Šta je novo?

Huawei Mate 10 Lite

Mislim da debelo preteruješ. Izlazum iz besmislene rasprave...

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Kamera je korisna, do skora je bila zamena za DSLR, a primera nigde...
Usb c je korisna stvar, bar sto se tice nabadanja konektora ako nista drugo.
Takodje treba mu vecnost da se napuni baterija.
Ovako slab cipset bi i mogao da prodje da nisu ubacili skinovan android, pa nije sampion brzine, ume da stuca. O rock stable necu ni govoriti...
Sve u svemu kad su dohvatili cenu od 100k sa m10pro, ovaj mora da kosta bar 50k ma kakav bio...
Dok se to ne promeni, ostaje se na drugim kineskim markama, ovaj telefon je debelo precenjen

Majstore botuješ do zla boga...malo malo pojaviš se sa glupiranjem i maltretiraš ljude sa svojim filozofiranjem. Ako nemaš ovaj telefon nemoj ni komentarisati.Ja svoje mišljenje zasnivam na onome što imam ili sam imao a ti?.
I da, meni će biti dobra zamena za DSLR a ti zajedljivo laprdaj svoju demagogiju sa čipsetom,punjenjem i ostalim tricama o kojima samo lupetaš jer nikad nisi ni uživo video telefon a kamoli kupio ili koristio,neki od nas su normalni i normalno koriste telefon.

To što si ti još u pubertetu je tvoj problem...nađi neku cicu pa šilji na nju ili njega.

Ja telefon koristim najnormalnije a ne šiljim k... na nešto što nemam, primere slika imaš na prethodnim stranicama a ako hoćeš primere izvoli bajo iskeširaj pa daj primera koliko hoćeš.Pokaži nama jadnima kako mi grešimo svojim novim m10l kako on to ima katastrofa sve o čemu govoriš i ne glupiraj se ovde.

Majstore botuješ do zla boga...malo malo pojaviš se sa glupiranjem i maltretiraš ljude sa svojim filozofiranjem. Ako nemaš ovaj telefon nemoj ni komentarisati.Ja svoje mišljenje zasnivam na onome što imam ili sam imao a ti?.
I da, meni će biti dobra zamena za DSLR a ti zajedljivo laprdaj svoju demagogiju sa čipsetom,punjenjem i ostalim tricama o kojima samo lupetaš jer nikad nisi ni uživo video telefon a kamoli kupio ili koristio,neki od nas su normalni i normalno koriste telefon.

To što si ti još u pubertetu je tvoj problem...nađi neku cicu pa šilji na nju ili njega.

Ja telefon koristim najnormalnije a ne šiljim k... na nešto što nemam, primere slika imaš na prethodnim stranicama a ako hoćeš primere izvoli bajo iskeširaj pa daj primera koliko hoćeš.Pokaži nama jadnima kako mi grešimo svojim novim m10l kako on to ima katastrofa sve o čemu govoriš i ne glupiraj se ovde.
+1

Sent from my RNE-L01 using Tapatalk

Nemam komentar na objektivnost vas dugogodisnjih zadovoljnih korisnika.... :D:D:D

Nema potrebe za PM...možeš ovde sve da kažeš.Iskreno niti se potresam niti me je nešto uznemirilo, samo ne mogu da prećutim na tvoja s'vremena na vreme podbadanja...mora biti balans u mišljenjima.

Generalizuješ komentare pa tako i moj u pogledu DSLR...neću se ponavljati i ponovo pojašnjavati moj stav po tom pitanju.

Rekao si šta si imao o telefonu nema potrebe nastavljati se...koristi svoj drugi telefon i ne cimaj ostale istom pričom ,jer kao što vidiš deo ljudi(moram reći većina) se ne slaže sa tobom.Ovde se niko od nas ne pali na besomučna prazna testiranja brzine telefona,čipseta,kamere i td. Prosto mi penzioneri cenimo stabilnost i fluidnost sistema i hardvera ma kakav on to bio.

Lično mogu da biram koji hoću telefon ali eto ovaj moj je sasvim dovoljan. Nadam se da ćemo završiti ovu prepisku...nema potrebe da se nastavljamo,svima si rekao koje ti je mišljenje i nema potrebe više da se oglašavaš po tom pitanju pljuvanjem a sasvim si dobrodošao u konstruktivnom doprinosu.

Ja ću uvek...ali uvek da odgovorim na svakakav komentar koji mi se učini agresivnim jer smatram da je za takve komentare potrebna kontra kako bi bio nekakav balans.Prosto i jednostavno...završi sa ovim,više ne koristiš taj telefon i to je to, ako kriviš nekog od nas što si kupio telefon pa ti se nije svideo...to je tvoj problem.Ni ja ne volim Samsung i smatram da je precenjeno smeće za ono što nudi(da se ogradim sve osim poslednjih FS modela) ali ne idem u druge teme i ne pljujem po njima.

Poslednja izmena:
Imam Xperiu Z2, razmisljam da uzmem Mate 10 Lite... Ima li smisla, hocu li osetiti neki realni napredak?
U principu jedino sto me bas iritira na Z2 je ta "cuvena" kamera, koja na papiru jede zivu decu, a u praksi...nah, kako kad. Od veoma dobrog do skoro ocajnog.

