Šta je novo?

Huawei G300

Generalno brzi jeste (ne nesto puno) ali surf leti.... Problema nakon par sati koriscenja nema,ipak je ovo oficijelni update :) A sto se tice ss,pa manje vise kao svaki ICS fon :D Konacno stavih apex launcher,koji solidno radi,ali su ikonice premale.

Solidno? :) najbolji launcher :D

Inace najviše ćete uvideti razliku i browsing-u jer su tu odradili fantastičan posao pogotovo što se tiče chrome-a koji je meni default browser...

Ostavio sam gore link,skines,kopiras na sd karticu down folder. Onda settings/storage - software update i to je to. Sam flesuje,wipuje itd. Za par min gotovo ;)

Društvo,
imam jedno pitanje...
Kada sam skinuo ICS update, u PDF-u ima uputstvo za fles, sa suported listom. Moj G300 sa Telenora-a nije na njoj (****896).
Šta da radim?

Jel mora telefon da bude rutovan da bi ics mogao da se instalira direktno sa telefona

Da li moze neko da potvrdi da li ce ovo raditi sa telenorovim modelom? Ja imam telefon kupljen u telenoru i njegova oznaka se ne nalazi na spisku podrzanih modela. Da li je neko ipak odradio bez obzira sto njegov model nije podrzan i da li je uspeo u tome? hvala

Moj je sa vipa a u onoj listi nije podrzan,ali je proslo sve bez problema :D (stisnite mu*a :D)

meni nije uspeo update, izbacio mi update failed.. telenorov, nije root-ovan zbog d3go aplikacije.. eto

Aj' da ponovim opet pitanje... Da li se gubi garancija ako se metne ovaj oficijelni ICS? Trebalo bi da ne, ali pošto živimo gde živimo, to se nikad ne zna...

gubis garanciju ako nije updatovano preko officajlnog software-a koji je dodat za nasu zemlju i mrezu, mada ni to ne preporucuju da se radi na svoju ruku, pogotovo begram. A bas zato sto zivimo tu gde zivimo, iz tog razloga nam zakidaju garanciju i za mnogo manje stvari.

Ljudi jel' vi kontate da se garancija ne gubi iako se instalira CWM, rootuje, flashuje costum rom ?? Kad ga nosis na garanciju zbog nekog glupog problema tipa neradi zvucnik, neradi proximity sensor ili neko druga glupost lako se flasuje oficijelni rom. I ako i ima flash counter i to se lako zaobidje. A ako phone crkne skros odnosno da nemoze da se upali 99% ga nece upaliti ni u servisu pa ce menjati ploci i flasovati novi SW. Toliko o tome...

Slazem se da fon treba rootovati, budziti software itd.. ja sam krenuo od samog pocetka to da radim jos pre 2 god kako sam se upoznao sa androidom, ali tu svakako postoji rizik... Svaki software moze da se vrati na fabricki i da se na taj nacin prodje kod servisera kao validan, ali najgora stvar koja moze da te zadesi dok je fon u garanciji je da ti crkne displey ili da ti hardwerski dugmici odu. Onda ne mozes da vratis software, a i da vratis ne mozes da ga konfiguries bez displeya kako je bio fabricki, sto ce serviser bez ikakvih problema da ti primeti kada bude stavio novi displey. Ako crkne flash-nand memorija gde je sistem, tu nema sansi da primeti bilo sta :D E sad, po mnogim korisnicima najgori servis u zemlji je Begram, definitivno su najvise ljudi vracali sa obrzlozenjem da je kvar greska korisnika, da su korisnici nesto cackali, da su telefoni ispravni i ako nisu itd, vlaga na delovima... Ako imate neki kvar koji treba da se resi u garantnom roku, a na deklaraciji od operatera stoji da imaju 2 servisa, bezite od Begrama, posto ce vecina servisa da uvazi garanciju osim njih. Kod Samsunga je recimo BG-Electronics 10x korektniji servis i bolji.

dakle kako se updateuje ovo sad?

skinem onaj update, stavim na karticu i direkt iz telefona idem u settings, pa tamo update?

telefon mi nije rutovan i ima stock telenor rom. sta ce da se desi ako ga budem updateovao?

