Šta je novo?

Huawei GT/GT2/GT2e/GT2 Pro

Crko senzor. Nosis u pro mobi cini mi se.
Danas sam aktivirao Outdoor Walk workout i u informacijama ,između ostalih, prikazao je približno realnu nadmorsku visinu
(895metara).
A kada pokrenem Barometer, default aplikaciju, niti prikazuje barometar ,niti Altitude,.oba su na nula (0).
Skin ,takođe prikazuje nulu (0).

Pozdrav,
Uzeh gt2pro, zanima me kako najbolje da ga povezem sa Xiaomi telefonom?
Huawei Health app.
Nema ga na play store-u. Moraš da preuzmeš .apk direktno sa sajta.
Xiaomi ima isto odličnu app, msm da se zove Xiaomi Fit, ali nisam siguran da li možeš da je povežeš sa satom?
Obrnuto sigurno znam da ne može. Jer sam probao da povežem Xiaomi Band 6 sa Huawei Health app i nije moglo.

Ne mogu da prosledim notifikacije na sat.
Ako pokusam da "eneblujem" notifikacije u "heltu" na kraju dobijem poruku "restricted setings" preko ekrana gde je slajder za notifikacije healt app.
Jednostavno android 13 ne dozvoljava promene ,ako se app instalira van play stora.To je problem,izgleda.

Xiaomi 11 lite telefon,gt2 sat.
Sve je radilo dok nije stigao miui 14 juce...

Imam GT2 i ne radi mu pedometar...evo drugi dan ne "hvata" sve korake, zakuca na nekom broju tip 4000 koraka i nebitno sto se ja krecem on stoji...
Posle nekog perioda ponovo pocne da radi pa se zaustavi.

Resetovao sam sat, ali i dalje imam problem.

Sta raditi

Screenshot_2023-02-25-12-16-34-783_com.huawei.health.jpg
Imam problem sa aplikacijom koja ocitava korake koji su abnormalno veliki, dok na satu pokazuje realan broj koraka. Ima li neko resenje ovog problema?

⬆️⬆️⬆️ Možda i najbolje definisan odgovor za sve koji traže da kupe pametan sat!

Prvo odlučite šta želite, pa zatim tražite shodno svojim potrebama. Ja sam skoro uzeo GT2 pro. Vodio sam se isključivo sledećim stvarima... Tražio sam što "manje pametan sat"! Dakle trebao mi je pre svega SAT, pa onda sve drugo. Nisam ni jednog trenutka očekivao od sata da ću moći sa njega da odgovaram na Viber poruke. Besmisleno je...

Dve stvari su mi bile ključne. Kvalitet izrade i autonomija baterije. Ovaj sat ima oba. Za sada kvalitet deluje sasvim zadovoljavajući u odnosu na ostale koje sam imao prilke da držim u rukama, ali realno kvalitet se može oceniti tek nakon nekog vremena pa ću ovde stati.

Autonomija je malo manja od deklarisane 2 nedelje, ali ja to pravdam time što mi je sat još uvek nov pa ga non-stop čačkam. Uostalom, i to ćemo videti nakon nekih godinu dana korišćenja.

Sat za sada radi savršeno i u svemu prema deklaraciji... Sa izuzetkom jedne stvari! Zato i pišem :)

Da li se još nekome dešava da sat prima notifikacije i kada je bluetooth isključen?? 🤣🤣🤣

Znam da suludo zvuči, ni sam nemam objašnjenje osim da nekim čudom bluetooth i dalje radi u pozadini iako meni prikazuje da je isključen.

Dobijam sve notifikacije kao i kada je uključen, jedino kada primam poziv imam opciju samo da odbijem poziv, dok kada je uključen BT mogu i da se javim i da odbijem. To je jedina razlika.

