Šta je novo?

Huawei G300

Cool hvala ti na brzim odgovorima, ali mi nisi odgovorio za ovaj beckground data sta sa njim da radim? Inace sve ovo radim zato sto imam nov android tel koji ne koristim stoji mi u kutiji a imam postpaid karticu bez interneta koja mi je potrebna zbog posla pa da ne bacam sad pare na neki dumb telefon a imam nov tel kuci koji skuplja prasinu. Naravno zelim da se osiguram da mi nece povuci net pa da placam ogromne racune.

Ništa ti ne može trošiti internet kad ugasiš prenos podataka. Background data ti treba ako koristiš market, za ostalo ni ne znam čemu služi, ja to na ics ni nemam.

Imaš i na ICS...

Settings > data usage > klik na aplikaciju

Prilozi

• uploadfromtaptalk1350756268013.jpg
    uploadfromtaptalk1350756268013.jpg
    50.5 KB · Pregleda: 234
Pazi stvarno. Malo sam pretresao potrošnju, ispada da mi opera mini next troši u backgroundu skoro isto kao kada je aktivna. Hvala :)

Jel vracanje na fabricka podesavanja brise root?

Nema boljeg mest za ovo pitanje:

Telekom je ubacio ovaj telefon u ponudu i uz moj paket kosta 6000. Jel vredi vezati se ugovorom 2 god + 6k za ovo telefonce ?:) Treba mi kao poklon za curicu pa ne bi da joj uvalim nesto sto ce dusu da joj uzme kolko lose radi ?:)

ma stvar je u tome što je sve bistro i lepo dok ne slikaš :)

ja sam svoj problem sa mutnom slikom rijesio tako da sam instalirao camera ZOOM FX, ako hoces poslat cu ti link, i ta aplikacija se instalira, zatim se na njoj namjesti opcija auto fokusa: NORMAL i slika odlicno po mraku(bez mutnih slika) :D

To sto slika ispadne mutna je problem auto-fokusa, koji se ajmo tako reci ne vraća i samo pokvari sliku :)

Ljudi kako da otkljucam telefon da radi na svim mrezama trenutno mi radi samo na telenoru. Jel postoji neka app na marketu ili se kupuju kodovi ili kako?

Tako sam i mislio a kojom magijom da kupim kod. Jel ima neko ovde da moze to da mi kupi sa ebaya ili odakle god vec pa da mu posaljem pare?

Imas na kp sajtu likove koji prodaju kodove za otkljucavanje telefona, potrazi tamo.

Jel ima neko ovde neko ko moze to da mi kupi preko ebaya pa da mu posaljem pare, hitnooo mi je

Majmunsko ili ne, meni se ipak malko izgrebao. I tih par tačkica i jednu linijicu baš i ne volim da vidim, a pazim na telefon pritom...

svi telefoni se grebu, ja ne znam kako ne shvatate to... moj cimer ima izgreban hox, telefon koji je 80 klasa iznad ovog i skuplji je x puta... ja na mom držim foliju...

Poslednja izmena:
Pa jeste normalno, ali ne i za ljude koji nikada nisu stavili fon u džep s ključevima i koji ga stvarno paze. Ajde da ti se fon s običnim staklom izgrebe tako slučajno, ali s majmuncem to ne bi trebalo da se desi svakako, inače koja mu je poenta, da gledamo klipiće s jutubeta samo?

ja ne mogu da verujem da ovo pišem... osnovne stvari o materijalima

dakle, jedan predmet će izgrebati drugi ako je tvrđi od njega. tom logikom, od materijala koji se ugrađuju u stvari koje koristimo ide ovako: dijamant je jedan od najtvrđih materijala i može da izgrebe bilo šta. zatim ide sintetički safir od koga se prave stakla za satove i od koga je napravljeno staklo za kameru iphoneta 5. ovo staklo možemo zvati neizgrebivo jer samo dijamant može da ga ogrebe. ja ga imam na satu godinama i perfektno je. pa onda ide sve ostalo.

