Šta je novo?

Huawei Honor 5X

Reklamirali sniženje od 10 000 a kod ovog nešto upola, vreme mi je da menjam operatera.

Druze slabo ti to citas. dakle kad je bila promocija jasno je pisalo da je snizenje DO 10000 din,sto znaci max je toliko i naravno da ce skuplji telefoni imati toliko snizenje,ali ne i ovi srednje klase. Za ovaj je bio oko 4000 snizenje.

@tolero u telenoru imaju sa belim napred i sa crnim napred,nemaju onaj zlatni jedino.

Poslednja izmena:
Sinoć sam instalirao CM. Za sada je sve ok, ne mogu još ništa da kažem za bateriju, znaću više sutra o tome. Ukupno, ako radi kao i do sada, biće dobro.
Prodisao sam od kad više nemam onaj emui. :)

Sinoć sam instalirao CM. Za sada je sve ok, ne mogu još ništa da kažem za bateriju, znaću više sutra o tome. Ukupno, ako radi kao i do sada, biće dobro.
Prodisao sam od kad više nemam onaj emui. :)

Aj javljaj utiske,a ne bi bilo lose i koju fotku da okacis da vidimo na sta to lici ;)

Evo par snimaka ekrana. Čist android. Imao sam to isto i ranije, pa sam navikao. Root je mnogo dobra stvar prvenstveno zbog Adaway :)
Za sada sam baš zadovoljan, ali rano je još; da vidim nakon par dana, takođe i bateriju moram da proverim kako traje jer sam sinoć kasnio instalirao sistem, a danas nisam telefon koristio onako kako inače koristim da bih mogao da uporedim.
Ono što ne radi baš najbolje je senzor ambijentalnog osvetljenja, tako da malo kasni sa zatamnjivanjem ekrana kada uđem u prostoriju koja je slabije osvetljena. Ali nije ništa strašno.
Drugo, kao što je i napisano na xda forumu, nema HDR mod u foto aplikaciji.
Pozivi su OK, danas nisam imao problema sa mrežom i prebacivanjima između tipa mreže.
Napisaću dalja iskustva...
Da dodam samo, senzor otiska prsta radi odlično.

Evo i link za dve fotografije koje sam danas uslikao; jedna izbliza, druga izdaleka :) LINK

0.png 1.jpg 2.jpg

Poslednja izmena:
Kako radi dual sim na CM?
Mogu li se setovati razliciti ringtonovi na SIM1 i SIM2?

To radi kako treba. Brzo se može promeniti i glavna kartica (preko koje ide internet). Mogu se setovati različita zvona.
Mislim da će trajanje baterije biti isto ili slično kao na emui. Do sada baterija je na 40% nakon 3h ekrana. Jedino za to nisam bio siguran kako će biti, odnosno bojao sam se da ne troši mnogo. Za sada nemam nikakvih razmišljanja za povratak na emui.

Mislim da je trajanje baterije manje za nekih 10% ili možda malo više, u odnosu na stock rom. Tako mi za sada deluje.

Pozz ljudi, vidim da par vas vec flesnulo cm13, pa kakav je, kako radi, ima li bagova, kamera, blutut, sve radi ok? Ubacio bih malom burazeru, sad se azurira na Marshmallow, pa za par dana javite utiske, vidim da su zvanicno poceli pre 2 dana.

Poslednja izmena:
Ja sam primetio da baterija malo kraće traje (u prethodnom postu). Kamera nema HDR mod, a dve slike koje sam na brzinu uslikao možeš pronaći na liku na nekoj prethodnoj stranici. Bluetooth, wifi, mobilni internet, pozivi, sve radi kako treba. Pisao sam da senzor ambijentalnog osvetljenja ne radi baš najbolje, pa samim tim malo kasni sa zatamljivanjem i osvetljavanjem ekrana pri promeni osvetljenosti u prostoriji.
Sistem je brz i stabilan, po mojem iskustvu dosta bolji od stock rom-a. Juče sam postavio i neku vrednost za zRam, promenio vrednosti za LowMemoryKiller i to je vidljivo; telefon se ponaša kao da ima više Ram memorije i mnogo bolje drži aplikacije otvorenim u pozadini.
Sve u svemu, mogu da kažem da je telefon bolji sada :)

Jedne stvari koje nema u Rom-u je da se ne može pojedinačno isključiti SIM kartica.
Edit: dalja ažuriranja su OTA.

