Šta je novo?

Huawei Ascend P1/P1 S

Ja mislim da grand x in koristi power vr.
Ne mogu sada sa moba da vidim.

Da, Intel grafika koja ne podrzava video codec-e :p
Intel GMA X4500 bez problema dekodira BD i ostale HD sadržaje, do duše na desktop i laptop platformama.

Salu na stranu, ocekujem puno od Intel-a, jer kontam da ako znaju da naprave najbolji procesor za PC, znace valjda i za mobilne :)
Pa... teško. Nije stvar u znanju ili neznanju, već u lovi koju treba uložiti u istraživanje i ostvajanje nepoznatih teritorija.

Oni se drže x86 arhitekture jer tu niko patentno ne može da ih ugrozi, ali ih to košta energetske efikasnosti koja kod tih ultra-prenosnih uređaja dolazi do izražaja. Sa druge strane, kreiranje potpuno nove arhitekture je prilično skupa avantura sa neizvesnim ishodom, pogotovo što u početku ne bi imala ama baš nikakvu softversku podršku.

Međutim, kako danas GPU preuzima sve veći deo multimedijalnog posla, a audio i video sadržaji barem delimično hardverski dekodiraju, Intel može još nekako da se provuče sa tom svojom nasviranom 386-icom. :)

Poslednja izmena:
Ja mislim da grand x in koristi power vr.
Ne mogu sada sa moba da vidim.
Da... vidi stvarno. Jeste PowerVr. :) Za GMA 500 sam znao, al' zar još uvek? :eek:

Ovaj GMA 600 je zapravo samo duplo brže klokovana GMA 500, tj PowerVR SGX 535. Priča se već neko vreme da Intelu ne odgovara ta situacija sa zatvorenim kodom GMA500 drajvera i kako će tu nešto morati da se menja. Mislim čak da već i postoji nekakav OSS drajver za tu grafiku, barem za x86, mada nisam siguran.

Zar taj GPU nije isti kao u GS1... A cini mi se da GS1 default video player moze da podrzi skoro sve video codec-e... E sad sta je problem kod ovog Grand X In-a, ne znam :)

Eto ovaj je 541, pa ne moze da pusti iz default player-a.

Nexus ima SGX540 pa nisam imao problema sa puštanjem bilo čega što sam ubacio:d... Tako da su sigurno nešto zeznuli.

Bože ljudi, sve je u softveru. Ne mogu da poverujem da nešto poput toga ne radi na njemu. Kako bi onda dekodirao video sa youtubea?

Zamolio bih vlasnike P1 da postuju u ovoj temi koliko RAM memorije imaju na telefonu. Po specifikacijama bi trebalo 1GB, to jest oko 960MB, ali meni u svuda pokazuje 690MB sto bi bilo realno 768MB, kao Desire X npr.
Sta je u pitanju, prevara ili nesto drugo?

Meni samo dve stvari padaju na pamet. Ili podatak koji gledaš predstavlja "slobodan RAM" (dok je ostatak zauzet OS-om, raznim RAM baferima i korisničkim aplikacijama) ili je 256MB, ili kol'ko već, zauzeto grafičkim procesorom.

P1 ima 1GB iako ti to nikad neces videti.

Sistemu je dato oko 800-850.

GPU je dat ostatak.

Potvrda da nece da bude JB: https://www.facebook.com/huaweidevi...comment_id=4441438&notif_t=feed_comment_reply

Huawei Device SA Hi Renaud! thank you for your patience, we have some feedback for you. There is no Jelly Bean Update as the hardware can’t support it.
You will have to wait in anticipation for our new products which will feature the OS. Further more, some versions of android can be done via the software, but others require faster processors in order to deliver a better more stable experience. We hope this answers some of your questions.
Xaxaxa :D
Moram da kupim Nexus 4.

