a ne u veštačkim testovima.
Opet ponavljam Huawei je krenuo laganim kopiranjem Apple-a i uspeo je sa slabijim hardverom da dostigne jače igrače u softverskom smislu kao na primer iPhone 6,6S sa DC procesorima.

Mislim da je sad tu najveće pitanje...da li se isplati uzeti recimo S7e ako m10l radi isto kao i s7 ili s8.

Iz ličnog iskustva ( ženina sestra ima M10L ja joj lično preporučio )

Želim reći samo da nema smisla zavaravati se jedina sličnost izmedju flagship uređaja i M10L Je trajnost baterije naspram nekih.

Ekran ... glupo porediti.

Performanse takodje ( ako se gleda celokupno ...poziv poruka radi na svakom, instalirate shadowgun legends pa recite da je sličan flagshipima ) sem toga 99% sam siguran da koristi eMMC5.1 ...nmz ni da se poredi sa UFS2.1

Kamera daleko ispod ( opet generalno gledano)
- Video snimak nema smisla ni koristiti ..2013g htc m7 bolje snima...
Slike: po danu solidan, gde ima mnogo dinamike nije ni blizu flagshipima, low light glupo porediti, flash ..nako, dosta masi boje itd da ne zalazim.

Naravno kada se uzme u obzir da je ovo ipak uređaj od 250€ v.s. 600+ on je odličan samo nemojmo biti "fanboy" nije džabe flagship 600€

Sem toga u flagship bukvalno stavljaju " the best that market has to offer " što nije slučaj sa mid range serijom ;)

P.s. XZ1 na oglasima sa s835 nema konkurenciju u 250-350€ cenovnom rangu

Sto se tice M10L v.s. s7e ...nikada neće raditi kao s7e ...ni blizu..osim ako se pod rad gleda " poziv poruka settings"

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bravo ! U pravu si, uvek zaboravljam nokiu da je živa xD

P.s. ovaj xz1 je 310€ [emoji14]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Uglavnom oba telefona su top za delimicno "male" pare..

Kad stigne na nase prostore Nokia 7+,svi ovi telefoni mogu da idu u zaborav,nece imati sta da traze pored N7+..I njoj ce verovatno cena na nekih 300e do N.Godine pa ce to biti odlicna kupovina srednjerangiranog telefona koji ce raditi kao zmaj.

Stiglo B134 ažuriranje....

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

mts još ništa...

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Juče sam kupio ovaj telefon i kad sam ga konfigurisao ponudio mi je apdejt i sad imam B133 verziju softvera. Zanima me ako neko zna šta znači ono C432, i zar ne bi trebalo da mi bude parna verzija softvera pošto sam uzeo dual SIM, ili to nema veze? Pre ovog sam imao P10L, kod njega su SS neparni a DS parni brojevi softvera.

Koliko znam C432 je oznaka evropske regije. L01 je single sim, a L21 double sim verzija.

Verzija update-a ide redom i broj je isti i za SS i za DS. Sad polako stiže 134, apojavio se 135.

Poslednja izmena:
Moze neko da mi kaze ko zna o ovim Kirin procesorima u kom su rangu kad se poredi sa Snapdragonom?Konkretno ovaj Kirin 659 u Mate 10 lite,dali je dobar stedisa baterije,kakva je autonomija celog telefona..?

Dobri su Kirini sto se tice stedljivosti baterije, a po CPU performansama negde na nivou sa SD 625. GPU performanse na strani SD 625, ali nije neka velika razlika.

SD su najbolji sto se tice optimizacije za bateriju, nove generacije razbijaju. Snapdragon>Kirin>Exynoss(Samsung)>MediaTek. Koliko sam ja shvatio, ovo je neko poredjenje po pitaju optimizacije potrosnje chipseta. U ovo ne racunam kad kod Huawei zabode neki update, pa nastane battery drain, sto se neretko desava sa P9 Lite i P10 Lite.

Poslednja izmena:
Moze neko da mi kaze ko zna o ovim Kirin procesorima u kom su rangu kad se poredi sa Snapdragonom?Konkretno ovaj Kirin 659 u Mate 10 lite,dali je dobar stedisa baterije,kakva je autonomija celog telefona..?
Imas u temi dosta o tome... Generalno autonomija je sjajna kao i procesor u radu. Sasvim dobro radi...

Lose sam se izrazio, posle nekog update-a se desava da nastane battery drain.

Lose sam se izrazio, posle nekog update-a se desava da nastane battery drain.
To nije bio problem samo sa Huawei markom već sa skoro svim Android platformama nevezeno za model, to je i jedan od razloga za moj skepticizam oko updatea.
M10L to nema, a koliko vidim i slabiji modeli... konkretno P9 lite mini, prijatno iznenađenje.

Stigao B134 i na mts.

Meni nije jos, isto mts

Moze neko od korisnika Huaweja da baci komentar dali je Mate 10 Lite bolji i u cemu od Honor 7x,nesto gledam isti su a M10L skuplji za nekih 20-25e

Generalno su isti, osim što 7x nema dual prednju kameru, a i slabija je. Kažu da im displeji nisu istog tipa, ali ja ne verujem.

I na mts.
Kad ce oreo?

to i mene zanima, verovatno cekaju da malo krene prodaja p20 lite . Telefon je skoro isti kao mate10l

Da li se nekome desvalo da kada nesto radite na telefonu npr. ulazite u kameru ili neke datoteke da se telefon ukoci samo? Vec mi se dva puta desavalo a razlog mi nije jasan.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Meni se desilo dva puta da kad uključim BT, ukoči pa moram restart, inače ništa drugo.

Malopre sam skidao prevod za film i da ga prebacim na blutut samo je ukocio. Pre mesec dana da udjem u kameru da slikam takodje se ukocio.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Ja Bluetooth jos nisam ni koristio. [emoji1]
Ali to za kameru ima neki problem izgleda. Nijednom mi jos nije zakocio da bih morao da ga restartujem, ali vidljivo je da mi sporije otvara kameru, malo trza.

Ja nemam za sad tih problema...

I kod mene se desilo par puta da zablesavi kad uključim BT.

Da ga neureknem za ovih par meseci niti jednom se nije desilo da se zakuca.
Možda vas zeza neka aplikacija pa zbog nje štucne[emoji16]

Poslato sa mog "Huawei mate 10 lite-fableta:))"

Nazad
Vrh Dno