Nista,apdejtovace se i radice normalno,ili mozda nece kao sto neko gore napisa. Ni meni nije bio rutovan itd,ali sve je proslo normalno.

ako i tebi failuje, samo izvadi bateriju i vrati... ajde javi da li si uspeo, bas me zanima obzirom da imamo sve isto

Upravo skidam ICS.
Imam Telenorov G300, nadam se da ce raditi... :S

ako i tebi failuje, samo izvadi bateriju i vrati... ajde javi da li si uspeo, bas me zanima obzirom da imamo sve isto
meni kazes da izvadim bateriju i vratim? ma ok, hvala na savetu, ali me tripuje ovo oko garancije, zbog toga i nisam hteo da rootujem....

ako ovaj nije podrzsn od strane telenora, pitanje je da li ce ikad izaci ics koji ce biti.... zato se razmisljam da instaliram ovo....

Poslednja izmena:
Upravo sam uspesno uradio update na VIP-ovom G300 i ako nije bio na onoj listi da moze update :D ...proslo je bez problema, samo kopirate "dload" folder na SD karticu, odete u System settings->Storage->Software
Upgrade->SD card Upgrade->Confirm->Upgrade i on sve odradi. Ceo proces traje 3-4 minuta.

Jel se brisu svi programi,sve sto je instalirano?Da li mora da se kartica formatira?

jel može sa integrisanom sd karticom ili mora da se ubaci micro sd u telefon? meni sad u telefonu nema ništa, zato pitam, imam samo ovu internu od 2gb

Jel se brisu svi programi,sve sto je instalirano?Da li mora da se kartica formatira?

Da, sve programe,poruke,imenik,podesavanja ce obrisati.

Resenje:
- Napravi listu programa koje imas instalirane pa ih instaliraj posle updatea.
- Imenik je sinhronizovan sa Google tako da tu nema problema
- SMS poruke backapuj sa "SMS Backup and Restore" pa posle uradi Restore sa istom app
- Podesavanja ce se sama vratiti ako ti je ukljucen backup na Google

SD Kartica se ne mora formatirati, ja je nisam fomratirao i proslo je bez problema.

jel može sa integrisanom sd karticom ili mora da se ubaci micro sd u telefon? meni sad u telefonu nema ništa, zato pitam, imam samo ovu internu od 2gb

Mora SD kartica, probao sam bez nje al nije moglo.

meni pokrene update sa interne kartice, ali posle raspakivanja prijavi "update failed", i ništa nisam mogao da radim telefonu. izvadio sam bateriju, i sad ću da pokušam ponovo, kao što je kVu rekao.

edit: evo pokušavam opet, pa ako ne uspe ubaciću mu neku karticu od 1gb što imam...

edit2: evo opet update failed, sad ću da probam sa sd karticom ovom što imam od 1gb...

Poslednja izmena:
A šta na ICS-u ima od preinstaliranih programa? Meni je onaj huawei all backup (aka rezervna kopija) do yaya, sve mi aplikacije instalira sa svim podešavanjima. Završim posao za 15 minuta... A njega nema na google play-u, pa da znam da li da skidam nešto drugo tog tipa. Dakle, da li je all backup zastupljen i u oficijelnom ICS-u?

Moj je telenorov g300 sve sam pripremio, skinuo i stavio na karticu pa cu veceras kad dodjem kuci da ga roknem pa sta bude.smorilo me vise ustezanje oko rutovanja,flesovanja i ustrucavanje zbog us...e garancije.veceras pada ics pa kud puklo ako ga i brikujem nema veze.cekati oficijalne updejte nema svrhe jer ko zna kad ce i da li ce uopste. Sto se garancije tice ionako nikad telefon ne bih nosio kod provajdera na servis jer telefone zadrzavaju po 40 dana bolje mi je da odem direktno u servis platim i urade ga za par dana.

A šta na ICS-u ima od preinstaliranih programa? Meni je onaj huawei all backup (aka rezervna kopija) do yaya, sve mi aplikacije instalira sa svim podešavanjima. Završim posao za 15 minuta... A njega nema na google play-u, pa da znam da li da skidam nešto drugo tog tipa. Dakle, da li je all backup zastupljen i u oficijelnom ICS-u?
Uglavnom su Google programi mada ima i onih Huaweievih. E sad ne znam jesu svi tamo jer nisam koristioovaj telefon mnogo ali predpostavljam da jesu.
Jeste, "All Backup" je zastupljen i radi odlicno :D

Da li je neko uspeo da stavo Google Now???

Vrh Dno