Poslednja izmena:
Au, koje kinesko đubre! :eek: Kako bre hardver ne podržava JB?!?!? 1GB RAM-a, dualcore Cortex-A9 @ 1,5GHz, PowerVR SGX540... pa šta više treba? Godinu dana stariji SGS2 je dobio JB. :S:

Ccccc. Kinezi... Nikad od njih samuraji.

JB radi solidno i na Nexusu S sa 1Ghz procesorom i 512Mb rama, ovo je klasicna prevara.

Hardver ne podrzav jb a gnex sa istim hardverom uveliko fura jelly bean:)
Epic fail.
To je jedan od razloga zasto ne kupujem kineske gadgete,podrska 0.
Tu bih ubacio i LG.

Meni samo dve stvari padaju na pamet. Ili podatak koji gledaš predstavlja "slobodan RAM" (dok je ostatak zauzet OS-om, raznim RAM baferima i korisničkim aplikacijama) ili je 256MB, ili kol'ko već, zauzeto grafičkim procesorom.

Gledam ukupni ram, used+free. Kopka me pošto na Desire X takođe prikazuje ukupno 690MB koji takođe ima neku grafiku ali je uredno deklarisan u specifikacijama da ima 768MB RAMa...

P1 ima 1GB iako ti to nikad neces videti.

Sistemu je dato oko 800-850.

GPU je dat ostatak.

To je kineska prevara! Lopovi kradu RAM! :D

+1 Tako je.

Niko me od vas nije udostojio odgovorom, nemojte se javljati ako ne posedujete ovaj telefon, pitanje sam uputio vlasnicima.
Dakle, koliko onda na vašem P1 pokazuje da ima system RAMa ? Mislim na total RAM, dakle used + free i sl.
"Settings/Apps/Running" pa tu možete videti, ili pomoću neke system tool aplikacije ili vidžeta...

Poslednja izmena:
Lepo ti kazemo i ti sad pametujes. Posto se ne razumes, zato ne razumes ni ovo sto smo ti mi rekli.

Gledam ukupni ram, used+free. Kopka me pošto na Desire X takođe prikazuje ukupno 690MB koji takođe ima neku grafiku ali je uredno deklarisan u specifikacijama da ima 768MB RAMa...

Niko me od vas nije udostojio odgovorom, nemojte se javljati ako ne posedujete ovaj telefon, pitanje sam uputio vlasnicima.
Dakle, koliko onda na vašem P1 pokazuje da ima system RAMa ? Mislim na total RAM, dakle used + free i sl.
"Settings/Apps/Running" pa tu možete videti, ili pomoću neke system tool aplikacije ili vidžeta...

Samo za tebe: http://imgur.com/QyRIzS5.png
Jeste, ima 1GB.

Znaci ovde je jos vise otislo na GPU cak 365 MB.

Poslednja izmena:

Kapiram ja to Djilkose, znam koje su specifikacije za vecinu androida na trzistu, sluzim se i ja internetom. Ono sto hocu da kazem je da i jedan i drugi telefon korisniku ostavljaju 690MB rama na koriscenje s tom razlikom sto se P1 prsi u specifikacijama sa 1GB a Desire X sa skromnih i blizih istini 768MB.
Ako je do grafike, zar je moguce da Adreno 200 grafici treba tako malo RAMa a PowerVR skoro 300MB?

Poslednja izmena:
Да заузима, мени на nexusu има укупно 693mb.Све отишло на графику:cool:

Tnx. Dakle to je, jaca grafika pa otkida vise rama verovatno.

Adreno 200 je low end grafika to znam, a verovatno joj i jako malo rama treba...

Koja je realna cena ovog telefona? Koliko ste vi vas platili? U Te****ru je 52000 dinara, pa mislim da je to malo mnogo. Zar ne?

Malo mnogo je mnogo, realna je cena 250-300€ nov.

Po oglasima za 300€ ima novih Optimus 4X, a to je ipak razlika nebo-zemlja.

Nazad
Vrh Dno