Šta je novo?

Huawei G300

Јао брате бар да си узео неки поуздан тел.Мој друг га рестартује сваки час (школски) :mad: страшно :)

Moj drug kaze da su ti kinezi svi sr.anje i da su najbolji samsung, htc i ajfon i da ne treba da mi bude zao kad im dam 3 puta vise para. Moraju i oni 'leba da jedu :D

Dobro de, još uvek je koliko para toliko muzike. Nisu bez razloga jeftiniji, ali nije tačno da su loši telefoni u pitanju. Njihovi flagship modeli nisu ništa jeftiniji od HTC i Samsunga, tako da i to mnogo govori o tome gde se pozicioniraju.

Aman ljudi, pa sve se sad vec pravi u Kini. :p A htc? Tajvan? U cemu je razlika? :D
Salu na stranu, i ja sam sa RAZRa presao na G300 i odusevio sam se. Sledeci planiram da uzmem neki dual SIM i ciljao sam na G500, ali ga je nemoguce nabaviti kod nas tako da je trenutno prvi na listi OT-997D. :D

htc one v je taman duplo skuplji nego g300 a ISTI su
Nisu isti... One V ima jaci cipset, bolji GPU, skuplje materijale koriscene pri izradi, bolju kameru i jos neke gluposti i naravno ime.

Poslednja izmena:
Apsolutno se slazem sa tim. :)
Btw, ja sam na ovom telefonu imao do sada jedan jedini restart i to zato sto je konstantno radio 5 dana, a moj nacin kiriscenja aparata je daleko od laganog. Restartovao mi se posle tih pomenutih 5 dana dok sam slusao muziku, u isto vreme visio na Tapatalk-u i nazvala me zena. Samo je zacutao i izbacio splash screen. :D Jadnicak. Vec mu je bilo dosta.
Zato mu bacim jedan restart na dan, dva i radi odlicno. :)

Poslednja izmena:
Јао брате бар да си узео неки поуздан тел.Мој друг га рестартује сваки час (школски) :mad: страшно :)

Njah... Ljudi, među kojima sam i ja su u međuvremenu zaboravili za šta služi telefon... Shvatio sam da je vreme da uzmem "običan" telefon kada sam kao zavisnik visio na internetu i svaki dan proveravao vesti o androidu i čitao kada će da izađe nova verzija softvera, da li mi laguje 0.1 s ili 0.2 s, što je u suštini nebitno... Problem je što danas gde god da odeš ljudi svuda gledaju u telefone, isključili su se totalno iz svog okruženja... tako da... ovo je moj način da malo iskuliram sa novim tehnologijama...

P.s. pozdrav za vas školarce :)

tvoj drug je ili dobio neispravan telefon ili ga je unistio.... :/
Можда је убо неки баговит примерак, не зна он да уништи телефон само зна да промени wallpaper :D
@Skyfall :p

Poslednja izmena:
Ja moram da se pozalim da mi se telefon ponekada restartovao sam od sebe i po 3x dnevno... toliko puta ga ja vidim da se restartuje a ko zna koliko se puta restartovao da nisam primetio...

Ali... To se desavalo dok nisam presao sa b935 (ako je ta verzija, mrzi me da proveravam) na b952... I siguran sam da je taj restart pravila neka aplikacija koja je bila instalirana a ne hardverski problem... Tako da sada sljaka kao sat :)

I imam jedno pitanje... Mnogo mi je konfuzan ovaj sistem funkcionisanja na androidu za kontakte... Ja imam svoje kontakte na teleofnu koje sam preneo sa starog telefona putem csv fajla... Telefon je povukao sve kontakte sa gmaila - tacnije sve email adrese na koje sam ikada poslao mail ili primio mail, a to nije mali broj jer taj mail koristim od samog starta gmail servisa... Sta ja da radim sa tolikim haosom sad? mogu da prikazem samo phone kontakte ali bih hteo da joinujem brojeve telefona sa gmail nalozima cisti da bih imao i sliku za taj kontakt... Ali svaki put mi se u imeniku pojavi neki novi/stari kontakt sa gmail-a i non stop moram da sredjujem imenik...
Druga stvar... da li nekako kontakte sa teleofna mogu da prebacim na gmail server da ih imam tamo backup-ovane?

