Šta je novo?

Huawei G300

Vodim se logikom, da je nije sramota ne znati, nego ne hteti znati...Zato cu vrv. u svojim pitanjima postavljati vrv. za vas glupa pitanja, pa se nekima od vas unapred izvinjavam....
E ovako Telefon sam uzeo u vipu, ali sam ga otkljucao za sve mreze, nosio sam ga u servis u zemunu, u telefonu sam primetio aplikaciju superSU, jel to znaci da je telefon rootovan? Da li sam izgubio garanciju? Drugo sto hocu da ga updajtujem na ICS, ali ne znam kako da uradim, citao sam forume, ali sam skroz neupucen....Pa ako nekoga ne mrzi da mi posalje na PM kako to da uradim, da li bi npr bilo dovoljno samo da sniam sa sajta oficijalni update, pa da ga instaliram po upustvima ili je potrebno jos nesto... Unapred hvala i svako dobro!

da, ako imaš supersu, onda je fon rutovan, što i nije loše :) otključavanjem i rutovanjem se generalno gubi garancija... tako da ako si ga već otključao onda neka ga i rutovan, ne smeta ti ništa, a možda jednog dana ti zatreba. mnogi kažu da se rutovanjem ne gubi garancija, jer uvek možeš da ga vratiš na fabrički rom ako ga nosiš na reklamaciju.

što se update-a tiče samo skini general 952 sa huawei sajta i prati uputstvo koje dobiješ u pdf-u. vrlo je lako i obično nema problema prilikom instalacije tog updatea. ako ti treba link viči na pm. mada mislim da bi bio red i ovde da se postavi link, ne krši nikakva pravila. taj b952 general u sebi nema huawei all backup aplikaciju, a ni huawei radio. all backup imaš na netu na guglu se nađe download za dva klika, a radio imaš u ovoj temi par strana nazad, thnx psaras.

Instalirao sam b952 i imam i radio i huawei all backup??? Kako vi to nemate?

Siguran si da je b952?Kod mene nije bilo.

Poslednja izmena:
Eto objasnjenja...cheers

Desava mi se da kada pozovem nekoga, ne mogu da prekinem poziv. Ne pojavljuje se onaj ekran sa crvenom slušalicom ni kada pritiskam power taster. Zovem nekoga i odmah postaje crn ekran. Telefon je na ICS-u b952.

Izasao je sinoc CM 10.1 aka Jelly Bean 4.2.1. Nisam jos stigao da ga probam ali verujem da treba sacekati bar R2 ili R3 da se ispeglaju bubice.

Za ove sto imaju problema sa stock b952 preporucujem Meija b9 rom sa modaca, odlican je, mnogo agilniji i ima bolji battery life. Sadrzi i allbackup.

JEdno pitanje za one koji koriste Touchpal keyboard... Da li imate auto capitalization i srpska slova na tastaturi?

Koliko ja znam za svaku tastaturu moras imati instaliran language pack da bi imao druge jezike.

pa da. ova nema srpski lp ali ima hrvatski... I opet nema sh ch i ostalih ->>> srpskih <<<- slova :)

a auto capitalization?

Skini SwiftKey i ima naših slova i naš rečnik. Najbolja tastatura na marketu.

Ako ima zainteresovanih okacicu android keyboard sa language pack-om ali povecanu, odlicna je, kao i huawei tastaturu sa p1 isto sa lp.

Ne gubi se generacija rootovanjem slobodno znam iz proverenih izvora samo cepajte ako treba jos neko pitanje oko toga moze na PM za sada po iskustvu drugara servisera najbolji je 4.0.3 nema bagova najstabilnije radi mada sam ja sve pokusao

Poslednja izmena:
Ne gubi se generacija rootovanjem slobodno znam iz proverenih izvora

Molim te ne lupaj gluposti. Kod nas odbijaju garanciju. U EU je donet zakon da mozes da root-ujes i da i dalje ostvaris garanciju.