e sad safirno staklo se ne ugrađuje kao staklo za mobilne jer je mnogo krto i pri prvom padu bi se razbilo u paramparčad. a na stranu to što je skupo. a majmunsko staklo nije neizgrebivo, ono je samo mnogo teže izgrebivo od običnog stakla. majmunsko staklo se jako teško, ako ne i nemoguće grebe metalom. zato ovoliko klipova na youtubetu ljudi koji pokušavaju da ga izgrebu noževima i čime sve ne. zato se meni utroba prevrne kad mi neko napiše: "nisam nosio telefon sa ključečvima, a on mi se izgrebao". sve i da si ga nosio sa ključevima staklu ne bi bilo ništa. to ne valja raditi zbog plastike koja se lako grebe. e sad kako se izgrebalo majmunče? pa postoji MILIJON načina da se izgrebe majmunče... jedna od stvari koje su tvrđe od metala i mogu da izgrebu majmunče, a bogami i safir treba da se plaši ponekad su "zemljani" derivati, kako ja volim da ih zovem. dakle: keramika, stene, minerali, kamen, asfalt, itd, itd...

daklem, situacija: izašao si na ulicu, putari rade put, pala ti je sitna peskava prašina na telefon, obrisao si o duks, uživaj u svojim finim mikro ogrebotinama, možeš da imaš kakvo god oćeš staklo na telefonu, bio on hox, s3, ip5. takva prašina može uvek da dospe na ekran telefona. može samo jedna čestica, da dospe odekud i da ti obrišeš i ostaviš trag na ekranu. možeš na milion načina da izgrebeš ekran, ali shvati da ključevi nisu najtvrđa stvar u univerzumu.

dakle lepo vas molim stavite foliju i nemojte da tupite ovde kako je staklo na havajcu loše. ako vam se ono izgrebalo, izgrebaće se bilo koje. koliko ima vas koji kukate da je staklo loše, toliko ima onih koji pričaju kako su svašta radili sa telefonom i nije mu ništa. neki član je prijavio kako mu je telefon pao na ivicu otvorenog kućišta i nije se izgrebao. pa naravno da nije kad je to metal a on ne može da ogrebe majmunče. na moje oči je devojka prekoputa mene u čitaonici prvo noktom, a posle olovkom sa metalnim vrhom pokušavala da skine neku mrlju sa ekrana, ko zna šta joj je kapnulo, baš na g300. creva mi se zavezala istog momenta i izašao sam napolje. long story short: stavite foliju na bilo koji ekran, na bilo koje staklo koje nije safir!

Poslednja izmena:
Juce sam bio u VIP-u da vidim telefon. I ocajno je radio, kocio se odziv telefona ko mrva zaba, dugmici reaguju iz 10 puta i td. i totalno sam se smorio. Danas igrom slucaja u teelkomu i uzmem da Cackam telefon, kao da sam uzeo totalno drugi telefon, sve leti nikakav lag... Sad mi nista nije jasno.

ma nista ne radi kako treba... ja juce pricao sa covekom, i sve super dogovorili se nesto, kad danas kaze mi on: ma nismo mi pricali juce, tebe taj kineski telefon nesto zeza...

^ izvini al nisam skapirao sta si hteo da kazes .

pomazem ti u sprdanju :)

hteo sam da kazem da nadjes nekog ko ima taj telefon i da odete na pivo pa da vidis sta sve moze, kako radi i koji su mu limiti. prijavljivali su ljudi kako galaxy s3 u telenor prodavnici trokira i stuca i kako je to najgori telefon na svetu. ko zna sta je snaslo tog mucenika u vipu te radi tako jadno.... neces valjda da verujes tome...

ma znam ja sve to ali ovo je bas drastina razlika, kao 2 poputno razlicita telefona. A treba telefon da uzmem iz telekoma i da ga poklnim zeni, pa ne bi da joj dam nesto sto ce zivce da joj jede a mora da ga nosi zbog mene :D

Webb, promeniš za početak samo launcher i videćeš kako će da poleti telefon. A one dole senzorske dugmiće, pritiskaj ih prstom pri vrhu ikonica i radiće bez problema. Naravno, ti ne možeš da promeniš launcher na telefonu u radnji, pa ti tako svakako ostaje rizik da se ženi iz nekog možda sasvim šestog razloga ne svidi telefon. Mada, svi vlasnici ovog telefona će ti potvrditi da je odlična kupovina svakako, uprkos svojim manama, ali upamti da svaki telefon ima mana, ali mane ovog fona su zanemarljive kad se pogleda odnos cena-kvalitet.

Najbolje bi bilo, kao što reče Ed, da nađeš nekoga ko ga ima i ko ga je već ispeglao s novim launcherom itd itd, pa da ga onda isprobaš, tako ćeš najlakše videti kako zaista radi telefon.

Ede_hunteru, u pravu si za sve ovo. Ja se samo nerviram što sam baksuz pa i pored toliko paženja imam par tačkica, a nigde mi telefon nije niti ispadao niti bilo šta. Šanse da se izgrebe po nekom sličnom scenariju koji si opisao i nisu baš toliko česte, ali naravno, ne i nemoguće. Ja se samo nerviram ne zbog toga što je majmunsko staklo, loše, nisam to nikada ni rekao... već zbog toga što se i pored toga što ga imam na telefonu i solidno ga pazim, on se ipak nekako izgrebe (po nekom malo verovatnom scenariju, naravno).

E sad, da li je lošije od majmunca na nekom mnogo skupljem telefonu, to zaista ne bih mogao da znam, mada pretpostavljam da corning nema različite klase kvaliteta stakla, već da na sve telefone stavlja isto staklo.

Ja se generalno nerviram što sam baksuz da i pored mnogo manje šansi da se telefon izgrebe s majmuncem, meni se ipak nekako izgrebao. Nije ništa strašno, ali iznervira se čovek u trenutku kad ugleda prvi put tako nešto, a zna koliko se cima da ga ne izgrebe bezveze. I sam sam kriv što ne držim foliju, krenuo sam da stavim onu nillkinovu, koju sam dobio uz telefon, ali mi se zavukla neka dlačica (kad imaš 3 kera i 2 mačke na gajbi :d), pa sam odlepljivao da stavim ponovo... i ponovo... i na kraju sam odustao, syebala se folja skroz i nisam uzimao novu.

eh, meni pričaš... užasno me nerviraju bilo kakve ogrebotinice po telefonu, bilo ekran, bilo kućište... zato sam od prvog dana stavio foliju, i uvukao ga u silikonsku futrolu. sad gledam ima onih nillkinovih hardcase futrola, ali ne čuvaju toliko dobro kao ova silikonska... ali su baš lepe a i skupe bogami...

inače što se prašine po stanu tiče. uvek je ima. ako radite nešto za šta vam treba prilično čista atmosfera možete istu postići na sledeći način. narokaš bojler na max. u kupatilu na svim česmama pustiš vrelu vodu da se celo kupatilo zapari da ne vidiš prst pred okom. sačekaš da se lepo sva para slegne, uletiš sa telefonom i brzo mi nalepiš foliju, nema šanse da ikakva trunka prašine bude u vazduhu, sve je para povukla sa sobom dole :D čuo sam da su tako ljudi prepakivali mehaniku hard diskovaj iz jednog kućišta u drugo :d

neki član je prijavio kako mu je telefon pao na ivicu otvorenog kućišta i nije se izgrebao.
Taj sam :D

Obukao sam tel u silikonske gace i k'o za inat nije nijednom pao od tada :trust:
Mozda i jeste ali nisam pridao znacaja tome pa se i ne secam.

... već zbog toga što se i pored toga što ga imam na telefonu i solidno ga pazim, on se ipak nekako izgrebe (po nekom malo verovatnom scenariju, naravno).

Kad mi je prvi put ispao kod ortaka na beton popizdeo sam jer sam ga tek dobio sa servisa (ekran je izgubio kontakt jer sam ga previse stegao, duga prica...) i bio je bez ogrebotine, posle toga mi je ispadao i vise se nisam nervirao jer je najbitnije da i dalje rade, ne ispada bat, ne moram da ga sklapam i jurim poklopac po zemlji itd.

Skroz dobra fora...

Slazem se.

Mislim da cu zalepiti foliju (samo da je i kupim :)), utice li na odziv ekrana?

Kao i na oštrinu prikaza slike? Koja je najbolja folija u principu? Imaju i one koje ne ostavljaju otiske prstiju itd itd...

Nazad
Vrh Dno