Imam Xperiu Z2, razmisljam da uzmem Mate 10 Lite... Ima li smisla, hocu li osetiti neki realni napredak?
U principu jedino sto me bas iritira na Z2 je ta "cuvena" kamera, koja na papiru jede zivu decu, a u praksi...nah, kako kad. Od veoma dobrog do skoro ocajnog.
Imala sam Z3, ali mi je ovaj bolji što se kamere tice. Bices zadovoljan, ako ga uzmes

Sent from my RNE-L01 using Tapatalk

@Stanarevic nisam imao priliku da se igram sa Z2, imaš par ss-ova u temi sa slikama. Definitivno je kamera dobra, potrebno je izvesno vreme navikavanja ali sasvim dobro radi posao.Ja lično nisam očekivao ništa posebno od kamere ali iznenadila me je prijatno.

Ako je kamera prioritet, onda ovaj model definitivno nije dobar izbor.
Po danju moze da prodje, mada dosta detalja pojede. U losim svetlosnim uslovima je prilicno losa. Igrali su vise na foru 4 kamere, nego sto su forsirali kvalitet.
To je bar moje iskustvo... (da se ogradim).

U slabijem osvetljenju dosta bude mrljava. Nigde detalja. Da ima bar snapdragon procesor, pa da može da se ubaci Gcam. Inače ovako lep telefon, lepo radi, za nezahtevne korisnike sasvim ok za 250e.

Uff, 2:2 :)
Hvala svima, verovatno cu se ipak odluciti za kupovinu. Samo jos jedno pitanje, nisam uspeo da nadjem u diskusiji, mozda mi je promaklo - da li su primerci iz MTS-a otkljucani?

Uff, 2:2 :)
Hvala svima, verovatno cu se ipak odluciti za kupovinu. Samo jos jedno pitanje, nisam uspeo da nadjem u diskusiji, mozda mi je promaklo - da li su primerci iz MTS-a otkljucani?

Ako je dual SIM verovatno je otključan...moj prošli telefon(Telenor) je bio dula sim i bio je sim free.

Kao bivsi korisnik z2 , mate pravi po danu mnogo bolje slike, ali nocu zaostaje. Fluidnost je isto na strani m10l. Ipak je z2 star telefon. steta sto ne moze da se ubaci gcam :(

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Ako je kamera prioritet, onda ovaj model definitivno nije dobar izbor.
Po danju moze da prodje, mada dosta detalja pojede. U losim svetlosnim uslovima je prilicno losa. Igrali su vise na foru 4 kamere, nego sto su forsirali kvalitet.
To je bar moje iskustvo... (da se ogradim).

Ja stvarno ne znam da li vi imate neki kompleks ili je nesto drugo problem. Pre m10l sam imao desire eye, tad je bio zver od telefona, sve na max i dalje tera, da ga nisam fizicki ostetio(linija na ekranu tj napuklo staklo) i da mu sad baterija ne drzi kratko, ne bih ga ni menjao. 13mp i prednja i zadnja kamera( inace prednja je prva selfie kamera sa 13mp i prvi blic napred). Na m10l je zadnja odlicna, odlicne slike pravi kad je dobro osvetljena sredina, a nije toliko ni losa kad jr losije osvetljena. Preko noci sa blicem pravi solidne fotke, nista losije od FS telefona. Prednja u odnosu na prethodni htc jeste za nijansu losija u nocnim uslovima, ali to je zato sto je na htc-u dual led blic, a na ovom je single. Sto se rada telefona tice, telefon leti, ne kazem da nije zastucao nijednom( nzm sta vi pod stucanjem podrazumevate, ozbiljniji bag ili da zasecka malo, desavalo mi se u meniju da zasecka ako je mng aplikacija otvoreno, sem toga sve ok), igrice igram non stop, tako da u tom polju mogu reci da ne baguje uopste. Poceli su sad da ubacuju i podesavanja grafike kao na pc-u, shadow detail, water detail, low, medium, high..., nije bas u svim igricama sve na max, al to ni ne ocekujem od mobilnog koji je 270e. Telefon radi odlicno, pogotovo za taj cenovni rang

Ja stvarno ne znam da li vi imate neki kompleks ili je nesto drugo problem. Pre m10l sam imao desire eye, tad je bio zver od telefona, sve na max i dalje tera, da ga nisam fizicki ostetio(linija na ekranu tj napuklo staklo) i da mu sad baterija ne drzi kratko, ne bih ga ni menjao. 13mp i prednja i zadnja kamera( inace prednja je prva selfie kamera sa 13mp i prvi blic napred). Na m10l je zadnja odlicna, odlicne slike pravi kad je dobro osvetljena sredina, a nije toliko ni losa kad jr losije osvetljena. Preko noci sa blicem pravi solidne fotke, nista losije od FS telefona. Prednja u odnosu na prethodni htc jeste za nijansu losija u nocnim uslovima, ali to je zato sto je na htc-u dual led blic, a na ovom je single. Sto se rada telefona tice, telefon leti, ne kazem da nije zastucao nijednom( nzm sta vi pod stucanjem podrazumevate, ozbiljniji bag ili da zasecka malo, desavalo mi se u meniju da zasecka ako je mng aplikacija otvoreno, sem toga sve ok), igrice igram non stop, tako da u tom polju mogu reci da ne baguje uopste. Poceli su sad da ubacuju i podesavanja grafike kao na pc-u, shadow detail, water detail, low, medium, high..., nije bas u svim igricama sve na max, al to ni ne ocekujem od mobilnog koji je 270e. Telefon radi odlicno, pogotovo za taj cenovni rang