Ne odbijaju siguran sam slao sam 4 tel koja su rootovana tako da se brines ;)

E vidis neko pljune 400-500 eura na GS3 ili na Note2 rutuje telefon poslusa tebe i odbiju mu garanciju... Ja znam vise od 4 telefona kojima je ponistena bila garancija zbog root-a i sta sad? Treba li tebe da lincuje ili da mu ti pljunes nazad pare zato sto je tebe poslusao. Ovako lepo unroot-ujes i miran si.

ja nisam imao probleme oko garancije nikada ali uvek mozes da ga vratis na fabricki root, a garanciju mogu da odbiju za fizicko ostecenje i kvasenje jedino!!! Znam sta pricam jer mi je brat radio vise godina u jednom od ovlascenih servisa a 10god radim sa telefonima i znam sta se moze a sta ne moze, veruj mi...

Kazem opet, tebe poslusaju i odbiju im garanciju... Hoces im ti onda popravljati telefon kada nesto rikne? Hoces izvaditi 250 eura za ekran ili 200 i kusur eura za maticnu plocu ili internu karticu ili bilo sta sto crkne... Bolje vratiti stock ROM i ne brigati, nego poslusati jednog lika na forumu dok svi drugi pricaju da root ili bilo kakva modifikacija softvera treba da se skine i vrati na stock...

Voleo bi da posaljes izvestaj servisera overen zasto je odbijen telefon za servis ako je problem displej, da mu je odbije displej zbog sw-a to je apsurdno i smesno i neverovatno!!! Svaki noviji bolji aparat ima sigurnosnu nalepnicu li sraf da se vidi da li je otvaran itd ili kvasen, sme se odbiti samo ako je fizicki ostecen ili pokvasen, u protivnom se odem u inspekciju i resava se problem. Znam dosta slucajeva gde su servisi cak i na svoju stetu resavali probleme kad dodje inspekcija zbog neke gluposti, to mogu da potpisem!!!

Moze svasta da se uradi sa inspekcijom, to stoji, ali nikad ne znas na sta ce to da izadje. U Srbiji zvanicno kad root -ujes android uredjaj gubis garanciju. E sad da li se nekom isplati da se ganja sa servisima i inspekcijama dok mu uredjaj od 400-500 pa i vise eura bleji neispravan to je pitanje. Mada ne vidim sta je problem, svi androidi koje sam rootovao su mogli isto tako da se unroot -uju, mada su sve bili neki kinezi, nisam se igrao sa skupim igrackama.

Poslednja izmena:
Ajde ovako nosen je s2 rootovan crko displej zamenjen u ovl ser vracen uredno pre 2 meseca nikakav problem, licno sam odneo, to je moj primer mada svako neka radi sta.zeli, realno svako kroji svoju sudbinu.:)

Poslednja izmena:
Ajmo ovako. Skini http://forum.androidsrbija.com/download/file.php?id=804
Povezi telefon sa racunarom. Na memorijskoj kartici napravi folder sa nazivon dload (bas ovako mala slova). Otvori taj folder i nalepi UPDATE.APP fajl iz arhive koju sam ti rekao da skines. Otkaci telefon. Ugasi ga. Izvuci i vrati bateriju. Upali ga drzeci istovremeneo tastere za paljenje, pojacavanje zvuka i smanjivanje zvuka. Trebalo bi da brzo prodje ovaj mali fajl. Nakon toga skini B952 http://www.huaweidevice.com/tcpsdownload/downLoadCenter?category=&flay=software&downloadID=NDcwMjk=
Otpakuj arhivu. Telefon upali (ili ce se sam restartovati) i povezi sa racunarom. Udju u memorijska kartica/dload i obrisi UPDATE.APP fajl. Kopiraj UPDATE.APP fajl iz B952 fascikle u memorijska kartica/dload. Otkaci telefon. Izvuci i vrati bateriju. Upali ga drzeci istovremeneo tastere za paljenje, pojacavanje zvuka i smanjivanje zvuka. Sam ce flesovati rom i to je to.
Ovo uputstvo može na prvu stranu! Update sa 2.3.6 prošao bez ikakvih problema. Telefon je sa Telenora.

Nazad
Vrh Dno