Šta je novo?

Huawei G300

Pozdrav svima. Imam problem sa memorijom na G300. Naime, imam oko 450 mb slobodne interne memorije i preko 6 gb na kartici i pored toga mi uvek kad mi se telefon upali izbacuje upozorenje: Low storage space, there is not enough storage space available to complete this action, please clear some space an try again. Zbog cega mi ovo pokazuje kad ima sasvim dovoljno memorije? Pokusao sam i da sve prebacim na sd karticu i opet isto. Takodje sam i izbrisao dosta aplikacija i nista. Molim za pomoc, sta da uradim?

Pozdrav svima. Imam problem sa memorijom na G300. Naime, imam oko 450 mb slobodne interne memorije i preko 6 gb na kartici i pored toga mi uvek kad mi se telefon upali izbacuje upozorenje: Low storage space, there is not enough storage space available to complete this action, please clear some space an try again. Zbog cega mi ovo pokazuje kad ima sasvim dovoljno memorije? Pokusao sam i da sve prebacim na sd karticu i opet isto. Takodje sam i izbrisao dosta aplikacija i nista. Molim za pomoc, sta da uradim?
To se i meni pojavljuje,ne znam zbog cega.Takodje imam dosta memorije.Ja pomisljam da je zbog link2sd,da ne ucita lepo program ili tako nesto.

Nije zbog toga, ja nemam to instalirano. Probao sam sa app2sd aplikacijom, ali nece, i dalje isto. Bilo bi lepo da nam neko ko zna nesto o ovome kaze resenje, strasno me iritira. Jos sam zbog tog obavestenja obrisao dosta aplikacija i igrica, ali dzaba sve.

Hvala ti na pomoci, ali sam procitao negde da link2sd radi samo na rootovanom telefonu, moj je fabricki, uzeo sam ga u Telenoru pre mesec dana. Da li neko zna jos neko resenje?

Verovatno sam već predložio, ali da ponovim.
Ne bi bilo loše da se prvi post edituje tako što će u njemu biti updejtovan ceo step-by-step postupak root-ovanja....

Da li se nekom desilo da napravi playlist-u, pa je posle vise nema?! To mi se desavalo i sa Gb...

dead trigger na b952 kod mene ne radi, ima artefakte... doduse ne znam da li radi na 2.3 nisam probao pre update-a...

To je poznati ics bug na g300, vec sam napominjao to ovde. Radi na gb normalno.

Da li se nekom desilo da napravi playlist-u, pa je posle vise nema?! To mi se desavalo i sa Gb...

Hvala ti na pomoci, ali sam procitao negde da link2sd radi samo na rootovanom telefonu, moj je fabricki, uzeo sam ga u Telenoru pre mesec dana. Da li neko zna jos neko resenje?

Probaj da u Podešavanja->Memorija->Podrazumevana lokacija memorije Staviš SD karticu.

Možda ti se ta opcija ne nalazi baš na istoj lokaciji jer je moj fon na ICS-u, ali pročačkaj malo.

Probaj da u Podešavanja->Memorija->Podrazumevana lokacija memorije Staviš SD karticu.

Možda ti se ta opcija ne nalazi baš na istoj lokaciji jer je moj fon na ICS-u, ali pročačkaj malo.

Mislim da sam (bar za sada) resio problem, ali meni to zvuci malo nelogicno pa ako moze neko da mi kaze svoje misljenje. Naime, izbacivao mi je Low storage space pri svakom ukljucivanju telefona, odmah posto ucita sd karticu. Probao sam sve i nista nije pomoglo, pa sam danas izvadio karticu i restartovao telefon bez nje i nije pravio nikakvu smetnju. Onda sam vratio karticu i opet me obavestava. Sada sam formatirao karticu i sve radi normalno (osim sto mi je jednom izbacio obavestenje kad sam ga ukljucio na usb). Zanima me da li je moguce da sd kartica koci telefon, odnosno da on ne moze da je ucita i zbog toga me obavestava sa Low storage space. Inace imala je preko 6 gb praznog prostora i posle tog obavestenja je sve najnormalnije funkcionisalo. U pitanju je Kingston, 8 gb, Class 4 kartica.