Evo sad vidim da imam jedan broj telefona na gmail koji sam danas dodao u telefon... ali od 300-400kontakata u telefonu na gmailu imam mozda 100

Poslednja izmena:
Na kompu kucaj google contacts, uloguj se pa tamo namesti sta hoces sa kontaktima, pa ona idi na fon pa iskljuci pa ukljuci sinhronizaciju za kontakte i posle u imeniku imas negde display options ili tako nesto pa onda tamo stavi da ti prikazuje kontakte sa brojem i samo sa google naloga, a novi broj kad ubacujes on te uvek pita create contact under i ti stavi gmail iliti google nalog, i kontakti ce ti biti uvek sinhronizovani sa gmailom :)

to znaci da treba da prekucam 300-400kontakta na google? ma daj...
Mogao bih da sve kontakte sa telefona kopiram na google... google mislim da ima auto join contacts...

Poslednja izmena:
Naravno da ne znaci da treba da prekucavas kontakte, samo ukljucis sinhronizaciju ako nije ukljucena i za nekoliko minuta ce biti na gmailu pa im pristupis preko kompa i radis posle ono kao gore.

Moraces svaki pojedinacno da merge-ujes... To sam ja odradio na pocetku, kada sam imao 100-150 kontakata i sad kad ih dodajem stavio sam po default-u da mi stavlja automatski na google... Jedno jutro napravis kaficu i polako...

Ili jedno vece to radim do 1... kao sada npr :)
Zavrsio sam... Kopirao sve na google pa sredjivao... Problem mi je bio sto sam uspeo ranije da merge-ujem phone i gmail kontakte i tako sam napravio haos u imeniku :)

jel zna neko možda kako se zove ovaj font koji su koristili u ics b952? mnogo mi se sviđa, prebacio bi sve da mi bude taj font... :)

edit: sad izguglah nešto, roboto, videćemo da li je to to...

Mislim da nije problem ni do interne memorije ni do SD kartice,jer ima mesta i na jednoj i na drugoj a opet se problem javlja.Kontam da je jedino do RAM memorije,tj 512 mb je malo za ICS jer sami procesi koji idu u pozadini jedu dosta memorije jos ako nešto instaliraš...Jedino uređaji sa 1 GB RAM-a mogu glatko da guraju zadnju verziju Androida tj u ovom slučaju ICS 4.0.3.

A kako mi ostali koji smo na ICS-u nemamo tih problema???

Ed, smanji DPI malo i nece ti pola ekrana zauzimati address bar na chrome-u, a sto se tice 3G-2G... I ja koristim 2G vecinu vremena, ali kad hocu da koristim internet onda upalim 3G, kasnije kad zavrsim vratim na 2G

to bi sve bilo ok kad mi telefon ne bi gubio signal i ponovo ga vatao kad menjam 2g 3g. ode pola minuta na to, a hocu samo da procitam forum nesto. opera mini stranicu foruma ucita u 20kb, a brzina za to mi je preko 2g vise nego dovoljna... plus mi odgovara ono lomljenje teksta koje samo opera od svim browsera ima. nije mi jasno kako naprave browser za mobilni, znaju da je ekran mali, a ne naprave lomljenje teksta, nego moras da skroluješ levo-desno da bi čitao... bzv. drugo, užasno me nervira što stock i chrome zahtevaju da se vidi ta statusna linija, opera lepo full screen i surfuj kolko oćeš. ostaje opera na tronu još neko vreme, dok se ostali ne opamete i ne nauče kako se pravi browser za mobilni.

Hmmm, ja na stock browseru imam labs opciju koja stavlja browser u full screen... Kad skrolujem dole nestaje adress bar, kad se popnem na vrh strane ponovo se pojavljuje sto mi je bolje od chrome-a. Stock Browser kod mene ima auto-fit pages u opcijama, sto mu dodje nesto slicno kao operin reflow...

Prelazak 2G-3G mora da gubi mrezu, jer se menja frekvencija, to valjda znas. Pa ako surfujes na par minuta to je ok. Ja nekad provedem sat-dva na netu (flipboard, google currents, tapatalk...) zato mi nista ne znaci 2G.

Je l' postoji šansa da izbace ispeglaniju zvaničnu verziju ICS-a, ovo je OK, ali deluje mi kao da može bolje... Ili nema više supporta za ovaj model telefona?

Xperia Z launcher za G300. Odlican je :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1360320857197.jpg
    uploadfromtaptalk1360320857197.jpg
    55 KB · Pregleda: 265
Poslednja izmena:
Dolphin browser + Jetpack 2.0

Jel ima neko ime black marketa za.android ubih se trazeci vreme je da se havaj moj prepuni aplikacijama.:)

Poslednja izmena:
Vrh Dno