Nemoj to je greh reći za ovakav krš čipset,procesor i kameru :D popljuvaće te par njih pazi se :D

Ja isto mogu da potvrdim sve što si naveo...osim igrica pošto njih ne igram na talefonu.

Kvalitet kamere se ne određuje brojem piksela, nego kvalitetom fotografija. A njih u temi nigde. Toliko o objektivnosti vlasnika pomenutog telefona :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kvalitet kamere se ne određuje brojem piksela, nego kvalitetom fotografija. A njih u temi nigde. Toliko o objektivnosti vlasnika pomenutog telefona :)

Dosadan si sa tim...promeni temu i ne upadaj ovde ili daj nešto drugo/konstruktivno za priču osim pljuvačine.

Bilo je razgovora o tome nekoliko stranica nazad.

P.S. nauči da čitaš sa razumevanjem a ne sa mržnjom...čovek je pomenuo MP kamere prethodnog telefona i njegove karakteristike.

Toliko o tvojoj objektivnosti...i zapažanju.

Toliko i tvojih dokaza o bagovima na ovom telefonu. Slike necu da kacim jer ne zelim da se dokazujem, pogotovo ne nekom ko samo lupa i ni malo se ne razume.
Nisam puno telefona promenio( od 2012. sam na androidu, od prvog g300, posle s2, m7, pretposlednji desire eye i evo sad m10l, izuzev g300 ni sa jednim drugim nisam imao problema), ali sam puno drzao u ruci- od familije, drugara, u servisima i prodavnicama(sve iz samsungove s, a, j serije, sve iz htc m serije, poslednje gen huawei mate i p serije, asus, lg, kineze,... . Za ovih mojih 20g sam ih toliko cackao, popravljao( softver i hardver i na fs i na svim ostalim rangovima, od displejeva, tac skrinova, ulaza za punjenje, do ubacivanja cfw, ofw, preko stock recovery-ja, twrp-ja, rutovanje...), pored mobilnih i konzole, desktop racunare, laptopove, kamerice, po neki audio uredjaj... Mislim da sam itekako objektivan i kompetentan.

Imam jednu ponudu pa me imteresuje vase misljenje.Mogu da uzmem s7edge za 200e ali nema garanciju, istekla mu je u vipu. Da li da uzimam ili da ipak zadrzim m10lite sa 2 godine garancije u vipu?

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

S7 Edge za 200e? Proveri ti tu ponudu dobro, mnogo je cudno, pa i S6E jedva moze da se nadje za tu cenu.

S7 Edge za 200e? Proveri ti tu ponudu dobro, mnogo je cudno, pa i S6E jedva moze da se nadje za tu cenu.
Samo je za mene takva cena muz od moje sestre mi nudi tj. zet. Prelazi na s9+

Samo je za mene takva cena muz od moje sestre mi nudi tj. zet. Prelazi na s9+

Malo jeste niza cena, ali s obzirom da je od sestrinog muza, onda je ok. S6e moze za 170e da se nadje sad, s7e za oko 260e. Iskreno s7 se meni nikad nije dopao jer nista bitno nije doneo u smislu neke novine. E sad, da je jaci telefon od m10l, jeste, ali je i stariji, plus sto nemas garanciju. U sustini je tvoja odluka, a ne verujem da ces se zeznuti sta god da odlucis. Da sam ja u takvoj situaciji, izabrao bih m10l, ali od tebe zavisi

Sa m10l sam siguran sto se tice garancije i zadovoljan sam telefonom generalno. videcu, razmislicu nije mi hitno nista za sada.

Onda nema šta da razmišljaš. S7 jeste bolji telefon, umanjuje ga garancija i starost. A koliko mi se čini uskoro će i vrednost da se sroza pored s8 koji će polako da ide dole.

Generalno m10l radi apsolutno kako treba. Na poslu imam kolege sa s7e i s8+... apsolutno isti u radu. Jedino ih kamera razlikuje i eto ekran kome je važan.

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Au sine sto si ti neki naporan. Nije ti se svideo fon, napisao si to i shvatamo, videli smo isto napisano vec po deset puta sa tvoje strane. Ni meni se nije svideo iPhone X pa ne smaram tamo ljude i ne trujem temu i to iznova i iznova..

S7e je barem za klasu bolji od Mate 10 Lite, verovatno i vise. Jedine prednosti M10l su to sto je noviji i vise memorije.

Vrh Dno