U nastavku su date specifikacije:
Sat: Huawei GT2 pro-9ea (VID-B19)
Telefon: Huawei P30 (ELE-L29)
Healt app v. 13.1.1.300

Na netu sam našao samo jedan sličan slučaj gde se lik obratio Huawei support-u sa istim pitanjem i oni mu nisu konkretno odgovorili na 3x postavljeno direktno pitanje. Primetio sam samo da i on ima Huawei P30 telefon. Možda tu leži kvaka?

Koga interesuje ovde je LINK sa prepiskom.
Niko da odgovori...

Da li se još nekome dešava da GT2 Pro dobija notifikacije sa telefona čak i onda kada je Bluetooth isključen???

Ne. Moguće je da ponavlja notifikacije koje je dobio dok je sat bio povezan na telefon.
Ne. Stižu sve nove poruke i sve notifikacije (alarm, kalendar, mail)
Jedina razlika u odnosu na to kada je BT uključen je da ne mogu da primam pozive (imam samo opciju da odbijem poziv, ne i da se javim) i ne radi opcija find my phone.
Naravno kada uđem u health app podaci nisu sinhronizovani.

Dobar dan. Pozdrav svim članovima foruma. Nov sam ovde, pa mi treba vaš savet.
Dvoumim se izmedju 2 sata Huawei GT2 pro i Huawei GT3 pro 48mm modela.
Da li je GT3 pro toliko bolji od GT2 pro modela ?
Hvala unapred

Imam problem sa Huawei gt2 pro
Baterija jako slabo drzi , a sat je star oko 10 meseci
Uradio sam i vraćanje na fabričko podešavanje , uključeni blutut stalno , spo2, stres , frekvenca srca , spavanje , obavesti od vibera i sms poruka . Baterija posle svakog punjenja sve krace traje .
Skinuo sam sat sa punjaca u sredu oko 14h i sada je baterija na 40% . U početku je stvarno bilo da zaboravis kada si je napunio , a sada potseća na samsungov sat .
Ima li ko neki dobar savet sta uraditi , a da nije nošenje sata u servis .
Hvala

Factory reset, ako to ne pomogne onda servis jedino ostaje.

Ne pomaze evo sada je 21% baterija , a kada sam pisao prethodni post bila 41%
Dođe mi da ga razbijem u pravom smislu reci
Sad cu jos jednom da ga napunim i ako bude ista situacija u Promobi na Terazijama

Probaj prvo hard reset, možda se nešto zaglupelo.

Ženin Garmin nekoliko ciklusa nije mogao da se napuni preko 50%. Ostao uključen WiFi i kada dodje do 50%, krene u nedogled da pokušava da sinhronizuje Deezer. Nema šta da sinkuje, ali kao da prestane da puni i da vrti taj sync pokušaj u krug.
Kada sam isključio WiFi, momentalno je nastavio da puni i napunio se do kraja.
Uključivanje WiFi nije vratilo problem.
Nešto se bilo zaglupelo.

Sad sam ga resetovao , pa ponovo napunio i povezao sa telefonom . Videcu dokle ce izdrzati

Izdrzao je 8 dana i na 15% sam ga stavio na punjenje . U svakom slučaju bolje od 2 dana - da sam to hteo kupio bih samsung 4 ili aple
Šta mislite o tome , kad sam ga kupio nepunih godinu dana ranije - guro je preko 10 dana rada
Hvala

Ovih dana je tačno dvije godine kako sam ga uzeo (Gt2 pro). Bukvalno mi radi kao prvog dana. Kad sam manje aktivan baterija bez problema izdrzi oko 11-12 dana. Ako ne i više. Očigledno da taj tvoj model ima neki problem. Baterija,neki od senzora....itd.

Stigao mi je apdejt na telefon i sad imam problem sa notifikacijama na satu. Neda mi da ukljucim notifikacije. Kako da resim ovo?

Prilozi

• Screenshot_2023-04-17-01-31-45-963_com.android.settings-edit.jpg
    Screenshot_2023-04-17-01-31-45-963_com.android.settings-edit.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 82
Probaj Setings-Apps- nadji Huawei health aplikaciju - otvori-klikni na one tri tačke u gornjem desnom uglu i daj im sve dozvole

Ne mogu da prosledim notifikacije na sat.
Ako pokusam da "eneblujem" notifikacije u "heltu" na kraju dobijem poruku "restricted setings" preko ekrana gde je slajder za notifikacije healt app.
Jednostavno android 13 ne dozvoljava promene ,ako se app instalira van play stora.To je problem,izgleda.

Xiaomi 11 lite telefon,gt2 sat.
Sve je radilo dok nije stigao miui 14 juce...
Isti problem i ja imam

Da li se hard reset radi za gt2 pro u setting > reset? Ili je to soft reset?

U svakom slucaju pokrenuo sam ga ali sam zaboravio kako sam nasao resenje za instalaciju tema na satu jer mi je sada nesto ponisteno samo mi nije jasno sta kada nisam dirao aplikaciju. Health je instaliran preko appgallery koji sam skinuo kao apk.
Sada sam instalirao onaj hwcore ali nisam siguran da mi je on bio neophodan.
Samsung a52s je inace mob.

Inace nisam zadovoljan kako neke stvari obavlja. Zena gt3 ima, ukljucimo zajedno pracenje, idemo uporedno meni pokaze za skoro 2km vise, isto i koraci, bez problema pokaze da sam presao 10k a realno je za par hiljada manje. Na Fruskogorskom maratonu, borim se za vazduh na usponima a on mi pokazuje puls oko 90, dok onda na normalnom hodanju pokazuje mnogo vece otkucaje, spavanje mi se ucinio da dobro radi ali kada sam se budio vise puta u toku noci i nisam mogao da nastavim da spavam, detektuje samo budjenje ali ne i da sam bio budan pa onda evidentira da sam ustao tek kada malo duze setam dok u grafikonu pokaze da sam spavao u periodu dok sm bio budan,.... nema bas neku svrhu na ruci tokom spavanja. A ne znam sta bi moglo da mi pomogne sto znam koliko sam bio u rem-u, dubokom spavanju itd.
I licno mi smeta sto kada se ukljuci don't disturbe iskljuci i alarm, dok na gt3 ta opcija ne zavisno radi.
Prednost mu je baterija i veliki domet kada ste udaljeni od mobilnog.

Imam GT 2 PRO skoro godinu dana . Prvo je sve ok radilo , pa baterija se brzo praznila što sam rešio resetom sata , a sada malo malo kad udjem u aplikaciju Huawei zdravlje piše mi da se sat povezuje , a notifikacije uredno stižu . To sam od skora primetio . Da li je to ok ili nešto opet ne valja
Hvala

Od jutros mi se po ivici ekrana pojavilo ovo. Kao da je ušao vazduh ispod zaštitnog stakla,kojeg inače nemam. (Bez ako je fabrički ugradjen a da ne znam). I dosta brzo se širi. Zna li ko u čemu je problem?

Prilozi

• IMG_20230509_150737.jpg
    IMG_20230509_150737.jpg
    133.5 KB · Pregleda: 83
Ako imas garanciju reklamiraj. Odlepljuje se staklo od ekrana...

Prije bih rekao da se odlepljuje staklo. Juče sam ga reklamirao, 5 dana prije kraja garancije. 😀

Od jutros mi se po ivici ekrana pojavilo ovo. Kao da je ušao vazduh ispod zaštitnog stakla,kojeg inače nemam. (Bez ako je fabrički ugradjen a da ne znam). I dosta brzo se širi. Zna li ko u čemu je problem?

Već sam pisao ovde u temi, meni na 2 sata se to pojavilo (gt2e), jedan zamenjen, ovaj drugi nosim već godinu dana tako i radi

Prilozi

• IMG_20230510_100949.jpg
    IMG_20230510_100949.jpg
    125.2 KB · Pregleda: 56
Vrh Dno