Šta je novo?

Huawei Mate 10 Lite

Ako IGO ima za fhd rezoluciju, radiće bez problema.

brancic je pronašao i rešio problem.Meni je samo trebao deo sa dozvolama i bez problema mi je instalirao iGO sa prethodnog telefona.

Priča se da je na 7x krenuo update na emui 8 i oreo.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Cudno da su krenuli prvo sa njim na oreo posto je noviji model

Nije noviji. Koliko znam, na posebna tržišta se pojavio kad i M10L. Na tim tržištima je i krenuo update. Inače, izgleda je beta.

Evo ja da se pohvalim sa još jednim Huawei telefonom... Kako je pretplata supruzi istekla otišli smo da uzmemo neki telefon nakon ubogog Coolpad-a(koji je naravno bio zlatne boje i zbog toga privlačniji od ostalih :D ). Ono što smo planirali da uzmemo je bila neka Motorola ili Honor 8 Lite, naravno opcija gospođe je bila ''samo za dinar'' :D

Motorola nije više bila na stanju...H8L je morao da se doplati što nije bila opcija. Nakon polusatnog razglabanja i natezanja a moram reći i izuzetno ljubaznih i strpljivih prodavačica, predložile su nam Huawei P9 Lite mini za dinar.

Ljudi... telefon je komplet preslikan M10L! Naravno 2gb RAM-a i 16gb,3000mAh,single cam... (Qualcomm MSM8917 Snapdragon 425 Quad-core 1.4 GHz Cortex-A53 ,Adreno 308).

Neverovatno ali to malo čudo radi kao avion, senzor otiska prsta iste brzine,fluidnost sjajna,komplet sistem kao na M10L.
Desilo mi se par puta da štucne pri podešavanju ali ništa dramatično.Bikvalno spolja preslikan M10L...čak je odrađen i knock screen za otključavanje što na mom nemam a korisna je stvar.

Jedina manjkavost je manji ekran ali to je već druga stvar ali zaista je prijatno iznenađenje u toj klasi.

Meni su ga nudili. Došao po M10L, a nije ga bilo trenutno. Naravno odbio, nije mi odgovarao ekran - krštenica traži veći...
Ali sii dao dobru ideju, i mojoj ženi ističe ugovor.

Jedina manjkavost je manji ekran?

A chipset barem za klasu losiji, verovatno i vise, duplo manje ram i 4 puta manje storage, osetno slabija baterija, nikom nista?

P9 lite mini je barem dve klase losiji od M10 Lite.

Niko ne kaže da je bolji. Prosto je telefon za dinar za onoga kome je dovoljan.

Jedina manjkavost je manji ekran?

A chipset barem za klasu losiji, verovatno i vise, duplo manje ram i 4 puta manje storage, osetno slabija baterija, nikom nista?

P9 lite mini je barem dve klase losiji od M10 Lite.

Ja sam naveo koji je hardver u njemu i bateriju od 3000mAh što nikako nije ''osetno slabije''... generalno smatram da mogu izneti mišljenje obzirom da ga evo imam u kući i koristim ga u odnosu na nekog ko samo čita specifikaciju, malo sam u boljoj poziciji za komentarisanje ;)
A komentar je bio u dizajnu...liče kao jaje jajetu...

Bez šale telefon radi sjajno...u odnosu na ostale iz klase zaista je iznenađenje.Update je odmah po paljenju ponuđen...nakon njega sve je ok.

Mogu još da dodam da jasnoća u razgovoru,dobar zvuk slušalice i zaista fluidan rad daju nekako bolji osećaj generalno...kao da se radi o kvalitetnijem telefonu nego što jeste.

Prebacio sam se da je kod M10l baterija 4000mAh, greska :D

I ja sam tako bio odusevljen na prvu loptu sa P9 Lite(koji je svakako bolji od P9 Lite mini), nakon toga sam video koji haos pravi ram menadzment na Emui sa 2GB posle nekog vremena, pa i vise nisam toliko odusevljen. U principu P9 Lite mini je P9 lite sa primetno losijim chipsetom, a chipset je jedna od boljih karakteristika ovog modela. Pored Nokia 5 recimo, nikom ne bih preporucio P9 Lite mini(a ni "normalan" P9 Lite, realno).

Ne znam koja je cena P9l mini, ali Honor 8 Lite, Nokia 5, Motorola Moto G5(S) su dosta bolji i kompletniji uredjaji od njega. Mate 10 lite je prica za sebe, klasa iznad ova tri, dve klase u odnosu na mali P9l, bez gledanja na cenovni rang :D

Poslednja izmena:
Realno jeste tako...ali za ljude koji nisu yahtevni korisnici i koji maksimum telefon koriste za mail,fb i standard GSM opcije...prosto dobro dođe za 1 dinar.
Sve modele koje si navel a dodo bi i Nokia 6 bili su u mojoj glavi opcija...ali gospođi je toliko važan telefon da se nije odvajala od zamisli od 1 dinara :D

Šta znam...imao sam ranije H5X(bio je drugi telefon pored iPh6 koji je otišao na doboš zbog skupljanja finansija za venčanje pa je on ostao kao primarni) koji me je jako razočarao, toliki promašaj nisam skoro video i baš sam bio skeptik u pogledu Huawei 2gb RAM-a a i Android platforme generalno u midrange segmentu.Evo nakon uzimanja M10L sasvim sam promenio mišljenje...pa je moje poređenje i ovog malog Huawei-ja iz te perspektive.

Ne znam gde drugo da postavim ovo pitanje.
Potrebno mi da promenim zvuk jedne posebne aplikacije. Konkretno bih promenio zvuk Instagram notifikacija, da se razlikuje od ostalih jer me mnogo smara, a ne znam kako.
Pretpostavljam da ima ta opcija u samom sistemu, a ako nema, jel ima mozda neka aplikacija koja to moze da obavi ?

Pozdrav svima,
Ovde jos jedna vlasnica M10L i HONOR 8.
Da napišem prvo da sam jedna od onih koje ne mogu dati za fon više od 300e (osim ako ga ne dobijem :D) i koja je neljubitelj IOS-a zbog čudnog sopstvenog stava, ne iz neznanja :D
Informaticar sam po struci pa se malo i razumem u I've stvari ;)
Elem, htela sam samo da se pridruzim zajednici, a počela da pišem esej.. :D

Huawei Firmware Finder mi javlja da ima novi update od 14.03.2018. verzija B134. FullOTA od 2.28GB.

Noviteti (citat):
Ovim ažuriranjem se unapređuje bezbednost sistema putem bezbednosnih zakrpa kompanije Google.
[Optimizacije]
Integriše bezbednosne zakrpe kompanije Google objavljene marta 2018. godine radi poboljšanja bezbednosti sistema.

Ne želim da probam dok ne dođe zvanično.

Samo zvanicno kod androida. Inace telefon je odlican.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
Ovde jos jedna vlasnica M10L i HONOR 8.
Da napišem prvo da sam jedna od onih koje ne mogu dati za fon više od 300e (osim ako ga ne dobijem :D) i koja je neljubitelj IOS-a zbog čudnog sopstvenog stava, ne iz neznanja :D
Informaticar sam po struci pa se malo i razumem u I've stvari ;)
Elem, htela sam samo da se pridruzim zajednici, a počela da pišem esej.. :D
Dobrodošla [emoji4] neka te lepo služe!

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Jel postoji način da se prebace aplikacije na sd karticu ili ovde nesto nije kako treba?[emoji848] Malopre sam pokusala, ali bezuspešno

Sent from my RNE-L01 using Tapatalk

Dobrodošla [emoji4] neka te lepo služe!

Hvala, mickk [emoji258]
Honor me prijatno iznenadio imam ga već 1,5 god. Pre njega sam imala Sony Z3. Za ovaj M10L čitam ovde, njega nisam dobila, pa šetala po forumima da vidim da se nisam zaletela, uzela sam preko Telenora

Jel postoji način da se prebace aplikacije na sd karticu ili ovde nesto nije kako treba?[emoji848] Malopre sam pokusala, ali bezuspešno

Imas internu memoriju od 64gb sto je dovoljno. Imas i mogucnost ako neces dve sim kartice onda stavljas umesto sim karice, memorijsku karticu u isto leziste.
E sad kako ide prebacivanje ne znam jer nemam memorijsku.

Imas internu memoriju od 64gb sto je dovoljno. Imas i mogucnost ako neces dve sim kartice onda stavljas umesto sim karice, memorijsku karticu u isto leziste.
E sad kako ide prebacivanje ne znam jer nemam memorijsku.

Imam, to i hoću. Prepunim ja to svacim.
Nemam dve sim, ovaj podržava samo jednu

KOliko ja znam mate 10 lite u telenoru imaju samo singl sim, tako da nema mesta za memorijsku, samim tim sve ide na memoriju telefona.

KOliko ja znam mate 10 lite u telenoru imaju samo singl sim, tako da nema mesta za memorijsku, samim tim sve ide na memoriju telefona.
Telenor daje singl sim ali ima i slot za micro sd karticu.

Firmware finder javlja da ima i B135 update:
Citat:
Ovim ažuriranjem se unapređuje bezbednost sistema putem bezbednosnih zakrpa kompanije Google.
[Bezbednost]
Integriše bezbednosne zakrpe kompanije Google objavljene aprila 2018. godine radi poboljšanja bezbednosti sistema.

Finder ovo saznaje sa Huawei servera. Baš me zanima kad će se nešto pojaviti kod nas. Nije da mi treba update, već znači kad vidiš da proizvođač nešto radi.

Treba mi pomoc, imam m10l i sennheiser cx300 II kao i kolega sa foruma. Je l mogu i ja da dobijem ta podesavanja za histen sound posto je zvuk za jedno 30-50% tisi u odnosu na prezhodni fon htc desire eye. Htc u sustini ima najjaci izlaz za sluske i softverski dodatak boomsound, ali nisam ocekivao da ce biti ovolika razlika u zvuku. Sve sem toga je izvanredno, telefon je zver po pitanju performansi. Kamera i displej takodje izvanredni, a bogami i zvuk na zvucniku(iako je neko rekao da je na njemu losiji, a da je na sluskama bolji, kod mene je obrnuta situacija. Pricam u odnosu na htc)

Da se odmah razumemo, nije ni ovo lose, ne cujem nista sto se oko mene desava, ali je dosta slabije od htc-a

Histen ti se aktivira u podesavanjima. Podesavanja-zvuk-histen

Ma znam, jesam i cackao malo po histenu, ali i dalje ni priblizno htc-u.
P. S. Nisam laik inace, razumem se u tehniku-audio, racunare, telefone...

Nazad
Vrh Dno