Poslednja izmena:
To će možda da se pojavi OTA za nedelju dve

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Desp ajde napiši ili daj link za najednostavniji način da se instalira CM

Ovde je objašnjeno kako da otključaš bootloader i kako da instaliraš TWRP i SuperSU. >LINK<
Ovde imaš i lepo video uputstvo za kompletan proces >LINK<
Ovde, u delu Preparation, pogledaj da li dobijaš rezultat koji treba da bi mogao da instaliraš CM13. Pošto na telefonu već imaš MM, trebalo bi da bude OK. >LINK<
Na ovom linku imaš sve gde ćeš skinuti ROM, kao i GApps. GApps instaliraj odmah kad i ROM (ima i to prikazano u onom videu gore). >LINK<

Mislim da je najbolje da instaliraš build od 02.08. ili 04.08. Ovaj najnoviji od 06.08. mi deluje nekako malo lošiji, mada je možda samo moj trip.

E sad, cena slobode je sledeća :)
- Ona futrola sa prozorčetom koju si ovde pokazao, neće raditi kao na stock romu (piše da nije podržana, ja nemam da probam)
- Baterija traje kraće za oko 10-15%. Skoro sam ovde postovao kad sam imao SOT blizu 6h, a danas sa mislim istim ili jako sličnim korišćenjem oko 5h15min
- Pisao sam o senzoru ambijentalnog svetla
- Za sada se ne može pojedinačno sim kartica isključiti (ako koristiš dve sim kartice), kao što može na stock romu
- HDR foto nije podržan

A slobodom dobijaš, između ostalog, i to da možeš da uključiš zRam, pa da se telefon ponaša kao da ima malo više Ram memorije.
Ima na ovom forumu malo o tome OVDE.

Edit:
Najviše sam se namučio na Huawei sajtu da dobijem kod za otključavenje bootloadera. Uspeo sam iz X pokušaja, na Edge browser-u, kad nisam uključio prevod sa kineskog.
Kad instaliraš TWRP, obavezno napravi backup stock roma i sačuvaj ga negde na sigurnom, da se možeš vratiti ako budeš hteo ili ako baš zatreba (servis i sl.)

Poslednja izmena:
Hvala za info. Malo ću da sačekam. Ta futrola mi je još in pa dok je izgustiram :'(

Verujem da će i to brzo da srede, te da nećeš morati još dugo da čekaš. Do pre 15tak dana ni senzor otiska prsta nije radio, a sada su u principu sve bitno dosta dobro odradili.

E to sam video negde

Ipak, akp neko bude instalirao CM, treba da instalira najnoviji (danas je to 20160806), jer je ovaj build Stagefright čist. Prethodni nije bio.
uploadfromtaptalk1470519992650.png

Ipak, akp neko bude instalirao CM, treba da instalira najnoviji (danas je to 20160806), jer je ovaj build Stagefright čist. Prethodni nije bio.
Pogledajte prilog 206497
Imas mozda link za back to stock, ako negde zapne da se sve 100% vrati na stock, kao recimo RUU kod HTC ili Odin kod Samsunga, za kiw-l21, ja sve sto sam nasao je za l24(usa verzija).

Sent from my m8 using Tapatalk

Imas mozda link za back to stock, ako negde zapne da se sve 100% vrati na stock, kao recimo RUU kod HTC ili Odin kod Samsunga, za kiw-l21, ja sve sto sam nasao je za l24(usa verzija).

Edit: zab'o Tapatalk, pa cu ovde, nasao sam stock recovery a imam i twrp backup, radi super cm13, al' treba jos peglanja.
779b9f5e146231970298696a0b6e6a96.jpg

Naravno, treba tu još peglanja. Ja sam primetio da mi dosta usporava kad koristim Chrome. Tako da sam se sada prebacio na Chromium koji stiže uz rom.

Baterija izgleda bolja na CM.
cfb2ced54cb339872a9ab2a4d4f6fbd6.jpg

Ja sam danas provalio da je neki "Basic Daydreams" trošio bateriju ko nenormalan. Kad sam pogledao, baterija je bila na oko 60℅, a taj proces je bio prvi po potrošnji. Potrošio je do tada oko 20℅ više baterije od ekrana. Od tada je na disable, pa uporediću sutra kako traje.

Jel stigao nekom ovaj B340 apdejt

Poslato sa Huawei Honor 5X uz pomoć Tapatalka

Jok i ja to cekam,zanima me prvenstveno jel samo bezbednosna zakrpa ili ima i nekih drugih ispravki.

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Bio sam malopre na njihovom sajtu. Tamo je i dalje B330

Jel na ovom telefonu fabrički nalepljeno neko zaštitno staklo? Video sam nekoliko primeraka od ljudi koji su prvi vlasnici, navodno nisu ništa lepili a na displeju je neko vrlo tanko staklo...

Nazad
Vrh Dno