Šta je novo?

Huawei G300

Je l' smooth skrolovanje,shaltanje i ostalo? Ima li negde neki video da vidim kako to radi? Ili ako nekoga od vas ne mrzi,nek snimi i uploaduje :)

Ćao društvo!
Evo upadam u temu sa nekoliko pitanja, hoće drug da mu root-ujem njegov g300 jer je video moj nexus posle rootovanja pa i on hoće...
Pošto mi je nexus prvi android i rootovao sam ga pre 2 nedelje, znači nov sam pa ne bih nešto da zeznem :d
Video sam da ima neka aplikacija unlock bootloader i kao preko nje se uradi root, ali vidim da se spominju i adb fajlovi koje ne mogu da nađem na internetu...
1. Da li se oni instaliraju kad se pokrene ta aplikacija ili to nije ni potrebno?
2. Onda, svuda se ubacuje rom preko CWM-a, da li to može i preko TWM-a, nekako mi je lakše sa njim:D
3. Koji je najbolji costom rom za ovaj telefon?
I da kažem da je telefon na ISC-u (ako nešto znači). ;) Unapred hvala na odgovorima!:p

Аха, све ми је јасно само овде не пише ништа о откључавању bootloadera.Хоћу да убацим CM па ми то треба. И само опет да питам да ли могу да убацим други rom преко goomanagera ?

Ок хвала:D

Jel mogu nekako da podesim da mi telefon za razgovore koristi isključivo 2g, a za net ono što mu je dostupno HSDPA, 3G...

Znam da može da se podesi da koristi samo 2g, ali onda je i net usporen.

@gibo, ali nek ne ocekuje da mu radi kao kod nexusa CM, jer nije toliko zatupljen i ima dosta bagova...

@bishop, ne moze to. Imas 2g-3g widget, pa te on baca na podesavanja za to i ne moras da se cimas preko settings-a.

@gibo, ali nek ne ocekuje da mu radi kao kod nexusa CM, jer nije toliko zatupljen i ima dosta bagova...
Багује му и овако на 'stock-у' :p
PS:има ли добар кернел за овај телефон?

Poslednja izmena:
Evo mojih utisaka posle update-a na B952, Telenorovog(naknadno otključanog) g300...
Radio sam update sa sd kartice. Sve je prošlo bez ikakvih problema, trajalo oko 5 minuta. Prvi utisci - mnoogo bolje radi telefon, ima baš dobrih poboljšanja. Update sam uradio oko 09:30, već 3 sata čačkam po telefonu, vraćam aplikacije, tastaturu(smart keyboard pro) i još neke programe koje sam backup-ovao... Imao sam Launcher pro na gingerbread-u, nisam siguran da li da ga uopšte instaliram, jer i nema više neke potrebe.
Imam utisak, bez smeha, molim lepo :), da sve nekako oštrije izgleda. Kamera definitivno bolje radi, evo upravo sam proverio još jednom, ranije mi je mutila sliku odmah po škljocanju, sad više ne.
Sviđa mi se opcija da mogu da smanjim ili povećam font, ima neke dodatne aplikacije (npr file manager) koje ne moram posebno instalirati... gmail je posebno bolje urađen.
Čitao sam da se ljudi žale kako ne radi radio, meni radi, tj, instalirao backup-ovan i provereno radi.
Instalirao sam powertoggles, morao sam, jer ako ima neka mana, onda je to što power widget više nije gde je bio...
Što se tiče RAM-a, prikazuje mi 194MB free posle restarta, a oko 96mb slobodnog kad krenem da koristim razne aplikacije.
Sviđa mi se i što je veća slika kontakta kad nekog zovete, ili on zove... a što se tiče +381 prefiksa, to sam SAM odradio u google-u jer imam oko 230 kontakata, sa fiksnim i mobilnim brojevima, trebalo mi oko 20tak minuta sa copy/paste :).
E, da, sestra mi se juče žalila da se ponekad slabo čujem, danas sam je zvao i kaže da me čuje normalno(???), možda tu ima nečeg a možda ne, ne bih da ispada da nekog nešto palim, samo pišem moja iskustva, suviše sam mator da bih lagao :)!
Svakako mislim da ipak TREBA preći na 952, nije problem, lako je, i mislim da se ipak dobije bolji telefon posle update-a.
To su bili moji subjektivni utisci :).

ps
jedino me nervira što skroluje levo/desno umesto gore/dole i što aplikacije nisu poređane po abc-di, hmmm, možda ipak instaliram launcher pro :)

Apex druze, to instaliraj i prebaci ga u system app preko TB-a, da vidis kako sljaka ;) Launcher Pro je zastareli projekat i ne radi na ICS-u kao na GB-u.