Low space warning se odnosi na internu memoriju a ne na sd karticu. Treba ti neki rom koji podrzava Link2SD ili int2ext scriptu pa da prebacis deo aplikacija na sd karticu. Pretrazi temu bilo je pisano o tome.

Pozdrav ljudi, hoću da uzmem ovaj telefon, i odmah bi mu uradio update na ICS, e sada pošto nemam microsd karticu, da li mogu samo da je pozajmim od druga i da uradim? Kontam da će instalirati ICS na sistemsku particiju i da mi onda microsd ne treba...

Hoću naravno, ali ne mogu da je nabavim danas, a ovo bih da odradim odmah, ne bih da iskusim Gingerbread :D
Hvala na odgovoru!

Mislim da nije problem ni do interne memorije ni do SD kartice,jer ima mesta i na jednoj i na drugoj a opet se problem javlja.Kontam da je jedino do RAM memorije,tj 512 mb je malo za ICS jer sami procesi koji idu u pozadini jedu dosta memorije jos ako nešto instaliraš...Jedino uređaji sa 1 GB RAM-a mogu glatko da guraju zadnju verziju Androida tj u ovom slučaju ICS 4.0.3.

Hoću naravno, ali ne mogu da je nabavim danas, a ovo bih da odradim odmah, ne bih da iskusim Gingerbread :D
Hvala na odgovoru!

Ne znam zasto ali, nakon ZTE Racera i gomile custom romova, meni se ovaj gingerbread cak i svidja (dont kill me) xD
Mada voleo bih probati i ICS

Kada se neko razmazi na Jelly Bean-u, teško da može da voli ginger bread, ICS može još i da prođe :p

Poslednja izmena:
Ja sam mislio na jelly bean na Galaxy Nexus-u koji sada prodajem, ne znam za ovo, uzimam danas telefon...

Low space warning se odnosi na internu memoriju a ne na sd karticu. Treba ti neki rom koji podrzava Link2SD ili int2ext scriptu pa da prebacis deo aplikacija na sd karticu. Pretrazi temu bilo je pisano o tome.

Znam ja to, zbog toga sam i pitao ovde. Aplikacije mogu da prebacim i ovako na sd karticu, ali nemam potrebe uopste, jer imam trenutno oko 400 mb interne memorije slobodno (vise od pola). Ponavljam, Low space warning mi je izbacivao iskljucivo posle restarta telefona i posle ucitavanja sd kartice. Cim sam je izvadio iz telefona sve je radilo normalno, onda sam je formatirao i vratio i (za) sad sve radi normalno. Pomislio sam jedino da mu nije problem da ucita karticu, da je ona spora (class 4), inace kartica je stara 20 dana. Stvarno mi nije jasno sta je u pitanju...

Mislim da nije problem ni do interne memorije ni do SD kartice,jer ima mesta i na jednoj i na drugoj a opet se problem javlja.Kontam da je jedino do RAM memorije,tj 512 mb je malo za ICS jer sami procesi koji idu u pozadini jedu dosta memorije jos ako nešto instaliraš...Jedino uređaji sa 1 GB RAM-a mogu glatko da guraju zadnju verziju Androida tj u ovom slučaju ICS 4.0.3.

Telefon mi nije na ICS-u, uzet je u Telenoru na GB-U i nisam nista menjao. Nesto mora da je vezano za sd karticu, uopste mi nije jasno sta, jer sad sve najnormalnije radi (videcemo do kad). Zbog toga sam i pitao, mozda ova kartica nije bas kompatibilna sa telefonom. Hvala na savetima u svakom slucaju, ako neko zna sta moze da bude u pitanju neka javi...

Продајеш nexus и узимаш који? Не ваљда овај huawei :confused:

Da, uzeo sam Huawei sinoć, i mogu reći da sam prijatno iznenađen, za 100e ovo je prilično dobar telefon, sada mi je jasno zašto ga svi hvale kao best buy... A nexus je 3 puta skuplji, u suštini koliko para toliko muzike...

Jedino ako ti trebaju pare, pa prodajes Gnex. Ako nisi u nekakvoj buli, onda si lud ;)

Mozda je covek bas normalan... :D

Nazad
Vrh Dno