Може и nova ако не користи гестикулације,мени супер шљака:D

Apex druze, to instaliraj i prebaci ga u system app preko TB-a, da vidis kako sljaka ;) Launcher Pro je zastareli projekat i ne radi na ICS-u kao na GB-u.

je l' bas velika razlika ako stavis nesto u system apps preko tb-a? razmisljam da to uradim sa apexom i exdialer-om recimo

Nije velika razlika, ali dovoljno bar kod mene da nemam ponekad glitch-eve. Probas pa vidis, barem kod mene je tako. Dobra stvar je sto kad ocistis ram, ne moras da cekas sekund za refresh launchera. Mislim zapitas se zasto je uvek u systemu touchwiz, sense launcher, moto launcher itd. :)

Pa zasto ne bi :)? To je oficijelni update...

pa onaj jedan prvi što se pojavio nije hteo da prođe...

e prebaciću se vala i ja na ics pa i ako mi ne rade igre za*ole me... ionako se neću naigrati sa ovim adreno 200, sad će da mi stigne tab, tamo imam mali 400 pa ću da se igram...

edit. vylota deder daj mi link za taj 952 što si ti instalirao, pls? hvala :)

Ma to je bio onaj bas prvi, koji stvarno nije hteo. Ja sam bas zadovoljan. probala cerka temple run, radi isto kao na gb... link cu na pm.

Nemoj bre taj, to je b934, skini sa sajta b952, mnogo je brzi.

zadnji put kad sam gledao 952 su dobili britanci... nisam znao da je stigao i za nas... sad sam skinuo zahvaljujuću korisniku vylota, pa ću da probam :) nisam hteo da se updateujem zbog igrica, ali kapiram da jednom kad pređem na ics nikad više neću hteti nazad :D mnogo je lepši ui :D

edit: ***, ladno je prošlo ovo... evo ide ljubičasta crta installing... mislio sam da ću opet morati da vadim bateriju... na koju foru smo dobili 952 za srbiju anyway? zar nije taj ics za nas bio neka beda 936 ili tako nešto?

edit2: jel me zezate ili je huawei izbacio svoju all backup aplikaciju iz b952?

Poslednja izmena:
Ha, pa nije b95² jedini rom. Svaki drugi krsteni rom zasnovan na njemu ima ukljucen all backup u rom. Mada ga ja izbacim svaki put pre flesovanja jer ga ne koristim. Probaj jaimes B9 rom sa modaca ako hoces stock b952 iskustvo samo tvikovano i sa boljom izdrzljivoscu baterije.

Jedno pitanje... Vidim da je na huawei sajtu izasao B952 sa oznakom serbia telekom... Da li je to cist huawei rom ili je telekomov rom sa telekomovim dodacima i sl?

To je rom isti kao i b952 general ali ako si mts mreza imaces njihove aplikacije kad instaliras. Jos jednom, instalirajte zvanicnu b952 general verziju sa huawei sajta. To je najbolji stock ics trenutno dostupan. Pojavljuje se jos jedan b952 koji je izbacio vodafone ali on ima bug sa jacinom zvuka. Jedino sto nema radio, imate ga nazad par strana, okacio sam. Ne znam za all backup, ja ga imam na sd kartici kao .apk, on radi na svakom ics-u. Ja obavezno posle instalacije root, i obrisem brdo sistemskih aplikacija sa links2sd, stavim apex launcher i rom radi kao munja.

da, ja sam imao all backup .apk na kartici, ali ta verzija nije htela da mi radi na 952...

stvarno je sve kul, svidja mi se sto su mi nestali svi telenor branding znakovi, i prilikom buta pise huawei ascend... hladan znoj me oblio kad sam shvatio da nisam zapisao restore kod za blizzard authenticator, ali sam se setio da sam ga vec zapisao i uz malo muke nasao sam papirce :) stvarno mi ne treba nikakav drugi launcher pored ovog stock ics- ovog... weather widget je isto tako izbacen, stavio sam neki sa marketa... igre ionako necu da instaliram, sd kartica od 32gb ce biti napunjena wikipediom, upravo skidam celu wiki.... :)

To je rom isti kao i b952 general ali ako si mts mreza imaces njihove aplikacije kad instaliras. Jos jednom, instalirajte zvanicnu b952 general verziju sa huawei sajta. To je najbolji stock ics trenutno dostupan. Pojavljuje se jos jedan b952 koji je izbacio vodafone ali on ima bug sa jacinom zvuka. Jedino sto nema radio, imate ga nazad par strana, okacio sam. Ne znam za all backup, ja ga imam na sd kartici kao .apk, on radi na svakom ics-u. Ja obavezno posle instalacije root, i obrisem brdo sistemskih aplikacija sa links2sd, stavim apex launcher i rom radi kao munja.

Ali na huawei sajtu nisam nasao cistu verziju vec samo ovu telekom...

http://www.huaweidevice.com/worldwi...thod=gotoProductSupport&productId=3940&tb=0);

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno